Смачні заготовки на зиму

Заготовляємо на зиму фруктове, ягідне варення, мариновані овочі та інше...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1767
г. Гадяч
17 хвилин назад

Компот з персиками.


Складові.

· Персик 10 шт.,
· Цукор 1,5 склянки.


Приготування.

У стерилізовані банки розкласти персики, насипати цукор, залити окропом. Банки прикрити стерильними кришками, поставити в каструлю з водою (вода в каструлі повинна бути сильно теплою (але не гарячою), щоб банки не лопнули).
Банки стерилізуємо 25 хвилин, з моменту закипання.
Банки дістати, кришки закрутити, перевернути банки кришками вниз, накрити ковдрою, і залишити остигати до наступного дня. На наступний день банки прибрати в місця для зберігання.
Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1767
г. Гадяч
17 хвилин назад

Кабачки в часниковому соусі.


Складові.

Кабачки - 2 кг.,
Часник - 2 головки,
Сіль - 1 ст. ложка,
Цукор - 0,5 склянки,
Соняшникова олія - ​​100 гр.,
Оцет 9% - 100 мл..


Приготування.

• Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Кабачки очистіть, зубчики часнику звільніть від лушпиння.

• Кабачки порізати дрібним кубиком і складіть в глибоку миску.

• Видавіть до кабачків часник. Всипте цукор. Потім сіль. Влийте соняшникову олію і оцет. Гарненько все перемішайте і залиште на 30 хвилин. А тим часом закип'ятіть воду.

• Складіть кабачки в чисту баночку, залийте окропом. Накрийте баночку металевою кришкою і стерилізують 20 хвилин.

• Потім банку закатати і переверніть догори дном.


Залиште в такому положенні до повного охолодження.
Карта сайта ☺ → тут
Відвідувач
Linda
Повідомлення: 3
34 дня назад
Дякую за рецепти))))
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1767
г. Гадяч
17 хвилин назад

Дуже смачне запашне варення з м'яти.


Варення з м'яти можна намазувати на млинці, класти в чай, готувати «Мохіто» та інші напої. Крім того, ним можна просочувати бісквіти, поливати морозиво, приправляти м'ясні блюда.

Складові.

- 400 г м'яти разом із стеблами,
- 400 г цукру,
- 200 мл води,
- 2 лимона,
- 2 ч. л. агар-агар або згущувача для варення,
- хлорофіл (натуральна харчова добавка Е140).


Приготування.

Свіжу м'яту вимийте в проточній воді, розкладіть на рушник сушитися.

Висохлу м'яту подрібніть ножем, додайте дрібно нарізаний лимон, цукор і воду. Ретельно перемішайте. Залиште суміш настоюватися на ніч в холодильнику.

Процідіть м'яту через 4 шари марлі, віджати гарненько рідину з м'якоті.


Перелийте сироп в каструлю і поставте на вогонь. Дайте йому покипіти 10 хвилин.

Додайте згущувач для варення і варіть до повного його розчинення. Зніміть з вогню і влийте 5-6 крапель зеленого барвника.

Розлийте варення по заздалегідь стерилізованих банках і закрийте кришками.

Без зеленого барвника варення буде жовто-коричневим. Тому рекомендується додавати хлорофіл для отримання красивого яскравого відтінку, а також для збагачення корисними речовинами. Цей природний пігмент абсолютно нешкідливий і навіть позитивновплив на організм, виводячи різні токсини. Знайти його можна в аптеках або інтернет-магазинах здорового харчування.

Якщо закатати зелене варення в невеликі красиві баночки, можна буде дарувати їх як сувеніри друзям і близьким. Виглядає просто дивовижно!


Примітка:
М'яту краще зрізати до цвітіння, в цей час листя найбільш соковиті. Перед тим як робити варення, заваріть у воді пару листочків м'яти і спробуйте на смак. Якщо смак м'ятний, можна робити варення. Якщо ніякої свіжості не відчувається і є лише присмак сіна, то ця м'ята бур'яниста і для варення не годиться.
Редагувалось: 1 раз (Останній: 20 червня 2018 у 15:51)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1767
г. Гадяч
17 хвилин назад

Квашена капуста з медом.

Квашена капуста - один з найбільш частих і бажаних продуктів на наших столах. Її подають у вигляді закуски і як повноцінну окрему страву. Напевно, немає жодного м'ясного частування, яке б не поєднувалося з цією хрусткою кисло-солодкою смакотою. Якщо ви хочете запастися
капусткою, ось приклад, як найкраще це зробити.


Виявляється, квашена капуста виходить неймовірно смачною і хрусткою, якщо витримати її в маринаді з медом, яблуками і сіллю. Обов'язково попробуйте такий вдалий рецепт, вам сподобається настільки, що по-іншому квасити капусту вже не захочеться.

Складові.

Капуста білокачанна - 1 кг.,
Морква - 1 шт.,
Яблуко - 1 шт.,
Сіль - 1 ст. л.,
Мед - 1,5 ст. л.,
Вода - 1 л..

Приготування.

Вимийте капусту, очистіть моркву, овочі наріжте, перемішайте і утрамбуйте в банку.

Очистіть і наріжте дрібними скибочками яблуко, помістіть його в банку.

Щоб приготувати маринад, закип'ятити в каструлі воду, додайте сіль і мед, гарненько все перемішайте.

Наповніть банку маринадом, залиште капусту на 3 дні при кімнатній температурі. Кожен день проколюйте заготовку, щоб капуста не вийшла гіркою.

Коли на поверхні перестане утворюватися піна, можете закривати банку і зберігати при температурі 2-3 градуси.

Вітаємо, хрустка квашена капуста готова!

Якщо Вам потрібно більше рецептів kez_16

До вашої уваги Капуста на зиму в банках

Редагувалось: 2 рази (Останній: 25 червня 2018 у 09:22)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1767
г. Гадяч
17 хвилин назад

Огірки з кетчупом на зиму.


Заготовимо дуже смачні мариновані огірки на зиму в літрових банках - з кетчупом.

Маринад виходить пікантним, збалансованим за смаком, кисло-солодким, а самі консервовані огірки - хрусткими і дуже ароматними.

Кетчуп для маринаду можна використовувати абсолютно будь-який, який вам більше подобається (хоч домашній, хоч промислового виготовлення).

Розкладка необхідних продуктів пропонується для однієї банки ємністю 1 літр, тому для посуду більшого обсягу правильно розрахуйте пропорції.

Складові.

Огірки - 500 г,
Вода - 500 мл.,
Кетчуп - 2 ст. л.,
Оцет столовий 9% - 1 ст. л.,
Цукор - 1 ст. л.,
Кухонна сіль - 1,5 ч. л.,
Часник - 2 зубки,
Листя хрону - 0,5 шт.,
Листя чорної смородини - 2 шт.,
Парасольки кропу - 2 шт.,
Петрушка - 3 гілочки,
Перець запашний - 2 шт..


Приготування.

★ Для приготування маринованих огірків на зиму за цим рецептом нам знадобляться наступні продукти: огірочки (бажано невеликого розміру), вода, кетчуп, сіль, цукор, столовий 9% оцет, свіжий часник, парасольки кропу, петрушка, листя чорної смородини і хрону, а також запашний перець горошок.

★ Для консервування вибирати огірочки маленькі, щільні і пружні - вони не тільки виглядають красиво, але і набагато смачніше, соковитіше і ароматніше престарілих плодів. Час приготування 3,5 години, але насправді 3 години огірки будуть просто лежати в холодній воді, а інші півгодини знадобляться на закатування.
Для чого потрібно замочувати овочі? Щоб вони потім вбирали менше маринаду і не зморщилися.

★ Попередньо потрібно простерилізувати посуд - можна робити це в мікрохвильовці, але ви можете будь-яким зручним для вас способом (в духовці або на плиті). Гарненько миєму банки з содою або миючим засобом, потім обполаскуємо в холодній воді і наливаємо на дно кожної банки близько 100 мілілітрів води. Ставимо в мікрохвильову піч і на найвищій потужності пропарюємо. На одну банку - 5-6 хвилин, а на 2 банки (ємністю 1 літра кожна) разом цілком вистачає 8-9 хвилин. Кришки просто миємо, і складаємо в каструльку і наливаю воду (щоб повністю покривали кришки) і кип'ятимо приблизно 5 хвилин. На дно банок кладемо по парасольці кропу (все потрібно, звичайно, помити), смородинового листочку, парі гілочок петрушки і половинці листочка хрону, якщо він великий.
Туди ж додаємо по парочці очищених великих зубчиків часнику і 2 горошини запашного перцю.

★ Ну ось, огірочки наші взяли прохолодну ванну, помилися, можна ними займатися далі. Щільно-щільно укладаємо огірки в банку - чим більше поміститься, тим краще. Бачите, в чому ще перевага дрібних плодів перед великими? Ну звичайно, їх більше поміщається! Так, в одну літрову банку можна укласти 500 грамів огірочків.

★ Тепер додамо трохи ароматної зелені: парасольку кропу і гілочку петрушки.

★ Закип'ятити воду і заливаємо окропом банки з огірками по саму кромку.

★ Прикриваємо банки кришками і залишаємо так хвилин на 10-12. Подібна процедура допомагає частково стерилізувати вміст банок.

★ Після цього зливаємо воду з банок в підходящу за обсягом каструлю. Додаємо туди ж кетчуп, сіль і цукровий пісок. Ставимо на сильний вогонь, доводимо до кипіння, кип'ятимо близько хвилини на середньому вогні. Потім наливаємо оцет, швидко перемішуємо і знімаємо з вогню.

★ Заливаємо киплячим маринадом огірки в банках - бажано до самого верху.

★ Відразу ж герметично закриваємо банки кришками.

★ Перевертаємо банки дном вгору і залишаємо в такому положенні до повного охолодження, закутавши чим-небудь теплим (ковдрою, пледом, шубою або пальто - що зазвичай використовуєте при консервуванні). Таким чином відбувається додаткова термообробка кришок і всієї заготовки. Зберігаємо мариновані огірки з кетчупом там, де і інші заготовки - в підвалі, погребі чи іншому темному і прохолодному приміщенні.


★ Ця оригінальна, смачна і пікантна заготовка на зиму вам точно сподобається, приємного апетиту!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1767
г. Гадяч
17 хвилин назад

Шалене варення з агрусу, яке не треба варити!


Що знадобиться для цього варення:

▪ Зелений агрусу - 3 кілограми,
▪ 3 штуки апельсинів з цедрою, але без кісточок,
▪ 2 лимона - без цедри і теж, без кісточок,
▪ 5 кілограмів цукру-піску.


◘ У агруса обрізаємо обидва хвостика. Робимо це манікюрними ножицями.
◘ Ріжемо апельсини і лимони на дольки. Апельсини з цедрою, лимони без цедри, і те, і інше - без кісточок.
◘ Апельсини, лимони і агрус пропускаю через м'ясорубку.
◘ Кладемо цукор і всю ягідно-фруктову масу - в тазик. На добу.
Періодично помішуємо дерев'яною ложкою з довгою ручкою - щоб цукор повністю розчинився. Тазик закриваємо вологою марлею. Волога краще натягується на тазик.
◘ Готове варення через добу розкладаємо в стерильні банки. Будь-яку - можна під капронову кришку, можна в гвинтові банки.
◘ Зберігаю при кімнатній температурі! Або в холодильнику!
◘ З таким "живим" варенням дуже смачно пити зимовими вечорами чай, використовувати для випічки рулету, з млинцями, оладками!

Переглянути

Варення з агрусу. JC_doubleup
Редагувалось: 1 раз (Останній: 22 липня 2018 у 13:26)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1767
г. Гадяч
17 хвилин назад

Зелені помідори "По-грузинськи".


Неймовірний рецепт засолювання зелених помідорів - без розсолу, у власному соку.

Складові.

▪ Помідор (зелений) - 2 кг,
▪ Перець пепероні (зелений) - 5-10 шт.,
▪ Часник (велика головка) - 1 шт.,
▪ Кріп (великий пучок) - 1 пуч.,
▪ Петрушка (великий пучок) - 1 пуч.,
▪ Селера черешкова (стебловий, зелень, великий пучок) - 1 пуч.,
▪ Кінза (великий пучок) - 1 пуч.,
▪ Сіль.


Потрібно підготовити помідори один в один, невеликі і міцні. Свіжа зелень-асорті, перець (у мене зелений пепероні, якщо любите погостріше - візьміть чилі) - все зелене.

Все ретельно миємо й сушимо.

Помідори надрызаэмо майже дощенту, щоб утворилася кишеня. Рясно натираємо їх сіллю зсередини, складаємо в миску і відставляємо пускати сік.

А тим часом ретельно-ретельно, дрібно кришимо зелень і перчик))). Часник натераэмо на тертці, але можна теж дрібно порубати. Все перемішати в мисці.

Кожен помідор начиняємо ароматною зеленню - приблизно столова ложка на один помідор.

Складаємо в банку або іншу глибоку тару, злегка пригружаючи зверху, накриваємо кришкою і ставимо туди, де темно і прохолодно. Розсолу ніякого немає - помідори самі пускають сік. Тільки час від часу перебираэмо їх, змінюючи верхні з нижніми.

Днів через десять помідори готові. Пряні, соковиті, смачні!
Редагувалось: 1 раз (Останній: 22 липня 2018 у 13:55)
Карта сайта ☺ → тут
Сторінки: Перша Попередня 1 2

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз