Ідеї святкового меню. Що приготувати?

Цікаві рецепти для святкового столу.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2280
г. Гадяч
6 годин назад

Торт без випічки «Сніжок».

Торт «Сніжок» не дарма отримав таку назву: білосніжний десерт, який нагадує снігову кучугуру.


Приготувати його можна всього за кілька хвилин, з самих звичайних і доступних продуктів. Завдяки аромату цитрусових (до речі, можна використовувати не тільки апельсини, а й мандарини) торт виходить по-справжньому святковим, новорічним.

Він стане справжньою окрасою вашого столу на Новий рік. Ніжний сирний крем, хрусткі шматочки печива і ароматні часточки апельсина: все разом це неймовірно смачно.

Склад продуктів:

• 40 грам желатину;
• 120 мілілітрів води;
• 700 грам сиру;
• 200 мілілітрів густої сметани;
• 150 грам цукрового піску;
• ванілін - за смаком;
• один великий апельсин;
• 150 грам звичайного печива, без начинки.


Покроковий рецепт приготування:

1. Крок. Желатин викладаємо в стакан, заливаємо дуже гарячою водою (але не киплячою) і перемішуємо до повного розчинення.

2. Крок. Залишаємо желатин остигати, а самі в цей час готуємо сирну масу.

3. Крок. У миску викладаємо сир (можна будь-який використовувати, наприклад - домашній), додаємо до нього сметану, ванілін і цукровий пісок. Сметану для приготування випічки намагайтеся використовувати густу, з високою жирністю.

4. Крок. Збийте все блендером до однорідності. При бажанні, ви можете використовувати готову сирну масу, яка продається в магазинах. Тоді в неї додавати нічого не потрібно: ні цукор, ні ванілін.

5. Крок. Апельсин (можна і більше взяти, ніж за рецептом) очищаємо від шкірки, розрізаємо на невеликі шматочки часточки і виймаємо все насіння, знімаємо всі білі прожилки.

6. Крок. Остиглий желатин ще раз перемішуємо і вливаємо його в підготовлену сирну масу. Швидко все перемішуємо.

7. Крок. У силіконову форму для випічки кексів викладаємо невеликий шар сирної маси, посипаємо шматочками апельсинів.

8. Крок. Робимо наступний шар сирного крему - і знову апельсини.

9. Крок. Заливаємо шар крему і викладаємо на нього печиво, поламане на невеликі шматочки.

10. Крок. Знову сир, а на нього - печиво.

11. Крок. Останнім шаром викладаємо сирним крем, струшуємо форму, щоб маса рівномірно розподілилася.

12. Крок. Відправляємо форму з тортом в холодильник, на 2-3 години (а ще краще - на ніч), до повного застигання.

13. Крок. Форму перевертаємо і викладаємо торт на блюдо сервіровки.

Дуже красивий і смачний десерт не тільки урізноманітнює ваше повсякденне меню, але і стане справжньою окрасою святкового столу.

Приготуйте обов'язково: сподобається сніговий торт абсолютно всім! kez_16
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2280
г. Гадяч
6 годин назад

Десертна закуска «Богема».

Така закуска підійде і до вин, в тому числі ігристим та до чаю і кави.


Солонковатий сир загострює сприйняття солодощів та аромату полуниці. А властива цій ягоді кислинка, освіжає і підсилює насолоду від наступного ковтка бажаного напою.

Складові (на 15 порцій):

• Сир російський 50% - 100 г.;
• Полуниця - 15 шт. (300 г.);
• А також шпажки за кількістю полуниць.


Сир підбирайте на свій смак, але з твердих сортів.

Підготовка інгредієнтів:

Полуницю вимити й обсушити.


Сир нарізати тоненькими трикутниками, товщиною близько 1 мм (щоб "світився").


Приготування страви:

Покласти ягоду близько короткої сторони сирного трикутника.


Загорнути полуницю в сир і закріпити шпажкою через гострий кут сирного трикутника.


Готово. kez_16
Смачного Вам та веселих свят!
Редагувалось: 1 раз (Останній: 10 грудня 2018 у 12:02)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2280
г. Гадяч
6 годин назад

Закуски на новорічний стіл.


Закуски завжди користуються великою популярністю в будь-яке свято. А в Новий рік особливо. Laie_16 Коли свято в повному розпалі, всі веселяться і танцюють, такі маленькі твори мистецтва йдуть на ура. Вони компактні і зручні. Тому і хочеться приготувати оригінальні і смачні закуски на Новий рік, здивувати і порадувати домашніх і гостей.


✓ Додайте фарб на шпажку.



✓ У бекон можна загорнути навіть моркву і вийде смачно.


✓ Салямі, сирний сир, олива і зубочистка - що може бути простіше?



✓ Ми звикли, що закуска повинна бути у вертикальному положенні, стояти по стійці струнко з стирчатою шпагою в сирі, але можна змінити її положення, і тоді навіть звичайні інгредієнти будуть смачніше.


✓ Роли - це дуже просто і актуально, і вони не обов'язково повинні бути з риби.


✓ Для цієї страви знадобиться великий огірок, паштет або будь-який соус з шматочками овочів і зубочистка.



✓ Запечені рулетики з беконом і сиром. Час приготування - 20 хвилин.


✓ Роли по-російськи: з огірочком і в лаваші.



На лаваш викладаємо соус, ковбасу, огірочок, звертаємо все в трубочку і нарізаємо кільцями.

✓ Ще один з варіантів.


В якості начинки можна перемішати салат в блендері.

✓ Моцарелла і черрі - просто, красиво і смачно. Під новорічне шампанське підходить ідеально.


✓ Крекери з беконом, запечені в духовці. Займає 5 хвилин часу, зате який хруст! Практично кращі домашні чіпси.


✓ Не забувайте і про солодкі закуски.


✓ Тим, хто стежить за фігурою і не хоче об'їдатися в новорічну ніч, підійдуть легкі закуски з овочів і фруктів.


✓ Смачна кукурудза.


✓ Наріжте паличками селери, морквину, додайте соус - ось вам і корисна закуска для будь-якого прийому.


✓ А ось ще один варіант «недоролл». Любителям поєднання червоної риби і творожний сир дуже сподобається.


Рецепт простий: нам знадобиться лаваш, шматок слабосоленої риби і соус. Соус можна зробити як з сиру, так і зі сметани з зеленню.


✓ Швидкі кекси з овочевою начинкою.


✓ Міні-піци за 15 хвилин.


Підійде як дріжджове, так і бездріжджове тісто.

✓ Бекон - універсальний продукт! Загорніть в нього будь-який ваш улюблений овоч і запікайте, вийде дуже смачно.


Головне при приготуванні закусок - не боятися експериментувати, пробувати поєднання різних продуктів. Але перед відповідальним заходом обов'язково відрепетирувати рецепт. Тоді в Новий рік все пройде гладко, приготування не завдасть багато клопоту, а гості будуть вражені вашими кулінарними здібностями, «наминаючи за обидві щоки» красиві і смачні новорічні закуски! kez_16
Редагувалось: 1 раз (Останній: 13 грудня 2018 у 13:13)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2280
г. Гадяч
6 годин назад

Закусочний м'ясний торт «Лісовик».

Чудовий закусочний (заливний) м'ясний торт «Лісовик» - настільки він гарний і незвичайний, а готується дуже просто - рецепт так і проситься в записну книжку!


Для приготування вам знадобиться:

• яловичина на кісткі - 1 кг;
• 2 л води;
• копчена грудинка - 100 гр. (або пара копчених ребер);
• морква - 2 шт;
• цибуля ріпчаста - 2 шт;
• зелень, чорний перець горошком, лавровий лист, часник і сіль за смаком;
• кольорова капуста - 200-300 гр;
• капуста брокколі - 300-350 гр;
• желатин 25 гр.


Приготування:

Відварюємо яловичину в 2 л води, причому в процесі не підливати воду, щоб отримати насичений бульйон для заливки. За півгодини до готовності додаємо грудинку (або ребра), пару горошин чорного перцю, зелень, моркву, цибулю, сіль і лавровий лист. В кінці варіння виймаємо овочі (вони не знадобляться) і м'ясо. Бульйон проціджуємо.

Беремо 150 мл. процідженого насиченого яловичого бульйону, чекаємо, поки він стане кімнатної температури, додаємо желатин, розмішуємо, відставляємо в сторону.

Ріжемо кольорову капусту і брокколі на суцвіття, відварюємо до смаку (до повної готовності або ж залишаємо злегка хрустку).

Тим часом дрібно ріжемо м'ясо (яловичину і грудинку). Також потрібно дрібно порубати часник (2-4 зубчики).

Розтопимо застиглий бульйон з желатином на водяній бані або в мікрохвильовій печі, не допускаючи нагрівання до бульбашок (кип'ятіння). Додамо його в решту бульйону. Починаємо збирати торт. Підготуємо форму (наприклад, для випічки), вистилаємо її харчовою плівкою з усіх боків. Вниз укладаємо м'ясо, часник і грудинку. Заливаємо бульйоном, тільки щоб покрило м'ясо.

Зверху укладаємо нещільно кольорову капусту, поверх неї - брокколі. Відправляємо в холодильник на 20 хвилин до застигання нижнього шару.

Дістаємо, заливаємо бульйоном до верху, залишаємо в холодильнику на пару годин або на ніч.

Заливний м'ясний торт готовий! Залишилося лише дістати його з форми і порізати на порційні шматочки.

Смачного! JC_doubleup
Карта сайта ☺ → тут
Сторінки: Перша Попередня 1 2 3 4

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз