Рецепти окрошки.

Окрошка — різновид холодного супу на овочевій основі. Належить до традиційних українських та російських страв.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1086
г. Гадяч
23 хвилини назад

Окрошка грибна з хріном.

Склад:
- Хлібний квас - 1,2 л.,
- Солоні гриби - 200 г.,
- Зелена цибуля - 100 г.,
- Картопля - 400 г.,
- Хрін - 50 г.,
- Кріп - 10 г.,
- Сметана - 100 г.,
- Сіль за смаком.

Приготування.

Гриби солоні або мариновані перебрати, промити і дрібно порубати. Картоплю відварити в мундирі, очистити і дрібно нарізати, зелену цибулю нарізати, натерти на тертці очищений хрін.

Все скласти в каструлю і залити хлібним квасом, добре розмішати, посолити, заправити сметаною (половиною), іншою частиною полити при подачі до столу.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1086
г. Гадяч
23 хвилини назад

Окрошка грибна з гірчицею.

інгредієнти:
- хлібний квас - 1.5 л.,
- солоні гриби - 400 г.,
- картопля - 250 г.,
- морква - 50 г.,
- зелена цибуля - 100 г.,
- огірки - 200 г.,
- яйця (варені) - 2 шт.,
- сметана - 200 г.,
- їдальня гірчиця - 20 г.,
- кріп - за смаком,
- цукор, сіль - за смаком.

Приготування.

Солоні гриби промити в холодній воді, дати стекти воді. Потім гриби і свіжі огірки нарізати дрібними кубиками, подрібнити зелену цибулю. Моркву і картоплю зварити неочищеними, охолодити, очистити і нарізати кубиками. Жовтки варених яєць розтерти з готовою гірчицею і невеликою кількістю сметани. Білок порубати. У свіжий хлібний квас покласти підготовлені продукти, заправити сумішшю з жовтків і гірчиці, додати сіль і цукор.

Перед подачею покласти сметану і подрібнену зелень кропу.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1086
г. Гадяч
23 хвилини назад

Окрошка овочева з грибами.

склад такий:
- квас - 1 л.,
- картопля - 300 г.,
- солоні гриби (білі, грузді або рижики) - 75 г.,
- зелена цибуля - 120 г.,
- кріп - 30 г.,
- огірки - 150 г.,
- яблука - 100 г.,
- яйце - 1 шт.,
- сметана - 90 г.,
- цукор, гірчиця, сіль - за смаком.

Приготування.

Картоплю відварити, остудити, очистити, нарізати дрібними кубиками і скласти в каструлю. Яблука очистити від шкірки і серцевини, свіжі огірки - від шкірки, солоні гриби промити.

Все нарізати кубиками і приєднати до картоплі, туди ж додати нашатковану зелену цибулю і кріп. Відварене круто яйце охолодити і очистити. Білок порубати і також покласти до картоплі. Все залити квасом і перемішати. Жовток яйця розтерти, додати до нього гірчицю, цукор, сіль, розвести невеликою кількістю квасу і ввести в окрошку. Туди ж влити сметану, розведену квасом, і все розмішати.

Окрошку охолодити, остаточно заправити за смаком сіллю, гірчицею, цукром і подати до столу.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1086
г. Гадяч
23 хвилини назад

Грибний квас.

інгредієнти:
- квас - 1.5 л.,
- білі гриби (сухі) - 7-8 шт.,
- цибуля ріпчаста - 2-3 шт.,
- петрушка (корінь) - 1 шт.,
- кріп - 2-3 ст.л.,
- петрушка - 1 ст.л.,
- коріандр - 1/2 ч.л.,
- лавровий лист - 2-3 шт.,
- корінь селери (з зеленню) - 1 шт.,
- чорний перець (горошок) - 5-6 шт.,
- сіль за смаком.

Приготування.

Грибний квас - суп, який вживається в основному в холодному, але також і в гарячому вигляді (взимку).

Готують його на основі хлібного кислого квасу з додаванням четвертої частини води.

Гриби розмочити протягом півгодини у воді кімнатної температури в глиняному або емальованому посуді, потім подрібнити, додати туди квас, нарізати цибулю, петрушку, селеру, закрити і поставити на слабкий вогонь на 1 годину.

Потім додати решту прянощів, дати постояти 15-20 хв. на гарячій плиті або в духовці на слабкому вогні, після чого заправити розігрітою сметаною, перемішати і дати охолонути під кришкою.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1086
г. Гадяч
23 хвилини назад

Окрошка овочева з редискою.

інгредієнти:
- хлібний квас - 1.5 л.,
- картопля - 400 г.,
- морква - 100 г.,
- редис - 100 г.,
- зелена цибуля - 150 г.,
- огірки - 350 г.,
- сметана - 150 г.,
- яйце - 2-3 шт.,
- цукор - 25 г.,
- гірчиця - 10 г.,
- зелень - за смаком,
- сіль за смаком.

Приготування.

Картоплю вимити та зварити в шкірці. Моркву та ріпу очистити і зварити окремо. Овочі охолодити і нарізати дрібними кубиками (2-2,5 см). Картоплю очистити від шкірки і також нарізати кубиками, цибулю нашаткувати і розтирати з невеликою кількістю солі до тих пір, поки не з'явиться сік. В іншому - окрошку приготувати так само, як м'ясну.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1086
г. Гадяч
23 хвилини назад

Окрошка з картоплею і овочами.

інгредієнти:
- Хлібний квас - 1.5 л.,
- Картопля - 400-500 г.,
- Зелена цибуля - 150 г.,
- Огірки - 4 шт.,
- Яйце - 2-3 шт.,
- Сметана - 4-5 ст.л.,
- Гірчиця - 1-2 ч.л.,
- Сіль, цукор - за смаком,
- Зелень - за смаком.

Приготування.

Зварену очищену картоплю, свіжі огірки нарізати дрібними кубиками. Зелену цибуля нашаткувати.

Частину варених яєчних жовтків розтерти з сіллю, столовою гірчицею, 1/4 сметани, цукром до отримання однорідної маси і з'єднати з охолодженим хлібним квасом.

Чверть норми зеленої цибулі розтерти з сіллю до утворення рідкої маси і також з'єднати з квасом.

У тарілки покласти підготовлені нарізані овочі, додати нарізані яйця, залити охолодженим квасом, додати сметану і посипати дрібно нарізаною зеленню петрушки або кропу.

В овочеву окрошку можна додати червону або білу редиску, листя зеленого салату, відповідно зменшивши закладання інших овочів.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1086
г. Гадяч
23 хвилини назад

Окрошка уральська.

склад:
- квас - 1 л.,
- яйце - 5 шт.,
- картопля - 250 г.,
- квашена капуста - 150 г.,
- морква - 100 г.,
- зелена цибуля - 150 м,
- огірки - 150 м,
- кріп (зелень) - за смаком,
- гірчиця, сіль - за смаком.

Приготування.

Картоплю, моркву відварити, очистити, нарізати дрібними кубиками. Редиску і свіжі огірки нарізати також кубиками. Квашену капусту і цибулю перебрати і дрібно порубати.
Підготовлені овочі скласти в каструлю, залити квасом, додати різані білки яєць. Жовток добре розім'яти, розвести квасом, з'єднати з іншими продуктами.

Подати, посипавши кропом та заправити сметаною.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1086
г. Гадяч
23 хвилини назад

Сільська окрошка.

склад такий:
- Квас - 3 склянки,
- Квашена капуста - 6 ст. л.,
- Картопля - 2 шт.,
- Ріпчаста цибуля - 30 г,
- Рослинна олія - ​​2 ч. л.,
- Тертий хрін - 2 ч. л.,
- Цукор, сіль - за смаком.

Приготування.

В квас додати квашену капусту, відварену холодну картоплю нарізану кубиками, рубану ріпчасту або зелену цибулю, рослинне масло, трохи тертого хрону, цукор, сіль за смаком. Перемішати.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1086
г. Гадяч
23 хвилини назад

Окрошка з рибою.

склад:
- Квас - 1.5 л.,
- Риба - 500 г.,
- Картопля - 3 шт.,
- Редис - 1 пучок,
- Зелена цибуля (др. нарізана) - 4-5 ст. л.,
- Яйце (варене) - 2 шт.,
- Сметана - 2-3 ст. л.,
- Столова гірчиця - 1 ч. г.,
- Цукор - 1 ч. л.,
- Кріп, сіль - за смаком.

Приготування.

Рибу відварити, відокремити м'якоть і нарізати її шматочками. Відварну рибу з'єднати з нарізаними кубиками білками яєць, відвареною картоплею, редискою, огірками і зеленою цибулею.

Жовтки яєць розтерти з сіллю, цукром і гірчицею, ретельно перемішати і розвести квасом.

До нарізаним продуктам додати заправлений квас, сметану і посипати окрошку дрібно нарізаною зеленню кропу.

Можна окремо подати гарячу картоплю на тарілці, посипавши її дрібно нарізаною зеленню кропу.
Сторінки: Перша Попередня 1 2 3

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз