Ідеї святкового меню. Що приготувати?

Цікаві рецепти для святкового столу.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2810
г. Гадяч
2 дня назад

Торт без випічки «Сніжок».

Торт «Сніжок» не дарма отримав таку назву: білосніжний десерт, який нагадує снігову кучугуру.


Приготувати його можна всього за кілька хвилин, з самих звичайних і доступних продуктів. Завдяки аромату цитрусових (до речі, можна використовувати не тільки апельсини, а й мандарини) торт виходить по-справжньому святковим, новорічним.

Він стане справжньою окрасою вашого столу на Новий рік. Ніжний сирний крем, хрусткі шматочки печива і ароматні часточки апельсина: все разом це неймовірно смачно.

Склад продуктів:

• 40 грам желатину;
• 120 мілілітрів води;
• 700 грам сиру;
• 200 мілілітрів густої сметани;
• 150 грам цукрового піску;
• ванілін - за смаком;
• один великий апельсин;
• 150 грам звичайного печива, без начинки.


Покроковий рецепт приготування:

1. Крок. Желатин викладаємо в стакан, заливаємо дуже гарячою водою (але не киплячою) і перемішуємо до повного розчинення.

2. Крок. Залишаємо желатин остигати, а самі в цей час готуємо сирну масу.

3. Крок. У миску викладаємо сир (можна будь-який використовувати, наприклад - домашній), додаємо до нього сметану, ванілін і цукровий пісок. Сметану для приготування випічки намагайтеся використовувати густу, з високою жирністю.

4. Крок. Збийте все блендером до однорідності. При бажанні, ви можете використовувати готову сирну масу, яка продається в магазинах. Тоді в неї додавати нічого не потрібно: ні цукор, ні ванілін.

5. Крок. Апельсин (можна і більше взяти, ніж за рецептом) очищаємо від шкірки, розрізаємо на невеликі шматочки часточки і виймаємо все насіння, знімаємо всі білі прожилки.

6. Крок. Остиглий желатин ще раз перемішуємо і вливаємо його в підготовлену сирну масу. Швидко все перемішуємо.

7. Крок. У силіконову форму для випічки кексів викладаємо невеликий шар сирної маси, посипаємо шматочками апельсинів.

8. Крок. Робимо наступний шар сирного крему - і знову апельсини.

9. Крок. Заливаємо шар крему і викладаємо на нього печиво, поламане на невеликі шматочки.

10. Крок. Знову сир, а на нього - печиво.

11. Крок. Останнім шаром викладаємо сирним крем, струшуємо форму, щоб маса рівномірно розподілилася.

12. Крок. Відправляємо форму з тортом в холодильник, на 2-3 години (а ще краще - на ніч), до повного застигання.

13. Крок. Форму перевертаємо і викладаємо торт на блюдо сервіровки.

Дуже красивий і смачний десерт не тільки урізноманітнює ваше повсякденне меню, але і стане справжньою окрасою святкового столу.

Приготуйте обов'язково: сподобається сніговий торт абсолютно всім! kez_16
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2810
г. Гадяч
2 дня назад

Десертна закуска «Богема».

Така закуска підійде і до вин, в тому числі ігристим та до чаю і кави.


Солонковатий сир загострює сприйняття солодощів та аромату полуниці. А властива цій ягоді кислинка, освіжає і підсилює насолоду від наступного ковтка бажаного напою.

Складові (на 15 порцій):

• Сир російський 50% - 100 г.;
• Полуниця - 15 шт. (300 г.);
• А також шпажки за кількістю полуниць.


Сир підбирайте на свій смак, але з твердих сортів.

Підготовка інгредієнтів:

Полуницю вимити й обсушити.


Сир нарізати тоненькими трикутниками, товщиною близько 1 мм (щоб "світився").


Приготування страви:

Покласти ягоду близько короткої сторони сирного трикутника.


Загорнути полуницю в сир і закріпити шпажкою через гострий кут сирного трикутника.


Готово. kez_16
Смачного Вам та веселих свят!
Редагувалось: 1 раз (Останній: 10 грудня 2018 у 12:02)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2810
г. Гадяч
2 дня назад

Закуски на новорічний стіл.


Закуски завжди користуються великою популярністю в будь-яке свято. А в Новий рік особливо. Laie_16 Коли свято в повному розпалі, всі веселяться і танцюють, такі маленькі твори мистецтва йдуть на ура. Вони компактні і зручні. Тому і хочеться приготувати оригінальні і смачні закуски на Новий рік, здивувати і порадувати домашніх і гостей.


✓ Додайте фарб на шпажку.



✓ У бекон можна загорнути навіть моркву і вийде смачно.


✓ Салямі, сирний сир, олива і зубочистка - що може бути простіше?



✓ Ми звикли, що закуска повинна бути у вертикальному положенні, стояти по стійці струнко з стирчатою шпагою в сирі, але можна змінити її положення, і тоді навіть звичайні інгредієнти будуть смачніше.


✓ Роли - це дуже просто і актуально, і вони не обов'язково повинні бути з риби.


✓ Для цієї страви знадобиться великий огірок, паштет або будь-який соус з шматочками овочів і зубочистка.



✓ Запечені рулетики з беконом і сиром. Час приготування - 20 хвилин.


✓ Роли по-російськи: з огірочком і в лаваші.



На лаваш викладаємо соус, ковбасу, огірочок, звертаємо все в трубочку і нарізаємо кільцями.

✓ Ще один з варіантів.


В якості начинки можна перемішати салат в блендері.

✓ Моцарелла і черрі - просто, красиво і смачно. Під новорічне шампанське підходить ідеально.


✓ Крекери з беконом, запечені в духовці. Займає 5 хвилин часу, зате який хруст! Практично кращі домашні чіпси.


✓ Не забувайте і про солодкі закуски.


✓ Тим, хто стежить за фігурою і не хоче об'їдатися в новорічну ніч, підійдуть легкі закуски з овочів і фруктів.


✓ Смачна кукурудза.


✓ Наріжте паличками селери, морквину, додайте соус - ось вам і корисна закуска для будь-якого прийому.


✓ А ось ще один варіант «недоролл». Любителям поєднання червоної риби і творожний сир дуже сподобається.


Рецепт простий: нам знадобиться лаваш, шматок слабосоленої риби і соус. Соус можна зробити як з сиру, так і зі сметани з зеленню.


✓ Швидкі кекси з овочевою начинкою.


✓ Міні-піци за 15 хвилин.


Підійде як дріжджове, так і бездріжджове тісто.

✓ Бекон - універсальний продукт! Загорніть в нього будь-який ваш улюблений овоч і запікайте, вийде дуже смачно.


Головне при приготуванні закусок - не боятися експериментувати, пробувати поєднання різних продуктів. Але перед відповідальним заходом обов'язково відрепетирувати рецепт. Тоді в Новий рік все пройде гладко, приготування не завдасть багато клопоту, а гості будуть вражені вашими кулінарними здібностями, «наминаючи за обидві щоки» красиві і смачні новорічні закуски! kez_16
Редагувалось: 1 раз (Останній: 13 грудня 2018 у 13:13)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2810
г. Гадяч
2 дня назад

Закусочний м'ясний торт «Лісовик».

Чудовий закусочний (заливний) м'ясний торт «Лісовик» - настільки він гарний і незвичайний, а готується дуже просто - рецепт так і проситься в записну книжку!


Для приготування вам знадобиться:

• яловичина на кісткі - 1 кг;
• 2 л води;
• копчена грудинка - 100 гр. (або пара копчених ребер);
• морква - 2 шт;
• цибуля ріпчаста - 2 шт;
• зелень, чорний перець горошком, лавровий лист, часник і сіль за смаком;
• кольорова капуста - 200-300 гр;
• капуста брокколі - 300-350 гр;
• желатин 25 гр.


Приготування:

Відварюємо яловичину в 2 л води, причому в процесі не підливати воду, щоб отримати насичений бульйон для заливки. За півгодини до готовності додаємо грудинку (або ребра), пару горошин чорного перцю, зелень, моркву, цибулю, сіль і лавровий лист. В кінці варіння виймаємо овочі (вони не знадобляться) і м'ясо. Бульйон проціджуємо.

Беремо 150 мл. процідженого насиченого яловичого бульйону, чекаємо, поки він стане кімнатної температури, додаємо желатин, розмішуємо, відставляємо в сторону.

Ріжемо кольорову капусту і брокколі на суцвіття, відварюємо до смаку (до повної готовності або ж залишаємо злегка хрустку).

Тим часом дрібно ріжемо м'ясо (яловичину і грудинку). Також потрібно дрібно порубати часник (2-4 зубчики).

Розтопимо застиглий бульйон з желатином на водяній бані або в мікрохвильовій печі, не допускаючи нагрівання до бульбашок (кип'ятіння). Додамо його в решту бульйону. Починаємо збирати торт. Підготуємо форму (наприклад, для випічки), вистилаємо її харчовою плівкою з усіх боків. Вниз укладаємо м'ясо, часник і грудинку. Заливаємо бульйоном, тільки щоб покрило м'ясо.

Зверху укладаємо нещільно кольорову капусту, поверх неї - брокколі. Відправляємо в холодильник на 20 хвилин до застигання нижнього шару.

Дістаємо, заливаємо бульйоном до верху, залишаємо в холодильнику на пару годин або на ніч.

Заливний м'ясний торт готовий! Залишилося лише дістати його з форми і порізати на порційні шматочки.

Смачного! JC_doubleup
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2810
г. Гадяч
2 дня назад

Капустяні котлети.


Смачні котлетки з капусти - відмінне блюдо для Великого посту! Приготуйте це вітамінне і дієтичне блюдо, що відповідає всім правилам посту!

Інгредієнти.

• Капуста білокачанна - 400 г.;
• Цибуля ріпчаста - 1 шт.;
• Картопля - 1 шт.;
• Крупа манна - 3 ст. л.;
• Борошно - 2 ст. л.;
• Сіль - за смаком;
• Часник - 2 зубка;
• Перець чорний - за смаком;
• Олія - ​​1 ст. л.;
• Сухарі панірувальні - 3 ст. л..


Спосіб приготування.

1. Капусту дрібно ріжемо, заливаємо її окропом і накриваємо кришкою, тримаємо годину, щоб капуста стала м'яка.
2. Відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся вода.
3. Натираємо цибулю і картоплю, викладаємо капусту, видавлюємо часник, додаємо манну крупу.
4. Перемішуємо, солимо і перчимо до смаку.
5. Викладаємо борошно і перемішуємо.
6. Формуємо котлети, паніруємо їх в сухарях.
7. Смажимо котлети в добре розігрітій олії з двох сторін.

Як і з чим подавати.

Подавати з хорошим настроєм і любов'ю! Смачного! kez_16
Редагувалось: 1 раз (Останній: 31 березня 2019 у 19:28)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2810
г. Гадяч
2 дня назад

Заливні яйця! Просто пальчики оближеш!



Інгредієнти:

• 2 склянки м'ясного солоного бульйону,
• 20 г желатину,
• 1 свіжий перець,
• 1 маленька банка кукурудзи,
• 300 г шинки,
• зелень.


Приготування:

1. Беремо набір для варіння яєць без шкаралупи (можна використовувати і натуральну шкаралупу, але це незручно і виходить не красиво).

2. Замочити желатин на 10 хвилин. Підігріти його до повного розчинення (не кип'ятити), змішати з бульйоном. Процідити. Нарізати кубиками перець, шинку. Злити воду з кукурудзи.

3. Укласти все шарами. Залити в набір для варіння яєць без шкаралупи бульйоном.

4. Покласти в киплячу воду яйця і варити до готовності.

Прикрасити та подавати як холодну закуску.



Можна використовувати будь-який наповнювач: рибу, курку, м'ясо.

Гості будуть просто в захваті.
Редагувалось: 1 раз (Останній: 2 вересня 2019 у 14:11)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2810
г. Гадяч
2 дня назад

Меню на Хеллоуїн. Які страви на Хеллоуїн справлять 100% фурор?



Фаршировані яйця «Чорна вдова».


Павуків любите? А їсти? Не любите? Ви просто не вмієте їх готувати!


Складові:

• 3 яйця;
• 1 цибулина;
• 20 г вершкового масла;
• чорний перець за смаком;
• 6 маслин;
• 1 ст. л. майонезу;
• сіль за смаком.


Приготування:

Цибулю чистимо, нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо на розігрітій сковороді на вершковому маслі до золотистого кольору.

Відварюємо яйця, охолоджуємо, чистимо і розрізаємо навпіл. Дістаємо жовток, розминаємо його виделкою разом з майонезом, перцем і сіллю. Змішуємо з цибулею. Наповнюємо яєчні білки.

Кожну ягоду маслини ріжемо навпіл. Одну половинку викладаємо на кожне яйце - це «тіло» павука, другу розрізаємо на смужки, які розкладаємо навколо «тіла», імітуючи лапи. Готово, можна лякатися! Laie_72

Сосиска в тісті або «Нашестя мумій».


Рятуйся, хто може - на вас напали жахливі мумії! Вони масово лізуть в руки, загрожують і буквально гіпнотизують, не дозволяючи відвести від них очей!


Складові:

• 1 упаковка листкового тіста (450 г);
• 10-15 сосисок;
• 2 ст. л. кетчупу.


Приготування:

Листкове тісто дістаємо з морозилки, чекаємо розморожування. Розгортаємо, додатково злегка розкочуємо. Змащуємо кетчупом. Ріжемо на довгі смужки шириною 1-1,5 см.
Беремо очищену сосиску і починаємо обмотувати її тістом по спіралі. Вгорі залишаємо «проріз» для очей.

Викладаємо сосиски на деко, застелене папером для випічки, в прорізи вставляємо очі. Випікаємо при температурі 180 градусів 20-30 хвилин.

Пісочне печиво «Пальці вампіра».


Дуже сумнівно, що подібне печиво викликає апетит, але цілком очевидно, що певні негативні емоції воно провокує. Втім, так і повинно бути, якщо ви запросили гостей на Хеллоуїн!


Складові:

• 150 г вершкового масла;
• 150 г цукру;
• 2 яйця;
• 350 г борошна;
• мигдальні горіхи;
• 50 г варення або джему червоного кольору (при бажанні);
• 1/3 ч. л. солі.


Приготування:

Розм'якшене вершкове масло збиваємо з цукром, 1 яйцем і ще одним білком, додаємо сіль і борошно, замішуємо м'яке, не липке тісто.
Прибираємо на півгодини в холодильник, після чого дістаємо, ділимо на невеликі шматочки однакового розміру, з яких формуємо «ковбаски». Надаємо «ковбаскам» форму пальця, зворотною стороною ножа позначаємо фаланги. Викладаємо на деко, застелене папером для випічки.

Очищені половинки мигдалевого горіха вмокаємо в жовток, що залишився, притискаємо в кінці «пальця», імітуючи ніготь.

Випікаємо при температурі 180 градусів 20 хвилин.

Остигнуле печиво можна злегка полити джемом або варенням - потьоки крові на пальцях вампіра виглядають дуже і дуже мальовничо. Такий ось рецепт на Хеллоуїн.

Шоколадний мус з черв'яками.


Хто відмовиться від порції шоколадного десерту? Додайте в креманку або келих парочку мерзенних черв'яків - і частування в форматі Хеллоуїна готове!


Складові:

• 3 курячих яйця;
• 300 г шоколаду;
• 400 мл жирних вершків (жирність - не менше 33%);
• 150 г цукрової пудри;
• Какао і желейні черв'яки для подачі.


Приготування:

На водяній бані розтоплюємо шоколад, знімаємо з вогню і залишаємо остигати.
В цей час збиваємо яйця з цукровою пудрою - маса повинна біліть і збільшитися в обсязі.
Збиваємо вершки - до стійкої піни.
З'єднуємо вершки з яєчною масою, після чого невеликими порціями додаємо шоколад і акуратно перемішуємо.

Розливаємо мус по креманкам і прибираємо в холодильник мінімум на 3 години.
При подачі поверхню мусу присипаємо порошком какао (імітація землі), встромляємо кілька черв'яків.

Якщо ви переживаєте і не вживаєте в їжу сирі курячі яйця, замініть їх рівною за вагою кількістю перепелиних яєць.

Готово, можна ласувати мерзенними хробаками! Як вам таке блюдо на Хеллоуїн?

Солодкий фарширований гарбуз.


Що робити, якщо гості навідріз відмовляються пригощатися пальцями і харчуватися черв'яками? Про всяк випадок нафарширувати кілька порційних гарбузів маленького розміру. Смачно, корисно, ароматно і про Хеллоуїн.


Складові:

• 2 маленьких гарбуза;
• 1/2 склянки рису;
• 1/4 склянки родзинок;
• 1/4 склянки кураги;
• 1/4 склянки чорносливу;
• 1/2 склянки вершків;
• 2/3 ст. л. меду.


Приготування:

Гарбузи миємо, зрізаємо «шапочку». Акуратно виймаємо насіння, викидаємо.
Рис відварюємо до напівготовності.
Курагу і чорнослив нарізаємо невеликими шматочками, змішуємо з родзинками, рисом, медом. Додаємо вершки і ще раз перемішуємо.

Накриваємо «шапочкою» і запікаємо в духовці при температурі 180 градусів до готовності гарбуза (приблизно 1 годину).

Смачно в теплому вигляді. Подати можна з будь-яким солодким соусом на основі вершків.
Редагувалось: 1 раз (Останній: 28 жовтня 2019 у 00:30)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2810
г. Гадяч
2 дня назад

Ніжний салат з мандаринами.


Хто сказав, що закусочні страви і фрукти - речі не сумісні?


Інгредієнти:

• Твердий сир - 300 г.,
• Мандарини - 2 шт.,
• Цибуля 1 шт.,
• Яйце 4 шт.,
• Оцет 1 ст. л.,
• Майонез 150 г..


Як приготувати.

Велику цибулину очистіть від лушпиння, поділіть на четвертинки. Їх в свою чергу наріжте тонкими слайсами. Пересипьте цибулю в глибоку ємність, залийте оцтом і склянкою окропу. Залиште маринуватися.

Мандарини очистіть від шкірки, відокремте часточки одина від одної. Поріжте їх невеликими шматочками. Видаліть кісточки, якщо вони є. До речі, ви можете використовувати і солодкий апельсин.

Твердий сир натріть на крупній тертці. Відварені круто яйця теж натріть на крупній тертці. Роз'ємне кільце обмотайте харчовою плівкою, покладіть його на блюдо для подачі.

Першим шаром всередині кільця викладіть половину натертого сиру. Майонезом намалюйте поверх нього сітку. На неї викладіть промариновану і віджату цибулю. Далі знову тонка сітка з майонезу.

Наступний шар - половина нарізаних мандаринів. Їх присипте половиною натертих яєць. Потім знову намалюйте сітку з майонезу. Поверх неї - натертий сир.

Таким чином повторюйте шар за шаром, поки інгредієнти не закінчаться. Самий верхній яєчний шар змастіть майонезом, сам салат поставте на годину-півтори в холодильник.

Готову страву акуратно звільніть від кільця, прикрасьте журавлиною і декількома гілочками кропу. Нарізайте його, як торт, порційними трикутниками. Подавайте до столу охолодженим.

Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2810
г. Гадяч
2 дня назад

Салат «Соснові шишки» припаде до душі всім гостям.

Дуже незвичайний салатик, який необхідно приготувати на Новий Рік. При цьому, для його приготування необхідно використовувати кукурудзяні пластівці.


Вам знадобиться:

▪ Філе курки - 300 грам.
▪ Картопля - 3 середні штучки.
▪ Солоні огірочки - 2 штуки.
▪ Курячі яйця - 3 штуки.
▪ Сир твердих сортів - 150 грам.
▪ Домашній майонез (можна покупний) - 150 грам.
▪ Для декорування пластівці кукурудзяні.
▪ Сіль.


Приготування.

◊ Перш за все, потрібно зварити картоплю, яйця і м'ясо курки. Замінити філе, ви завжди зможете підкопченим м'ясом курки.
◊ Далі, на дрібній тертці, вам буде потрібно натерти картоплю, а потім додати 2 столові ложки майонезу. Цю суміш, вам потрібно викласти на велике блюдо, у вигляді соснових шишок.
◊ Після цього, шматочки курки нарізаємо дрібними кубиками і так само змішуємо з майонезом. Потім викладаємо масу поверх картоплі.
◊ Наступний шар робимо з дрібно нарізаного солоного огірка і ложки майонезу.
◊ Курячі яйця, так само натерти на тертці, змішати з майонезом, а потім зробити наступний шар на шишці.
◊ Сир перемішуємо з майонезом, і формуємо самий останній шар.
◊ Тепер найвідповідальніший процес. Вам буде потрібно взяти кукурудзяні пластівці і сформувати ідеальну шишку. Для того щоб зробити гілочки, візьміть зелень. Однак набагато незвично все це виглядає, якщо взяти справжні гілочки ялинки.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2810
г. Гадяч
2 дня назад

Дуже смачне запечене м'ясо до святкового столу.


М'ясо, запечене по цьому рецепту, виходить дуже соковитим і апетитним. Подавати його можна як в гарячому, так і в холодному вигляді. Таке ароматне блюдо точно буде гідно оцінено вашими близькими, ну а гості точно залишаться від нього «без розуму».


Для приготування ми рекомендується використовувати свинину, вона виходить більш соковита. А завдяки спеціальному томатного соусу м'ясо в процесі приготування набуває красиву скориночку. І досить апетитно виглядає.

Необхідні продукти:

1 - кілограм свинячої вирізки;
4 - столові ложки томатної пасти;
3 - столові ложки гірчиці в зернах;
1 - чайна ложка солі;
2 - чайні ложки суміші перців;
3 - зубчики часнику;
2 - столові ложки рослинної олії.


Починаємо приготування.

Свинячу вирізку промиваємо і обсушуємо паперовими рушниками.

На сковороду наливаємо рослинне масло, нагріваємо і кладемо шматок м'яса. Обсмажуємо його на сильному вогні з двох сторін до рум'яної скоринки та залишаємо трохи охолонути.

У чашку кладемо гірчицю в зернах, додаємо томатну пасту, сіль, перець і вливаємо олію. Все перемішуємо. Часник пропускаємо через прес, додаємо в масу і перемішуємо.

Беремо шматочок фольги і кладемо на нього м'ясо. Поливаємо його рясно соусом рівномірно з двох сторін. Потім загортаємо в кілька шарів фольги і перекладаємо на деко.

Заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 170 градусів. І випікаємо протягом 1,5-2 годин. А потім можна відразу ж подати до столу. kez_16

Але набагато смачніше воно буде, якщо покласти його в фользі в холодильник на кілька годин. Таке м'ясо виходить дуже соковитим, ніжним і стане відмінною закускою на святковому столі.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2810
г. Гадяч
2 дня назад

Робимо самі смачні новорічні свічки.


Цю страву можна використовувати як закуску, подавати до м'ясних страв і звичайно до десерту.


Нам знадобляться довгасті, витягнуті формочки, що нагадують свічки.

Наприклад: 25 кубові шприци (звичайно нові). На шпажку нанизати виноградини, поставити в форму і залити розчином желе.

Для гранатової свічки: вставити шпажку в формочку, засипати зернами граната, залити розчином желе. Поставити на 2-3 години в холод. Занурити формочки на 2-3 секунди в гарячу воду, вийняти свічки. Встановити свічки дуже легко - увіткнути вільний край шпажки в перевернуту половинку апельсина або брусочок сиру, прикрасити композицію на ваш смак.

Рецепт:


• Виноград (краще киш-миш);
• Гранат 1 шт .;
• Шприци 20 гр. (Нові);
• Желе (готове) за смаком Або Желатин 1,5 ст.л .;
• Вода (гарячий сік) 1,5 склянки.


Приготування.

Виноград нанизати на шпажку. На шприци одягнути голочки в ковпачку, вийняти поршень, вставити шпажку з виноградом, залити желе, поставити для застигання в холодильник у вертикальному положенні.

Гранатові свічки: очистити гранат і вибрати зернятка, засипати їх в шприци і залити желе, теж поставити в холодильник у вертикальному положенні для застигання. У гранатові свічки теж варто встановити шпажки, щоб потім легше було встановлювати свічки. Для того, щоб свічки добре тримали форму, желе розведіть меншою кількістю води, ніж вказано на упаковці, або можна додати трохи желатину. Після застигання занурити формочки на пару секунд в гарячу воду і вийняти свічки.

На стіл подавати, встромивши вільний край шпажки в половинку апельсина або шматочок сиру, складіть композицію на свій смак. Язичками полум'я послужить цедра лимона або апельсина.

Для виготовлення свічок не підходять мандарини і апельсини (багато соку), а речовини, що містяться в ананасах і ківі не дають желе застигнути.

Можна приготувати домашнє желе: желатин залити окропом або гарячим соком, дати настоятися 1 годину для набухання.

Розчин желе: 1,5 ст.л. желатину залити 3/4 склянки охолодженої кип'яченої води, залишити на 1 годину для набухання. Потім суміш прогріти, не доводячи до кипіння, влити решту води або соку, якщо була додана вода, то додати цукор і сік лимона (лимонну кислоту) за смаком.

Смачного. joke
Редагувалось: 1 раз (Останній: 5 грудня 2019 у 10:04)
Карта сайта ☺ → тут
Сторінки: Перша Попередня 1 2 3 4

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз