Смачні заготовки на зиму

Заготовляємо на зиму фруктове, ягідне варення, мариновані овочі та інше...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2115
г. Гадяч
3 хвилини назад

Компот з персиками.


Складові.

· Персик 10 шт.,
· Цукор 1,5 склянки.


Приготування.

У стерилізовані банки розкласти персики, насипати цукор, залити окропом. Банки прикрити стерильними кришками, поставити в каструлю з водою (вода в каструлі повинна бути сильно теплою (але не гарячою), щоб банки не лопнули).
Банки стерилізуємо 25 хвилин, з моменту закипання.
Банки дістати, кришки закрутити, перевернути банки кришками вниз, накрити ковдрою, і залишити остигати до наступного дня. На наступний день банки прибрати в місця для зберігання.
Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2115
г. Гадяч
3 хвилини назад

Кабачки в часниковому соусі.


Складові.

Кабачки - 2 кг.,
Часник - 2 головки,
Сіль - 1 ст. ложка,
Цукор - 0,5 склянки,
Соняшникова олія - ​​100 гр.,
Оцет 9% - 100 мл..


Приготування.

• Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Кабачки очистіть, зубчики часнику звільніть від лушпиння.

• Кабачки порізати дрібним кубиком і складіть в глибоку миску.

• Видавіть до кабачків часник. Всипте цукор. Потім сіль. Влийте соняшникову олію і оцет. Гарненько все перемішайте і залиште на 30 хвилин. А тим часом закип'ятіть воду.

• Складіть кабачки в чисту баночку, залийте окропом. Накрийте баночку металевою кришкою і стерилізують 20 хвилин.

• Потім банку закатати і переверніть догори дном.


Залиште в такому положенні до повного охолодження.
Карта сайта ☺ → тут
Відвідувач
Linda
Повідомлення: 3
157 днів назад
Дякую за рецепти))))
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2115
г. Гадяч
3 хвилини назад

Дуже смачне запашне варення з м'яти.


Варення з м'яти можна намазувати на млинці, класти в чай, готувати «Мохіто» та інші напої. Крім того, ним можна просочувати бісквіти, поливати морозиво, приправляти м'ясні блюда.

Складові.

- 400 г м'яти разом із стеблами,
- 400 г цукру,
- 200 мл води,
- 2 лимона,
- 2 ч. л. агар-агар або згущувача для варення,
- хлорофіл (натуральна харчова добавка Е140).


Приготування.

Свіжу м'яту вимийте в проточній воді, розкладіть на рушник сушитися.

Висохлу м'яту подрібніть ножем, додайте дрібно нарізаний лимон, цукор і воду. Ретельно перемішайте. Залиште суміш настоюватися на ніч в холодильнику.

Процідіть м'яту через 4 шари марлі, віджати гарненько рідину з м'якоті.


Перелийте сироп в каструлю і поставте на вогонь. Дайте йому покипіти 10 хвилин.

Додайте згущувач для варення і варіть до повного його розчинення. Зніміть з вогню і влийте 5-6 крапель зеленого барвника.

Розлийте варення по заздалегідь стерилізованих банках і закрийте кришками.

Без зеленого барвника варення буде жовто-коричневим. Тому рекомендується додавати хлорофіл для отримання красивого яскравого відтінку, а також для збагачення корисними речовинами. Цей природний пігмент абсолютно нешкідливий і навіть позитивновплив на організм, виводячи різні токсини. Знайти його можна в аптеках або інтернет-магазинах здорового харчування.

Якщо закатати зелене варення в невеликі красиві баночки, можна буде дарувати їх як сувеніри друзям і близьким. Виглядає просто дивовижно!


Примітка:
М'яту краще зрізати до цвітіння, в цей час листя найбільш соковиті. Перед тим як робити варення, заваріть у воді пару листочків м'яти і спробуйте на смак. Якщо смак м'ятний, можна робити варення. Якщо ніякої свіжості не відчувається і є лише присмак сіна, то ця м'ята бур'яниста і для варення не годиться.
Редагувалось: 1 раз (Останній: 20 червня 2018 у 15:51)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2115
г. Гадяч
3 хвилини назад

Квашена капуста з медом.

Квашена капуста - один з найбільш частих і бажаних продуктів на наших столах. Її подають у вигляді закуски і як повноцінну окрему страву. Напевно, немає жодного м'ясного частування, яке б не поєднувалося з цією хрусткою кисло-солодкою смакотою. Якщо ви хочете запастися
капусткою, ось приклад, як найкраще це зробити.


Виявляється, квашена капуста виходить неймовірно смачною і хрусткою, якщо витримати її в маринаді з медом, яблуками і сіллю. Обов'язково попробуйте такий вдалий рецепт, вам сподобається настільки, що по-іншому квасити капусту вже не захочеться.

Складові.

Капуста білокачанна - 1 кг.,
Морква - 1 шт.,
Яблуко - 1 шт.,
Сіль - 1 ст. л.,
Мед - 1,5 ст. л.,
Вода - 1 л..

Приготування.

Вимийте капусту, очистіть моркву, овочі наріжте, перемішайте і утрамбуйте в банку.

Очистіть і наріжте дрібними скибочками яблуко, помістіть його в банку.

Щоб приготувати маринад, закип'ятити в каструлі воду, додайте сіль і мед, гарненько все перемішайте.

Наповніть банку маринадом, залиште капусту на 3 дні при кімнатній температурі. Кожен день проколюйте заготовку, щоб капуста не вийшла гіркою.

Коли на поверхні перестане утворюватися піна, можете закривати банку і зберігати при температурі 2-3 градуси.

Вітаємо, хрустка квашена капуста готова!

Якщо Вам потрібно більше рецептів kez_16

До вашої уваги Капуста на зиму в банках

Редагувалось: 2 рази (Останній: 25 червня 2018 у 09:22)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2115
г. Гадяч
3 хвилини назад

Огірки з кетчупом на зиму.


Заготовимо дуже смачні мариновані огірки на зиму в літрових банках - з кетчупом.

Маринад виходить пікантним, збалансованим за смаком, кисло-солодким, а самі консервовані огірки - хрусткими і дуже ароматними.

Кетчуп для маринаду можна використовувати абсолютно будь-який, який вам більше подобається (хоч домашній, хоч промислового виготовлення).

Розкладка необхідних продуктів пропонується для однієї банки ємністю 1 літр, тому для посуду більшого обсягу правильно розрахуйте пропорції.

Складові.

Огірки - 500 г,
Вода - 500 мл.,
Кетчуп - 2 ст. л.,
Оцет столовий 9% - 1 ст. л.,
Цукор - 1 ст. л.,
Кухонна сіль - 1,5 ч. л.,
Часник - 2 зубки,
Листя хрону - 0,5 шт.,
Листя чорної смородини - 2 шт.,
Парасольки кропу - 2 шт.,
Петрушка - 3 гілочки,
Перець запашний - 2 шт..


Приготування.

★ Для приготування маринованих огірків на зиму за цим рецептом нам знадобляться наступні продукти: огірочки (бажано невеликого розміру), вода, кетчуп, сіль, цукор, столовий 9% оцет, свіжий часник, парасольки кропу, петрушка, листя чорної смородини і хрону, а також запашний перець горошок.

★ Для консервування вибирати огірочки маленькі, щільні і пружні - вони не тільки виглядають красиво, але і набагато смачніше, соковитіше і ароматніше престарілих плодів. Час приготування 3,5 години, але насправді 3 години огірки будуть просто лежати в холодній воді, а інші півгодини знадобляться на закатування.
Для чого потрібно замочувати овочі? Щоб вони потім вбирали менше маринаду і не зморщилися.

★ Попередньо потрібно простерилізувати посуд - можна робити це в мікрохвильовці, але ви можете будь-яким зручним для вас способом (в духовці або на плиті). Гарненько миєму банки з содою або миючим засобом, потім обполаскуємо в холодній воді і наливаємо на дно кожної банки близько 100 мілілітрів води. Ставимо в мікрохвильову піч і на найвищій потужності пропарюємо. На одну банку - 5-6 хвилин, а на 2 банки (ємністю 1 літра кожна) разом цілком вистачає 8-9 хвилин. Кришки просто миємо, і складаємо в каструльку і наливаю воду (щоб повністю покривали кришки) і кип'ятимо приблизно 5 хвилин. На дно банок кладемо по парасольці кропу (все потрібно, звичайно, помити), смородинового листочку, парі гілочок петрушки і половинці листочка хрону, якщо він великий.
Туди ж додаємо по парочці очищених великих зубчиків часнику і 2 горошини запашного перцю.

★ Ну ось, огірочки наші взяли прохолодну ванну, помилися, можна ними займатися далі. Щільно-щільно укладаємо огірки в банку - чим більше поміститься, тим краще. Бачите, в чому ще перевага дрібних плодів перед великими? Ну звичайно, їх більше поміщається! Так, в одну літрову банку можна укласти 500 грамів огірочків.

★ Тепер додамо трохи ароматної зелені: парасольку кропу і гілочку петрушки.

★ Закип'ятити воду і заливаємо окропом банки з огірками по саму кромку.

★ Прикриваємо банки кришками і залишаємо так хвилин на 10-12. Подібна процедура допомагає частково стерилізувати вміст банок.

★ Після цього зливаємо воду з банок в підходящу за обсягом каструлю. Додаємо туди ж кетчуп, сіль і цукровий пісок. Ставимо на сильний вогонь, доводимо до кипіння, кип'ятимо близько хвилини на середньому вогні. Потім наливаємо оцет, швидко перемішуємо і знімаємо з вогню.

★ Заливаємо киплячим маринадом огірки в банках - бажано до самого верху.

★ Відразу ж герметично закриваємо банки кришками.

★ Перевертаємо банки дном вгору і залишаємо в такому положенні до повного охолодження, закутавши чим-небудь теплим (ковдрою, пледом, шубою або пальто - що зазвичай використовуєте при консервуванні). Таким чином відбувається додаткова термообробка кришок і всієї заготовки. Зберігаємо мариновані огірки з кетчупом там, де і інші заготовки - в підвалі, погребі чи іншому темному і прохолодному приміщенні.


★ Ця оригінальна, смачна і пікантна заготовка на зиму вам точно сподобається, приємного апетиту!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2115
г. Гадяч
3 хвилини назад

Шалене варення з агрусу, яке не треба варити!


Що знадобиться для цього варення:

▪ Зелений агрусу - 3 кілограми,
▪ 3 штуки апельсинів з цедрою, але без кісточок,
▪ 2 лимона - без цедри і теж, без кісточок,
▪ 5 кілограмів цукру-піску.


◘ У агруса обрізаємо обидва хвостика. Робимо це манікюрними ножицями.
◘ Ріжемо апельсини і лимони на дольки. Апельсини з цедрою, лимони без цедри, і те, і інше - без кісточок.
◘ Апельсини, лимони і агрус пропускаю через м'ясорубку.
◘ Кладемо цукор і всю ягідно-фруктову масу - в тазик. На добу.
Періодично помішуємо дерев'яною ложкою з довгою ручкою - щоб цукор повністю розчинився. Тазик закриваємо вологою марлею. Волога краще натягується на тазик.
◘ Готове варення через добу розкладаємо в стерильні банки. Будь-яку - можна під капронову кришку, можна в гвинтові банки.
◘ Зберігаю при кімнатній температурі! Або в холодильнику!
◘ З таким "живим" варенням дуже смачно пити зимовими вечорами чай, використовувати для випічки рулету, з млинцями, оладками!

Переглянути

Варення з агрусу. JC_doubleup
Редагувалось: 1 раз (Останній: 22 липня 2018 у 13:26)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2115
г. Гадяч
3 хвилини назад

Зелені помідори "По-грузинськи".


Неймовірний рецепт засолювання зелених помідорів - без розсолу, у власному соку.

Складові.

▪ Помідор (зелений) - 2 кг,
▪ Перець пепероні (зелений) - 5-10 шт.,
▪ Часник (велика головка) - 1 шт.,
▪ Кріп (великий пучок) - 1 пуч.,
▪ Петрушка (великий пучок) - 1 пуч.,
▪ Селера черешкова (стебловий, зелень, великий пучок) - 1 пуч.,
▪ Кінза (великий пучок) - 1 пуч.,
▪ Сіль.


Потрібно підготовити помідори один в один, невеликі і міцні. Свіжа зелень-асорті, перець (у мене зелений пепероні, якщо любите погостріше - візьміть чилі) - все зелене.

Все ретельно миємо й сушимо.

Помідори надрызаэмо майже дощенту, щоб утворилася кишеня. Рясно натираємо їх сіллю зсередини, складаємо в миску і відставляємо пускати сік.

А тим часом ретельно-ретельно, дрібно кришимо зелень і перчик))). Часник натераэмо на тертці, але можна теж дрібно порубати. Все перемішати в мисці.

Кожен помідор начиняємо ароматною зеленню - приблизно столова ложка на один помідор.

Складаємо в банку або іншу глибоку тару, злегка пригружаючи зверху, накриваємо кришкою і ставимо туди, де темно і прохолодно. Розсолу ніякого немає - помідори самі пускають сік. Тільки час від часу перебираэмо їх, змінюючи верхні з нижніми.

Днів через десять помідори готові. Пряні, соковиті, смачні!
Редагувалось: 1 раз (Останній: 22 липня 2018 у 13:55)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2115
г. Гадяч
3 хвилини назад

Кавуни на зиму в банках.

Якщо ви любите кавуни, і хочете взимку побалувати себе і своїх близьких або знайомих оригінальним смачним маринованим кавуном, то необхідно зараз зайнятися консервацією цього смачного смугастого плода.


Вибирайте кавуни стиглі і неушкоджені. Перед консервуванням ретельно їх помийте. Нарізайте плоди на кружечки (товщиною 5-6 см), після цього кожен кружечок поріжте на 8 сегментів, щоб виходили пірамідки: так гарніше виглядають і більше в банку поміщається. Краще використовувати трилітрові банки.

Інгредієнти (для однієї банки):

▪ лимонна кислота - чайн. ложка,
▪ кавун - півтора кг,
▪ сіль - чайн. ложка,
▪ цукор - три стол. ложки,
▪ вода - один літр.


Приготування:

1. У приготовані (стерилізовані) банки щільніше укладіть нарізаний на шматочки кавун.
2. Залийте водою (киплячою), після чого воду відразу злийте.
3. У воду додайте сіль, лимонну кислоту і цукор, доведіть маринад до кипіння.
4. Приготовленим маринадом залийте кавун. Відразу банки закатати і добре укутайте до охолодження. Стерилізувати не треба!

Поради:
◘ можна в банку додати по одній таблетці аспірину,
◘ замість цукру ви можете покласти мед (в такій же кількості),
◘ у деякі банки можливо покласти листочки м'яти, але це на любителя

Консервовані кавуни на зиму в банках готові! Бажаю вам приємного апетиту! Archie_07
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2115
г. Гадяч
3 хвилини назад

Мариновані сливи з часником.


Складові:

▪ Сливи - 2 кілограми;
▪ Часник - 4 головки;
▪ Вода - 750 мілілітрів;
▪ Цукор - 300 грам;
▪ Оцет 9% - 100 мілілітрів;
▪ Гвоздика - 3 штуки;
▪ Перець духмяний горошком - 6 штук.


Приготування:

Сіль в цьому рецепті не потрібна - сливи на смак виходять кисло-солодкі. Сливи вимити і видалити з них кісточки, не розрізаючи їх. Можете надрізати збоку, але не до кінця. Вставити замість кісточки невеликий зубок часнику.
Для маринаду - закип'ятіть воду, додайте в неї гвоздику, запашний перець, цукор і оцет. Проваріть 2 хвилини.


У стерилізовані банки покладіть начинені часником сливи і залийте їх киплячим маринадом до верху. Нехай сливи постоять годину в маринаді. Через годину акуратно злийте маринад назад в каструлю. Закип'ятіть маринад знову і залийте ним сливи. Тепер нехай постоять близько 8 годин, можна на ніч. Вранці знову зливаємо маринад в каструлю і доводимо до кипіння. Знову заливаємо ним сливи і відразу закатуємо кришками. Перевертаємо банки догори дном і охолоджуємо. Сливи будуть готові через 7 днів.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2115
г. Гадяч
3 хвилини назад

Зелена аджика.


Візитна картка Абхазії. Така аджика подається до багатьох страв і обов'язково - до запеченої на рожні баранині.

Інгредієнти:
▪ 6-8 великих гірких зелених перців,
▪ 1 головка часнику,
▪ 1 пучок кінзи,
▪ 1 ст. ложка солі.

Як приготувати зелену аджику.


Перець нарізати невеликими шматочками, не очищаючи від насіння.
Подрібнити перець разом з часником в ступці або пропустити кілька разів через м'ясорубку.
Додати сіль, перемішати і залишити настоятися 15-20 хвилин.

Аджика «Вогник».


До борщу, солоного сала з чорним хлібом і відвареної картоплі з оселедцем - аджика ідеально підходить до різних страв. Її можна використовувати для приготування соусів до м'яса і навіть заправки для розсольника та борщу.

Інгредієнти:
▪ 1 кг помідорів,
▪ 1 кг солодкого перцю,
▪ 400 г часнику,
▪ 200 г гіркого перцю,
▪ 150 г кореня петрушки,
▪ 1 ст. ложка солі (для зберігання аджики більше 1-2 місяців збільште кількість солі в два рази).

Як приготувати аджику «Вогник».


У помідорів вирізати плодоніжки, перці очистити від серцевини, часник - від лушпиння.
Помідори, солодкий і гострий перець, корінь петрушки і часник пропустити через м'ясорубку.
Додати сіль, розмішати і залишити під закритою кришкою при кімнатній температурі на дві доби, періодично помішуючи.
Розкласти в стерилізовані банки, зберігати в холодильнику.

Пекуча аджика з базиліком.


Гостро! Дуже гостро! Ще гостріше! Універсальність рецепта в тому, що цю аджику можна використовувати не тільки до м'ясних страв, а й для бутербродів, соусів, супів і навіть пасти.

Інгредієнти:
▪ 500 г гіркого червоного перцю (можна додати пару зелених перців),
▪ 400 г часнику,
▪ 2 пучки зеленого базиліка,
▪ 1 пучок кінзи,
▪ 1 пучок петрушки,
▪ 2 ст. ложки солі.

Як приготувати пекучу аджику з базиліком.


У перців зрізати плодоніжки, насіння не виймати.
Зелень промити і висушити.
Всі інгредієнти разом з сіллю пропустити через м'ясорубку 4-5 разів, щоб маса вийшла максимально однорідною.
Перекласти аджику в скляний або емальований посуд і залишити при кімнатній температурі на 4 дні.
Потім розкласти по чистих банкам і зберігати в холодильнику.

Горіхова аджика.


Аджика - не аджика, якщо в ній немає горіхів, так вважають на Кавказі. Тонкий приємний аромат, густа консистенція і насичений пікантний смак - ось що робить аджику справжньою!

Інгредієнти:
▪ 500 г помідорів,
▪ 400 г волоських горіхів,
▪ 200 г червоного болгарського перцю,
▪ 3 головки часнику,
▪ 2-3 пекучих перцю,
▪ 1 пучок кінзи або петрушки,
▪ 4 ст. ложки рафінованої соняшникової олії,
▪ 2 ст. ложки оцту 9%,
▪ 1 ч. ложка солі.

Як приготувати горіхову аджику.


Болгарський перець очистити від насіння, зелень вимити й обсушити.
У помідорів вирізати плодоніжки.
Помідори, перець, часник, горіхи і зелень подрібнити в блендері або двічі пропустити через м'ясорубку.
У готову масу додати соняшникову олію, оцет і сіль.
Перемішати і можна відразу подавати!

Сибірська аджика з хріном.


Рецепт з Сибіру цілком здатний скласти здорову конкуренцію пекучим соусам з сонячної Абхазії. Основа аджики з хріном - ядрений корінь хрону. Підходить до м'ясних і рибних страв, а особливо - до шашлику і домашніх ковбасок-гриль.

Інгредієнти:
▪ 500 г помідорів,
▪ 50 г кореня хрону,
▪ 50 г часнику,
▪ 1,5 ч. ложки солі,
▪ 1 ч. ложки цукру.

Як приготувати сибірську аджику з хріном.


Помідори, часник і хрін подрібнити в м'ясорубці.
З'єднати всі інгредієнти, додати сіль і цукор, перемішати.
Розкласти в стерилізовані банки, закатати.

Аджика з болгарського перцю.


Якщо вогненна приправа вам не до душі, приготуйте полегшений варіант цього соусу з кисло-солодким смаком і легкою перчинкою. Така аджика відмінно поєднується з запеченим або відвареним м'ясом, птицею, рибою, запеченою у фользі картоплею і підсмаженими тостами.

Інгредієнти:
▪ 1 кг солодкого червоного перцю,
▪ 300 г часнику,
▪ 4-6 червоних гострих перців,
▪ 50 мл оцту 9%,
▪ 4 ст. ложки цукру,
▪ 1 ст. ложка солі.

Як приготувати аджику з болгарського перцю.


Солодкий перець очистити від насіння.
Перець разом з часником і пекучим перцем пропустити через м'ясорубку.
Додати сіль, цукор, оцет, перемішати і залишити настоюватися на 3-4 години.
Потім розкласти в стерилізовані банки і прибрати на зберігання в темне холодне місце.

Аджика з яблуками.


Вдосконалений і адаптований рецепт аджики для птиці або риби-гриль. Щоб додати соусу більш ніжний смак, можна приготувати без пекучого перцю або зменшити його кількість.

Інгредієнти:
▪ 1 кг помідорів,
▪ 500 г червоного болгарського перцю,
▪ 500 г кислих яблук,
▪ 300 г моркви,
▪ 200 г часнику,
▪ 50 г гострого перцю,
▪ 200 мл рафінованої соняшникової олії,
▪ 1 пучок кінзи,
▪ 1 пучок петрушки,
▪ сіль за смаком.

Як приготувати аджику з яблуками.


Всі овочі очистити і подрібнити разом із зеленню в блендері або м'ясорубці.
Додати сіль і соняшникову олію.
Довести до кипіння і варити на самому повільному вогні 2,5 години.
Перекласти в стерилізовані банки і закатати.

Аджика з сливами.


Ніжна й м'яка аджика зі сливами ідеально поєднується з дичиною, відвареною картоплею і запеченими овочами, фрикадельками з курки і відбивними зі свинини.

Інгредієнти:
▪ 500 г слив (вибирайте не солодкі і навіть кислуваті сливи),
▪ 500 г болгарського перцю,
▪ 2 головки часнику,
▪ 2 пекучих перця,
▪ 1 ст. л. томатної пасти,
▪ 100 г цукру,
▪ 2 ч. ложки оцту 9%,
▪ 2 ст. ложки солі.

Як приготувати аджику з сливами.


Болгарський перець очистити від насіння, сливи - від кісточок.
Пропустити через м'ясорубку солодкий перець, сливи, часник, пекучий перець разом з насінням.
Скласти подрібнені інгредієнти в каструлю, додати томатну пасту, сіль і цукор.
Довести до кипіння і варити, помішуючи, на повільному вогні 30-40 хвилин.
За 2 хвилини до закінчення варіння додати оцет.
Готову суміш перекласти в стерилізовані банки, закатати, перевернути і залишити так до повного охолодження.

Запечена аджика з гарбуза.


Запечені овочі надають цій аджикі дивно ніжну консистенцію, а гарбуз - незвичайний і одночасно ненав'язливий аромат. Легка, пряна, помірно гостра, з ледь відчутною кислинкою.

Інгредієнти:
▪ 500 г гарбуза,
▪ 200 г яблук,
▪ 200 г болгарського перцю,
▪ 200 г ріпчастої цибулі,
▪ 1 лимон,
▪ 1 головка часнику,
▪ 1 пучок базиліка,
▪ 1 пучок кінзи,
▪ 50 мл рафінованої олії,
▪ 1 пекучий перець,
▪ 1 ч. ложка солі.

Як приготувати запечену аджику з гарбуза.


Гарбуз і цибулю очистити від шкірки, яблуко і перець - від насіння. Гарбуз і цибулю розрізати на шматки довільного розміру.
Загорнути гарбуз, цибулю, яблука і перець в фольгу, запекти при 200 ° С 35 хвилин. Потім очистити яблуко і перець від шкірки.
Всі запечені овочі змолоти в блендері.
Часник, лимон і зелень подрібнити в блендері в однорідну масу.
З'єднати овочі з лимонною заправкою, перемішати і відразу ж можна подавати.

Аджика з солоних огірків.


Залишилися солоні огірки з торішніх запасів? Приготуйте з них гострий соус! Принадність рецепта в тому, що цю аджику можна зробити в будь-який момент на швидку руку.

Інгредієнти:
▪ 500 г солоних огірків,
▪ 1 головка часнику,
▪ 3 ст. ложки томатної пасти,
▪ 2 ст. ложки рафінованої соняшникової олії,
▪ яблучний оцет - за смаком,
▪ 1 щіпка чорного меленого перцю,
▪ 1 щіпка червоного меленого перцю.

Як приготувати аджику з солоних огірків.


Огірки очистити і натерти на дрібній тертці або подрібнити в блендері. Якщо рідини багато - злити.
Часник пропустити через прес.
З'єднати огірки, часник, томатну пасту, рослинне масло, оцет і спеції.
Перемішати і залишити в холодильнику на 1-2 години.

Як приготувати аджику: 3 правила kez_16
Редагувалось: 1 раз (Останній: 5 жовтня 2018 у 22:12)
Карта сайта ☺ → тут
Відвідувач
Alenkina
Повідомлення: 3
г. Славянск
20 днів назад
интересно
Сторінки: Перша Попередня 1 2

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз