Рецепти соусів

Різні соуси - один з винаходів французьких кухарів, який підкорив своїм вишуканим смаком весь світ. Вони здатні надати неповторний смак навіть найпростішим стравам.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1086
г. Гадяч
24 хвилини назад

Горіховий соус для суші.

Горіховий соус використовується в багатьох блюдах японської кухні, тому вважається класичним соусом. Більшість соусів готують, використовуючи за основу сою або цукрову пудру, то горіховий соус готують з арахісу, кешью з додаванням інших інгредієнтів.

Соус має різко виражений смак, ніжної кремової консистенції. Такий соус використовують в суші і різних салатах. Сьогодні суші дуже популярні і часто готуються в домашніх умовах, тому цей рецепт горіхового соусу знадобиться любителям цієї страви.

Простий і зручний рецепт горіхового соусу для суші (на 4 порції):

Крок 1: Покладіть в сотейник арахісову пасту (4 столових ложки),
додайте кип'яченої води (приблизно 1/3 склянки), поставте на слабкий вогонь сотейник і розмішайте.

Крок 2: Додайте ще 2/4 склянки води, постійно помішуючи, не дайте суміші сильно кипіти. Маса повинна бути середньої густоти.

Крок 3: Зніміть сотейник з плити, додайте 4 столової ложки соєвого соусу, потім покладіть в суміш 2 чайні ложки олії з кунжуту, 2 приблизно ложки солодкого рисового вина (мирин) і 3-4 чайних ложки рисового оцту. Рисовий оцет замінить яблучний, якщо в цьому є необхідність.

Крок 4: Добре розмішайте соус, остудіть, посипте смаженими кунжутним насінням і подавайте до столу.

Можливо спробувати змінювати співвідношення інгредієнтів, щоб підібрати більш приємний смак. Іноді в соус додають яблуко, або часник.


Ще один рецепт хорошого горіхового соусу, з іншим набором інгредієнтів:
вам знадобиться:
- 200 г волоських горіхів,
- зубчик часнику,
- гілочка кінзи 2 шт.,
- 50 грам солодкого перцю,
- 50 грам винного оцту,
- сіль,
- хмелі-сунелі,
- вода 200 мілілітрів.

Приготування.

Крок 1: Пропустіть через м'ясорубку або подрібніть в блендері горіхи, додайте зубчик часнику, кінзи і перцю. У вас повинна вийти однорідна суміш, добре її перемішайте.

Крок 2: Додайте солі до смаку і хмелі-сунелі (в порошку), добре перемішайте і соус готовий.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1086
г. Гадяч
24 хвилини назад

Рецепт соусу "Бешамель".

Рецепт приготування соусу "Бешамель" широко застосовується при приготуванні страв в сучасній кухні.
Соус використовується при приготуванні канеллоні, лазаньї, муссакі та інших страв.

Саме соус "Бешамель" допоможе Вам перетворити будь-який прийом їжі в справжню святкову вечерю.

Крок 1.
Інгредієнти для соусу Бешамель:
склад такий:
- 45 гр. вершкового масла,
- 45 гр. пшеничного борошна,
- 600 мл. молока,
- половинка цибулини,
- 1-2 шт. лаврового листа,
- пара горошин чорного перцю,
- велика щіпка натертого мускатного горіха,
- сіль,
- перець.

Крок 2.
У ковшику або маленькій каструльці нагріваємо молоко з лавровим листом, скибочкою цибулі і горошинками перцю. Знімаємо з плити, накриваємо кришкою і даємо відстоятися 20 хвилин.

Крок 3.
У сковороді на маленькому вогні розтоплюємо вершкове масло.

Крок 4.
Додаємо до масла борошно і швидко змішуємо до однорідної пасти.

Крок 5.
Готуємо на дуже маленькому вогні 1-2 хвилини весь час помішуючи, поки соус не придбає блідо-бежевий відтінок.

Крок 6.
Частинами поступово вливаємо підготовлене молоко при постійному помішуванні, даючи масі загуснути перед кожним додаванням.

Крок 7.
Готовий соус "Бешамель" повинен по консистенції нагадувати млинцеве рідке тісто.

Крок 8.
Додаємо перець і сіль.

Крок 9.
При бажанні можна додати і мускатний горіх.

Соус "Бешамель" готовий!
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1086
г. Гадяч
24 хвилини назад

Солодкий соус чилі.

Приготувати солодкий соус чилі може кожен - рецепт його простий, легкий та швидкий.

Зберігати такий соус можна довго, і так само довго можна насолоджуватися його смаком. Це ідеальне доповнення практично до будь-якого гарячого блюда.

Для приготування солодкого соусу чілі необхідно:

слад такий:
- 3/4 склянки цукру,
- 1/2 склянки рисового оцту,
- 1/4 склянки води,
- 1 столову ложку дрібно подрібненого часнику,
- 1 ст.л. подрібненого червоного перцю,
- 1 столова ложка Siracha / Гострий соус,
- 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю,
- 1 ст.л. холодної води (для розчинення крохмалю),
- 1/2 столові ложки рибного соусу.

Приготування.

Крок 1: Засипте 3/4 склянки цукру в невелику каструлю.

Крок 2: Додайте рисовий оцет і воду. Щоб цукор розчинився, зменшіть вогонь до середнього. Доведіть розчин цукру до кипіння, постійно перемішуючи.

Крок 3: Додайте дрібно рубаний часник і подрібнений червоний перець.

Крок 4: Додайте трохи Siracha або гострого соусу. Нехай соус закипить, і варіть його протягом декількох хвилин, поки він злегка не загусне.

Крок 5: Розчиніть 1 столову ложку кукурудзяного крохмалю в столовій ложці холодної води.

Крок 6: Збільште вогонь, щоб маса "запузирилась" та влийте крохмаль до соусу.
Все добре перемішайте.

Крок 7: Як тільки Ви помітили, що соус почав загусати швидше, зменшіть вогонь. Потім додайте 1/2 столові ложки рибного соусу. Все добре перемішайте. Вимкніть вогонь і дайте соусу охолонути.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1086
г. Гадяч
24 хвилини назад

Вершковий крем для еклерів.

Склад такий:
- 600 гр - вершкового масла,
- 300 гр - цукрової пудри,
- 240 мл - згущеного молока,
- 1 ч.л - коньяку.


Приготування.

Всі інгредієнти збити блендером і начинити кремом випечені заготовки з тіста. Крем можна класти ложкою в розрізані вздовж заготовки з тіста або кондитерським шприцом, попередньо виконавши невеликі отвори в готовому тісті.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1086
г. Гадяч
24 хвилини назад

Вершковий соус для запікання.

Класикою серед усіх соусів для запікання був і залишається вершковий соус. Простота його приготування і не обмежені можливості застосування знаходили йому славу в багатьох кухнях світу. Його легкий вершковий смак чудово поєднується і з м'ясними і з рибними стравами, а також овочами та макаронними виробами.

Рецепт вершкового соусу універсальний і для готових продуктів і для використання в процесі приготування. Єдина відмінність полягає в тому, що при необхідності подальшої термічної обробки, наприклад, запікання соус повинен бути більш рідкої консистенції.

Для приготування вершкового соусу для запікання необхідно:
склад:
- 200 мілілітрів вершків (бажано двадцяти процентних);
- 1 столова ложка пшеничного борошна;
- 1 столова ложка вершкового масла;
- перець і сіль за смаком.

Приготування.

Крок 1: На сухій сковороді або в сотейнику необхідно обсмажити до злегка-золотистого кольору борошно, далі додати масло і ще трохи обсмажити.

Крок 2: Наступними додаються вершки, при цьому вони повинні бути охолодженими, це дозволить уникнути виникнення грудочок, але постійно помішувати киплячий соус все одно необхідно.

Крок 3: Ну і нарешті, після вершків додаються сіль і перець. Якщо планується використовувати соус для запікання, час приготування після додавання вершків має становити не більше хвилини. Головним показником якісності соусу буде відсутність грудочок.

Дуже часто вершковий соус плутають з іншими соусами. Слід запам'ятати, що будь-які варіації у вигляді додавання в цей соус бульйонів або заміни вершків на молоко і сметану змінюють його смакові властивості та перетворюють вершковий соус в білий.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1086
г. Гадяч
24 хвилини назад

Соєвий соус з імбиром.

Приготувати соєвий соус з імбиром досить просто і швидко. Його можна використовувати не тільки під час поїдання суші, але також і в якості приправи до будь-якої страви з рису.

Для приготування соусу з імбиром необхідно:
Склад:
- 3 скибочки імбиру;
- 1,5 столові ложки соєвого соусу;
- 1 чайна ложка кунжутного масла;
- кілька крапель лимонного соку;
- 1 чайна ложка рибного соусу;
- 1 чайна ложка цукру;
- зелена цибуля, дрібно нарізана;
- 1/2 чайної ложки насіння кунжуту;
- 1 столова ложка води.

Приготування.

Крок 1: Дрібно нарізати 3 скибочки імбиру на тонкі пластинки і покласти їх в невелику миску.

Крок 2: До імбиру додати трохи соєвого соусу, кунжутного масла, рибного соусу, лимонного соку, цукру і води. Добре перемішати.

Крок 3: Подавати до млинців з начинкою як соус.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1086
г. Гадяч
24 хвилини назад

Соус абрикосовий.

склад:
- абрикоси - 350 г.,
- цукровий пісок - 1 склянка,
- вода - 0,5 склянки.

Приготування.

Стиглі абрикоси промити, видалити кісточки, змішати з цукровим піском додати теплу воду, нагріти на вогні, помішуючи, довести до кипіння. Подавати в холодному або гарячому вигляді.

Добре підходить до смаженої курки.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1086
г. Гадяч
24 хвилини назад

Грибний соус із печериць.

склад:
- печериці - 200 гр.,
- цибуля ріпчаста - 1 шт.,
- сметана - 150 гр.,
- масло рослинне,
- сіль,
- зелень.

Приготування.

Печериці промити, потім разом з ріпчастою цибулею дрібно нарізати. У сковороду налити рослинне масло, додати печериці з цибулею, поставити на вогонь і тушкувати 15 хвилин із закритою кришкою. Якщо гриби виходять сухуватими додайте трішки води.

Потім до печериць додати сметану, перемішати і тушкувати ще 5-7 хвилин.

Зняти з вогню, остудити, додати дрібно нарізану зелень і подрібнити в блендері до однорідної маси.

Грибний соус можна подавати до риби або до спагетті.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1086
г. Гадяч
24 хвилини назад

Соус для салату «Цезар»

В останні роки салат «Цезар» все частіше і частіше з'являється на святкових столах. Інтерпретацій приготування такого салату існує безліч, і всі вони дуже смачні і оригінальні. Для того щоб ще більше підкреслити його смак, кулінарами були розроблені кілька видів соусу в залежності від того, які інгредієнти входять до складу обраного вами рецепта приготування основи для салату.

До вашої уваги, оригінальне приготування соусу для салату «Цезар з креветками». Візьміть собі на замітку.

склад:
- Яйце куряче - 1 шт.,
- Сік лимона - 1 ч. л.,
- Гірчиця - за смаком,
- Оливкова олія - ​​1 ст. л.,
- Філе анчоуса - 4 шт.,
- Рослинна олія - ​​2 ст. л.,
- Вустерський соус - 4 краплі або бальзамічний оцет,
- Мелений чорний перець - за смаком,
- Сіль за смаком.

Приготування:

Для приготування цього соусу вам потрібно яйце кімнатної температури, тому заздалегідь подбайте про це. У каструлі кип'ятимо воду, і як тільки вона закипить, опустимо в неї яйце і варимо його не більше 2-3 хвилин - нам потрібно яйце всмятку. Відразу опустіть його в холодну воду і швиденько остудіть. Розбийте його і викладіть в миску. До нього додайте гірчицю і свіжий сік лимона.

Блендером збийте масу і починайте поступово додавати рослинне і оливкове маслице, не перестаючи працювати блендером. В результаті у вас повинен вийти соус, який за своєю консистенцією нагадуватиме густу сметану.

Філе анчоусів промийте і акуратно обсушіть. Якщо у вас немає анчоусів, то ви їх можете спокійно замінити кільками пряного посолу. Порубайте м'ясо на дрібні шматочки і відправте рибку до соусу. Перемішайте ложкою і знову збийте блендером. Зараз додайте кілька крапель вустерського соусу або бальзамічного оцту. Додайте трішки солі (якщо буде потрібно) і добре перемішайте.

Отриманим соусом ви можете заправити свій салат з креветками.

для заміток:
Вустерширський соус, або вустерський соус — кисло-солодкий, злегка пікантний ферментований англійський соус, що готується на основі оцту, цукру і риби.
Редагувалось: 1 раз (Останній: 18 червня 2017 у 21:54)
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1086
г. Гадяч
24 хвилини назад

Соус з хрону і яблук.

склад:
- Яблука - 200 гр.,
- Корінь хрону - 50 гр.,
- Майонез - 200 гр.,
- Сухе біле вино - 100 мл.

Приготування.

Яблука і корінь хрону почистіть, потім натріть на дрібній тертці. Додайте майонез, сухе біле вино, посоліть, покладіть цукор за смаком і все добре перемішайте. За бажанням можна додати дрібно нарізану зелень.

Приготований соус краще подавати до страв з птиці.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1086
г. Гадяч
24 хвилини назад

Соус марінара.

(один з основних соусів, використовуваних в італійській кухні).

склад такий:
- Оливкова олія - ​​1 ст.л.,
- Ріпчаста цибуля - 1 шт.,
- Часник - 4 зубчики,
- Стебло селери - 1 шт.,
- Морква - 1 шт.,
- Сіль, перець чорний мелений,
- Помідори консервовані - 800 гр.,
- Орегано сушений - 1 ч.л.,
- Червоне сухе вино - 1 ст.,
- Лавровий лист - 1 шт.,
- Оцет бальзамічний - 1 ст.л.,
- Подрібнене листя базиліка - 1 ст.

Приготування.

Оливкову олію розігріти на сковороді, додати дрібно нарізану цибулю і обсмажити до напівпрозорості близько 5 хвилин. Потім додати дрібно нарізаний часник і обсмажити ще хвилину до появи запаху.

Далі додати дрібно нарізане стебло селери, моркву (натерту на дрібній тертці), сіль і перець чорний мелений (за смаком).
Все це обсмажити до м'якості приблизно 10 хвилин.

Потім додати консервовані помідори, орегано сушений, червоне сухе вино, лавровий лист і оцет бальзамічний.
Посолити, поперчити і варити на невеликому вогні до загусання приблизно 30 - 60 хвилин. Потім додати подрібнені листя базиліка і зняти з вогню.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1086
г. Гадяч
24 хвилини назад

Соус молочний густий.

склад такий:
- молоко - 2 ст.,
- борошно - 3 ст.л.,
- масло вершкове - 40 гр.

Приготування.

Борошно пасерують на вершковому маслі.
Потім білу гарячу пассеровку поступово розводять гарячим молоком, безперервно помішуючи.
Далі додають сіль і проварюють 5-7 хвилин.

Молочний соус використовують для фарширування котлет з філе курей або дичини. У цей соус додають варені різані гриби, пасеровану цибулю і спеції.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1086
г. Гадяч
24 хвилини назад

Соус натуральний з аличі до будь-якого м'яса.

Всім відомий соус «Ткемалі» він готується якраз з ягід аличі.

З цього плоду готують як варення для десертів, так і густі соуси для м'ясних страв. За смаком він ближче до кисло-солодкого, а ось аромат у нього гірчично-часниковий з нотками прянощів.

Спробуйте додати до звичайного смаженого м'яса такий соус і страва не буде виглядати звичайною.

склад:
- Алича - 400 г.,
- Вода - 120 мл.,
- Сіль - 0,3 ч. л.,
- Перець мелений чорний - 2 щіпки,
- Хмелі-сунелі - 0,5 ч. л.,
- Коріандр мелений - 0,3 ч. л.,
- Цукор - 3 ч. л.,
- Петрушка - 3 гілочки,
- Часник - 1 зубчик.

Приготування:

Аличу промити і перебрати, видалити гілочки. Перекласти в каструльку і залити водою, поставити на повільний вогонь і варити вершки поки шкірка і кісточки не будуть легко відділятися від м'якоті, це займе близько 10 хвилин.

Готуємо сливове пюре, для цього перетираємо зварену аличу через сито, в якому і залишаться кістки і шкірка.

Повернути отримане пюре назад в каструлю і додати цукор, сіль і спеції. Сюди ж додати видавлений через прес часник і мілко подріблену зелень петрушки. Варити таке пюре на повільному вогні 5-7 хвилин, та незабувати перемішувати.

Ось і все, ваш пряний соус з аличі готовий.
Перекладіть його в чисту баночку і зберігайте в холодильнику.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1086
г. Гадяч
24 хвилини назад

Соус "песто".


Пе́сто, від pestato, pestare
склад такий:
- Базилік - 2 пучка,
- Петрушка - 1 пучок,
- Сир "Пармезан" (можна замінити будь-яким твердим сиром) - 70-80 г.,
- Кедрові горішки - 2 столові ложки,
- Часник - 3-4 зубчики,
- Оливкове або рослинне масло - 100-120 мл.,
- Сіль.

Приготування.

Базилік і петрушку вимити й обсушити.
Сир натерти на тертці.
Часник очистити і дрібно порізати.
Кедрові горішки можна обсмажити на сковороді без масла, але можна залишити, як є.

* Соус можна розтирати товкачем або ложкою в мисці або подрібнити за допомогою блендера або кухонного процесора.

Всі інгредієнти скласти в чашу блендера, додати сіль, налити масло і подрібнити на середній швидкості до однорідної маси.

* Готовий соус можна зберігати в герметично закритій ємності до 5 днів або до 1 місяця в морозилці.

* Для того, щоб спробувати трохи інші, не менш цікаві відтінки соусу "Песто", замість базиліка можна взяти:

- 2 частини кінзи і 1 частина петрушки;

- 2 частини шпинату і 1 частина базиліка.
Редагувалось: 1 раз (Останній: сьогодні у 08:31)
Сторінки: Перша Попередня 1 2

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз