Рецепти соусів

Різні соуси - один з винаходів французьких кухарів, який підкорив своїм вишуканим смаком весь світ. Вони здатні надати неповторний смак навіть найпростішим стравам.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3003
г. Гадяч
1 час назад

Соус з солоними огірками.


Соус з солоними огірками прекрасно підходить для кулінарних страв з відвареної яловичини. Яловичина, особливо відварна, відрізняється сухістю і прісним смаком, тому використання соусів просто необхідне. Соус з солоними огірками надає страві з відварної яловичини свіжий підбадьорливий смак і яскравий пряний аромат солоних огірків.

Приготування.

Крок 1:
Готуємо всі необхідні інгредієнти для соусу з солоними огірками.
інгредієнти:
- 1 ст. ложка пшеничного борошна,
- 100-150 гр. солоних огірків,
- ¾ склянки огіркового розсолу,
- 1 ст. ложка рослинного масла,
- 1 ч. ложка вершкового масла,
- 1¼ склянки м'ясного бульйону,
- мелений чорний перець за смаком,
- 1 лавровий лист.

Крок 2:
Пшеничне борошно (1 ст. ложка) злегка підсмажте з рослинним маслом (1 ст. ложка), потім розведіть 1 склянкою гарячого м'ясного бульйону, додайте ½ склянки огіркового розсолу і варіть, постійно помішуючи, на слабкому вогні 5-10 хвилин.

Крок 3:
Солоні огірки очистити від шкірки і насіння, дрібно порубати, додати 2 ст. ложки огіркового розсолу і 2 ст. ложки м'ясного бульйону, додати лавровий лист і кип'ятіть, поки не випарується вся рідина.

Крок 4:
Підготовлені солоні огірки покладіть в приготований соус, прокип'ятіть все 2-3 хвилини, зніміть з плити, поперчіть за смаком, додайте 1 ч. ложку вершкового масла і добре розмішайте.

Крок 5:
Готовий соус з солоними огірками охолодіть і подавайте на стіл в соуснику.

Соус з солоними огірками готовий!
Редагувалось: 2 рази (Останній: 26 червня 2017 у 18:46)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3003
г. Гадяч
1 час назад

Соус «Чімічуррі»


Справжні гурмани, шанувальники різноманітних соусів і приправ, прекрасно знають, в яких національних кухнях можна знайти дивовижні екзотичні рецепти, які подарують нові приємні відчуття, дозволять надати стравам зовсім інший смак. Однією з таких кухонь по праву вважається аргентинська, де є чимало різних варіантів соусів.

Можна, наприклад, приготувати на своїй кухні чудовий рецепт - «чімічуррі», який обов'язково додасть блюдам яскравий смак.

Для приготування соусу «чімічуррі» буде потрібно:
склад:
- свіжі листочки м'яти і петрушки,
- оливкова олія,
- часник,
- кумин мелений,
- сік лайми,
- сіль,
- перчик чилі.

Кількість інгредієнтів залежить від того, скільки використовується зелені.

Приготування.

Крок 1:
У невелику чашку щільно укласти листя м'яти, а потім приготувати таку ж кількість петрушки та висипати їх у блендер.

Крок 2:
П'ять зубчиків часнику очистити і порізати дрібно, додати до зелені.

Крок 3:
Перчик чилі очистити від насіння, порізати дрібно. Для соусу потрібна одна чайна ложка цього компонента, який також всипати в блендер, додати в суміш інгредієнтів по одній чайній ложці крупної солі і кумина.

Крок 4:
З двох плодів лайми вичавити сік, влити його в блендер, додати 1/3 чашки оливкової олії. Якщо перчика чилі немає, замість нього можна додати чверть чайної ложки халапеньо.

Крок 5:
Приготувати з усіх інгредієнтів однорідне пюре. Це і є соус «чімічуррі». Використовувати його весь відразу необов'язково, протягом декількох днів він буде відмінно зберігати в холодильнику свій смак і аромат. Знавці вважають, що через три дні він стає тільки смачніше.

Існує кілька варіантів цього соусу, в нього може додаватися цибуля, кінза, орегано, а замість соку лайма застосовується виноградний оцет.


Подається «чімічуррі» до м'ясних страв, використовується для маринування. Компоненти можна не змішувати в блендері, а дрібно нарізати.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3003
г. Гадяч
1 час назад

Шоколадний соус.

склад:
- молоко - 1/2 склянки,
- яйце - 2 шт.,
- цукровий пісок - 1/2 ст.,
- какао-порошок - 1 ст.л.,
- борошно - 1 ч. л.

Приготування.

Яєчні жовтки ретельно розтерти з цукровим піском, додати какао-порошок, борошно.

Все перемішати, додати гаряче молоко і поставити на вогонь. Соус довести до кипіння, безперервно помішуючи.

Як тільки загусне, зняти з вогню, процідити крізь ситечко.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3003
г. Гадяч
1 час назад

Сирний соус.


Одним з класичних соусів є Бешамель. На його основі було створено багато різних варіантів, в тому числі і сирний, який чудово підходить до макаронів, м'ясних овочевих страв. Його ніжний, приємний смак неодмінно сподобається, принесе немало задоволення будь-якому гурману.

Для приготування сирного соусу потрібно:

- Пшеничне борошно вищого гатунку, попередньо просіяне - 1 ст.л.;
- Масло вершкове (можна замінити маргарином) - 1 ст.л.;
- Сир твердих сортів - 100 г.;
- Молоко - 250 мл.;
- Перець чорний мелений та сіль - за смаком.

Приготування.

Крок 1: Масло вершкове або маргарин підігріти на сковороді або в каструльці на повільному вогні, всипати в нього борошно, вимішати до отримання однорідної суміші, поступово влити молоко. Це і є соус Бешамель.

Крок 2: Всипати в нього сіль і перець.

Крок 3: Натерти сир на тертці, додати в соус.

Крок 4: Після того, як сирна стружка розплавиться, і соус закипить, його потрібно вимкнути. За дві хвилини соус загусне і його можна подавати до столу.

Це простий сирний соус, але є і більш складні рецепти, які теж варто спробувати. Наприклад,

Холодний сирний соус.

Для приготування холодного сирного соусу потрібно:

- Молоко або вершки - 250 мл,
- Картопляний крохмаль - 10 г,
- Сир твердих сортів - 40 г,
- Жовток 1 яйця, половинка лимона, спеції, сіль за смаком.

Приготування.

Крок 1: У миску влити молоко або вершки, поставити її на водяну баню, відокремити жовток від білка, додати в молоко, всипати крохмаль, сіль, спеції.

Крок 2: Видавити сік з половинки лимона, вилити його в масу. Добре розмішати всі компоненти, варити до загустіння, потім зняти з плити, всипати натертий сир.

Крок 3: Можна зробити соус більш ароматним, додавши в нього дрібно посічену зелень.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3003
г. Гадяч
1 час назад

Тайський арахісовий соус.

Тайська кухня завжди славилася своїми унікальними і ароматними стравами. Пікантності їм завжди надає особливий аромат і смак. Спробуємо приготувати незвичайний тайський арахісовий соус, який ідеально підійде для будь-якого гарніру.

Для приготування тайського арахісового соусу необхідно:

інгредієнти:
- 1 столова ложка кунжутного масла,
- 2-3 зубчики подрібненого часнику,
- 1 столова ложка пасти червоного тайського каррі,
- 1 чашка полегшеного кокосового молока,
- 3/4 склянки вершкового арахісового масла,
- 2 столові ложки соєвого соусу,
- 2-4 столові ложки світло-коричневого цукру,
- 1 / 2-1 ч.л. порошку кайенського перцю,
- 2 столові ложки яблучного оцту,
- 1/2 чайної ложки солісок,
- 1 / 2-1 лайма,
- вода або кокосове молоко,
- стружка смаженого арахісу.

Приготування.

Крок 1:
Очистити і дрібно порізати 2-3 зубчики часнику.

Крок 2:
Нагріти сковороду на середньому вогні і додати кунжутне масло. Потім додати подрібнений часник і обсмажити його протягом хвилини.

Крок 3:
Додати червону пасту каррі і обсмажити масу протягом пари секунд, щоб випустити аромати. Потім вилити полегшене кокосове молоко і збити суміш до розчинення грудок пасти. Дозволити кокосовому молоку нагрітися, але не доводити до кипіння. Прибрати високу температуру.

Крок 4:
Додати всі інгредієнти: арахісове масло, соєвий соус, коричневий цукор, порошок кайенського перцю або чилі пасту, яблучний оцет і сіль. Змішати все разом, щоб сформувати гладку консистенцію соусу.

Крок 5:
При бажанні можна трішки розбавити соус водою або невеликою кількістю чистого кокосового молока.

Крок 6:
Нагріти соус і варити на повільному вогні протягом 5-8 хвилин. Смак соусу можна підкоригувати коричневим цукром або кайенський перцем / пастою чилі.

Крок 7:
Вимкнути вогонь і вичавити сік 1/2 лайма чи більше в соус.

Крок 8:
Прикрасити соус подрібненим смаженим арахісом.
Редагувалось: 1 раз (Останній: 3 липня 2017 у 15:17)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3003
г. Гадяч
1 час назад

Томатний соус для піци.

У приготуванні будь-якої піци є 3 складові: легке, хрустке тісто, томатний соус і начинка.

Саме смачний соус для піци робить її соковитою і ароматною, адже до складу хорошого соусу обов'язково входять спеції і трави. Саме такий насичено-томатний соус спробуйте приготувати.

склад буде таким:
- Оливкова олія - ​​1 ст. л.,
- Часник - 2 зубчики,
- Базилік сушений - 1,5 ч. л.,
- Орегано сушений - 2 ч. л.,
- Цибуля - 1 шт.,
- Вялені помідори - 30 г.,
- Вино біле сухе - 60 мл.,
- Вода - 240 мл.,
- Томатна паста - 170 г.,
- Перець, сіль - за смаком.

Як приготувати:

Розігріти оливкове масло в глибокій сковороді. Цибулю ріпчасту дуже дрібно нарізати і перекласти її в гаряче масло. Додати весь часник, його можна порубати ножем або ж видавити через прес. Смажити все разом поки цибуля не стане прозорою.

Помідори нарізати дрібними кубиками і додати їх до цибулі на сковорідку. Всипати до овочів спеції. Обсмажувати до того поки не помітите, що сухі трави стають м'якими, це станеться коли спеції наситяться маслом.
Влити вино і почекати поки рідина випарується і зменшиться вдвічі.

Після цього додати томатну пасту і влити води. Щоб не утворилися грудочки, потрібно перемішати пасту віночком. Варити ще 15 хвилин та посипати сіллю і чорним перцем. Такий соус можна зберігати тиждень в холодильнику. Підійде для приготування абсолютно будь-якої піци з будь-якою начинкою.
phil_02
Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3003
г. Гадяч
1 час назад

Французька гірчиця.

Для приготування вишуканої французької гірчиці вам знадобиться трохи часу і бажання. Приготувати її не складає ніяких труднощів, зате скільки позитивних емоцій вам будуть приносити страви, в які ви її додасте.

Перший рецепт французької гірчиці:


Крок 1:
Для початку вам знадобиться 230 г сухої гірчиці. Ретельно просійте її через сито. Заваріть цей порошок окропом, постійно перемішуючи, до отримання густого тіста.

Крок 2:
Після того, як домоглися бажаного результату (а саме появи тіста), заливаємо його окропом і ставимо в тепле місце на 12-18 годин. Тісто настоялося.

Крок 3:
Зливаємо окріп і розводимо тісто 75 грамами винного оцту. Додаємо 50 г цукру, 8 г солі, по 1 г кориці і гвоздики.

Крок 4:
Поки отримана суміш накопичує смакові кондиції, приступаємо до другого етапу. Беремо 100 г цибулі шалот. Протираємо її на ситі на рослинному маслі та вводимо в тісто гірчиці.

Крок 5:
Отриману суміш добре перемішуємо.

Існує і другий рецепт.


Він злегка важче, але смак отриманої французької гірчиці не буде занадто відрізнятися від першого варіанту.

Крок 1:
У першому посуді змішати 1 ст. холодної води, 1 ст. сухої і ¾ ст. зернової гірчиці. Нехай постоїть півгодини.

Крок 2:
В іншому посуді змішати 1 ст. сухого білого вина, 1 ст. 5% оцту, ½ ст. коричневого цукру, цибулю, по 1 ч. л кориці, солі і куркуми. Довести цю суміш до кипіння і тримати на вогні 15 хвилин (без кришки).

Крок 3:
Поєднати вміст двох тар. Вмішати 2 збиті жовтки і процідити оцтову суміш. Додати в другий посуд і варити, помішуючи до загустіння. Чекайте, поки з'являться бульбашки.

Крок 4:
Після цього зніміть посуд з вогню і помістіть в крижану воду. Помішуйте ще 2 хвилини до однорідної маси.

Крок 5:
Після того як бульбашки пропадуть остаточно, посуд можна витягти з крижаної води.

Крок 6:
Отриману суміш потрібно зберігати в холодильнику. Але перед кожним вживанням варто її заново перемішати злегка розігріваючи на вогні.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3003
г. Гадяч
1 час назад

Цацики.

Чудове блюдо, яке прийшло з грецької національної кухні.
Великі можливості по співвідношенню інгредієнтів, використання цациків як відмінного соусу до м'яса або картоплі, чудового освіжаючого літнього супу або компонента до бутербродів, робить це блюдо привабливим для будь-якої господині.

Тим, хто не знає, як приготувати цацики, варто скористатися відомими рецептами. Після того, як ви скуштуєте блюдо, буде можливість змінювати кількість інгредієнтів, додавати свої компоненти.

Для приготування цациків знадобиться:


- 1 довгий салатний свіжий огірочок,
- сир жирний - 200 грам,
- натуральний йогурт - 150 грам,
- часник - 2 зубчики,
- зелень - пір'я цибулі або кріп,
- оливкова олія - ​​3 ст.л.,
- сіль і перець.


Як готувати:


Крок 1: У приготуванні слід орієнтуватися на свої переваги. Наприклад, огірочок можна дрібно порізати кубиками, натерти на крупній або дрібній тертці. Його потрібно посипати сіллю і залишити на чверть години.

Крок 2: Сир потрібно ретельно розтерти з йогуртом, дрібно порізати зелень і висипати в масу.

Крок 3: Зубчики часнику продавлюються через часникодавку та додаються в суміш, потім в неї потрібно влити оливкове масло і гарненько перемішати.

Крок 4: Огірок віджимається і також викладається в масу. Після перемішування блюдо можна подавати до столу.

У зимовий час в цацики замість свіжого огірка можна додавати солоний, якщо не вдалося знайти або приготувати натуральний йогурт, можна замінити його сметаною. Для тих, хто не вживає в їжу часник, допускається його заміна асафетідой.

Цацики люблять у всьому світі, завдяки неймовірно гармонійному смаку, простоті приготування, відмінною сполучуваності з іншими стравами. Залежно від особистих смаків сіль і перець можна додавати в будь-якій кількості.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3003
г. Гадяч
1 час назад

Часниковий соус.


Його можна використовувати для багатьох страв, наприклад, дуже смачно вмочати в нього ще гарячу курочку. Любителі кавказької кухні не залишаться байдужими до лаваша з даним соусом.

Інгредієнти для часникового соусу:

- два сирих курячих жовтка,
- два варених курячих яйця,
- половинка чайної ложки солі,
- сік чверті лимона,
- чверть чайної ложки чорного перцю,
- зубчики часнику (тут все залежить від смаку, але бажано 2 зубчики, не більше),
- чверть склянки рослинного масла без запаху (або ж оливкової),
- можна додати вершків і сметани (3 столових ложки або менше).


Готуємо часниковий соус.

Крок 1: Беремо невелику миску. Туди кидаємо наші жовтки, як варені, так і сирі. Посипаємо їх перцем і сіллю в однакових пропорціях. Поливаємо соком лимона. Все це ми розтираємо до однорідної маси (можна розтирати, використовуючи сито).

Крок 2: Наливаємо масла і гарненько збиваємо все отримане. Натираємо жовтки на дрібній тертці або середньої і змішуємо з часником, який перед цим продавлюємо через прес.

Крок 3: Перемішуємо все це з тієї жовтої масою, яку ми отримали раніше. Пробуємо наш соус. Він може здатися вам занадто гострим або кислим, ось тут нам і допоможуть вершки або сметана.

Крок 4: Додаємо щось із запропонованого до тієї міри, поки смак не буде потрібним, на ваш погляд. До речі, сметана не повинна бути кислою.

Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Сторінки: Перша Попередня 1 2 3

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз