Рецепти окрошки.

Окрошка — різновид холодного супу на овочевій основі. Належить до традиційних українських та російських страв.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад
Рецепти окрошки.

Окрошка — різновид холодного супу на овочевій основі. Належить до традиційних українських та російських страв.

Окрошка рибна.

Інгредієнти.

- тріска (білуга, осетер, севрюга або окунь) - 200 г.,
- хлібний квас - 1,4 л.,
- свіжих огірків - 4 шт.,
- сметана - 1 ст. ложка,
- яйце - 2 шт.,
- цукор - 1 ст. л.,
- гірчиця - 1 ч. л.,
- зелена цибуля,
- зелень кропу і петрушки - за смаком.

Приготування.

Рибу чистять, розбирають на філе, нарізують невеликими шматочками і охолоджують. Потім готуюємо окрошку з квасу, порізати кубиками огірки, варені яйця, приправити сіллю, цукром і гірчицею, підфарбувати сметаною і додати дрібно нарізану зелень. При подачі в окрошку кладуть шматочки риби.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

Окрошка з квасом.

Вам знадобиться:

- м'ясо (нежирне) - 100 г.,
- огірків свіжих 3-4 шт.,
- квас - 2 стакана,
- сметана - 1 ст. л.,
- ксиліт - 5 г.,
- зелень кропу і петрушки - за смаком.
М'ясо відварити одним шматком до готовності, остудити і нарізати невеликими кубиками. Свіжі огірки промити і нарізати. Сметану розвести в невеликій кількості квасу, залити м'ясо і овочі, перемішати і ввести основний обсяг квасу, знову змішати, додати ксиліт.

При подачі до столу посипати дрібно нарізаною зеленню кропу і петрушки.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

Окрошка на фруктовому відварі.

Вам знадобиться:

картопля - 2-3 шт.,
огірок свіжий - 2-3 шт.,
яйце - 1 шт.,
свіжі яблука - 1/2 плоду (або 25 г сушених яблук),
сметана - 1-2 ч. л.,
зелень - за смаком.
Свіжі або сушені яблука промити, дрібно нарізати, залити окропом, довести до кипіння і дати настоятися 2-3 години, потім процідити. Картоплю промити, зварити в шкірці, остудити, очистити і нарізати кубиками. Очистити і так само нарізати свіжі огірки.
Зелень промити і дрібно нарізати. Зварити круто яйце, білок дрібно порубати, а жовтки розтерти зі сметаною. З'єднати в каструльці всі складові частини окрошки і залити фруктовим відваром, додати трішки лимонної кислоти або оцту, а також ксиліт за смаком.
Готову окрошку подавати зі сметаною.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

Окрошка грибна.

Інгредієнти:

- Хлібний квас - 2 л,
- солоні або мариновані гриби - 200 гр.,
- зелена цибуля - за смаком,
- картопля - 4-5 картоплин,
- хрін - 50 гр.,
- кріп - за смаком,
- сметана - 5-6 ст. л.,
- сіль - за смаком.
Приготування.

Гриби солоні або мариновані перебрати, промити, дрібно нарубати. Картоплю відварити в мундирі, очистити і дрібно нарізати. Натерти на тертці очищений хрін, нашаткувати зелену цибулю. Все скласти в каструлю і залити хлібним квасом, добре розмішати, посолити, заправити половиною сметани, полити рештою, подаючи на стіл.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

Окрошка з солоними грибами.

Вам знадобиться:

- Солоні гриби - 150 г;
- Варене м'ясо - 200 г;
- Свіжий огірок - 1 шт.;
- Зелена цибуля - за смаком;
- Яйце (варене) - 2 шт.;
- Цукор - 1.5 ч. л.;
- Гірчиця - 1/2 ч. л.;
- Сіль - за смаком;
- Квас - 1 л.

Приготування.

Гірчицю, цукор, сіль і жовток вареного яйця розтерти і розвести невеликою кількістю квасу, після чого з'єднати з рештою квасом.
Солоні гриби віджати і дрібно нашаткувати.
Зелену цибулю подрібнити і розтерти з сіллю.
М'ясо нарізати дрібними кубиками, яєчний білок нарізати, очищений огірок нарізати соломкою.

Всі компоненти змішати, заправити тертим хріном. Готову окрошку охолодити, поклавши в тарілку трохи колотого льоду. Сметану подати окремо.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

Окрошка збірна м'ясна.

вам знадобиться:

- хлібний квас - 1 л.,
- мясо або шинка - 250 г.,
- свіжі огірки - 2 шт.,
- зелена цибуля - по вкусу,
- яйце - 2 шт.,
- сметана - 1/2 ст. л.,
- цукор - за смаком.
Приготування.
Варену яловичину, шинку, язик, телятину, а також очищені свіжі огірки, нарізати маленькими кубиками, подрібнити зелену цибулю і у мисці розім'яти ложкою, додавши трохи солі (цибуля від цього стане м'якою).

Білки зварених круто яєць порубати, а жовтки розтерти в каструлі, додати до них сметану, трохи гірчиці, цукор, сіль; ретельно розмішати і розвести хлібним квасом.

Підготовлені продукти покласти в каструлю і добре розмішати. При подачі посипати кропом.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

Окрошка овочева літня.

Вам знадобиться:

- Квас - 1 л,
- Огірковий розсіл - 1/2 склянки,
- Відварна ріпа - 2 шт.,
- Варена картопля - 3-4 шт.,
- Свіжі огірки - 2 шт.,
- Зелена цибуля, кріп, зелень петрушка - за смаком,
- Гірчиця - 1/2 ч. л.,
- Чорний мелений перець - 1/2 ч. л.,
- Яйце - 3 шт.,
- Сметана - за смаком.
Приготування.

Ріпу, картоплю і огірки нарізати кубиками, покласти в каструлю. Дрібно нарізану зелену цибулю змішати з подрібненим кропом і петрушкою, невеликою кількістю огіркового розсолу, додати гірчицю, перець, розім'яти все дерев'яною ложкою, дати настоятися близько 30 хвилин і з'єднати з ріпою і картоплею.

Залити все квасом, посолити, заправити сметаною, покласти рубані яйця і подати на стіл.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

Окрошка з фруктів.

Інгредієнти:

- Фруктовий настій - 300 мл,
- Яблука - 40 г,
- Диня - 20 г,
- Персик - 50 г,
- Вишня - 40 г,
- Щавель - 15 г,
- Салат - 20 г,
- Ксиліт - 10 р,
- Сметана - 15 р.
Приготування.

Очистити диню, яблука, нарізати кубиками.
Персики обшпарити і очистити від шкірки, а м'якоть подрібнити.
Вишню промити, видалити кісточки.
Щавель і салат порубати.

Розтерти вишню, шкірку від фруктів, залити окропом і 1,5-2 години готувати настій.

Приготовлені фрукти залити настоєм. Подавати зі сметаною і ксилітом.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

Окрошка рибна з хріном.

Інгредієнти:
- риба - 500 г,
- квас житній - 1.5 л,
- зелена цибуля (нарізана) - 1/2 стакана,
- огірок - 3 шт.,
- яйце - 2-3 шт.,
- картопля - 3 шт.,
- корінь хрону (невеликий)- 1 шт.,
- сметана - 2-3 ст. л.
- зелень - 1 пучок.

Приготування.

Рибу обробляють на філе, відварюють, охолоджують і нарізають шматочками.
Варені яйця рубають.
Свіжі огірки натирають на тертці з великими отворами.
Цибулю розтирають з сіллю.
Хрін натирають на тертці з дрібними отворами, а потім вводять в квас і перемішують. Підготовлені продукти з'єднують, заливають квасом, додають сметану і посипають зеленню кропу.
До окрошки подають гарячу відварну картоплю, посипану зеленню кропу.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

Окрошка "заяча".

Інгредієнти:
- хлібний квас - 1 л,
- капуста (свіжа) - 250 г,
- капуста (квашена) - 250 г,
- кольрабі - 250 г,
- морква - 2 шт.,
- зелена цибуля - 100 г,
- сіль, сметана - за смаком.

Спосіб приготування.

Сиру моркву і капусту кольрабі поріжте кубиками, а свіжу і квашену капусту - соломкою.

Все змішайте, посоліть за смаком і залийте охолодженим квасом.

При подачі на стіл посипте зеленою цибулею.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

Окрошка російська.

Інгредієнти:
- світле пиво - 2 склянки,
- ізюм (дрібний без кісточок) - 3 ст. л.,
- чорний хліб - 2 шматочки,
- цукор - 1 ст. л.,
- лимон - 2-3 часточки,
- кориця - за смаком.

Приготування.

Залити родзинки пивом і дати постояти кілька годин. Потім додати в нього корицю, цукор, нарізаний кубиками лимон. Чорний хліб підсушити в духовці або тостері і натерти на тертці.
Всипати в пивну суміш. Миску з окрошкою охолодити в холодильнику. Їдять пивну окрошку, як і будь-яку іншу, холодною. Вона добре втамовує спрагу, тому влітку її часто подають замість десерту.
Деякі любителі додають в окрошку замість хліба кукурудзяні пластівці або не дуже солодкі "сухі сніданки".
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

Окрошка овочева з кальмарами.

Інгредієнти:
- Кальмари - 200-300 г.,
- Квас хлібний - 1-1.5 л.,
- Картопля - 3-4 шт.,
- Цибуля зелена - 50-100 г.,
- Яйце - 1-2 шт.,
- Огірки - 1-2 шт.,
- Сметана - 4 ст. л.,
- Цукор - 1-2 ч. л.,
- Гірчиця - 1 ч. л.,
- Сіль,
- Укроп - за смаком.

Приготування.

Охолоджене варене м'ясо кальмара, нарізати дрібними шматочками, очищені від шкірки огірки нарізати дрібними кубиками.
Зелену цибулю дрібно нарізати і розтерти з невеликою кількістю солі до появи соку.
Картоплю нарізати кубиками та охолодити. Яйця зварити круто, дрібно нарізати білок яйця, а жовток розтерти з гірчицею, сметаною, сіллю, цукром і розвести квасом.

У приготовлену суміш додати нарізані продукти і все перемішати. У готову окрошку покласти сметану і яйця. При подачі окрошку посипте дрібно нарізаним кропом.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

Окрошка з горіхами.

інгредієнти:
- густа сметана або йогурт - 2 стакана,
- грецькі горіхи (мелені) - 4 ст. л.,
- огірок - 1 шт.,
- редиска - 2-3 шт.
- часник - 1 зубчик,
- сіль, перец - за смаком,
- кріп - за смаком.

Приготування.

Сметану або йогурт збийте міксером. В отриману масу додайте товчений часник, сіль і перець. Сильно охолодіть.
Наріжте огірок тоненькими скибочками, редиску потріть на тертці. Перед подачею на стіл змішайте сметану (йогурт) з меленими горіхами. Покладіть на тарілку кілька скибочок огірка і трохи редиски і залийте отриманою сумішшю.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

Окрошка весняна.

інгредієнти:
- квас - 350 гр.,
- огіркова трава (листя) - 20 гр.,
- гірчиця - 4 гр.,
- крес-салат - 8 гр.,
- зелена цибуля - 20 гр.,
- кріп - 8 гр.,
- картопля (відварена) - 30 гр.,
- яйце - 1/2 шт.,
- сметана - 20 гр.,
- відварне м'ясо (ковбаса) - 26 гр.,
- сіль.

Приготування.

Відварну картоплю, відварене м'ясо (ковбасу) нарізують дрібними кубиками. Зелену цибулю, листя крес-салату, кропу - шаткують. Нашатковане листя молодої огіркової трави розтирають дерев'яною ложкою з невеликою кількістю солі до появи соку.
Білки яєць, зварених круто, дрібно нарізають, а жовтки розтирають з частиною сметани, столовою гірчицею, сіллю і розводять квасом.

У приготовлену суміш додають розтерту з сіллю огіркову траву, нарізані продукти і все перемішують.

При подачі до столу кладуть сметану.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

Мацнабрдош (окрошка).

інгредієнти:
- мацун - 200 гр.;
- яйце - 1/2 шт.;
- огірки - 100 гр.;
- петрушка - 40 гр.;
- кінзи, кропу і зеленої цибулі - за смаком.

Приготування.

Мацун розвести холодною кип'яченою водою з розрахунку 1:1.

Свіжі огірки, круто зварені яйця, зелену цибулю, кріп, кінзу, петрушку дрібно нарізати і з'єднати з мацуном.
Додати сметану і сіль.

вгору
Редагувалось: 4 рази (Останній: 17 травня 2017 у 08:43)
Сторінки: 1 2 3 Наступна Останній

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз