Смачні заготовки на зиму

Заготовляємо на зиму фруктове, ягідне варення, мариновані овочі та інше...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2959
г. Гадяч
4 години назад

Компот з персиками.


Складові.

· Персик 10 шт.,
· Цукор 1,5 склянки.


Приготування.

У стерилізовані банки розкласти персики, насипати цукор, залити окропом. Банки прикрити стерильними кришками, поставити в каструлю з водою (вода в каструлі повинна бути сильно теплою (але не гарячою), щоб банки не лопнули).
Банки стерилізуємо 25 хвилин, з моменту закипання.
Банки дістати, кришки закрутити, перевернути банки кришками вниз, накрити ковдрою, і залишити остигати до наступного дня. На наступний день банки прибрати в місця для зберігання.
Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2959
г. Гадяч
4 години назад

Кабачки в часниковому соусі.


Складові.

Кабачки - 2 кг.,
Часник - 2 головки,
Сіль - 1 ст. ложка,
Цукор - 0,5 склянки,
Соняшникова олія - ​​100 гр.,
Оцет 9% - 100 мл..


Приготування.

• Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Кабачки очистіть, зубчики часнику звільніть від лушпиння.

• Кабачки порізати дрібним кубиком і складіть в глибоку миску.

• Видавіть до кабачків часник. Всипте цукор. Потім сіль. Влийте соняшникову олію і оцет. Гарненько все перемішайте і залиште на 30 хвилин. А тим часом закип'ятіть воду.

• Складіть кабачки в чисту баночку, залийте окропом. Накрийте баночку металевою кришкою і стерилізують 20 хвилин.

• Потім банку закатати і переверніть догори дном.


Залиште в такому положенні до повного охолодження.
Карта сайта ☺ → тут
Відвідувач
Linda
Повідомлення: 3
804 дня назад
Дякую за рецепти))))
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2959
г. Гадяч
4 години назад

Дуже смачне запашне варення з м'яти.


Варення з м'яти можна намазувати на млинці, класти в чай, готувати «Мохіто» та інші напої. Крім того, ним можна просочувати бісквіти, поливати морозиво, приправляти м'ясні блюда.

Складові.

- 400 г м'яти разом із стеблами,
- 400 г цукру,
- 200 мл води,
- 2 лимона,
- 2 ч. л. агар-агар або згущувача для варення,
- хлорофіл (натуральна харчова добавка Е140).


Приготування.

Свіжу м'яту вимийте в проточній воді, розкладіть на рушник сушитися.

Висохлу м'яту подрібніть ножем, додайте дрібно нарізаний лимон, цукор і воду. Ретельно перемішайте. Залиште суміш настоюватися на ніч в холодильнику.

Процідіть м'яту через 4 шари марлі, віджати гарненько рідину з м'якоті.


Перелийте сироп в каструлю і поставте на вогонь. Дайте йому покипіти 10 хвилин.

Додайте згущувач для варення і варіть до повного його розчинення. Зніміть з вогню і влийте 5-6 крапель зеленого барвника.

Розлийте варення по заздалегідь стерилізованих банках і закрийте кришками.

Без зеленого барвника варення буде жовто-коричневим. Тому рекомендується додавати хлорофіл для отримання красивого яскравого відтінку, а також для збагачення корисними речовинами. Цей природний пігмент абсолютно нешкідливий і навіть позитивновплив на організм, виводячи різні токсини. Знайти його можна в аптеках або інтернет-магазинах здорового харчування.

Якщо закатати зелене варення в невеликі красиві баночки, можна буде дарувати їх як сувеніри друзям і близьким. Виглядає просто дивовижно!


Примітка:
М'яту краще зрізати до цвітіння, в цей час листя найбільш соковиті. Перед тим як робити варення, заваріть у воді пару листочків м'яти і спробуйте на смак. Якщо смак м'ятний, можна робити варення. Якщо ніякої свіжості не відчувається і є лише присмак сіна, то ця м'ята бур'яниста і для варення не годиться.
Редагувалось: 1 раз (Останній: 20 червня 2018 у 15:51)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2959
г. Гадяч
4 години назад

Квашена капуста з медом.

Квашена капуста - один з найбільш частих і бажаних продуктів на наших столах. Її подають у вигляді закуски і як повноцінну окрему страву. Напевно, немає жодного м'ясного частування, яке б не поєднувалося з цією хрусткою кисло-солодкою смакотою. Якщо ви хочете запастися
капусткою, ось приклад, як найкраще це зробити.


Виявляється, квашена капуста виходить неймовірно смачною і хрусткою, якщо витримати її в маринаді з медом, яблуками і сіллю. Обов'язково попробуйте такий вдалий рецепт, вам сподобається настільки, що по-іншому квасити капусту вже не захочеться.

Складові.

Капуста білокачанна - 1 кг.,
Морква - 1 шт.,
Яблуко - 1 шт.,
Сіль - 1 ст. л.,
Мед - 1,5 ст. л.,
Вода - 1 л..

Приготування.

Вимийте капусту, очистіть моркву, овочі наріжте, перемішайте і утрамбуйте в банку.

Очистіть і наріжте дрібними скибочками яблуко, помістіть його в банку.

Щоб приготувати маринад, закип'ятити в каструлі воду, додайте сіль і мед, гарненько все перемішайте.

Наповніть банку маринадом, залиште капусту на 3 дні при кімнатній температурі. Кожен день проколюйте заготовку, щоб капуста не вийшла гіркою.

Коли на поверхні перестане утворюватися піна, можете закривати банку і зберігати при температурі 2-3 градуси.

Вітаємо, хрустка квашена капуста готова!

Якщо Вам потрібно більше рецептів kez_16

До вашої уваги Капуста на зиму в банках

Редагувалось: 2 рази (Останній: 25 червня 2018 у 09:22)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2959
г. Гадяч
4 години назад

Огірки з кетчупом на зиму.


Заготовимо дуже смачні мариновані огірки на зиму в літрових банках - з кетчупом.

Маринад виходить пікантним, збалансованим за смаком, кисло-солодким, а самі консервовані огірки - хрусткими і дуже ароматними.

Кетчуп для маринаду можна використовувати абсолютно будь-який, який вам більше подобається (хоч домашній, хоч промислового виготовлення).

Розкладка необхідних продуктів пропонується для однієї банки ємністю 1 літр, тому для посуду більшого обсягу правильно розрахуйте пропорції.

Складові.

Огірки - 500 г,
Вода - 500 мл.,
Кетчуп - 2 ст. л.,
Оцет столовий 9% - 1 ст. л.,
Цукор - 1 ст. л.,
Кухонна сіль - 1,5 ч. л.,
Часник - 2 зубки,
Листя хрону - 0,5 шт.,
Листя чорної смородини - 2 шт.,
Парасольки кропу - 2 шт.,
Петрушка - 3 гілочки,
Перець запашний - 2 шт..


Приготування.

★ Для приготування маринованих огірків на зиму за цим рецептом нам знадобляться наступні продукти: огірочки (бажано невеликого розміру), вода, кетчуп, сіль, цукор, столовий 9% оцет, свіжий часник, парасольки кропу, петрушка, листя чорної смородини і хрону, а також запашний перець горошок.

★ Для консервування вибирати огірочки маленькі, щільні і пружні - вони не тільки виглядають красиво, але і набагато смачніше, соковитіше і ароматніше престарілих плодів. Час приготування 3,5 години, але насправді 3 години огірки будуть просто лежати в холодній воді, а інші півгодини знадобляться на закатування.
Для чого потрібно замочувати овочі? Щоб вони потім вбирали менше маринаду і не зморщилися.

★ Попередньо потрібно простерилізувати посуд - можна робити це в мікрохвильовці, але ви можете будь-яким зручним для вас способом (в духовці або на плиті). Гарненько миєму банки з содою або миючим засобом, потім обполаскуємо в холодній воді і наливаємо на дно кожної банки близько 100 мілілітрів води. Ставимо в мікрохвильову піч і на найвищій потужності пропарюємо. На одну банку - 5-6 хвилин, а на 2 банки (ємністю 1 літра кожна) разом цілком вистачає 8-9 хвилин. Кришки просто миємо, і складаємо в каструльку і наливаю воду (щоб повністю покривали кришки) і кип'ятимо приблизно 5 хвилин. На дно банок кладемо по парасольці кропу (все потрібно, звичайно, помити), смородинового листочку, парі гілочок петрушки і половинці листочка хрону, якщо він великий.
Туди ж додаємо по парочці очищених великих зубчиків часнику і 2 горошини запашного перцю.

★ Ну ось, огірочки наші взяли прохолодну ванну, помилися, можна ними займатися далі. Щільно-щільно укладаємо огірки в банку - чим більше поміститься, тим краще. Бачите, в чому ще перевага дрібних плодів перед великими? Ну звичайно, їх більше поміщається! Так, в одну літрову банку можна укласти 500 грамів огірочків.

★ Тепер додамо трохи ароматної зелені: парасольку кропу і гілочку петрушки.

★ Закип'ятити воду і заливаємо окропом банки з огірками по саму кромку.

★ Прикриваємо банки кришками і залишаємо так хвилин на 10-12. Подібна процедура допомагає частково стерилізувати вміст банок.

★ Після цього зливаємо воду з банок в підходящу за обсягом каструлю. Додаємо туди ж кетчуп, сіль і цукровий пісок. Ставимо на сильний вогонь, доводимо до кипіння, кип'ятимо близько хвилини на середньому вогні. Потім наливаємо оцет, швидко перемішуємо і знімаємо з вогню.

★ Заливаємо киплячим маринадом огірки в банках - бажано до самого верху.

★ Відразу ж герметично закриваємо банки кришками.

★ Перевертаємо банки дном вгору і залишаємо в такому положенні до повного охолодження, закутавши чим-небудь теплим (ковдрою, пледом, шубою або пальто - що зазвичай використовуєте при консервуванні). Таким чином відбувається додаткова термообробка кришок і всієї заготовки. Зберігаємо мариновані огірки з кетчупом там, де і інші заготовки - в підвалі, погребі чи іншому темному і прохолодному приміщенні.


★ Ця оригінальна, смачна і пікантна заготовка на зиму вам точно сподобається, приємного апетиту!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2959
г. Гадяч
4 години назад

Шалене варення з агрусу, яке не треба варити!


Що знадобиться для цього варення:

▪ Зелений агрусу - 3 кілограми,
▪ 3 штуки апельсинів з цедрою, але без кісточок,
▪ 2 лимона - без цедри і теж, без кісточок,
▪ 5 кілограмів цукру-піску.


◘ У агруса обрізаємо обидва хвостика. Робимо це манікюрними ножицями.
◘ Ріжемо апельсини і лимони на дольки. Апельсини з цедрою, лимони без цедри, і те, і інше - без кісточок.
◘ Апельсини, лимони і агрус пропускаю через м'ясорубку.
◘ Кладемо цукор і всю ягідно-фруктову масу - в тазик. На добу.
Періодично помішуємо дерев'яною ложкою з довгою ручкою - щоб цукор повністю розчинився. Тазик закриваємо вологою марлею. Волога краще натягується на тазик.
◘ Готове варення через добу розкладаємо в стерильні банки. Будь-яку - можна під капронову кришку, можна в гвинтові банки.
◘ Зберігаю при кімнатній температурі! Або в холодильнику!
◘ З таким "живим" варенням дуже смачно пити зимовими вечорами чай, використовувати для випічки рулету, з млинцями, оладками!

Переглянути

Варення з агрусу. JC_doubleup
Редагувалось: 1 раз (Останній: 22 липня 2018 у 13:26)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2959
г. Гадяч
4 години назад

Зелені помідори "По-грузинськи".


Неймовірний рецепт засолювання зелених помідорів - без розсолу, у власному соку.

Складові.

▪ Помідор (зелений) - 2 кг,
▪ Перець пепероні (зелений) - 5-10 шт.,
▪ Часник (велика головка) - 1 шт.,
▪ Кріп (великий пучок) - 1 пуч.,
▪ Петрушка (великий пучок) - 1 пуч.,
▪ Селера черешкова (стебловий, зелень, великий пучок) - 1 пуч.,
▪ Кінза (великий пучок) - 1 пуч.,
▪ Сіль.


Потрібно підготовити помідори один в один, невеликі і міцні. Свіжа зелень-асорті, перець (у мене зелений пепероні, якщо любите погостріше - візьміть чилі) - все зелене.

Все ретельно миємо й сушимо.

Помідори надрызаэмо майже дощенту, щоб утворилася кишеня. Рясно натираємо їх сіллю зсередини, складаємо в миску і відставляємо пускати сік.

А тим часом ретельно-ретельно, дрібно кришимо зелень і перчик))). Часник натераэмо на тертці, але можна теж дрібно порубати. Все перемішати в мисці.

Кожен помідор начиняємо ароматною зеленню - приблизно столова ложка на один помідор.

Складаємо в банку або іншу глибоку тару, злегка пригружаючи зверху, накриваємо кришкою і ставимо туди, де темно і прохолодно. Розсолу ніякого немає - помідори самі пускають сік. Тільки час від часу перебираэмо їх, змінюючи верхні з нижніми.

Днів через десять помідори готові. Пряні, соковиті, смачні!
Редагувалось: 1 раз (Останній: 22 липня 2018 у 13:55)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2959
г. Гадяч
4 години назад

Кавуни на зиму в банках.

Якщо ви любите кавуни, і хочете взимку побалувати себе і своїх близьких або знайомих оригінальним смачним маринованим кавуном, то необхідно зараз зайнятися консервацією цього смачного смугастого плода.


Вибирайте кавуни стиглі і неушкоджені. Перед консервуванням ретельно їх помийте. Нарізайте плоди на кружечки (товщиною 5-6 см), після цього кожен кружечок поріжте на 8 сегментів, щоб виходили пірамідки: так гарніше виглядають і більше в банку поміщається. Краще використовувати трилітрові банки.

Інгредієнти (для однієї банки):

▪ лимонна кислота - чайн. ложка,
▪ кавун - півтора кг,
▪ сіль - чайн. ложка,
▪ цукор - три стол. ложки,
▪ вода - один літр.


Приготування:

1. У приготовані (стерилізовані) банки щільніше укладіть нарізаний на шматочки кавун.
2. Залийте водою (киплячою), після чого воду відразу злийте.
3. У воду додайте сіль, лимонну кислоту і цукор, доведіть маринад до кипіння.
4. Приготовленим маринадом залийте кавун. Відразу банки закатати і добре укутайте до охолодження. Стерилізувати не треба!

Поради:
◘ можна в банку додати по одній таблетці аспірину,
◘ замість цукру ви можете покласти мед (в такій же кількості),
◘ у деякі банки можливо покласти листочки м'яти, але це на любителя

Консервовані кавуни на зиму в банках готові! Бажаю вам приємного апетиту! Archie_07
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2959
г. Гадяч
4 години назад

Мариновані сливи з часником.


Складові:

▪ Сливи - 2 кілограми;
▪ Часник - 4 головки;
▪ Вода - 750 мілілітрів;
▪ Цукор - 300 грам;
▪ Оцет 9% - 100 мілілітрів;
▪ Гвоздика - 3 штуки;
▪ Перець духмяний горошком - 6 штук.


Приготування:

Сіль в цьому рецепті не потрібна - сливи на смак виходять кисло-солодкі. Сливи вимити і видалити з них кісточки, не розрізаючи їх. Можете надрізати збоку, але не до кінця. Вставити замість кісточки невеликий зубок часнику.
Для маринаду - закип'ятіть воду, додайте в неї гвоздику, запашний перець, цукор і оцет. Проваріть 2 хвилини.


У стерилізовані банки покладіть начинені часником сливи і залийте їх киплячим маринадом до верху. Нехай сливи постоять годину в маринаді. Через годину акуратно злийте маринад назад в каструлю. Закип'ятіть маринад знову і залийте ним сливи. Тепер нехай постоять близько 8 годин, можна на ніч. Вранці знову зливаємо маринад в каструлю і доводимо до кипіння. Знову заливаємо ним сливи і відразу закатуємо кришками. Перевертаємо банки догори дном і охолоджуємо. Сливи будуть готові через 7 днів.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2959
г. Гадяч
4 години назад

Зелена аджика.


Візитна картка Абхазії. Така аджика подається до багатьох страв і обов'язково - до запеченої на рожні баранині.

Інгредієнти:
▪ 6-8 великих гірких зелених перців,
▪ 1 головка часнику,
▪ 1 пучок кінзи,
▪ 1 ст. ложка солі.

Як приготувати зелену аджику.


Перець нарізати невеликими шматочками, не очищаючи від насіння.
Подрібнити перець разом з часником в ступці або пропустити кілька разів через м'ясорубку.
Додати сіль, перемішати і залишити настоятися 15-20 хвилин.

Аджика «Вогник».


До борщу, солоного сала з чорним хлібом і відвареної картоплі з оселедцем - аджика ідеально підходить до різних страв. Її можна використовувати для приготування соусів до м'яса і навіть заправки для розсольника та борщу.

Інгредієнти:
▪ 1 кг помідорів,
▪ 1 кг солодкого перцю,
▪ 400 г часнику,
▪ 200 г гіркого перцю,
▪ 150 г кореня петрушки,
▪ 1 ст. ложка солі (для зберігання аджики більше 1-2 місяців збільште кількість солі в два рази).

Як приготувати аджику «Вогник».


У помідорів вирізати плодоніжки, перці очистити від серцевини, часник - від лушпиння.
Помідори, солодкий і гострий перець, корінь петрушки і часник пропустити через м'ясорубку.
Додати сіль, розмішати і залишити під закритою кришкою при кімнатній температурі на дві доби, періодично помішуючи.
Розкласти в стерилізовані банки, зберігати в холодильнику.

Пекуча аджика з базиліком.


Гостро! Дуже гостро! Ще гостріше! Універсальність рецепта в тому, що цю аджику можна використовувати не тільки до м'ясних страв, а й для бутербродів, соусів, супів і навіть пасти.

Інгредієнти:
▪ 500 г гіркого червоного перцю (можна додати пару зелених перців),
▪ 400 г часнику,
▪ 2 пучки зеленого базиліка,
▪ 1 пучок кінзи,
▪ 1 пучок петрушки,
▪ 2 ст. ложки солі.

Як приготувати пекучу аджику з базиліком.


У перців зрізати плодоніжки, насіння не виймати.
Зелень промити і висушити.
Всі інгредієнти разом з сіллю пропустити через м'ясорубку 4-5 разів, щоб маса вийшла максимально однорідною.
Перекласти аджику в скляний або емальований посуд і залишити при кімнатній температурі на 4 дні.
Потім розкласти по чистих банкам і зберігати в холодильнику.

Горіхова аджика.


Аджика - не аджика, якщо в ній немає горіхів, так вважають на Кавказі. Тонкий приємний аромат, густа консистенція і насичений пікантний смак - ось що робить аджику справжньою!

Інгредієнти:
▪ 500 г помідорів,
▪ 400 г волоських горіхів,
▪ 200 г червоного болгарського перцю,
▪ 3 головки часнику,
▪ 2-3 пекучих перцю,
▪ 1 пучок кінзи або петрушки,
▪ 4 ст. ложки рафінованої соняшникової олії,
▪ 2 ст. ложки оцту 9%,
▪ 1 ч. ложка солі.

Як приготувати горіхову аджику.


Болгарський перець очистити від насіння, зелень вимити й обсушити.
У помідорів вирізати плодоніжки.
Помідори, перець, часник, горіхи і зелень подрібнити в блендері або двічі пропустити через м'ясорубку.
У готову масу додати соняшникову олію, оцет і сіль.
Перемішати і можна відразу подавати!

Сибірська аджика з хріном.


Рецепт з Сибіру цілком здатний скласти здорову конкуренцію пекучим соусам з сонячної Абхазії. Основа аджики з хріном - ядрений корінь хрону. Підходить до м'ясних і рибних страв, а особливо - до шашлику і домашніх ковбасок-гриль.

Інгредієнти:
▪ 500 г помідорів,
▪ 50 г кореня хрону,
▪ 50 г часнику,
▪ 1,5 ч. ложки солі,
▪ 1 ч. ложки цукру.

Як приготувати сибірську аджику з хріном.


Помідори, часник і хрін подрібнити в м'ясорубці.
З'єднати всі інгредієнти, додати сіль і цукор, перемішати.
Розкласти в стерилізовані банки, закатати.

Аджика з болгарського перцю.


Якщо вогненна приправа вам не до душі, приготуйте полегшений варіант цього соусу з кисло-солодким смаком і легкою перчинкою. Така аджика відмінно поєднується з запеченим або відвареним м'ясом, птицею, рибою, запеченою у фользі картоплею і підсмаженими тостами.

Інгредієнти:
▪ 1 кг солодкого червоного перцю,
▪ 300 г часнику,
▪ 4-6 червоних гострих перців,
▪ 50 мл оцту 9%,
▪ 4 ст. ложки цукру,
▪ 1 ст. ложка солі.

Як приготувати аджику з болгарського перцю.


Солодкий перець очистити від насіння.
Перець разом з часником і пекучим перцем пропустити через м'ясорубку.
Додати сіль, цукор, оцет, перемішати і залишити настоюватися на 3-4 години.
Потім розкласти в стерилізовані банки і прибрати на зберігання в темне холодне місце.

Аджика з яблуками.


Вдосконалений і адаптований рецепт аджики для птиці або риби-гриль. Щоб додати соусу більш ніжний смак, можна приготувати без пекучого перцю або зменшити його кількість.

Інгредієнти:
▪ 1 кг помідорів,
▪ 500 г червоного болгарського перцю,
▪ 500 г кислих яблук,
▪ 300 г моркви,
▪ 200 г часнику,
▪ 50 г гострого перцю,
▪ 200 мл рафінованої соняшникової олії,
▪ 1 пучок кінзи,
▪ 1 пучок петрушки,
▪ сіль за смаком.

Як приготувати аджику з яблуками.


Всі овочі очистити і подрібнити разом із зеленню в блендері або м'ясорубці.
Додати сіль і соняшникову олію.
Довести до кипіння і варити на самому повільному вогні 2,5 години.
Перекласти в стерилізовані банки і закатати.

Аджика з сливами.


Ніжна й м'яка аджика зі сливами ідеально поєднується з дичиною, відвареною картоплею і запеченими овочами, фрикадельками з курки і відбивними зі свинини.

Інгредієнти:
▪ 500 г слив (вибирайте не солодкі і навіть кислуваті сливи),
▪ 500 г болгарського перцю,
▪ 2 головки часнику,
▪ 2 пекучих перця,
▪ 1 ст. л. томатної пасти,
▪ 100 г цукру,
▪ 2 ч. ложки оцту 9%,
▪ 2 ст. ложки солі.

Як приготувати аджику з сливами.


Болгарський перець очистити від насіння, сливи - від кісточок.
Пропустити через м'ясорубку солодкий перець, сливи, часник, пекучий перець разом з насінням.
Скласти подрібнені інгредієнти в каструлю, додати томатну пасту, сіль і цукор.
Довести до кипіння і варити, помішуючи, на повільному вогні 30-40 хвилин.
За 2 хвилини до закінчення варіння додати оцет.
Готову суміш перекласти в стерилізовані банки, закатати, перевернути і залишити так до повного охолодження.

Запечена аджика з гарбуза.


Запечені овочі надають цій аджикі дивно ніжну консистенцію, а гарбуз - незвичайний і одночасно ненав'язливий аромат. Легка, пряна, помірно гостра, з ледь відчутною кислинкою.

Інгредієнти:
▪ 500 г гарбуза,
▪ 200 г яблук,
▪ 200 г болгарського перцю,
▪ 200 г ріпчастої цибулі,
▪ 1 лимон,
▪ 1 головка часнику,
▪ 1 пучок базиліка,
▪ 1 пучок кінзи,
▪ 50 мл рафінованої олії,
▪ 1 пекучий перець,
▪ 1 ч. ложка солі.

Як приготувати запечену аджику з гарбуза.


Гарбуз і цибулю очистити від шкірки, яблуко і перець - від насіння. Гарбуз і цибулю розрізати на шматки довільного розміру.
Загорнути гарбуз, цибулю, яблука і перець в фольгу, запекти при 200 ° С 35 хвилин. Потім очистити яблуко і перець від шкірки.
Всі запечені овочі змолоти в блендері.
Часник, лимон і зелень подрібнити в блендері в однорідну масу.
З'єднати овочі з лимонною заправкою, перемішати і відразу ж можна подавати.

Аджика з солоних огірків.


Залишилися солоні огірки з торішніх запасів? Приготуйте з них гострий соус! Принадність рецепта в тому, що цю аджику можна зробити в будь-який момент на швидку руку.

Інгредієнти:
▪ 500 г солоних огірків,
▪ 1 головка часнику,
▪ 3 ст. ложки томатної пасти,
▪ 2 ст. ложки рафінованої соняшникової олії,
▪ яблучний оцет - за смаком,
▪ 1 щіпка чорного меленого перцю,
▪ 1 щіпка червоного меленого перцю.

Як приготувати аджику з солоних огірків.


Огірки очистити і натерти на дрібній тертці або подрібнити в блендері. Якщо рідини багато - злити.
Часник пропустити через прес.
З'єднати огірки, часник, томатну пасту, рослинне масло, оцет і спеції.
Перемішати і залишити в холодильнику на 1-2 години.

Як приготувати аджику: 3 правила kez_16
Редагувалось: 1 раз (Останній: 5 жовтня 2018 у 22:12)
Карта сайта ☺ → тут
Відвідувач
Alenkina
Повідомлення: 3
г. Славянск
668 днів назад
интересно
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2959
г. Гадяч
4 години назад

Як зберігати часник в домашніх умовах?


Часник - незамінний овоч для приправи блюд для додання ним божественного аромату і більш насиченого смаку. Незважаючи на те, що купити часник можна в магазині, в будь-який час року, завжди непогано мати вдома невеликий запас для крайніх випадків, та й є різниця в свіжому часнику, який зібраний влітку і зимовому, який продають взимку в магазинах.

Але як зберігати пряний овоч в домашніх умовах? Як зробити так, щоб він довго залишався свіжим, не висох і не згнив?


Розрізняють два основних способи зберігання часнику:

• Холодний спосіб при температурі + 1 + 3 градусів і вологості 50-70% - підходить для зберігання ярого часнику;

• Теплий спосіб при температурі + 18 + 20 градусів і вологості 70-80% - використовується для зберігання озимого часнику.


Зберігати часник в будинку можна в самих різних ємностях і місцях. Оптимальним вважаються льох, підвал, комора, холодильник, утеплена лоджія або балкон.

Як зберігати часник на зиму в квартирі?


Плетена коса. Часник добре зберігається і не займає багато місця, якщо сплести з нього косу. Для цього при сушінні залишають кінці стебел довжиною до 30 см, плетуть з них косу, вплітаючи для міцності мотузку або шпагат. Такий спосіб підходить для зберігання ярих сортів часнику.

Парафінове покриття. Цей спосіб допомагає часнику не пересихати. Розтопіть парафін на водяній бані з розрахунку 150-200 г парафіну на 50 головок. У теплий плавлений парафін занурюють часник або покривають головки пензликом. Як тільки парафін затвердіє, часник укладають в картонні або дерев'яні ящики.

Масляна заливка. Почистіть часник від лушпиння, складіть зубчики в скляну банку і залийте рафінованою соняшниковою олією, яку перед цим необхідно прокип'ятити. До речі, в їжу можна використовувати не тільки часник, а й саме масло - воно просочиться запахом овоча і буде надавати стравам пікантний смак. При кімнатній температурі масло може прогіркнути, тому рекомендується ставити банку з заготівлею в холодильник.

Борошно, сіль, зола або суха тирса. Часник можна зберігати в звичайних скляних банках, пересипавши одним із запропонованих варіантів. Банки закривають кришками і залишають при кімнатній температурі.

В молотому вигляді. Якщо помітили, що головки часнику почали псуватися, не викидайте овоч цілком. Відокремте цілі зубчики, почистіть і пропустіть через прес або м'ясорубку. Посоліть, складіть в банки і закрийте кришками. Подрібнений часник зберігають в холодильнику. Такий спосіб хороший тим, що перед цим не потрібно додатково витрачати час на його чистку і обробку, щоб додати в блюдо.

Де краще зберігати часник?


Сітка або капронові колготки. Так званий «бабусин метод» до сих пір користується популярністю. Наповніть сітку або колготки головками часнику і повісте вище. Такий спосіб не вимагає багато місця, а за рахунок вентиляції запобігає появі цвілі і гнилі.

Полотняні мішки. Якщо вологість в приміщенні, де буде зберігатися часник підвищена, мішок просочують сольовим розчином, після чого складають у нього часник. Це захистить овоч від гниття і цвілі.

Холодильник. Якщо у вас немає приватного будинку, і ви живете в квартирі, ідеальним варіантом буде зберігати часник в холодильнику. Тільки цей спосіб підходить для невеликої кількості схоронності овоча. Для попередження цього, рекомендується кожну головку обернути харчовою плівкою.

Кошик. Один з найпростіших способів зберігання часнику в домашніх умовах. Головки овоча поміщають в плетені кошики і ставлять на балкон, в комору. При кімнатній температурі кошик з часником теж можна залишити.

Дерев'яні ящики. Хорошим способом вважається зберігання часнику в дерев'яних ящиках, пересипавши його цибулевим лушпинням, золою, борошном або сіллю. У такому вигляді пряний овоч зберігається досить довго і його запасів вистачить на всю зиму.

Редагувалось: 2 рази (Останній: 18 вересня 2019 у 10:02)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2959
г. Гадяч
4 години назад

Смачні мариновані кабачки - рецепт з томатом.


Для маринування за цим рецептом краще використовувати плоди невеликого розміру, з тонкою шкіркою. Кабачки в томатній заливці виходять ароматні, з яскравим смаком і апетитним хрускотом.


Така гостра закуска стане відмінним доповненням в сімейному меню. Експериментуйте - кабачки в томатному маринаді з часником - це просто, оригінально і дуже смачно!

Складові.

• Кабачок.
• Часник.
• Базилік.
• Перець гострий пекучий.

Для маринаду:

• Вода - 1 л.,
• Сіль - 2 ст.л.,
• Паста томатна - 200 г.,
• Оцет столовий - 100 мл.,
• Цукор - 1 ст.,
• Олія - 100 мл.


Приготування.

1. Кабачки обмийте, обсушіть, наріжте кільцями або півкільцями.
2. Часник очистіть.
3. Базилік обмийте, обсушіть.
4. Воду доведіть до кипіння, додайте сіль, цукор, томатну пасту, влийте рослинне масло, перемішайте.
5. У маринад опустіть підготовлені кабачки, варіть 10-15 хвилин.
6. В кінці додайте часник, листочки базиліку і гострий перець за смаком, влийте оцет, тримайте на вогні ще 3-5 хвилин.
7. Потім розкладіть по стерилізованим банкам, укупорьте або закатати.
8. Зберігайте кабачки в холодному, темному місці.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2959
г. Гадяч
4 години назад

Як заготовити щавель на зиму без солі.


Якщо ви любите борщ, то зможете тепер його приготувати навіть взимку!


Вам знадобиться:

• Пів літрова банка;
• Один великий пучок щавлю;
• Холодна вода.


Приготування.

Стерилізувати банку не обов'язково, потрібно лише ретельно її помити і кришку теж.

Щавель миємо, залишаємо в друшляку, щоб стекла вода. Перебираємо, обрізаємо товсті стебла і ріжемо.

Складаємо плотненько щавель в баночку. Заливаємо водою і закриваємо ємність.

Для зберігання підійде навіть кухонна шафа. Оскільки в щавлі багато кислоти, яка не дає йому зіпсуватися.
Редагувалось: 1 раз (Останній: 7 травня 2020 у 07:05)
Карта сайта ☺ → тут

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз