Смачні заготовки на зиму

Заготовляємо на зиму фруктове, ягідне варення, мариновані овочі та інше...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1270
г. Гадяч
5 годин назад

Ікра грибна з цибулею і морквою.

інгредієнти:
- Опеньки - 1,5 кг
- Масло росл. - 200 мл
- Морква - 0,5 кг
- Цибуля ріпч. - 0,5 кг
- Перець чорний, червоний - за смаком
- Сіль - 1 ч.л. (за смаком)
- Лавровий лист - 1-2 шт.

Рецепт приготування «Ікра грибна з цибулею і морквою».

Опеньки гарненько вимити, залити холодною водою, довести до кипіння. Потім зняти піну. Варити приблизно 25 - 30 хвилин, злити воду. Залишити остигати. Потім пропустити через м'ясорубку з крупною решіткою.
Взяти цибулю, почистити. Порізати дрібними кубиками і обсмажити до світло - золотистого кольору на рослинній олії (його треба взяти 100 мл).

Поки смажиться цибуля, ми займемося морквою. Її ми почистимо, промиємо і потремо на тертці (беремо 300 г). Тепер обсмажити її в останніх 100 мл олії до м'якості.

З'єднуємо гриби, моркву, цибулю - солимо, перчимо, додаємо лавровий лист, перемішуємо до однорідного стану і ставимо в розігріту до 180 * С духовку.
Посуд можна використовувати будь-який жароміцних: казан, велику сковороду...
Зверху накриваємо кришкою (дивіться, щоб на кришці не було пластмасових елементів!) Ставимо в духовку на 1,5 - 2 години.

Виймаємо з духовки, розкладаємо в гарячі стерильні банки, закручуємо стерилізованими кришками, перевертаємо вниз шийкою і ставимо під ковдру до охолодження.

А якщо ви робили ікру не для закрутки, то просто викладаємо в глибоку тарілку, охолоджуємо, прикрашаємо гілочкою кропу або петрушки і з задоволенням їмо.
Смачного!
Редагувалось: 1 раз (Останній: 7 липня 2017 у 18:53)
Вся активність на сайті → тут...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1270
г. Гадяч
5 годин назад

Чортівня на зиму.

Чортівня (хреновина) - соус, який ідеально підходить до пельменів, мантів, а якщо ще змішати його зі сметанкою, то цей соус втре будь-якому бешамелю.

складові:
- Помідори 1 кг,
- Часник 100 г.,
- Хрін 100 г.,
- Гострий перець 1 шт.,
- Сіль за смаком.

Приготування.

Помідори добре вимити й обсушити.

Хрін і часник очистити. У гострого перцю видалити хвостик.

Пропустити помідори через м'ясорубку, видаливши плодоніжки.

Окремо пропустити через м'ясорубку перець, часник і хрін.

З'єднати вміст двох мисок і перемішати.

Посолити за смаком.
Розкласти по чистим і сухим банкам і закрити кришками.

Тримати в холоді. good2 Смачного!
Вся активність на сайті → тут...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1270
г. Гадяч
5 годин назад

Солоні огірки в листі винограду.


складові:
- Огірки 3 кг,
- Лавровий лист,
- Часник,
- Запашний перець горошком,
- Парасольки кропу,
- Листя винограду,
- Вода,
- Сіль,
- Цукор.

Приготування:

Огірки добре промити і обсушити.
Листя винограду промити і обсушити, часник очистити.
У чисті великі банки укласти по 2-3 зубчики часнику, 2 лаврових листки, 4-5 запашного горошку, 1 великий віночок кропу.
Кожен огірок загорнути в лист винограду і укласти щільно в банки.
Закласти повністю банки.
У холодній кип'яченій воді розвести сіль і цукор з розрахунку на 1 літр води 4 ст. ложки солі, 2 ст. ложки цукру. Добре перемішати.
Залити в банки і закрити капроновими кришками. Прибрати в холод.
Через 2 місяці солоні огірки в листі винограду будуть готові.

Приємного апетиту і смачної зими!
Редагувалось: 1 раз (Останній: 12 серпня 2017 у 14:45)
Вся активність на сайті → тут...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1270
г. Гадяч
5 годин назад

Мариновані помідори на зиму.


Складові:
Приготування:

На дно банок викласти листя смородини, листя вишні, подрібнений часник, парасольки кропу, лавровий лист, перець і гвоздику.
Розкласти по банках підготовлені помідори і нарізану півкільцями цибулю - шарами або разом.
Влити воду в каструлю, додати цукор і сіль, перемішати і довести до кипіння.
Додати оцет і залити томати гарячим маринадом.
Прикрити банки кришками і стерилізувати близько 15 хвилин, після чого закатати кришками, перевернути догори дном і остудити, укутавши ковдрою.

Мариновані помідори «Гострі»


Складові:
Приготування:

На дно банок викласти половину подрібненого кропу, тонко нарізані зубчики часнику і гострий перець, очищений від насіння і нарізаний кільцями.
Щільно утрамбувати в банки помідори і додати, що залишився кріп.
Довести воду з сіллю до кипіння, влити оцет і залити отриманим маринадом томати.
Закатати банки кришками і дати охолонути, перевернувши їх догори дном і укутавши ковдрою.

Помідори, мариновані часточками.


Складові:
Приготування:

Помідори промити, розрізати навпіл або на четвертинки, якщо томати великі.
Видалити плодоніжки в м'якоті.
Розділити між стерилізованими банками цибулю, нарізану кільцями, очищені зубчики часнику, спеції і рослинне масло. Викласти в банки шматочки помідорів - бажано зрізом вниз.
Закип'ятити воду з цукром і сіллю, після чого додати оцет і влити маринад в банки.
Стерилізувати банки протягом 20 хвилин, після чого закатати кришками.
Перевернути банки догори дном, укутати теплим пледом і дати консервації охолонути.

Мариновані помідори без стерилізації.


Складові:
Приготування:

На дно стерилізованих банок покласти нарізані смужками листя хрону, очищені і тонко нарізані зубчики часнику, лавровий лист і запашний перець.
Томати промити, видалити плодоніжки і наколоти кожен овоч зубочисткою.
Укласти помідори в банки, розкладаючи між ними гілочки зелені і нарізаний болгарський перець.
Закип'ятити воду і залити нею томати в банках.
Прикрити банки кришками, укутати чим-небудь теплим і залишити на 15-20 хвилин.
Злити воду назад в каструлю, додати ще трохи води, так як її частина випарується, знову довести до кипіння і розлити по банках.
Укутати банки і залишити ще на 15 хвилин.
Знову злити воду в каструлю, додати цукор і сіль, довести до кипіння.
Оцет влити безпосередньо в банки.
Залити томати киплячим маринадом і закрити стерилізованими кришками.
Перевернути банки догори дном, укутати ковдрою і залишити остигати.

Помідори, мариновані з зеленню і часником.


Складові:
Приготування:

На дно стерилізованих банок викласти нарізаний кріп, нарізаний шматочками гострий перець, очищений часник, лавровий лист і запашний перець.
Додати в кожну банку по 3 столові ложки рослинного масла.
Укласти помідори в банки, додавши зверху цибулю, нарізану кільцями.
Приготувати маринад, закип'ятивши воду з цукром і сіллю.
Влити оцет і заповнити отриманим маринадом банки з томатами.
Прикрити банки кришками, стерилізувати 10-15 хвилин, після чого закатати кришками.
Остудити банки, перевернувши їх догори дном і укутавши ковдрою.

Солодкі помідори, мариновані з яблуками і болгарським перцем.


Складові:
Приготування:

У стерилізовані банки викласти упереміш підготовлені помідори і яблука, нарізані скибочками.
Між помідорами і яблуками розмістити нарізаний шматочками болгарський перець і зелень.
Залити помідори окропом і дати постояти 5-10 хвилин.
Злити воду в каструлю, використовуючи спеціальну кришку з отворами, додати цукор, сіль і довести до кипіння.
Влити оцет і розлити киплячий маринад по банках.
Закатати банки стерилізованими кришками, перевернути, накрити ковдрою і залишити для охолодження.

Також варто знати: головні складові для приготування смачних маринованих помідорів kez_16
Редагувалось: 2 рази (Останній: 12 серпня 2017 у 16:36)
Вся активність на сайті → тут...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1270
г. Гадяч
5 годин назад

Морква по-корейські на зиму.


складові:
- Морква 1 кг.,
- Вода (для маринаду) 0,5 л.,
- Гострий перець 1-2 шт.,
- Головка часнику 1 шт.,
- Рослинна олія 2 ст. л.,
- Спеції для моркви (солодкі) 1 ст. л.,
- Цукор 1 ст. л.,
- Сіль 1 ст. л.

Приготування:

Моркву очистити.
Натерти на тертці по-корейські.
Подрібнити очищений часник і гострий перець.
Додати в миску до моркви. Додати, перець, часник, спеції. Добре пом'яти руками і залишити на 20 хвилин.
У чисті банки закласти моркву залишаючи 1 см від горлечка.
У сотейник з водою додати сіль і цукор. Закип'ятити маринад.
Додати масло і оцет, кип'ятити 2-3 хвилини.
Залити маринад в банки.
Закрутити кришки і витримати під ковдрою ніч.
Зберігати гостру моркву в погребі, або прохолодному місці.
Редагувалось: 1 раз (Останній: 1 вересня 2017 у 07:35)
Вся активність на сайті → тут...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1270
г. Гадяч
5 годин назад

Гостренькі баклажани.

інгредієнти:
- Баклажан 7-8 шт.,
- Червоний гострий перець - 1 шт.,
- Зубчик часнику - 2-3 шт.,
- Рослинна олія - 80 мл.,
- Оцет 9% - 2 ст.л.,
- Сіль.

Приготування:

Баклажани добре вимити.
Порізати кубиками, додати сіль і добре перемішати. Залишити на 4-6 годин.
Трохи промити від солі і дати воді стекти.
Розігріти рослинне масло і додати баклажани. Обсмажувати, помішуючи 10-15 хвилин.
Додати рубаний часник і дрібно порізаний гострий перець (з перцем будьте обережнішими, можна надіти гумові рукавички, щоб руки потім не горіли і не торкайтеся не вимитими руками до очей і обличчя).
Додати оцет і на повільному вогні потримати ще 10 хвилин. Розкласти по стерильним банкам і закупорити.
Витримати 12 годин на ковдрі. Тримати в холоді.

Смачного! JC_doubleup
Вся активність на сайті → тут...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1270
г. Гадяч
5 годин назад

Салат з квасолею на зиму.

складові:
- Квасоля червона 500 г.,
- Цибуля 2 шт.,
- Морква 2 шт.,
- Болгарський перець 2 шт.,
- Рослинна олія 50 мл.,
- Оцет 9% 30 мл.,
- Сіль 1 ч. л.,
- Цукор (пісок) 1 ч. л.

Приготування:

Квасолю промити і перебрати.
Відварити її до готовності.
У глибокій каструлі обсмажити на олії дрібно нашатковану цибулю і терту моркву.
Додати кубиками нарізаний перець.
Додати квасолю разом з відваром. Додати сіль і цукор.
Гасити на середньому вогні 10-12 хвилин, додати оцет і перемішати.
Розкласти по банках.
Закрутити. Прибрати в тепло на 12 годин.
Тримати в прохолодному місці.
Вся активність на сайті → тут...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1270
г. Гадяч
5 годин назад

Капуста на зиму в банках.

Як готувати капусту

Капуста на зиму в банках готується дуже швидко і легко, радуючи своїм неповторним смаком цілий рік.

Квашена капуста на зиму.


Складові:
- 1 великий качан капусти,
- 3 моркви,
- 1 л води,
- 50 г солі,
- 50 г цукру,
- 50 мл 9% -ного оцту.


Приготування:

Налити в каструлю воду, додати цукор, сіль і оцет. Довести до кипіння, після чого остудити протягом півгодини. У великій мисці або тазу змішати нашатковану капусту і натерту на крупній тертці моркву. Розкласти овочеву суміш по стерилізованих банках, щільно утрамбовувавши. Влити розсіл і накрити кришками. Залишити банки при кімнатній температурі на 2-3 дні, щоб капусту заквасити. Простерилізувати банки в каструлі з водою - трилітрові банки слід стерилізувати півгодини, літровим буде достатньо 15 хвилин. Після цього закатати банки стерилізованими кришками, перевернути догори дном, укутати теплою ковдрою і остудити.

Маринована капуста без стерилізації.


Складові:
- 3 кг капусти,
- 5 морквин,
- 1 цибулина,
- 2 л води,
- 150 мл 9% -ного оцту,
- 2 столові ложки солі,
- лавровий лист, чорний перець горошком і запашний перець за смаком.


Приготування:

Капусту нашаткувати, моркву натерти на крупній тертці, цибулю нарізати шматочками. Підготовлені овочі помістити у велику миску і добре перемішати. Викласти спеції у велику миску, зверху викласти овочеву суміш і залити окропом. Дати постояти 10 хвилин, після чого злити воду. Для приготування розсолу додати в воду сіль, оцет і лавровий лист. Довести до кипіння. Капусту розкласти по стерилізованим банкам і влити гарячий розсіл. Закатати стерилізованими кришками, перевернути догори дном і дати охолонути під теплою ковдрою, після чого прибрати на зберігання.

Малосольна капуста швидкого приготування з часником.


Складові:
- 2 кг капусти,
- 3 моркви,
- 1 головка часнику,
- 500 мл води,
- 1/2 склянки цукру,
- 1/2 склянки 9% -ного оцту,
- 2 столові ложки солі.


Приготування:

Перемішати нашатковану моркву, терту на крупній тертці моркву і подрібнений часник (часник можна дрібно порубати або пропустити через прес). Розподілити суміш по банках. Для приготування розсолу розвести у воді цукор, сіль і оцет. Довести до кипіння і залити капусту. Закатати банки кришками і остудити. Капусту можна пробувати вже через 3 дні.

Капуста маринованими шматками з буряком.


Складові:
- 2 качана капусти,
- 2 буряки,
- 8 зубчиків часнику,
- 3 л води,
- 3/4 склянки цукру,
- 3/4 склянки солі,
- 1 чайна ложка 70% -ного оцту,
- лавровий лист, горошини запашного перцю і насіння кропу за смаком.


Приготування:

Капусту нарізати великими шматками (приблизно 8-10 шматків), буряк нарізати кружечками. На дно двох трилітрових банок покласти по 4 зубчики часнику і спеції за смаком. Викласти скибочки буряка і додати шматочки капусти. Для приготування маринаду додати в воду цукор, сіль і оцет, довести до кипіння. Залити отриманим маринадом капусту з буряком, закатати банки кришками і остудити, перевернувши догори дном.

Маринована капуста з болгарським перцем.


Складові:
- 1 качан капусти середнього розміру,
- 1 цибулина,
- 1 болгарський перець,
- 1 стакан рослинного масла,
- 50 г солі,
- 50 г цукру,
- 1 столова ложка 70% -ного оцту,
- горошини чорного перцю і насіння кропу за смаком.


Приготування:

Капусту нашаткувати, перець нарізати тонкими смужками, а цибулю - півкільцями. Всі овочі перемішати у великій ємності. Злегка підігріти масло і додати в нього сіль, цукор, перець і насіння кропу. Залити отриманою сумішшю овочі і залишити під пресом на 1-2 години. Розвести оцет в 100 мл кип'яченої води, залити овочі і перемішати. Викласти овочі в стерилізовані банки і закрити капроновими кришками.

Маринована капуста з яблуками.


Складові:
- 1 кг капусти,
- 5 кислих яблук (наприклад, сорту Антонівка),
- 1 велика морква,
- 1 л води,
- 3 столові ложки 9% -ного оцту,
- 2 столові ложки солі,
- 2 столові ложки цукру,
- 10 горошин чорного перцю,
- 4 горошини запашного перцю,
- 4 лаврові листки.


Приготування:

Капусту нашаткувати, моркву натерти на крупній тертці, яблука нарізати, видаливши серцевину. Перемішати всі компоненти в ємності. Щоб приготувати маринад, в воду додати сіль, цукор і спеції. Довести до кипіння і дати охолонути. Додати в маринад оцет і залити капусту з яблуками. Перемішати, утрамбувати, накрити марлею і поставити під гніт на 3 дні при кімнатній температурі, щодня протикаючи суміш дерев'яною паличкою для виходу вуглекислоти. Розкласти заготовки по банкам, закрити кришками і прибрати на зберігання.

***

Завдяки тому, що при термічній обробці капуста на зиму в банках не втрачає своїх корисних властивостей, дана заготівля - це справжня скарбниця вітамінів і мінералів в холодну пору року.
Редагувалось: 2 рази (Останній: 14 вересня 2017 у 10:48)
Вся активність на сайті → тут...

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз