Горіховий соус для суші.
Горіховий соус використовується в багатьох блюдах японської кухні, тому вважається класичним соусом. Більшість соусів готують, використовуючи за основу сою або цукрову пудру, то горіховий соус готують з арахісу, кешью з додаванням інших інгредієнтів.Соус має різко виражений смак, ніжної кремової консистенції. Такий соус використовують в суші і різних салатах. Сьогодні суші дуже популярні і часто готуються в домашніх умовах, тому цей рецепт горіхового соусу знадобиться любителям цієї страви.
Простий і зручний рецепт горіхового соусу для суші (на 4 порції):
Крок 1: Покладіть в сотейник арахісову пасту (4 столових ложки),
додайте кип'яченої води (приблизно 1/3 склянки), поставте на слабкий вогонь сотейник і розмішайте.
Крок 2: Додайте ще 2/4 склянки води, постійно помішуючи, не дайте суміші сильно кипіти. Маса повинна бути середньої густоти.
Крок 3: Зніміть сотейник з плити, додайте 4 столової ложки соєвого соусу, потім покладіть в суміш 2 чайні ложки олії з кунжуту, 2 приблизно ложки солодкого рисового вина (мирин) і 3-4 чайних ложки рисового оцту. Рисовий оцет замінить яблучний, якщо в цьому є необхідність.
Крок 4: Добре розмішайте соус, остудіть, посипте смаженими кунжутним насінням і подавайте до столу.
Можливо спробувати змінювати співвідношення інгредієнтів, щоб підібрати більш приємний смак. Іноді в соус додають яблуко, або часник.
Ще один рецепт хорошого горіхового соусу, з іншим набором інгредієнтів:
вам знадобиться:
- 200 г волоських горіхів,
- зубчик часнику,
- гілочка кінзи 2 шт.,
- 50 грам солодкого перцю,
- 50 грам винного оцту,
- сіль,
- хмелі-сунелі,
- вода 200 мілілітрів.
- зубчик часнику,
- гілочка кінзи 2 шт.,
- 50 грам солодкого перцю,
- 50 грам винного оцту,
- сіль,
- хмелі-сунелі,
- вода 200 мілілітрів.
Приготування.
Крок 1: Пропустіть через м'ясорубку або подрібніть в блендері горіхи, додайте зубчик часнику, кінзи і перцю. У вас повинна вийти однорідна суміш, добре її перемішайте.
Крок 2: Додайте солі до смаку і хмелі-сунелі (в порошку), добре перемішайте і соус готовий.
Карта сайта ☺ → тут…