Смачні заготовки на зиму

Заготовляємо на зиму фруктове, ягідне варення, мариновані овочі та інше...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1162
г. Гадяч
1 за хвилину назад

Ікра грибна з цибулею і морквою.

інгредієнти:
- Опеньки - 1,5 кг
- Масло росл. - 200 мл
- Морква - 0,5 кг
- Цибуля ріпч. - 0,5 кг
- Перець чорний, червоний - за смаком
- Сіль - 1 ч.л. (за смаком)
- Лавровий лист - 1-2 шт.

Рецепт приготування «Ікра грибна з цибулею і морквою».

Опеньки гарненько вимити, залити холодною водою, довести до кипіння. Потім зняти піну. Варити приблизно 25 - 30 хвилин, злити воду. Залишити остигати. Потім пропустити через м'ясорубку з крупною решіткою.
Взяти цибулю, почистити. Порізати дрібними кубиками і обсмажити до світло - золотистого кольору на рослинній олії (його треба взяти 100 мл).

Поки смажиться цибуля, ми займемося морквою. Її ми почистимо, промиємо і потремо на тертці (беремо 300 г). Тепер обсмажити її в останніх 100 мл олії до м'якості.

З'єднуємо гриби, моркву, цибулю - солимо, перчимо, додаємо лавровий лист, перемішуємо до однорідного стану і ставимо в розігріту до 180 * С духовку.
Посуд можна використовувати будь-який жароміцних: казан, велику сковороду...
Зверху накриваємо кришкою (дивіться, щоб на кришці не було пластмасових елементів!) Ставимо в духовку на 1,5 - 2 години.

Виймаємо з духовки, розкладаємо в гарячі стерильні банки, закручуємо стерилізованими кришками, перевертаємо вниз шийкою і ставимо під ковдру до охолодження.

А якщо ви робили ікру не для закрутки, то просто викладаємо в глибоку тарілку, охолоджуємо, прикрашаємо гілочкою кропу або петрушки і з задоволенням їмо.
Смачного!
Редагувалось: 1 раз (Останній: 7 липня 2017 у 18:53)

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз