Рецепти соусів

Різні соуси - один з винаходів французьких кухарів, який підкорив своїм вишуканим смаком весь світ. Вони здатні надати неповторний смак навіть найпростішим стравам.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

Абхазька аджика.

Абхазька аджика - це гостра і смачна приправа, яка сьогодні дуже популярна в усьому світі. Родом вона з Абхазії, і в перекладі з абхазького означає «сіль».
Рецепти соусів

Аджика може використовуватися і як самостійне блюдо, так як, незважаючи на те, що вона гостра, її можна вживати і, наприклад, просто з хлібом.

Абхазька аджика володіє деякими особливостями від звичайною і звичною аджики, яка більше відповідає духу грузинського і вірменського народу. В ній цілком відсутні помідори, і колір із-за цього не буває червоним. Такого відтінку вона може досягати тільки завдяки наявності в ній червоного гострого перцю.
Рецепти соусів

Ця абхазька аджика виглядає як рівномірно перетерта паста, яка не повинна містити ніяких шматочків або грудок, а в її смаку не повинно відчуватися болгарського перцю. Тільки гострий червоний або зелений перець. І, до того ж, вона дуже солона. Так що це просто відмінна можливість замінити сіль.
Незважаючи на гадану складність, приготувати її самому в домашніх умовах цілком можливо протягом 30 хвилин.
Склад інгредієнтів, які входять до неї, досить виразний.

Інгредієнти для абхазької аджики:

На 1 кг абхазької аджики будуть потрібні:
- часник (шість або сім часточок),
- гострий перець чілі (500 грам),
- насіння кропу і фіолетовий базилік (приблизно по 10 грам),
- насіння кіндзи (близько 15 грам),
- сіль (за смаком).

Абхазька аджика.

Крок 1:
Все насіння слід ретельно розтерти в ступі, потім додати часник і знову розтерти.
Тільки пам'ятайте, що не треба використовувати міксер або м'ясорубку, так як саме при розтиранні в ступі з усього насіння буде виділятися ефірне масло, що додає приправі як раз той незабутній і сильний аромат.

Крок 2:
Помийте і очистіть перець від насіння і плодоніжок, а потім дрібно наріжте його. Але будьте вкрай обережними! Ні в якому разі не чистити, а також не нарізайте перець голими руками! Обов'язково слід надягти гумові рукавички, в іншому випадку можна буде зійти з розуму від того, як сильно будуть горіти руки.

Крок 3:
Далі слід також розтерти перець в ступі, щоб вийшла кашоподібна маса, і трохи віджати отриману суміш через сито, щоб злити зайвий сік.

Крок 4:
Додайте отриманий результат до суміші з насіння часнику і посоліть.

Крок 5:
Приготовану абхазьку аджику перекладіть в скляну банку і щільно закрийте кришкою. Зберігати аджику потрібно в холодильнику, або у крайньому випадку, просто помістити в будь-яке темне та прохолодне місце.
Не менш смачною вважається і аджика грузинська.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

Грузинська аджика.

Грузинська аджика – одна з найулюбленіших у більшості людей. Хто не любить справжню кавказьку аджику, яка славиться своєю гостротою і «вогнем». Така аджика підійде до будь-якої страви і додасть їй абсолютно новий смак.

Існує два види грузинської аджики: червона і зелена.

Кожна з них використовується в певних стравах. Краще доповнення до запеченого м'яса – це червона. Ну, а суп вже неможливо уявити без добавки зеленої аджики. Обидва види можна приготувати самостійно вдома. І інгредієнти і спосіб приготування дуже легкий. Можете переконатися самі.

Почнемо з червоної аджики:



Крок 1:
Пропустіть через (дрібну) сітку м'ясорубки
- 300 гр. часнику,
- 1 кг стручкового червоного гіркого перцю (попередньо замочивши його на годину),
- 50 гр. кінзи.

Краще перекрутити всі ці інгредієнти кілька разів. Спочатку кожен зокрема, а потім 2 рази всі разом. Тоді ви точно будете впевнені, що загальна суміш перемолота в однаковій пропорції.

Крок 2:
Можна додати стовчені волоські горіхи (200 гр).

Крок 3:
Отриману суміш засипати крупною сіллю (300 гр.) і влити трохи оцту для отримання густої пасти.

Зберігати треба в закритому посуді при будь-якій температурі.

Червону аджику використовують для обмазування м'яса перед смаженням.

Зелена грузинська аджика.



Зелена аджика своїми інгредієнтами нагадує червону. Варто тільки додати не 50, а 100 гр. кінзи. І трохи більше прянощів за смаком.

Зелена аджика відмінно підходить для гасіння і, як приправа до будь-якого супу. Але вона не підійде для смаження. Дуже запашна приправа. Інакше ви ризикуєте стати «вогнедихаючим дракончиком», так як по своїй гостроті зелена набагато сильніше, ніж червона.

Зберігати її потрібно в холодильнику. Хоча кілька тижнів поза холоду зелена аджика теж може витримати. Хоча кілька тижнів поза холоду зелена аджика теж може витримати. Але краще не ризикувати її смаковими якостями.
Редагувалось: 2 рази (Останній: 12 травня 2017 у 20:58)
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

Брусничний соус

.

Оригінальним і незвичайним соусом завжди можна якось прикрасити і поліпшити будь-яку страву. Не виняток у даному разі і брусничний соус, який чудово поєднується з м'ясними стравами, так і з солодкими.

Для приготування брусничного соусу необхідно:
- 0,5 кг брусниці,
- 150 г цукру,
- 2 ч. л. меленої кориці,
- 100 мл. столового сухого білого вина.

Приготування.

Крок 1:
Додати до брусники 200 мл. води. Довести масу до кипіння.

Крок 2:
Далі додати корицю і цукор.

Крок 3:
2-3 хвилини масу поварити.

Крок 4:
За допомогою блендера ягоди брусники перетворити в однорідне пюре.

Крок 5:
Потім влити біле вино і ще трішки нагріти.

Крок 6:
Постійно помішуючи, влити дуже тонкою цівкою розведений в маленькій кількості води крохмаль. Масу довести до кипіння, а потім відразу ж вимкнути, щоб соус не встиг закипіти.

Крок 7:
Брусничний соус чудово поєднується як з м'ясом, так і з сиром (творогом).
Редагувалось: 1 раз (Останній: 15 травня 2017 у 17:20)
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

Гірчиця.


Гірчиця - мабуть, самий унікальний продукт на нашій кухні, який прийшов до нас вже так давно, що, здається, ми знайомі з нею вічно. Вона не тільки є особливою за смаком добавкою до наших страв, але і володіє рядом корисних для здоров'я властивостей.
Рідними для гірчиці є - азіатські та європейські країни.
Саме в країнах Азії і Єгипту вона виростає в дикому вигляді, а з давніх часів вона обробляється в Індії, Пакистані, Китаї, Голландії, Франції та ряді інших країн.

Існує величезна кількість видів гірчиці, кожна з яких наділений своїми якостями.

Наприклад, біла гірчиця допомагає при зубному і головному болю і навіть при захворюванні на цингу. І що вже говорити про застосування її в косметичних процедурах: чистка обличчя, зведення синців.

Навіть існує рецепт, що допомагає вчителям і артистам отримати дзвінкий голос. Для цього потрібно просто взяти в рівних частинах гірчицю і перець, подрібнити їх у кавомолці, а до отриманого порошку додати стільки ж меду. Слід приймати на голодний шлунок по 1 ч. ложці.

Але в наші дні найчастіше з насіння цієї чудової рослини готують столову гірчицю. В давнину це насіння для початку потрібно було вимочити у воді, потім подрібнити і варити, додавши мед і рослинне масло. Сьогодні рецепт приготування значно легший. Аж до того, що можна навіть приготувати гірчицю в домашніх умовах.

Гірчиця в домашніх умовах.

Інгредієнти для гірчиці в домашніх умовах:
- півлітра охолодженої кип'яченої води;
- засипати в неї сухий порошок гірчиці, приблизно 250 грам. Повинна вийти рідка паста, яку слід помістити на 24 години в яке-небудь тепле місце.

Після закінчення часу додаєте наступні інгредієнти:

- 25 грам солі;
- 100 грам цукру;
- 85 мл соняшникової (рослинного) масла;
- 20 мл оцту;
- 2 лаврових листа;
- півграма гіркого перцю.
- за бажанням, щоб додати гірчиці особливий смак, можна додати мелені смажені горіхи.

У кожній країні існують свої власні способи приготування гірчиці, в залежності від їх смаку.

Хтось любить міцнішу, комусь здається, що нічого, окрім сліз вона не викликає... Тому рецептів приготування гірчиці сьогодні придумано безліч.

Завжди можна знайти щось для себе і після приготування в домашніх умовах цього продукту просто насолоджуватися і отримувати задоволення.
Тільки пам'ятайте, що гірчиця хороша в міру. Приємного апетиту!
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

Дзадзики.

(tzatziki)
інгредієнти:
- огірок - 2 шт.,
- густий несолодкий йогурт або сметана - 1,5 склянки,
- часник - 3-4 зубчики,
- оливкова олія - ​​2-3 ст. л.,
- білий винний оцет - 1 ч. л.,
- оливки - 3 шт.,
- сіль, перець за смаком.

Приготування.

Очистити огірки від шкірки і натерти на дрібній тертці, м'якоть віджати і посолити.

Змішати йогурт і товчений часник. Додати м'якоть огірка, оливкову олію, оцет, сіль і перець.

Перемішати, прикрасити оливками і поставити в холодильник перед подачею на стіл.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

Домашній кетчуп.


Кетчуп зараз додають в будь-які страви, починаючи від незмінних кавказьких шашликів і закінчуючи звичайним бутербродом (шматочок хліба, намазаний кетчупом). Складно уявити хоча б одну людину, яка не їсть кетчуп.

Кожен раз в магазині ви стоїте перед вибором - який кетчуп взяти. Вони коштують не так вже й багато, але справа не в цьому. Домашній - він корисніший і головне - смачніший, без всяких консервантів. Тим більше, його так легко приготувати. Так чому цим не скористатися? Заощадите на покупці, але не заощадите на своєму здоров'ї. А це найкращий плюс будь-якої їжі.

Готуємо домашній кетчуп:

Крок 1: Переробляємо на сік 2 кг помідорів (краще якщо вони будуть непросто достиглі, а злегка вже переспілі) і дрібно тремо 2 цибулини середнього розміру.

Крок 2: Ставимо отриману суміш на невеликий вогонь і кип'ятимо 20 хвилин. Додаємо туди 2 лаврові листочки і сіль (зазвичай 2 ч.л., але якщо ви любите сік гостріше, то можна 3-4 ч.л.).

Крок 3: Після того, як ця суміш провариться додаємо цукор (150 г), мелений перець (1 ч.л.), половину чайної ложки кориці (якщо замість неї додасте мускатний горіх буде більш гострий сік, так що на ваш розсуд) і стертих в порошок 5 гвоздик. Варимо отриману суміш ще 40 хвилин.

Крок 4: Після цього кладемо стручок гіркого перцю і вливаємо оцтову есенцію (щоб сік був солодше - 1 столову ложку, гостріше - чайну). Варимо все ще 10 хвилин.

Крок 5: Після чого розливаємо кетчуп в стерильні баночки і закриваємо.

Крок 6: Щоб в кетчупу майже не відчувалися приправи, а тільки злегка відчувався смак і запах можна схитрувати. Застосуйте старий перевірений спосіб вже не одним поколінням кулінарів. Цибулю і приправи закладайте в марлевій мішечок. Щільно зав'яжіть його і варіть в кетчупу далі. Після того, як кетчуп буде готовий витягніть з нього мішечок і все. Якщо не захочете мучатися з марлею, можна всю приправу протерти через дрібне сито, але тоді кетчуп буде дуже рідким.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

Домашній майонез.

Багато людей готують домашній майонез за різними рецептами, але не завжди все виходить те, що хотілося б.

Ось один із способів приготувати хороший рецепт домашнього майонезу, і до того - без всяких консервантів. Такий майонез, можна приготувати, наприклад перед якими то святами, адже на свята цей продукт різко починає витрачатися в великих кількостях.

Тож почнемо...


Крок 1: Готуємо всі необхідні для домашнього майонезу інгредієнти.

Інгредієнти для домашнього майонезу:
0,5 л води, три жовтки, чотири ложки великих з гіркою борошна, ложка солі і цукру, стільки ж гірчиці, 350 грам олії рафінованої, дві ложки великих оцту, на кінчику ножа лимонної кислоти.

Крок 2: В теплу воду висипайте борошно, перемішуючи його, підігрійте на вогні до кипіння, потім охолодіть до 20 градусів.

Крок 3: Окремо збийте жовтки яєць, гірчицю, цукор і сіль міксером до розчинення цукру, під час збивання додавайте ложкою масло рослинне.

Крок 4: Потім вилийте туди вже остигнулу суміш з борошна і знову добре збийте, під час цього збивання додайте лимонну кислоту і оцет.
JC_doubleup
Все, домашній майонез готовий до вживання.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

Домашня гірчиця.

склад інгредієнтів буде такий:
- гірчичний порошок - 50 гр.,
- оцет 9% - 1 ч. л.,
- масло рослинне - 1 ст. л.,
- мед - 1 ч. л.,
- молоко - 150 мл.,
- дрібка солі.

Приготування.

В молоко додати гірчичний порошок, оцет, масло рослинне, мед, сіль і ретельно перемішати.

Готову гірчицю покласти в банку, закрити щільно кришкою і прибрати в темне прохолодне місце на ніч. Потім зберігати гірчицю в холодильнику.

пояснення:
В даному рецепті мед підтримує кріпкість гірчиці, а молоко не дає гірчиці старіти.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

Крем "Рафаелло".

Склад інгредієнтів:
- Стружка кокосова - 70 гр.,
- Молоко згущене - 400 гр.,
- Масло вершкове - 200 гр.,
- Шоколад білий - 200 гр ..

Приготування.

У глибоку миску покладіть вершкове масло і поламаний на дольки шоколад, поставте на повільний вогонь і розтопіть, постійно помішуючи. Коли розтопиться, зніміть з вогню, трохи остудіть, потім додайте згущене молоко і добре перемішайте.

Далі всипте кокосову стружку і ще раз перемішайте.
Готовий крем перекладете в скляний посуд і приберіть на 6-10 годин в холодильник.
При приготуванні тортів і тістечок крем можна використовувати відразу.

Крем "Рафаелло" можна намазати на білий хліб або батон і подати до чаю.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

Крем заварний.

інгредієнти:
- Яйця - 2 шт.,
- Цукор - 1 ст.,
- Ванілін - 1 ч. л.,
- Молоко - 1,5 ст.,
- Вершкове масло розтоплене - 2 ч. л.,
- Борошно - 2 ч. л.

Приготування.

Яйця збити, додати борошно і перемішати до зникнення грудочок. В окрему миску налити молоко, покласти цукор, поставити на вогонь, довести до кипіння, постійно помішуючи. Потім зняти з вогню, влити тонкою цівкою в яйцево-борошняну суміш, при цьому потрібно інтенсивно помішувати лопаткою. Отриманий крем поставити на слабкий вогонь і, помішуючи, довести до загустіння (крем не повинен закипіти !!!).

Коли крем загусне потрібно зняти з вогню, додати ванілін, вершкове масло, добре перемішати і відразу поставити в лід або холодну воду для охолодження.

Заварний крем можна використовувати при приготуванні тортів, тістечок, еклерів або пасок.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

Легкий майонез з кислинкою з простих яблук.

Такий соус-майонез дуже схожий з магазинним варіантом, але тільки більш ніжний, трохи кислуватий, підходить для "веганів" і тих, хто поститься, тому що в ньому немає яєць та інших продуктів тваринного походження.
інгредієнти:
- Яблуко - 2 шт.,
- Яблучний оцет - 1 ст. л.,
- Цукор - 1 ч. л.,
- Вода - 50 мл.,
- Гірчиця - 1 ч. л.,
- Сіль - 1 ч. л.,
- Олія соняшникова - 100 мл.

Приготування.

Яблука вимити, сорт не має великого значення, але краще вибирати тверді яблучка, очистити від шкірки і видалити серцевину з кісточками.
Всі яблука нарізати маленькими кубиками і покласти в сковорідку. Влити яблучний оцет, додати цукор, воду і поставити на дуже повільний вогонь, накрити кришкою.

Тушкувати до того поки яблука не стануть м'якими. Якщо вода сильно випарується - то, долити, та стежити, щоб яблука не підгоріли. Коли яблучка стануть м'якими і будуть розвалюватися, охолодити та збити блендером до кашкоподібного стану. Посолити та поперчити за своїм смаком.

Додати гірчицю і інші спеції якщо любите. Ще раз збити, щоб спеції перемішалися.

Тепер невеликими порціями додати до пюре рослинне масло і продовжити збивати, незабаром ви помітите, як соус стане світлішати.

Такий майонез повинен постояти в холодильнику до повного охолодження. І домашній майонез з яблук готовий.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

Маринад з ріпчастою цибулею до свинини.

інгредієнти:
- М'ясо свиняче - 1 кг,
- Цибуля ріпчаста - 1 кг,
- Гранатовий сік.

Приготування.

М'ясо промити, нарізати невеликими шматочками і скласти в каструлю. Ріпчасту цибулю почистити, нарізати великими кільцями, потім додати до м'яса. Все посолити, поперчити меленим чорним перцем, влити трішки гранатового соку, додати лавровий лист і добре перемішати руками.
Закрити кришкою і залишити маринуватися 5-8 годин при кімнатній температурі. При додаванні гранатового соку м'ясо вийде більш м'яким.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

Маскарпоне в домашніх умовах.

Сир маскарпоне можна зустріти в рецептах багатьох страв. Він підходить як для десертів, так і для основних страв, паст і навіть бутербродів. Однак, разом з його поширеністю в стравах, ціна на цей сир, досить, висока. Її можна сильно знизити, приготувавши сир вдома.
склад такий:
- Сливки 10% - 2 склянки,
- Сливки 35% - 2 склянки,
- Лимонний сік - 2 ст. л.

Приготування.

Щоб сир вийшов більш ніжний, з більш кремовою структурою, ніж куплений в магазині, використовуйте вершки різної жирності. Якщо хочете отримати сир з легким пряним або солодкуватим запахом, в процесі нагрівання вершків можна додати в вершки будь-який ароматизатор, екстракт, спеції або трави. Наприклад, ваніль, карамель, суміш італійських трав, мелений чилі, чорний перець горошком або корицю. Досить буде 1-2 крапель або маленької щіпки сухих інгредієнтів.

Готуємо сир в каструлі з товстими стінками, так як в приготуванні цього сиру важливо не довести до кипіння вершки. Змішати всі вершки в одній каструлі, поставити на вогонь і на середній вогні довести вершки до 80 градусів, не перегріваючи, інакше вершки можуть дуже швидко згорнутися і нічого не вийде. Коли вершки досить нагріються, краще для цього використовувати кухонний термометр, додати в них лимонний сік або пару крапель винного оцту.

Не припиняючи помішувати, варити вершки 10 хвилин, за цей час вершки повинні повільно згорнутися, але не закипіти. Щоб точно визначити чи готова суміш: занурити дерев'яну ложку в суміш і якщо ви зможете провести чітку лінію пальцем по молочної суміші, то все готово. Поставити суміш на добу в холодильник. Після того як постоїть, процідити сир через дрібне сито, застелене двома шарами марлі.

Після чого сир, не знімаючи з марлі і сита, помістити стікати в холодильник ще на добу. На виході ви отримаєте близько 100 грамів сиру, який готовий до використання, як тільки в останній раз стече. Зберігати приготовлений маскарпоне в холодильнику не довше 4 днів. Якщо вам потрібен сир щільнішої консистенції візьміть вершки з підвищеною жирністю і додайте до них трохи більше лимонного соку в процесі приготування.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

Масляний крем з яйцем.

інгредієнти:
- 2 яйця,
- 100 гр. - цукровий пісок,
- 200 гр. - вершкове масло.

Приготування.

Яйця збити з цукром і прогріти на водяній бані, поки яєчна маса не загусне. Масло вершкове збити і додати в охолоджену яєчну масу та перемішати.

Крем використовують для тортів і тістечок.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

Медово-гірчичний соус.

Склад такий:
- Мед - 160 гр.,
- Гірчиця - 250 гр.,
- Олія - ​​70 гр.,
- Сік - 300 мл.,
- Часник - 1 зубчик,
- Сік одного лимона,
- Сіль, перець за смаком.

Приготування.

Всі інгредієнти змішати і ретельно збити.
Дуже добре підходить до свинячим реберцям.
Сторінки: 1 2 3 Наступна Останній

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз