Як правильно приготувати качку?

Зазвичай качку готують на святковий стіл, особливо на Новий рік і Різдво. Більшість віддає перевагу готувати фаршировану качку, вибираючи начинку на свій смак.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3002
г. Гадяч
4 години назад
Однак качку можна не тільки запікати, але і смажити, тушкувати, варити, готувати на пару. Є безліч відмінних рецептів страв з качиними грудками або ніжками...

Як вибрати хорошу качку?

Купувати краще качку м'ясного типу. У неї буде ніжне, смачне і м'яке м'ясо. Можна також придбати і качку м'ясо-яєчного типу. Качку яйценосного типу для приготування краще не використовувати.

Кращі качки для готування – це качки двомісячні. До цього часу їх вага досягає двох кілограмів і більше, а м'ясо стає ніжним, м'яким і дуже смачним. При цьому відсутній характерний неприємний качиний запах.
Качка повинна бути угодованої і з гладкою, блискучою, але не липкою шкірою. М'ясо в розрізі повинно бути насичено-червоного кольору.

10 секретів приготування качки.


▪ Готувати качку трохи складніше, ніж, наприклад, курку, ось декілька корисних порад про те, як правильно приготувати качку, щоб вона вийшла ніжною і смачною.

▪ Вибирайте качку вагою від 2 до 2,5 кг – це гарантія того, що птах молодий.

▪ В процесі оброблення обов'язково потрібно вирізати качки попку, щоб не було неприємного запаху.

▪ Щоб запечена качка була більш соковитою та ароматною, для начинки краще використовувати яблука, апельсини, гриби з рисом, чорнослив.

▪ Час приготування качки можна розрахувати приблизно так: 40-45 хвилин на 1 кг ваги + 25 хвилин для рум'янцю, температура 180 градусів. При більш низькій температурі час приготування збільшується. Тобто, на запікання качки вагою 2 кг буде потрібно приблизно 1 годину 45 хвилин.

▪ Якщо у вас заморожена качка, то слід розморозити її заздалегідь на нижній полиці холодильника.

▪ Запікати і смажити качку можна на решітці, на деку, в утятниці, на сковороді, в фользі, в рукаві для запікання. Якщо ви вирішите запікати качку цілком, то краще всього використовувати рукав або фольгу, розрізавши за 20 хвилин до готовності, щоб качка підрум'янилася.

▪ Якщо ви запікаєте качку без фольги і рукава, обов'язково поливайте качку витопленим жиром впродовж всього процесу приготування.

▪ Щоб качина грудка не стала сухою, її слід швидко обсмажити на сковороді на середньому або сильному вогні.

Є ще один секрет для господарок:

качку можна трохи відварити (хвилин 20), остудити і далі готувати за рецептом, тоді вона точно не буде сирої всередині. Якщо ви вже купили опалену качку, то смалити її не треба. Якщо ні – рекомендується обпалити птицю, особливо якщо є «пеньки».

Кращі рецепти страв з качки



Качка, фарширована фруктами.


Інгредієнти:

- молода качка 2 - 2,5 кг;
- 300 г яблук;
- груші 300 г.;
- сливи 300 г.;
- цукровий пісок 3 ст. л.;
- вершкове масло 3 ст. л.;
- кардамон кілька зерен;
- гвоздика - 2-3 бутона;
- ялівець сухий (ягоди) 1 жменя;
- сухий базилік 1 ст. л.;
- сіль;
- суміш перців.


Приготування:

1. Качку при необхідності обпалити (обпаліть на відкритому вогні, наприклад, на газовій конфорці), потім натріть сіллю і сумішшю перців всередині і зовні.

2. Видаліть кісточки з яблук, груш і слив. Наріжте фрукти кубиками середнього розміру. Додайте до фруктів цукровий пісок, розтерті кардамон, ялівець, гвоздику, базилік і перемішайте – це буде начинка.

3. Заповніть внутрішню частину качки підготовленою начинкою, зашийте отвір ниткою або скріпіть зубочистками. Викладіть качку на деко для запікання. Вершкове масло розтопіть і полийте їм качку. Поставте птицю в духовку, розігріту до 180 градусів, на 1,5 - 2 години. Не забувайте постійно поливати качку витопленим жиром.

Качка, фарширована квашеною капустою, у рукаві для запікання.


Інгредієнти:

- качка молода 2-2,5 кг.;
- квашена капуста 600 г.;
- цибуля ріпчаста 2-3 шт.;
- потрухи качки 500 г.;
- товчені сухарі з білого хліба, 1 склянку;
- сіль;
- перець.


Приготування:

1. Качку промийте, обсушіть і видаліть пінцетом при необхідності залишки пір'я. Потім зріжте з качки трохи жиру.

2. Цибулю наріжте середніми кубиками і варіть на розтопленому качиному жирі до м'якого стану. Додайте квашену капусту і тушкуйте її з цибулею приблизно хвилин 20. Посоліть, поперчіть і окремо потім розрізані на частини потрухи качки.

3. З'єднайте вистиглі, сухарі і капусту з цибулею, перемішайте і нафаршируйте цією начинкою качку. Скріпіть розріз зубочистками або зашийте нитками. Помістіть нафаршировану качку в рукав для запікання і готуйте в духовці при 160 - 180 градусах протягом 2,5 - 3 годин.

Качині грудки з апельсиновим соусом.


Інгредієнти:

- качині грудки 2 шт.;
- 2-3 шт. апельсин;
- мед 2 ст. л.;
- кориця 2 щіпки;
- бальзамічний оцет 1 ч. л.;
- вершкове масло 20 г.;
- сіль;
- суміш перців.


Приготування:

1. Філе промийте, обсушіть, викладіть на стіл шкірою вгору. Зробіть на грудках надрізи по діагоналі спочатку в одну сторону, потім в іншу.
Філе посоліть і поперчіть.

2. Викладіть філе на добре розігріту сковороду шкірою вниз і готуйте на середньому вогні хвилин 8-10, потім переверніть грудки і готуйте ще 3-5 хвилин. Готові грудки перекладіть на лист фольги і загорніть. Потім потрібно дати їм трохи «відпочити».

3. В цей час з апельсинів вичавити сік, вилийте жир зі сковороди і знову поставте на сильний вогонь. Налийте в сковороду апельсиновий сік, мед, бальзамічний оцет, корицю, додайте трохи солі і перцю. Прогрійте все на сильному вогні, поки об'єм не зменшиться вдвічі. Додайте вершкове масло, перемішайте і зніміть соус з вогню.

4. Качину грудку наріжте навскоси на скибочки товщиною 3 - 5 см, викладіть на блюдо і полийте соусом.

Смачного!
Редагувалось: 4 рази (Останній: 18 квітня 2020 у 10:38)
Карта сайта ☺ → тут

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз