Рецепти окрошки.

Окрошка — різновид холодного супу на овочевій основі. Належить до традиційних українських та російських страв.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1215
г. Гадяч
8 годин назад

Окрошка з плавленим сиром.

склад такий:
- плавлений сир - 100 г.,
- сироватка - 1 л.,
- огірок - 3 шт.,
- цибуля ріпчаста - 1 шт.,
- сметана - на смак,
- петрушка (дрібно нарізана зелень) - за смаком.

Приготування.

Наріжте маленькими шматочками плавлений сир, додайте сироватку, посоліть, поперчіть і проваріть 3-4 хвилини.
Потім покладіть 3 нарізаних кубиками свіжі огірки, а також подрібнену ріпчасту цибулю -1 шт.

При подачі додайте сметану і дрібно нарізану зелень петрушки.
Вся активність на сайті → тут...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1215
г. Гадяч
8 годин назад

Окрошка з щавлю.

складові:
- щавель - 300 г.,
- картопля (відварна) - 12 шт.,
- огірки (свіжі) - 12 шт.,
- ковбаса або шинка, або м'ясо відварне - 150 г.,
- яйце - 12 шт.,
- редис - 3 шт.,
- кріп - 1 пучок,
- вода - 2.5 л.,
- сіль за смаком,
- сметана - за смаком.

Приготування.

Листя щавлю перебрати, очистити від черешків, ретельно промити у великій кількості холодної води, покласти на сито, щоб стекла вода, після чого дрібно нарізати.

У киплячу воду покласти підготовлений щавель і прокип'ятити в закритому посуді 10 хвилин. Відкинути на сито. Відвар щавлю процідити через марлю і охолодити.

Картоплю очистити, нарізати кубиком, скласти в миску. Ковбасу нарізати кубиком і викласти до картоплі. Яйця нарізати і викласти до решти інгредієнтів. Редис нарізати дрібними кубиками і додати в миску. Зелений огірок нарізати кубиком і викласти в миску. Зелень подрібнити і додати до решти інгредієнтів.

В охолоджений відвар щавлю додати сметану, добре розмішати. Рідину посолити.

У тарілку викласти основу окрошки, залити приготовленим відваром і подати до столу, прикрасивши суп кружком відвареного яйця і свіжою зеленню.

Даний суп можна зробити з риби або овочів - результат завжди буде відмінним.
Вся активність на сайті → тут...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1215
г. Гадяч
8 годин назад

Окрошка з куркою і перепелиними яйцями.

інгредієнти:
- курячі грудки - 3 шт.,
- картопля - 3 шт.,
- редиска - 1 пучок,
- зелена цибуля - 1/2 пучка,
- перепелині яйця,
- огірки (свіжі) - 3 шт.,
- квас або кефір,
- сіль, перець - за смаком,
- сметана для заправки.

Приготування.

Картоплю відварити, нарізати кубиками. Огірки також нарізати кубиками. Курячі грудки відварити в підсоленій воді зі спеціями, остудити, нарізати. Яйця відварити, очистити, нарізати скибочками. Редис промити під водою, нарізати.

Зелену цибулю подрібнити і викласти до решти інгредієнтів. Все акуратно перемішати і викласти в порційні тарілки, залити квасом.

Подавати зі сметаною.
Вся активність на сайті → тут...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1215
г. Гадяч
8 годин назад

Окрошка з ковбасою, сосисками і зеленим горошком.

склад такий:
- квас - 1 л.,
- варена ковбаса - 200 г.,
- сосиски - 50 г.,
- зелений горошок - 100 г.,
- огірки - 150 г.,
- картопля (відварна) - 200 г.,
- яйце (круте) - 4 шт.,
- цибуля зелена - 50 г.,
- кріп сіль сметана - за смаком.

Приготування.

Ковбасу, сосиски, картоплю і огірки порізати кубиками, яйця, цибулю і кріп дрібно порубати.
Додати зелений горошок, все перемішати. Посолити за смаком.
Залити квасом.
Перед подачею на стіл заправити сметаною.
Вся активність на сайті → тут...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1215
г. Гадяч
8 годин назад

Окрошка на мінералці.

складові:
- картопля (варена) - 2 шт.,
- огірок (свіжий) - 1 шт.,
- яйце (варене) - 2 шт.,
- яловичина або ковбаса (варені) - 100 г.,
- цибуля зелена - 1 пучок,
- сметана - 250 г.,
- вода мінеральна - 2-3 л.,
- редис - 6 шт.,
- кріп (дрібно різаний) - 1 пучок,
- сіль за смаком,
- лимон - 1-2 шт.

Приготування.

Цибулю і кріп дрібно порізати, змішати з сіллю, соком лимона і добре перемішати. Додати туди порізану кубиками картоплю, дрібно порізані яйця, порізаний тоненькою соломкою або натерту на крупній тертці огірок, також редиску, дрібно кубиками або соломкою м'ясо або ковбасу.

В 1 літрі води розмішати сметану, змішати з іншими інгредієнтами та додати решту води до потрібної густоти.
Вся активність на сайті → тут...
Сторінки: Перша Попередня 2 3 4 5

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз