Соуси на будь-який смак.

Приготування соусів на різний смак.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
17 хвилин назад
Соус - додатковий компонент страви, з характерною напіврідкою консистенцією, який використовують у процесі приготування страви або подають до готової страви для поліпшення її смаку і аромату.

1. Соус "Татарський".

200 гр. майонезу, 1 ст. л. тертого хрону, 2 маринованих огірка, середня цибулина, дрібно нарізана петрушка (1 ст. л). Перемішайте і подавайте охолодженим в окремій спеціальній посуді.

2. Соус "Андалузький".

200 гр. майонезу, 3 ст. л. кетчупу, 1 ч. л. коньяку, дрібно нарізана цибулина, сік лимона і червоний мелений перець. Гостроту за рахунок червоного перцю можна регулювати за смаком.

3. Соус "Грибний".

400 гр. варених печериць (дрібно нарізати), 4 ст. л. тертого хрону, 100 гр. майонезу, 100 гр. сметани, сіль, перець. Його виходить досить багато, можна робити менше, дивлячись, яка компанія збирається за столом!

4. Соус Томатний".

200 гр. томатного кетчупу, 2 ст. л. рослинної олії, 2 зубчики часнику( подрібнити), зелень петрушки, сіль і перець.

5. Соус "Оливковий".

200 гр. майонезу, 100 гр. подрібнених оливок без кісточок, 2 зубки подрібненого часнику, 1 ст. л. лимонного соку, сіль, перець.

6. Соус "Буряковий".

100 гр. сметани, невеликий відварений буряк, натертий на дрібній тертці, 100 гр. майонезу, одна дрібно нарізана цибулина, 2 ст. л. хрону, маринований огірок (нарізаний дрібними кубиками).

7. Соус "Ніжний".

200 гр. майонезу, 100 гр. тертого твердого сиру, 3 ст. л. сметани, 2 ч. л. хрону, рубаний кріп, сіль, перець.

8. Соус "Доступний".

2 ст. л. майонезу, 2 ст. л. кефіру, 1 ст. л. сметани, 2 зуб.часнику, щіпка червоного перцю, щіпка чер. перцю, пучок зелені кінзи або кріп, петрушка, базилік (будь-які травички на ваш смак).
Все змішати, зелень подрібнити, часник розчавити через прес.

9. Соус Часниковий".

2 яйця, 2 столові ложки солі, часник за смаком, чорний і червоний перець (за смаком), 1-2 ст. л. росл. масла, сік лимона або трішки оцту, 1/3 ст. кефіру.
Збити всі інгредієнти в блендері до однорідної маси і влити дуже тонкою цівкою олію. Додати сік лимона (за бажанням). Соус зберігати в холодильнику, перед подачею заправити соус кефіром добре змішавши.

10. Соус Каррі.

2 ст. л. сметани, 2 ст. л. майонезу, 2 ст. ряжанки або кефіру, перець червоний і чорний, 1/2 ч. л. карі, 2 зуб. часнику, 1 ст. л. оцту.
Все з'єднати і ретельно перемішати — соус готовий. Зберігати соус в холодильнику.

11. Соус "Гірчично-медовий".

2 ст. л. сметани, 2 ст. л. майонезу, 2 ст. л. гірчиці (зернами або без на ваш смак), 1 ст. л. меду, 1 зуб. часнику, 1 ч. л. соку лимона, 1 ст. л. масла оливкового, перець білий.
Всі компоненти змішати до густої однорідної маси.

12. Соус "Турецький" (гострий).

2 цибулини, 1 ст. л. томатної пасти або 1/2 склянки томату рубленого, 2 ст. л. олив. масла, сіль, червоний і чорний перець, 1 ч. л. меленого коріандру, зелень кінзи, кропу, 1 ч. л. соку лимона або оцту (за смаком), 1 солодкий перець (червоний).
Подрібнити в блендері до дрібної крихти всі інгредієнти і отриману масу залити в соусник, заправивши спеціями за смаком.

13. Часниковий соус "Муждей".

Беремо головку часнику, почистимо його і розітремо. Розтертий часник розвести в половині склянки води, можна взяти, якщо є під рукою м'ясний бульйон, але це необов'язково, додаємо оцет і сіль за смаком. Якщо соус трохи настоїться, то буде ще колоритніше. У деяких рецептах приготування цього смачного соусу пропонується додавати чорний мелений або червоний перець, можна обійтися без нього, і також додати рослинне масло. Вибір за вами. Можна подавати до рибних і м'ясних страв.

14. Південно-французький часниковий соус Айолі.

Розтираємо, а простіше кажучи, тиснемо, 4 великі часточки часнику, додаємо акуратно 1 жовток, стакан рослинного масла і знову розтираємо, додаємо чайну ложку кип'яченої холодної води, за смаком додати сік лимона. У результаті виходить соус до консистенції майонезній. Можна подавати до овочевого салату, до риби, м'яса.

15. Соус "Есесерушка".

Дістаємо плавлений сирок "Дружба" з холодильника, тремо на дрібній тертці, тиснемо пару зубчиків часнику і заправляємо майонезом. В кінці можливо ще і покришити туди. Якщо до печеної картоплі додати цей соус — просто пальчики оближете.

16. Традиційний соус з хріном.

Візьмемо півсклянки подрібненого хрону, такою ж кількістю бульйону або гарячої води заливаємо, додаємо натерте яблуко, столову ложку оцту, половину чайної ложки цукрової пудри, і кефіру або кислого молока 2-3 ложки. Розмішуєм, і все буде готово. Слід подавати до овочів, ковбаси, до холодного м'яса.

17. Майонез шведський.

Потрібно всього: 100 грам майонезу салатного, візьмемо таку ж кількість яблучного джему і додати 5 столових ложок тертого хрону, можна додати, якщо захочеться і більше хрону. І дати майонезу настоятися в холодильнику.

18. Соус польський (дуже смачний рецепт соусу).

На слабкому вогні розтоплюємо 150 грам вершкового масла. Поки масло охолоджується, беремо 4 яйця і рубаємо, додаємо 10 грам петрушки. Все перемішуємо, заправляємо лимонним соком або додаємо лимонну кислоту на кінчику ножа. Без цього соусу "судак по-польські" просто не буває, але і до іншої риби соус дуже підходить.

19. Французький соус Грибиш.

Білки трьох варених яєць дрібно рубаємо, натерти на крупній тертці 50 грам корнішонів. Жовтки розтираємо, і змішуємо з 30 грамами гірчиці, поступово вливаємо склянку олії, оцту додаємо 30 грам і перемішуємо. А потім в жовткову масу додаємо огірки і білки, сіль і зелень за смаком. І соус готовий.
Можна подавати до холодних страв, але і добре йде цей соус до гарячих рибних страв.

20. Індійський крижовенний соус чатні Амла.

В індійському соусі потрібно варити аґрус, а після додати спеції: імбир, перець і так далі. Ми зробимо простіше. Ягоди без хвостиків - склянку, подрібнити за допомогою блендера, м'ясорубки або товкачиком. Додамо 3-4 зубчики часнику туди, цукор, сіль за смаком, 2 столові ложки кропу. Можна вчинити по-іншому, покласти волоські рубані горіхи замість кропу, 2 столові ложки.

21. Брусничний Соус із сиром.

100 г плавленого сиру ставимо в тепле місце, де він зможе зм'якнути, додамо до нього 50 грам кислої сметани, цукор, сіль за смаком, а потім в цю масу додамо 100 грам брусники. Подавати можна до птиці, м'яса.

22. Соус англійський м'ятний (який подавався у російських царів, подавався на урочистих прийомах).

3 столові ложки м'яти рубі, додаємо 2 столові ложки цукру, 1 столову ложку оцту і 3-4 ложки води. На дві години залишаємо, щоб настоявся. І потім подаємо до рибних і м'ясних страв.
Редагувалось: 1 раз (Останній: 15 березня 2017 у 19:15)

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз