Смачні заготовки на зиму

Заготовляємо на зиму фруктове, ягідне варення, мариновані овочі та інше...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2115
г. Гадяч
3 години назад

Ікра грибна з цибулею і морквою.

інгредієнти:
- Опеньки - 1,5 кг
- Масло росл. - 200 мл
- Морква - 0,5 кг
- Цибуля ріпч. - 0,5 кг
- Перець чорний, червоний - за смаком
- Сіль - 1 ч.л. (за смаком)
- Лавровий лист - 1-2 шт.

Рецепт приготування «Ікра грибна з цибулею і морквою».

Опеньки гарненько вимити, залити холодною водою, довести до кипіння. Потім зняти піну. Варити приблизно 25 - 30 хвилин, злити воду. Залишити остигати. Потім пропустити через м'ясорубку з крупною решіткою.
Взяти цибулю, почистити. Порізати дрібними кубиками і обсмажити до світло - золотистого кольору на рослинній олії (його треба взяти 100 мл).

Поки смажиться цибуля, ми займемося морквою. Її ми почистимо, промиємо і потремо на тертці (беремо 300 г). Тепер обсмажити її в останніх 100 мл олії до м'якості.

З'єднуємо гриби, моркву, цибулю - солимо, перчимо, додаємо лавровий лист, перемішуємо до однорідного стану і ставимо в розігріту до 180 * С духовку.
Посуд можна використовувати будь-який жароміцних: казан, велику сковороду...
Зверху накриваємо кришкою (дивіться, щоб на кришці не було пластмасових елементів!) Ставимо в духовку на 1,5 - 2 години.

Виймаємо з духовки, розкладаємо в гарячі стерильні банки, закручуємо стерилізованими кришками, перевертаємо вниз шийкою і ставимо під ковдру до охолодження.

А якщо ви робили ікру не для закрутки, то просто викладаємо в глибоку тарілку, охолоджуємо, прикрашаємо гілочкою кропу або петрушки і з задоволенням їмо.
Смачного!
Редагувалось: 1 раз (Останній: 7 липня 2017 у 18:53)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2115
г. Гадяч
3 години назад

Чортівня на зиму.

Чортівня (хреновина) - соус, який ідеально підходить до пельменів, мантів, а якщо ще змішати його зі сметанкою, то цей соус втре будь-якому бешамелю.

складові:
- Помідори 1 кг,
- Часник 100 г.,
- Хрін 100 г.,
- Гострий перець 1 шт.,
- Сіль за смаком.

Приготування.

Помідори добре вимити й обсушити.

Хрін і часник очистити. У гострого перцю видалити хвостик.

Пропустити помідори через м'ясорубку, видаливши плодоніжки.

Окремо пропустити через м'ясорубку перець, часник і хрін.

З'єднати вміст двох мисок і перемішати.

Посолити за смаком.
Розкласти по чистим і сухим банкам і закрити кришками.

Тримати в холоді. good2 Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2115
г. Гадяч
3 години назад

Солоні огірки в листі винограду.


складові:
- Огірки 3 кг,
- Лавровий лист,
- Часник,
- Запашний перець горошком,
- Парасольки кропу,
- Листя винограду,
- Вода,
- Сіль,
- Цукор.

Приготування:

Огірки добре промити і обсушити.
Листя винограду промити і обсушити, часник очистити.
У чисті великі банки укласти по 2-3 зубчики часнику, 2 лаврових листки, 4-5 запашного горошку, 1 великий віночок кропу.
Кожен огірок загорнути в лист винограду і укласти щільно в банки.
Закласти повністю банки.
У холодній кип'яченій воді розвести сіль і цукор з розрахунку на 1 літр води 4 ст. ложки солі, 2 ст. ложки цукру. Добре перемішати.
Залити в банки і закрити капроновими кришками. Прибрати в холод.
Через 2 місяці солоні огірки в листі винограду будуть готові.

Приємного апетиту і смачної зими!
Редагувалось: 1 раз (Останній: 12 серпня 2017 у 14:45)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2115
г. Гадяч
3 години назад

Мариновані помідори на зиму.


Складові:
Приготування:

На дно банок викласти листя смородини, листя вишні, подрібнений часник, парасольки кропу, лавровий лист, перець і гвоздику.
Розкласти по банках підготовлені помідори і нарізану півкільцями цибулю - шарами або разом.
Влити воду в каструлю, додати цукор і сіль, перемішати і довести до кипіння.
Додати оцет і залити томати гарячим маринадом.
Прикрити банки кришками і стерилізувати близько 15 хвилин, після чого закатати кришками, перевернути догори дном і остудити, укутавши ковдрою.

Мариновані помідори «Гострі»


Складові:
Приготування:

На дно банок викласти половину подрібненого кропу, тонко нарізані зубчики часнику і гострий перець, очищений від насіння і нарізаний кільцями.
Щільно утрамбувати в банки помідори і додати, що залишився кріп.
Довести воду з сіллю до кипіння, влити оцет і залити отриманим маринадом томати.
Закатати банки кришками і дати охолонути, перевернувши їх догори дном і укутавши ковдрою.

Помідори, мариновані часточками.


Складові:
Приготування:

Помідори промити, розрізати навпіл або на четвертинки, якщо томати великі.
Видалити плодоніжки в м'якоті.
Розділити між стерилізованими банками цибулю, нарізану кільцями, очищені зубчики часнику, спеції і рослинне масло. Викласти в банки шматочки помідорів - бажано зрізом вниз.
Закип'ятити воду з цукром і сіллю, після чого додати оцет і влити маринад в банки.
Стерилізувати банки протягом 20 хвилин, після чого закатати кришками.
Перевернути банки догори дном, укутати теплим пледом і дати консервації охолонути.

Мариновані помідори без стерилізації.


Складові:
Приготування:

На дно стерилізованих банок покласти нарізані смужками листя хрону, очищені і тонко нарізані зубчики часнику, лавровий лист і запашний перець.
Томати промити, видалити плодоніжки і наколоти кожен овоч зубочисткою.
Укласти помідори в банки, розкладаючи між ними гілочки зелені і нарізаний болгарський перець.
Закип'ятити воду і залити нею томати в банках.
Прикрити банки кришками, укутати чим-небудь теплим і залишити на 15-20 хвилин.
Злити воду назад в каструлю, додати ще трохи води, так як її частина випарується, знову довести до кипіння і розлити по банках.
Укутати банки і залишити ще на 15 хвилин.
Знову злити воду в каструлю, додати цукор і сіль, довести до кипіння.
Оцет влити безпосередньо в банки.
Залити томати киплячим маринадом і закрити стерилізованими кришками.
Перевернути банки догори дном, укутати ковдрою і залишити остигати.

Помідори, мариновані з зеленню і часником.


Складові:
Приготування:

На дно стерилізованих банок викласти нарізаний кріп, нарізаний шматочками гострий перець, очищений часник, лавровий лист і запашний перець.
Додати в кожну банку по 3 столові ложки рослинного масла.
Укласти помідори в банки, додавши зверху цибулю, нарізану кільцями.
Приготувати маринад, закип'ятивши воду з цукром і сіллю.
Влити оцет і заповнити отриманим маринадом банки з томатами.
Прикрити банки кришками, стерилізувати 10-15 хвилин, після чого закатати кришками.
Остудити банки, перевернувши їх догори дном і укутавши ковдрою.

Солодкі помідори, мариновані з яблуками і болгарським перцем.


Складові:
Приготування:

У стерилізовані банки викласти упереміш підготовлені помідори і яблука, нарізані скибочками.
Між помідорами і яблуками розмістити нарізаний шматочками болгарський перець і зелень.
Залити помідори окропом і дати постояти 5-10 хвилин.
Злити воду в каструлю, використовуючи спеціальну кришку з отворами, додати цукор, сіль і довести до кипіння.
Влити оцет і розлити киплячий маринад по банках.
Закатати банки стерилізованими кришками, перевернути, накрити ковдрою і залишити для охолодження.

Також варто знати: головні складові для приготування смачних маринованих помідорів kez_16
Редагувалось: 2 рази (Останній: 12 серпня 2017 у 16:36)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2115
г. Гадяч
3 години назад

Морква по-корейські на зиму.


складові:
- Морква 1 кг.,
- Вода (для маринаду) 0,5 л.,
- Гострий перець 1-2 шт.,
- Головка часнику 1 шт.,
- Рослинна олія 2 ст. л.,
- Спеції для моркви (солодкі) 1 ст. л.,
- Цукор 1 ст. л.,
- Сіль 1 ст. л.

Приготування:

Моркву очистити.
Натерти на тертці по-корейські.
Подрібнити очищений часник і гострий перець.
Додати в миску до моркви. Додати, перець, часник, спеції. Добре пом'яти руками і залишити на 20 хвилин.
У чисті банки закласти моркву залишаючи 1 см від горлечка.
У сотейник з водою додати сіль і цукор. Закип'ятити маринад.
Додати масло і оцет, кип'ятити 2-3 хвилини.
Залити маринад в банки.
Закрутити кришки і витримати під ковдрою ніч.
Зберігати гостру моркву в погребі, або прохолодному місці.
Редагувалось: 1 раз (Останній: 1 вересня 2017 у 07:35)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2115
г. Гадяч
3 години назад

Гостренькі баклажани.

інгредієнти:
- Баклажан 7-8 шт.,
- Червоний гострий перець - 1 шт.,
- Зубчик часнику - 2-3 шт.,
- Рослинна олія - 80 мл.,
- Оцет 9% - 2 ст.л.,
- Сіль.

Приготування:

Баклажани добре вимити.
Порізати кубиками, додати сіль і добре перемішати. Залишити на 4-6 годин.
Трохи промити від солі і дати воді стекти.
Розігріти рослинне масло і додати баклажани. Обсмажувати, помішуючи 10-15 хвилин.
Додати рубаний часник і дрібно порізаний гострий перець (з перцем будьте обережнішими, можна надіти гумові рукавички, щоб руки потім не горіли і не торкайтеся не вимитими руками до очей і обличчя).
Додати оцет і на повільному вогні потримати ще 10 хвилин. Розкласти по стерильним банкам і закупорити.
Витримати 12 годин на ковдрі. Тримати в холоді.

Смачного! JC_doubleup
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2115
г. Гадяч
3 години назад

Салат з квасолею на зиму.

складові:
- Квасоля червона 500 г.,
- Цибуля 2 шт.,
- Морква 2 шт.,
- Болгарський перець 2 шт.,
- Рослинна олія 50 мл.,
- Оцет 9% 30 мл.,
- Сіль 1 ч. л.,
- Цукор (пісок) 1 ч. л.

Приготування:

Квасолю промити і перебрати.
Відварити її до готовності.
У глибокій каструлі обсмажити на олії дрібно нашатковану цибулю і терту моркву.
Додати кубиками нарізаний перець.
Додати квасолю разом з відваром. Додати сіль і цукор.
Гасити на середньому вогні 10-12 хвилин, додати оцет і перемішати.
Розкласти по банках.
Закрутити. Прибрати в тепло на 12 годин.
Тримати в прохолодному місці.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2115
г. Гадяч
3 години назад

Капуста на зиму в банках.

Як готувати капусту

Капуста на зиму в банках готується дуже швидко і легко, радуючи своїм неповторним смаком цілий рік.

Квашена капуста на зиму.


Складові:
- 1 великий качан капусти,
- 3 моркви,
- 1 л води,
- 50 г солі,
- 50 г цукру,
- 50 мл 9% -ного оцту.


Приготування:

Налити в каструлю воду, додати цукор, сіль і оцет. Довести до кипіння, після чого остудити протягом півгодини. У великій мисці або тазу змішати нашатковану капусту і натерту на крупній тертці моркву. Розкласти овочеву суміш по стерилізованих банках, щільно утрамбовувавши. Влити розсіл і накрити кришками. Залишити банки при кімнатній температурі на 2-3 дні, щоб капусту заквасити. Простерилізувати банки в каструлі з водою - трилітрові банки слід стерилізувати півгодини, літровим буде достатньо 15 хвилин. Після цього закатати банки стерилізованими кришками, перевернути догори дном, укутати теплою ковдрою і остудити.

Маринована капуста без стерилізації.


Складові:
- 3 кг капусти,
- 5 морквин,
- 1 цибулина,
- 2 л води,
- 150 мл 9% -ного оцту,
- 2 столові ложки солі,
- лавровий лист, чорний перець горошком і запашний перець за смаком.


Приготування:

Капусту нашаткувати, моркву натерти на крупній тертці, цибулю нарізати шматочками. Підготовлені овочі помістити у велику миску і добре перемішати. Викласти спеції у велику миску, зверху викласти овочеву суміш і залити окропом. Дати постояти 10 хвилин, після чого злити воду. Для приготування розсолу додати в воду сіль, оцет і лавровий лист. Довести до кипіння. Капусту розкласти по стерилізованим банкам і влити гарячий розсіл. Закатати стерилізованими кришками, перевернути догори дном і дати охолонути під теплою ковдрою, після чого прибрати на зберігання.

Малосольна капуста швидкого приготування з часником.


Складові:
- 2 кг капусти,
- 3 моркви,
- 1 головка часнику,
- 500 мл води,
- 1/2 склянки цукру,
- 1/2 склянки 9% -ного оцту,
- 2 столові ложки солі.


Приготування:

Перемішати нашатковану моркву, терту на крупній тертці моркву і подрібнений часник (часник можна дрібно порубати або пропустити через прес). Розподілити суміш по банках. Для приготування розсолу розвести у воді цукор, сіль і оцет. Довести до кипіння і залити капусту. Закатати банки кришками і остудити. Капусту можна пробувати вже через 3 дні.

Капуста маринованими шматками з буряком.


Складові:
- 2 качана капусти,
- 2 буряки,
- 8 зубчиків часнику,
- 3 л води,
- 3/4 склянки цукру,
- 3/4 склянки солі,
- 1 чайна ложка 70% -ного оцту,
- лавровий лист, горошини запашного перцю і насіння кропу за смаком.


Приготування:

Капусту нарізати великими шматками (приблизно 8-10 шматків), буряк нарізати кружечками. На дно двох трилітрових банок покласти по 4 зубчики часнику і спеції за смаком. Викласти скибочки буряка і додати шматочки капусти. Для приготування маринаду додати в воду цукор, сіль і оцет, довести до кипіння. Залити отриманим маринадом капусту з буряком, закатати банки кришками і остудити, перевернувши догори дном.

Маринована капуста з болгарським перцем.


Складові:
- 1 качан капусти середнього розміру,
- 1 цибулина,
- 1 болгарський перець,
- 1 стакан рослинного масла,
- 50 г солі,
- 50 г цукру,
- 1 столова ложка 70% -ного оцту,
- горошини чорного перцю і насіння кропу за смаком.


Приготування:

Капусту нашаткувати, перець нарізати тонкими смужками, а цибулю - півкільцями. Всі овочі перемішати у великій ємності. Злегка підігріти масло і додати в нього сіль, цукор, перець і насіння кропу. Залити отриманою сумішшю овочі і залишити під пресом на 1-2 години. Розвести оцет в 100 мл кип'яченої води, залити овочі і перемішати. Викласти овочі в стерилізовані банки і закрити капроновими кришками.

Маринована капуста з яблуками.


Складові:
- 1 кг капусти,
- 5 кислих яблук (наприклад, сорту Антонівка),
- 1 велика морква,
- 1 л води,
- 3 столові ложки 9% -ного оцту,
- 2 столові ложки солі,
- 2 столові ложки цукру,
- 10 горошин чорного перцю,
- 4 горошини запашного перцю,
- 4 лаврові листки.


Приготування:

Капусту нашаткувати, моркву натерти на крупній тертці, яблука нарізати, видаливши серцевину. Перемішати всі компоненти в ємності. Щоб приготувати маринад, в воду додати сіль, цукор і спеції. Довести до кипіння і дати охолонути. Додати в маринад оцет і залити капусту з яблуками. Перемішати, утрамбувати, накрити марлею і поставити під гніт на 3 дні при кімнатній температурі, щодня протикаючи суміш дерев'яною паличкою для виходу вуглекислоти. Розкласти заготовки по банкам, закрити кришками і прибрати на зберігання.

***

Завдяки тому, що при термічній обробці капуста на зиму в банках не втрачає своїх корисних властивостей, дана заготівля - це справжня скарбниця вітамінів і мінералів в холодну пору року.
Редагувалось: 2 рази (Останній: 14 вересня 2017 у 10:48)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2115
г. Гадяч
3 години назад

Закуска з слив та цибулею «По-грузинські»


Опис
Складові:

- Сливи 500 г.,
- Цибулина велика 3 шт.,
- Зубчик часнику 3-5 шт.,
- Рослинна олія 20 мл.,
- Червоний гострий перець 1 пучок,
- Оцет 9% 2 ст. л.,
- Сіль за смаком.


Приготування:

Сливи вимити і перебрати.
Порізати скибочками.
Цибулю дрібно нашаткувати і обсмажувати на рослинній олії.
Додати скибочками порізані сливи і тушкувати 3-5 хвилин.
Додати сіль, пресований часник і перець. Додати оцет і перемішати.
Перекласти в чисті банки.
Поставити в гарячу воду для стерилізації на 5-7 хвилин з моменту закіпання.
Закатати і остудити.
Тримати в холоді.
Редагувалось: 2 рази (Останній: 23 вересня 2017 у 13:04)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2115
г. Гадяч
3 години назад

Борщова заправка на зиму.


Ах, смакота

Борщова заправка з буряком.


складові:
- 1,5 кг буряка;
- 1 кг м'ясистих помідорів;
- 500 г цибулі;
- 500 г моркви;
- 1 скл. рослинного масла;
- 1 ст.л. солі;
- 2 ст.л. 9% оцту.

Приготування:

Буряк і моркву натріть на тертці, цибулю наріжте кубиками, помідори подрібніть в пюре (блендером або через м'ясорубку). У ємність для варіння салатів вилийте томатну масу і дайте закипіти. Зніміть піну, викладіть в неї моркву і буряк, доведіть до кипіння, додайте цибулю і знову доведіть до кипіння, помішуючи. Додайте сіль, рослинне масло, ложку оцту, перемішайте і варіть на середньому вогні протягом 30 хвилин. Після закінчення часу додайте оцет, перемішайте, прогрійте протягом 5 хвилин і розкладіть по стерилізованим банкам. Далі закатати, перевернути та закутати.

До цього рецепту можна додати і інші інгредієнти: цукор, лавровий лист, часник, чорний перець (горошком або мелений), кріп (зелень або насіння) та інші. Всі спеції додаються в бурякову масу за 10 хвилин до кінця варіння.

Борщова заправка з капустою.


складові:
- 3 кг буряка;
- 2 кг капусти;
- 1 кг моркви;
- 800-900 г цибулі;
- 1 скл. рослинного масла;
- 2,5 ст.л. солі;
- ¾ скл. 9% оцту;
- 2-3 лаврових листки;
- 5-6 горошин чорного перцю.

Приготування:

Очищений буряк і моркву натріть на крупній тертці, капусту нашаткуйте, цибулю наріжте півкільцями або кубиками. Складіть всі овочі в каструлю або таз, влийте масло, поставте на вогонь і дочекайтеся, поки маса не почне кипіти. Проваріть протягом 10 хвилин, додайте сіль, оцет, перець і лавровий лист і тушкуйте, періодично помішуючи, протягом 40-50 хвилин. Киплячу заправку розкладіть по стерилізованим банкам і закатайте. Переверніть та закутайте.

Цікаве спостереження: якщо хочете, щоб колір вашої заправки був яскраво-малиновим, не закривайте овочеву суміш під час варіння кришкою.

Заправка для борщу з солодким перцем.


складові:
- 2 кг буряка;
- 500 г цибулі;
- 500 г солодкого перцю;
- 500 г моркви;
- 500 мл. томатного соку;
- 1 стручок гіркого перцю;
- 5-7 зубчиків часнику;
- 1 скл. рослинного масла;
- ¼ скл. 3% оцту;
- ½ скл. цукру;
- 2 ч.л. солі.

Приготування:

Овочі очистіть і подрібніть: буряк і моркву натріть на крупній тертці, цибулю наріжте кубиками або соломкою, солодкий перець наріжте тонкою соломкою або кубиками. У широкій каструлі або тазу з'єднайте масло, оцет, сіль і цукор, закип'ятіть, викладіть всі овочі і тушкуйте з моменту закіпання протягом 45-60 хвилин. Помішуйте, щоб не пригоріло. Коли час вийде, розкладіть по стерилізованим банкам і негайно ж закатайте. Банки переверніть і укутайте.

Цю заправку можна приготувати і в вигляді ікри: просто пропустіть всі овочі через м'ясорубку і тушкуйте протягом години. Вийде не тільки заправка, а й чудова закуска!

Борщова заправка з квасолею.


складові:
- 2 кг капусти;
- 1 кг помідорів;
- 500-700 г буряка;
- 500 г цибулі;
- 500 г моркви;
- 250 г квасолі;
- 200 г солі;
- 100 г цукру;
- 1 скл. рослинного масла;
- 2/3 скл. 9% оцту;
- лавровий лист, чорний перець горошком - за смаком.

Приготування:

Квасолю замочіть заздалегідь на 12 годин, потім відваріть до напівготовності. Подрібніть овочі, помідори пропустіть через м'ясорубку або подрібніть за допомогою блендера. У ємності для варіння салатів розжарити рослинне масло, опустіть в нього буряк з морквою, тушкуйте трохи, потім додайте цибулю. Поки овочі гасяться, перетріть капусту з сіллю до виділення соку і додайте разом з квасолею до овочів. Перемішайте, додайте цукор, чорний перець і пюре з помідорів. Доведіть суміш до кипіння і тушкуйте на середньому вогні протягом 40 хвилин. Влийте оцет, тушкуйте ще хвилин 5 і розкладіть по стерилізованим банкам. Закатайте, переверніть та закутайте.

Борщова заправка з квасолею (варіант 2).


складові:
- 5 кг помідорів;
- 2,5 кг буряка;
- 1,5 кг моркви;
- 1 кг солодкого перцю;
- 1 кг цибулі;
- 1,5 кг квасолі;
- 400 мл. рослинного масла;
- 250 мл 9% оцту;
- 5 ст.л. солі;
- зелень, лавровий лист, часник, чорний перець горошком - за смаком.

Приготування:

Помідори пропустіть через м'ясорубку або подрібніть за допомогою блендера. Буряк і моркву натріть на крупній тертці, цибулю і солодкий перець наріжте соломкою. Квасолю замочіть заздалегідь і відваріть до напівготовності. У широкій каструлі або тазу для варіння салатів розжарити рослинне масло, потім опустіть в нього всі овочі, квасолю і томатну масу. Посоліть, перемішайте і тушкуйте на середньому вогні протягом 40-50 хвилин з моменту закіпання. В кінці варіння додайте зелень і оцет, прогрійте добре і розкладіть по стерилізованим банкам. Закатати, перевернути, закутайте.

У всі рецепти борщових заправок можна додавати часник за смаком, а також гіркий перець. Все залежить від смаків вашої родини. Часник додавайте ближче до кінця готування, щоб максимально зберегти його аромат. З гіркого перцю можна не видаляти насіння, щоб його пекучий смак був яскравіше.

Заправка борщова із зеленню.


складові:
- 3 кг буряка;
- 3 кг солодкого перцю;
- 2 кг помідорів;
- 1 кг цибулі;
- 1 кг моркви;
- 150 мл 9% оцту;
- ¼ ч.л. лимонної кислоти;
- ½ ст.л. цукру;
- ¾ скл. рослинного масла;
- 1 пучок зелені (петрушки, кропу, кінзи за смаком);
- 3 лаврових листки;
- чорний перець горошком.

Приготування:

Помідори подрібніть блендером або пропустіть через м'ясорубку, попередньо знявши шкірку. Буряк і моркву натріть на крупній тертці. Цибулю і солодкий перець наріжте кубиками. У широкій ємності для варіння салатів розжарити рослинне масло і тушкуйте в ньому цибулю до прозорості, додайте до неї моркву, тушкуйте до м'якості, всипте буряк, також тушкуйте до м'якості хвилин 10, влийте томатну масу і солодкий перець. Додайте сіль, цукор, трохи лимонної кислоти, перемішайте і тушкуйте на повільному вогні протягом 30 хвилин. Покладіть лавровий лист, влийте оцет, прогрійте хвилин 5 і покладіть нарізану зелень. Через пару хвилин можна розкладати заправку по банкам. Закатати їх, перевернути та закутати.

Для цієї заправки краще взяти більше кропу, ніж петрушки, так як петрушка має властивість «вередувати» в закрутках - якщо її багато, банки можуть роздутися.

Борщова заправка з бурякової гички і щавлю.


складові:
- 300 г бурякової гички;
- 200 г щавлю;
- 50 г зелені кропу;
- 1 ст.л. без гірки солі;
- 1 скл. води.

Приготування:

Наріжте бурякове бадилля і щавель, посоліть, додайте зелень кропу, залийте окропом і поставте на вогонь. Варіть протягом 5-7 хвилин, розкладіть в гарячому вигляді по банкам і відразу ж закатайте. Зберігайте в прохолодному місці.

Борщова заправка на зиму готується просто. Не забувайте стерилізувати банки і кришки і обов'язково вкутуйте їх до повного охолодження, це додатково стерилізує ваші заготовки, гарантуючи їх збереження.


А взимку вам буде досить зварити ароматний м'ясний бульйон, кинути в нього картоплю і капусту і коли все звариться, викласти баночку борщової заправки і подати до столу. Обов'язково додайте часничок, навіть якщо він є в заготівлі.
Ах, смакота!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2115
г. Гадяч
3 години назад

Аджика на зиму.


Смачна домашня аджика
інгредієнти:
- Помідори 1 кг,
- Морква 1/2 кг,
- Цибуля ріпчаста 1/2 кг,
- Болгарський перець 1/2 кг,
- Гострий перець (за смаком) 3-4 шт.,
- Сіль (за смаком) 1-1/2 ст. л.,
- Оцет 9% 2 ст. л ..

Приготування.

· Помідори добре вимити й обсушити.
· Моркву і цибулю очистити.
· Перці вимити і видалити насіння.
· Пропустити через м'ясорубку всі овочі.
· Поставити варити на середній вогонь, 30-40 хвилин. Помішуючи.
· Гострий перець подрібнити на м'ясорубці.
· Додати гострий перець і сіль, добре перемішати, проварювати ще 15-20 хвилин. Додати оцет і перемішати.
· Готову гарячу аджику розкласти по чистих і сухим баночках.
· Закупорити і прибрати в тепло на ніч.

Аджика на зиму готова. Любителі гострого будуть в захваті. Готову приправу зберігати в прохолодному місці.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2115
г. Гадяч
3 години назад

Кабачкова ікра.


Склад такий
Приготування.

Кабачки, моркву і болгарський перець очистити і нарізати шматками. Пропустити все через м'ясорубку.
Цибулю дрібно нашаткувати і обсмажити в каструлі на невеликій кількості олії. Додати овочевий фарш і помішуючи довести до кипіння.
Додати рослинне масло, перемішати і варити на повільному вогні 1 годину.
Додати в ікру сіль і перець, цукор, томатну пасту і подрібнений часник, перемішати і варити 20 хвилин.
Додати оцет і перемішати.
Розкласти ікру в стерилізовані банки і закупорити.
Редагувалось: 1 раз (Останній: 9 жовтня 2017 у 19:38)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2115
г. Гадяч
3 години назад

Яблучний оцет.


Приготувати його не складе ніяких труднощів - все дуже просто, зате результат чудовий. Найголовніше, знаєш з чого він зроблений, тому і салатик їм можна без побоювання заправити, і цибулька замаринувати і горло при ангіні прополоскати. Та хіба мало застосувань оцту в будинку знайдеться.

Складові:
На 3 літрову банку потрібно:
- Яблука - 1 кг.,
- Вода - 1 л 250 мл.,
- Цукор або мед - 250 гр.,
- Чорний хліб (підсохлий) - 40 гр.,
- Всього 2500 гр. (не до самого верху).,
Другий раз цукор або мед додати після відціджування (50 - 100 гр. на літр рідини).

Приготування.

Для приготування яблучного оцту підуть будь-які яблука, а так само вичавки, що залишилися після пропускання яблук через соковижималку.

Яблука промити, вирізати всі гнилі і пошкоджені місця, натерти на крупній тертці, прямо з шкіркою і насінням.
Викласти в 3-х літрову банку, додати 2 шматочки хліба, мед (цукор), залити водою перемішати. Банку наповнити не до верху (щоб залишилося 5-7 см вільного місця).

Поставити банку в темне тепле (t = +25 +30 C) місце на 10 днів. Банку поставити в глибоку тарілку або піддон, на випадок, якщо при бродінні буде витікати рідина. Кожен день перемішувати по 3 - 4 рази - буде йти активний процес бродіння.

Через 10 - 14 днів процідити оцет. Віджати. Ще раз процідити через чисту марлю. Додати вдруге мед або цукор, розмішати до повного розчинення. Шийку зав'язати марлею, поставити в темне місце. Тепер уже перемішувати не треба. Може утворитися тонка плівка, її потрібно зняти чистою ложкою (краще дерев'яною).

Готовий оцет тоді, коли він став прозорий, як сльоза. На це йде від 40 до 60 днів (все залежить від сорту яблук і температури).

Готовий оцет розливаємо по скляних пляшках до самого верху і відразу закриваємо кришками (пляшки і кришки стерилізують). Причому краще розлити його через трубочку, щоб в пляшку не потрапив осад. Зберігаємо в прохолодному місці.

За цим рецептом виходить 6% оцет, а вже через 10 місяців він може стати 9%, причому, всі корисні властивості його зберігаються.

Яблучний оцет застосовують для заправки салатів, для ополіскування волосся після миття (вода для цього повинна бути трохи кисленька).
Для схуднення (1 ч. л. на стакан води = 1 ч. л. меду - вранці натщесерце і після кожного прийому їжі.

Але перш, ніж його так використовувати потрібно порадитися з лікарем - не кожному це підходить - можна нарватися на серйозні проблеми зі здоров'ям).
Редагувалось: 1 раз (Останній: 26 листопада 2017 у 11:05)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2115
г. Гадяч
3 години назад

Мариновані опеньки на зиму.


Складові:
- Опеньки 2 кг,

На 1 літр води (для маринаду):
- Цукор 1 ст. л.,
- Сіль без добавок 2 ст. л.,
- Горошина чорного перцю 3-5 шт.,
- Гвоздика 3-5 шт.,
- Насіння кропу 1 щіпка,
- Оцет 9% 3 ст. л ..

Приготування:

· Гриби перебрати і вимити.
· Ніжки видалити, залишити 1-2 см нижче капелюшки.
· Залити холодною водою і поставити варити. Знімаючи піну проварити гриби 10-15 хвилин. Воду злити і залити чистою холодною водою. Знову поставити варити ще на 15 хвилин.
· Гриби вийняти шумівкою і перекласти в чисті банки на 2/3 від обсягу. Прикрити кришками.
· Зварити маринад, в воду додати цукор, сіль, спеції і після закипання оцет.
· Залити гриби маринадом.
· Закрити поліетиленовими кришками.
· Тримати в холоді.

Найкраща закуска для любителів грибів.


Опеньки.

Як приємно буде виставити на святковий стіл баночку з цією смакотою.

Смачного!
Редагувалось: 2 рази (Останній: 13 грудня 2017 у 12:02)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2115
г. Гадяч
3 години назад

Як зробити смачний томатний сік вдома.


Любете домашній томатний сік і хочете зробити його швидко і правильно? Немає нічого простішого, адже для його приготування потрібні будуть всього 2 інгредієнта: стиглі червоні томати без пошкоджень і сіль.


Подбайте також і про те, щоб були готові чисті банки, ошпарені окропом.

На 1 літр домашнього томатного соку вам знадобиться:

Томати - 1,5 кг,
Сіль - 20 г..


Приготування.

Помідори помийте, очистіть від плодоніжок і розрізати на частини, після чого подрібніть на м'ясорубці або за допомогою соковижималки. Томатну масу доведіть до кипіння в каструлі з товстим дном, процідіть через друшляк, щоб позбутися від насіння і шкірки. Сік злийте в емальований посуд і кип'ятіть близько 10 хвилин, поки не зникне піна. Додайте сіль і чорний мелений перець за смаком. У нагріті банки розлийте готовий сік, накрийте кришками і закатайте.
Тонкощі приготування
Карта сайта ☺ → тут
Сторінки: 1 2 Наступна Останній

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз