Рецепти окрошки.

Окрошка — різновид холодного супу на овочевій основі. Належить до традиційних українських та російських страв.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1341
г. Гадяч
1 день назад

Окрошка з плавленим сиром.

склад такий:
- плавлений сир - 100 г.,
- сироватка - 1 л.,
- огірок - 3 шт.,
- цибуля ріпчаста - 1 шт.,
- сметана - на смак,
- петрушка (дрібно нарізана зелень) - за смаком.

Приготування.

Наріжте маленькими шматочками плавлений сир, додайте сироватку, посоліть, поперчіть і проваріть 3-4 хвилини.
Потім покладіть 3 нарізаних кубиками свіжі огірки, а також подрібнену ріпчасту цибулю -1 шт.

При подачі додайте сметану і дрібно нарізану зелень петрушки.
Вся активність на сайті → тут...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1341
г. Гадяч
1 день назад

Окрошка з щавлю.

складові:
- щавель - 300 г.,
- картопля (відварна) - 12 шт.,
- огірки (свіжі) - 12 шт.,
- ковбаса або шинка, або м'ясо відварне - 150 г.,
- яйце - 12 шт.,
- редис - 3 шт.,
- кріп - 1 пучок,
- вода - 2.5 л.,
- сіль за смаком,
- сметана - за смаком.

Приготування.

Листя щавлю перебрати, очистити від черешків, ретельно промити у великій кількості холодної води, покласти на сито, щоб стекла вода, після чого дрібно нарізати.

У киплячу воду покласти підготовлений щавель і прокип'ятити в закритому посуді 10 хвилин. Відкинути на сито. Відвар щавлю процідити через марлю і охолодити.

Картоплю очистити, нарізати кубиком, скласти в миску. Ковбасу нарізати кубиком і викласти до картоплі. Яйця нарізати і викласти до решти інгредієнтів. Редис нарізати дрібними кубиками і додати в миску. Зелений огірок нарізати кубиком і викласти в миску. Зелень подрібнити і додати до решти інгредієнтів.

В охолоджений відвар щавлю додати сметану, добре розмішати. Рідину посолити.

У тарілку викласти основу окрошки, залити приготовленим відваром і подати до столу, прикрасивши суп кружком відвареного яйця і свіжою зеленню.

Даний суп можна зробити з риби або овочів - результат завжди буде відмінним.
Вся активність на сайті → тут...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1341
г. Гадяч
1 день назад

Окрошка з куркою і перепелиними яйцями.

інгредієнти:
- курячі грудки - 3 шт.,
- картопля - 3 шт.,
- редиска - 1 пучок,
- зелена цибуля - 1/2 пучка,
- перепелині яйця,
- огірки (свіжі) - 3 шт.,
- квас або кефір,
- сіль, перець - за смаком,
- сметана для заправки.

Приготування.

Картоплю відварити, нарізати кубиками. Огірки також нарізати кубиками. Курячі грудки відварити в підсоленій воді зі спеціями, остудити, нарізати. Яйця відварити, очистити, нарізати скибочками. Редис промити під водою, нарізати.

Зелену цибулю подрібнити і викласти до решти інгредієнтів. Все акуратно перемішати і викласти в порційні тарілки, залити квасом.

Подавати зі сметаною.
Вся активність на сайті → тут...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1341
г. Гадяч
1 день назад

Окрошка з ковбасою, сосисками і зеленим горошком.

склад такий:
- квас - 1 л.,
- варена ковбаса - 200 г.,
- сосиски - 50 г.,
- зелений горошок - 100 г.,
- огірки - 150 г.,
- картопля (відварна) - 200 г.,
- яйце (круте) - 4 шт.,
- цибуля зелена - 50 г.,
- кріп сіль сметана - за смаком.

Приготування.

Ковбасу, сосиски, картоплю і огірки порізати кубиками, яйця, цибулю і кріп дрібно порубати.
Додати зелений горошок, все перемішати. Посолити за смаком.
Залити квасом.
Перед подачею на стіл заправити сметаною.
Вся активність на сайті → тут...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1341
г. Гадяч
1 день назад

Окрошка на мінералці.

складові:
- картопля (варена) - 2 шт.,
- огірок (свіжий) - 1 шт.,
- яйце (варене) - 2 шт.,
- яловичина або ковбаса (варені) - 100 г.,
- цибуля зелена - 1 пучок,
- сметана - 250 г.,
- вода мінеральна - 2-3 л.,
- редис - 6 шт.,
- кріп (дрібно різаний) - 1 пучок,
- сіль за смаком,
- лимон - 1-2 шт.

Приготування.

Цибулю і кріп дрібно порізати, змішати з сіллю, соком лимона і добре перемішати. Додати туди порізану кубиками картоплю, дрібно порізані яйця, порізаний тоненькою соломкою або натерту на крупній тертці огірок, також редиску, дрібно кубиками або соломкою м'ясо або ковбасу.

В 1 літрі води розмішати сметану, змішати з іншими інгредієнтами та додати решту води до потрібної густоти.
Вся активність на сайті → тут...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1341
г. Гадяч
1 день назад

Окрошка з пивом і м'ясом креветок.

інгредієнти:
- огірок - 1 шт.,
- редиска - 1 шт.
- цибуля зелена - 150 г.,
- креветки - 40 г.,
- варене м'ясо або ковбаса 200 г.,
- яйце - 1 шт.,
- картопля - 1 шт.,
- пиво - 1/2 л.,
- майонез, сіль - за смаком.

Приготування.

Огірок і редис дрібно порізати. М'ясо чи ковбасу, а також м'ясо креветок порізати кубиками і залити пивом. За смаком додати сіль та майонез.
Вся активність на сайті → тут...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1341
г. Гадяч
1 день назад

Окрошка молочна.

інгредієнти:
- зелена цибуля - 150 г.,
- кріп - 50 г.,
- огірки (свіжі, кубиками) - 200 г.,
- яловичина (варена, подрібнена) - 250 г.,
- яйця (зварених круто) - 3 шт.,
- кисле молоко або кефір - 1 л.,
- цукор - за смаком.

Приготування.

Дрібно наріжте зелену цибулю і кріп. Додайте нарізані кубиками свіжі огірки, подрібнену варену яловичину, зварені круто та посічених яйця.

Всі продукти залийте 1 л кислого молока або кефіру, посоліть, додайте цукор за смаком і охолодіть. Перед подачею покладіть сметану і зелень петрушки.
Вся активність на сайті → тут...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1341
г. Гадяч
1 день назад

Окрошка з житнім хлібом.

складові:
- житній хліб (кубиками) - 200 г.,
- рослинне масло - 2 ст.л.,
- тертий хрін або терта редька - 1 ст.л.,
- ріпчаста цибуля (дрібно нарізана) - 1 шт.,
- сіль, перець - за смаком.

Приготування.

Всі продукти розведіть 3 склянками хлібного квасу та посипте подрібненою зеленню.

Смачного!
Вся активність на сайті → тут...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1341
г. Гадяч
1 день назад

Біла окрошка.

інгредієнти:
- Картопля, кефір або кисле молоко - 1 л .;
- Яйце (круто) - 5 шт .;
- Зелена цибуля - 1 пучок;
- Карбонад - 200 г .;
- Огірки - 5 шт .;
- Редис - 10-12 шт .;
- Сіль, чорний перець - за смаком.

Приготування.

Картоплю очистити, нарізати дрібними кубиками, залити 2 склянками окропу, довести до кипіння, варити 5 хвилин.
Зняти з вогню і остудити картоплю в відварі.

Зелену цибулю дрібно нарізати. Білу частину всипати в каструлю, додати сіль і жовтки. Розтерти товкачем до стану однорідної пасти, розвести відваром з картоплею.

Огірки очистити від шкірки, нарізати дрібними кубиками. Редис розрізати навпіл, потім скибочками. Білки подрібнити, карбонад нарізати невеликими кубиками.

Додати овочі, білки і карбонад в каструлю, влити кефір. Розмішати, приправити перцем, закрити кришкою, поставити в холодильник.

Подавати холодною.
Вся активність на сайті → тут...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1341
г. Гадяч
1 день назад

Яблучна окрошка з квашеною капустою.

Складові:
- вода - 1 л.,
- яблука - 200 г.,
- цукор - 100 г.,
- дріжджі - 10 г.,
- огірок (свіжий) - 1 шт.,
- картопля (варена) - 1 шт.,
- яйце (варене) - 1 шт.,
- зелена цибуля - 50 г.,
- квашена капуста - 100 г.,
- сметана - 1/2 склянки,
- цукор - 1 ст.л.,
- журавлина - 1 ст.л.,
- сіль - 1 ч.л.,
- петрушка і кріп (зелень) - за смаком.

Приготування.

Наріжте яблука скибочками і варіть їх в невеликій кількості води 5 хвилин, в кінці варіння додайте цукор. Остудіть відвар до кімнатної температури, процідіть і додайте розведені в кип'яченій воді дріжджі. Залиште його для бродіння на 14 годин. Наріжте картоплю, яйце і цибулю, додайте квашену капусту, змішайте зі сметаною, сіллю і цукром, залийте квасом. Перед подачею до столу в кожну тарілку додайте зелень, скибочку свіжого яблука і кілька ягідок журавлини.
Вся активність на сайті → тут...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1341
г. Гадяч
1 день назад

Винна окрошка.

склад такий:
- сухе біле вино - 1 л.,
- морква - 200 г.,
- квашена капуста - 200 г.,
- цибуля ріпчаста - 40 г.,
- цукор - 20 г.,
- лимон - 1 шт.,
- сметана - 2 ст.л.,
- сіль за смаком.

Приготування.

Очищену моркву натріть на тертці і змішайте з нарізаною кислою капустою. Вичавіть сік лимона в біле вино, додайте цукор і сіль. Залийте приготовленою сумішшю овочі, а зверху посипте нарізаною цибулею.
Вся активність на сайті → тут...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1341
г. Гадяч
1 день назад

Чорносмородинова окрошка.

склад:
- вода - 1 л.,
- цукор - 1/2 стакана,
- смородиновий сік - 1 стакан,
- дріжджі - 5 г.,
- солоні гриби - 100 г.,
- солоний огірок - 1 шт.,
- картопля (варена) - 1 шт.,
- яйце (варене) - 1 шт.,
- сметана - 2 ст.л.,
- зелень - за смаком,
- сіль, чорний перець - за смаком.

Приготування.

У воду покладіть цукор, прокип'ятіть, остудіть, додайте сік смородини і дріжджі, розтерти з дрібкою цукру. Залиште на два дні в теплому місці. Коли квас буде готовий, наріжте солоний огірок кружечками, варену картоплю - маленькими кубиками, а варене яйце і солоні гриби дуже дрібно порубати. Все змішайте, додайте сметану, сіль і чорний перець, а перед подачею до столу посипте зеленню.
Вся активність на сайті → тут...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1341
г. Гадяч
1 день назад

Окрошка «Рибне пюре»

складові:
- сметана - 1/2 л.,
- вода - 1/2 л.,
- риба (будь-яка сира) - 200 г.,
- картопля - 1 шт.,
- цибуля ріпчаста - 1 шт.,
- морква - 1 шт.,
- яйце (варене) - 1 шт.,
- огірок (свіжий) - 1 шт.,
- зелена цибуля,
- кріп (зелень) - за смаком,
- сіль за смаком,
- сухарики.

Приготування.

Відварити картоплю, нарізану цибулю і моркву разом з рибою. Відвар злити, рибу очистити від кісток і потерти через сито разом з овочами. Додати нарізані цибулю і кріп. Залити отриману суміш сметаною, розведеною водою та посолити. У тарілки додати кубики свіжого огірка і дрібно нарізаних яєць.
Вся активність на сайті → тут...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1341
г. Гадяч
1 день назад

Окрошка «Часникова».

складові:
- кефір - 1/2 л.,
- болгарський перець (зелений) - 200 г.,
- помідори - 100 г.,
- свіжі огірки - 100 г.,
- листя салату,
- майонез - 80 г.,
- часник - 3 зубчики,
- лимон - 1 шт.,
- яйце - 2 шт.,
- петрушка (зелень) - за смаком,
- сіль,
- чорний перець (мелений) - за смаком.

Приготування.

Всі овочі і салат дрібно порізати, часник надавити в часничниці, змішати все з майонезом, соком лимона, сіллю і перцем та залити кефіром.

Добре перемішайте і прикрасьте зверху скибочками звареного круто яйця і дрібно нарізаною зеленню петрушки.

Окрошка повинна вийти дуже густою.
Вся активність на сайті → тут...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1341
г. Гадяч
1 день назад

Грибна окрошка з бобами.

складові:
- хлібний квас - 1 л.,
- свіжий огірок - 1 шт.,
- солоний огірок - 1 шт.,
- солоні гриби - 2 шт.,
- свіже яблуко - 1 шт.,
- квашене яблуко - 1 шт.,
- картопля (варена) - 4 шт.,
- буряк (печений) - 1 шт.,
- боби - 1/4 стакан,
- гірчиця - 1 ч. л.,
- чорний перець (мелений),
- цукор, сіль - за смаком,
- сметана - 2 ст. л.,
- зелена цибуля - 50 г.,
- кріп і петрушка (зелень) - за смаком.

Приготування.

Промийте і наріжте гриби, огірки, яблука, картоплю і буряк, додайте сіль, цукор, зелень і спеції, добре перемішайте і залийте квасом. Перед подачею до столу заправте сметаною.
Вся активність на сайті → тут...

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз