10 рецептів з креветками.

Декілька рецептів приготування з море-продуктів - креветок.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1162
г. Гадяч
11 годин назад
10 рецептів з креветками.

1. Креветки запечені.

Інгредієнти на 4 порції:

- 800 грам великих очищених креветок;
- 1/4 склянки свіжого лимонного соку;
- 2 столові ложки оливкової олії (+ 1 ложка, щоб змастити деко);
- 3 зубчики подрібненого часнику;
- 1 чайна ложка натертої цедри лимона;
- 1/4 чайної ложки меленого червоного перцю;
- 2 столові ложки нарізаної свіжої петрушки.

Приготування:

1. Розігріти духовку до 250°С.
2. Викласти креветки в один шар у форму для випічки, яку слід попередньо змастити оливковою олією.
3. Змішайте лимонний сік і всі інші інгредієнти, крім петрушки. Залийте цією сумішшю креветки.
4. Випікайте при 250°С протягом 8-10 хвилин, поки креветки не будуть готові.
5. Дістати креветки запечені і посипати свіжою петрушкою. За бажанням, страву можна полити лимонним соком. Подавати до столу відразу.
Це блюдо дуже смачне і до того ж низькокалорійне. Тому дівчата, які дуже бояться зіпсувати свою фігуру, можуть забути про застереження. До всього іншого креветки багаті мінеральними поживними речовинами, тому креветки запечені в часниковому соусі обов'язково слід внести в список страв, які ви готуєте дуже часто.

2. Креветки під соусом.

Інгредієнти:

- креветки - 800 грам;
- вершкове масло - 50 грам;
- часник - 2 зубчики;
- вершки - 250 мілілітрів;
- петрушка;
- сіль.

Приготування:

Почистіть часник і подрібніть. Викладіть часник в сковорідку, розігрів її з вершковим маслом. Потім додайте вершки і закип'ятіть. Почистіть креветки і викладіть їх в сковороду. Все ретельно перемішайте і тушкуйте протягом 10 хвилин.
Далі помийте зелень і дрібно наріжте. Посипте вміст сковорідки подрібненою петрушкою. Добре перемішайте і тушкуйте ще близько 2-3 хвилин. Викладіть креветки на тарілку і продовжуйте гасити вершковий соус, поки він не загусне. Потім викладіть креветки в загустілий соус. Все перемішайте і тушкуйте ще приблизно 3 хвилини. В кінці приберіть креветки з вогню і викладіть на блюдо.

3. Салат з креветками.

Інгредієнти:

- Курячі яйця — 4 шт.;
- Майонез;
- Огірок свіжий – 4 шт.;
- Сир твердий – 300 г.;
- Креветки – 300 г.

Приготування:

1. Спочатку відварюємо курячі яйця. Подрібнюємо їх і викладаємо в глибоку ємність.
2. Потім нарізаємо маленькими кубиками шматочок твердого сиру. Кладемо підготовленим до яєць.
3. Подрібнюємо свіжі огірочки. Додаємо до решти продуктів.
4. Протягом кількох хвилин у солоній воді проварюємо розморожені креветки. Опускати їх у киплячу воду, попередньо посолену. Довго варити не слід: заморожують їх вже приготованими.
5. Даємо їм трохи охолонути і очищаємо від панцира і голови. Якщо креветки у вас великі, можете їх розрізати на кілька частин і тоді вже додавати в салат.
6. Коли всі інгредієнти знаходяться в ємності, додаємо до них майонез. Його можна зробити в домашніх умовах з курячого яйця, рослинного масла, лимонного соку, солі і гірчиці за лічені секунди.
7. Перемішуємо салат і подаємо в салатницях дорогим гостям або собі коханим.
8. Салатик припав до смаку всім, а особливо любителям морепродуктів. Креветки внесли свій смак і аромат в це блюдо.
9. Пропоную вам теж приготувати подібний салат. З домашнім майонезом він виходить особливо смачним!

4. Паста з креветками в часниково-вершковому соусі.

Інгредієнти:

- Макаронні вироби — 250 г.;
- Креветки — 200 г.;
- Вершки — 150 мл.;
- Масло вершкове — 20 г.;
- Цибуля ріпчаста — 50 г.;
- Часник — 2 зубчики;
- Петрушка — 20 г.;
- Сіль — за смаком;
- Суміш перців — за смаком.

Приготування:

1. Часник і цибулю дрібно порізати.
2. Масло розтопити. Обсмажити цибулю і часник 1-2 хвилини.
3. Додати очищені креветки. Готувати 2-3 хвилини.
4. Приправити сіллю і перцем.
5. Влити вершки. Довести до кипіння.
6. Додати петрушку і вимкнути.
7. Пасту відварити згідно до інструкції на упаковці. Змішати з соусом.

5. Салат з креветками, кальмарами, оливками і кукурудзою.

Інгредієнти:

– 200 гр. пекінської капусти;
- 3 яйця;
– 185 гр. (1 банку) консервованих кальмарів;
– 150 гр. креветок (відварені);
– 400 гр. кукурудзи;
– 80 гр. оливок;
– 8 помідор черрі;
- майонез;
- зелень петрушки.

Приготування:

1. Яйця відварити до готовності, остудити, очистити, нарізати соломкою.
2. Помідори черрі вимити, обсушити, розрізати на чотири частини.
3. З кальмарів, оливок і кукурудзи злити рідину, оливки розрізати навпіл, кальмари нарізати невеликими шматочками.
4. Пекінську капусту вимити, обсушити, нарізати тонкою соломкою.
5. Петрушку вимити, обсушити, розібрати на листочки або дрібно нарізати.
6. У салатнику змішати кукурудзу, кальмари, креветки, оливки, помідори черрі, пекінську капусту і яйця, перемішати, заправити салат майонезом, ще раз добре перемішати і прикрасити зеленню петрушки.

6. Креветки в клярі.

Якщо ви хочете швидко зробити яку-небудь незвичайну закуску, то креветки в клярі вам підійдуть. Рецепт швидкий, простий, можна сказати, класичний. Подавати креветки в клярі можна з будь-яким соусом.

Інгредієнти:

- Креветки — 500 Грам (На половину готові. (У магазинах такі є). Очистіть їх і обріжте хвостики.)
- Борошно — 65 Грам;
- Сіль — За смаком;
- Сухарі — 1 Склянка;
- Молоко — 0,5 Склянки;
- Оливкова олія — 4 ст. ложки; (Масло для смаження. Якщо знадобиться, візьміть більше.)

Кількість порцій: 5-7

Приготування:

Змішайте борошно з сіллю. І обваляйте кожну креветку в борошні. Викладіть в тарілку. Приготуйте інші інгредієнти. Вмочайте креветки спочатку в молоці, потім в сухарях. Обсмажуйте креветки до золотистої скоринки з обох сторін. Ваші креветки готові! Виберіть соус за смаком і подавайте до столу.
Перед подачею посипати креветки в клярі свіжим кропом, ви можете полити їх лимонним соком або прикрасити теж якоюсь зеленню. Соус теж підберіть за смаком - який вам більше подобається, такий і використовуйте. Я думаю, що до них підійде будь-який соус. Удачі у приготуванні!

7. Святковий салат з помідорами чері і креветками.

Це дійсно гарний салат, до того ж, незвичайний за смаком. Він може бути приготований до святкового застілля і стати справжньою окрасою столу. Ніжність м'яса креветок, солодкість помідорок черрі, пікантний часниковий аромат - все це насолода! Інгредієнти для салату підібрані дуже вдало! А виглядає салат приголомшливо!

Інгредієнти:

- 0,5 кг варених очищених креветок;
- 10 помідорів черрі;
- 1 невеликий пучок зеленого салату;
- 2 свіжих огірка;
- 200 г крабових паличок;
- трохи зелені кропу;
- кілька зубків часнику;
- сметана для заправки, перчик мелений чорний, сіль.

Приготування:

Огірки очистимо від шкірки і тонко наріжемо симпатичною соломкою. Змішаємо огірки з очищеними готовими креветками і нарізаними кубиками крабових паличок. Помідори черрі - на четвертинки. Зелень кропу порубаємо, а часник подрібнити. У салатницю викладемо листочки зеленого салату. На них - креветочний салат, заправлений сметаною, перцем і сіллю. Зверху салат прикрасимо на свій розсуд. Можна покласти кілька креветок і зелень.

8. Салат з креветками в тарталетках.

Смачну, ситну страву можна подавати як закуску, або як салат. При цьому він може стати гідною прикрасою вашого святкового столу.

Інгредієнти:

● Креветки – 250 гр.;
● Яйця курячі – 4 шт.;
● Сир моцарелла – 150 гр.;
● Перець болгарський (жовтий) – 0,5 шт.;
● Часник – 1 шт.;
● Тарталетки - 10 шт.;
● Ікра червона – 100 гр.;
● Майонез;
● Сіль.

Приготування:

1. Насамперед ставимо варити на середній вогонь круто яйця (приблизно хвилин на 7). Після чого ставимо їх під холодну проточну воду, а потім очищаємо від шкаралупи.
Креветки також відправляємо варитися на середньому вогні в підсоленій воді. Варимо близько 10 хвилин, після чого охолодити їх і очищаємо від панцира і голови.
2. Готові яйця нарізаємо середніми кубиками і перекладаємо в салатницю.
Додаємо креветки (цілісні), і зверху тремо на крупній тертці сир. Болгарський перець очищаємо від насіння і нарізаємо дрібними кубиками, після чого додаємо їх у салат.
Солимо за смаком і заправляємо майонезом з часником (передавленим через часникодавку). Ретельно перемішуємо.
3. Тарталетки наповнюємо кількома ложками салату і прикрашаємо червоною ікрою.
Подавати разом з білим напівсолодким вином.

Приємного апетиту!

9. Сирний суп з креветками.

Інгредієнти:

- Вода - 2 літри;
- Креветки – 300 грамів;
- Картопля – 300 грамів;
- Морква – 1 штука;
- Цибуля ріпчаста – 1 штука;
- Сирок плавлений – 160 грамів;
- Сіль – 1 щіпка;
- Лавровий лист – 1 штука;
- Перець чорний горошок – 4 штуки;
- Петрушка свіжа – 1 гілочка.

Приготування:

Щоб приготувати сирний суп з креветками підготуємо такі продукти: сирки плавлені, воду, креветок (вже відварені заморожені), картопля, цибуля ріпчаста, морква, сіль (за смаком), свіжу петрушку, лавровий лист і чорний перець горошком. Ставимо каструлю з водою на вогонь. Кладемо в окріп заморожені креветки, солимо бульйон, додаємо лавровий лист і чорний перець горошком. Варимо все буквально 5 хвилин після закіпання. Виловлюємо їх, а бульйон проціджують і знову ставимо на вогонь.

Картоплю (2 великі) чистимо і нарізаємо середнім кубиком. Моркву з цибулею теж треба почистити і помити, а потім нарізати так, як ви звичайно це робите для перших страв. До речі, цибулину можна не подрібнювати, а покласти прямо цілком. Потім ви її виловите і викинете, якщо у вас є привереди, яким не до душі варена цибуля.

Кладемо в киплячий бульйон картоплю, моркву та цибулю. Варимо все при середньому кипінні близько 15 хвилин, цього часу цілком вистачить, щоб овочі стали м'якими. Тим часом потрібно подрібнити плавлені сирки. Можна натерти на тертці, а можна порізати кубиком. Закладаємо сирки в киплячий суп і перемішуємо. Вони повністю розчиняться буквально за 5-7 хвилин. Якщо потрібно, підсолити супчик.

Поки вариться сирний супчик, очищаємо відварених креветок. Кілька штук залишаємо з хвостиками - вони послужать відмінним декором для готової страви. Кладемо креветки в суп і даємо їм прогрітися - покипіти пару хвилин. Ось і все: сирний суп з креветками повністю готовий. Тепер розливаємо його по порційних тарілках, декоруємо креветками і посипаємо подрібненою свіжою петрушкою.

10. Салат "Нептун"

Інгредієнти:

● креветки - 300 гр.;
● кальмари - 300 гр.;
● крабові палички - 200 гр.;
● 5 яєць;
● 130 гр. червоної ікри;
● майонез.

Приготування:

1. Відварюємо яйця, охолоджуємо, відокремлюємо білок від жовтка, нарізаємо білок. Жовток можна залишити для прикраси.
2. Варимо креветки в злегка підсоленій воді.
3. Потім у киплячу воду кидаємо, попередньо нарізавши на кільця, кальмари. Головне переварити їх, інакше вийдуть гумовими!
4. Нарізаємо крабові палички.
5. Тепер додаємо пару столових ложок майонезу, перемішуємо, і тільки потім додаємо червону ікру (щоб не полопалася).
6. Сіль-перець за смаком, але краще солити після змішування всього, ікра і майонез можуть дати досить солі.

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз