Холодні супи - герої нашого часу

Дивовижні рецепти холодних супів, які стали національними стравами і завоювали світ. Ну, або його частину. Наші серця - точно.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2756
г. Гадяч
3 дня назад

Холодні супи шести материків.

JC_doubleup Вони розбурхують фантазію, дарують прохолоду і викликають звикання ...

Болгарський томатний холодний суп з бринзою.


А ви думали, що в Болгарії тільки таратор? Ні, супи з томатною пастою не менше популярні, так що пробуємо і насолоджуємося приємною кислинкою, що накочує ласкавою хвилею гостроти і м'якою піддатливістю сиру.

Холодні супи - герої нашого часу

Складові:

• 3 склянки - м'якоті томатів,
• 2 склянки - кип'яченої води,
• 1 стакан - дрібно натертої бринзи,
• 3 зубчики - часнику,
• 2 столові ложки - рослинної олії,
• Трохи цукру,
• Сіль і чорний мелений перець.


Приготування:

1. Рубаємо часник і розтираємо його з сіллю.
2. Додаємо бринзу і рослинне масло. Все перемішуємо.
3. Нарізаємо дрібними кубиками помідори, заливаємо їх водою і збиваємо блендером до однорідної маси.
4. Додаємо в пюре бринзу і часник, перчимо, солимо і присипаємо дрібкою цукру.

Кавказький холодний суп на айрані.


Гірський напій з яскравим характером і гострим смаком. Тепер зрозуміло, чому горяни живуть більше ста років.

Холодні супи - герої нашого часу

Складові:

• 300 мл - айрану,
• 300 мл - молока,
• 2 - огірка,
• 2 столових ложки - лимонного соку,
• 2 зубчики - часнику,
• 1 стручок - червоного гострого перцю,
• 2-3 гілочки - м'яти,
• 2-3 гілочки - петрушки,
• Сіль.


Приготування:

1. Очищаємо огірки від шкірки, перець - від насіння, і нарізаємо їх тонкою довгою соломкою.
2. Зубчики часнику тиснемо, м'яту і петрушку дрібно рубаємо.
3. Айран розбавляємо 300 мл молока, в отриману рідину додаємо часник, лимонний сік, нарізані огірки, перець і сіль.
4. Щоб суп був холодніше, в нього перед подачею додають шматочки льоду.

Американський томатний суп з кукурудзою і кмином.


У американців все не як у інших - ні кефіру і квасу, зате є овочевий бульйон! І кукурудза - її так багато, як в Білорусі - картоплі. У підсумку виходить свіже, приємне блюдо, після якого починаєш вірити в американську мрію і демократію.

Холодні супи - герої нашого часу

Складові:

• 600 мл - овочевого бульйону,
• 150 г - консервованої кукурудзи,
• 4-6 великих - червоних помідорів,
• 1 - цибулина,
• 3 столових ложки - оливкової олії,
• 2 зубчики - часнику,
• 1 чайна ложка - насіння кмину,
• маленький пучок - кропу і базиліка,
• 3 часточки - лимона,
• сіль і чорний мелений перець.


Приготування:

1. Нарізаємо цибулю і часник дрібними шматочками і пасеруємо в оливковій олії.
2. Знімаємо шкірку з помідора і ріжемо на великі шматочки.
3. Овочі заливаємо гарячим бульйоном, ставимо на вогонь і чекаємо, поки закипить.
4. Приправляємо кмином, цибулею і часником, продовжуємо варити на слабкому вогні 10-12 хвилин.
5. Готовий суп охолоджуємо до кімнатної температури і подрібнюємо блендером.
6. Солимо, перчимо і додаємо кукурудзу. Перед подачею на стіл посипаємо кропом і базиліком.

Іспанська гаспачо.


Звичайно, куди без нього? Іспанський кардинал холодних супів, головнокомандувач іспанських жарких обідів. Приготуєте його вдома - та вважайте, що побували десь на узбережжі Середземного моря, трохи південніше Барселони, скажімо, в дивовижному містечку Салоу.

Холодні супи - герої нашого часу

Складові:

• 50 г - м'якоті білого хліба,
• 700 г - помідорів,
• 1 - огірок,
• 1 - солодкий перець,
• 1 столова ложка - зелені петрушки,
• ½ столові ложки - порубаного ріпчастої цибулі,
• 2 зубчики - часнику,
• ½ склянки - оливкової олії,
• 2-3 столові ложки - винного оцту,
• щіпка - білого цукру,
• сіль, перець.


Приготування:

1. Чистимо помідори, солодкий перець і огірки від шкірки і насіння, ріжемо кубиками.
2. Замочуємо м'якуш хліба в воді, і після того як він вбере в себе воду, добре його вичавлюємо.
3. Змішуємо помідори, огірки, перець, нарізану цибулю, часник, хліб. Подрібнюємо блендером.
4. Змішуємо оливкову олію з оцтом і заправляємо нашу збиту суміш.
5. Солимо і перчимо до смаку, додаємо цукор і ставимо на кілька годин в холодильник.

Грецький цацики.


Цей суп - варіант виконання знаменитого грецького соусу цацики, який став живою легендою серед соусів. Багатий ніжний смак, літня свіжість огірків, натуральний, ніби тільки з села Каліфера, що на Халкідікі, йогурт ... Звучить як заклинання на довге і щасливе життя.

Холодні супи - герої нашого часу

Складові:

• 5 - огірків,
• 1 літр - натурального йогурту,
• 3 зубчики - часнику,
• ½ пучка - кропу,
• 5 лист. - м'яти,
• оливкова олія,
• ½ - лимона,
• Сіль.


Приготування:

1. Чистимо огірки від шкірки і ріжемо на кубики.
2. Кріп дрібно кришимо, тиснемо часник в пресі.
3. Все заливаємо йогуртом, перемішуємо, солимо.
4. Додаємо сік половини лимона і ставимо в холодильник на півтори години.

Французький вішісуаз.


Французи люблять всі витончене і гармонійне, тому в їх холодні супи закохуєшся по-особливому. Важливе зауваження: під час приготування вішісуаз необхідно включити французький шансон, налити келих ігристого і млосно посміхатися в вікно сусідам.

Холодні супи - герої нашого часу

Складові:

• 200 г - цибулі-порею,
• 50 г - ріпчастої цибулі,
• 150 г - картоплі,
• 50-60 г - вершкового масла,
• 100-120 г - вершків 33% жирності,
• 50-70 г - твердого сиру,
• 500 мл - курячого бульйону,
• Сіль, білий перець.


Приготування:

1. Овочі очистити, вимити. цибулю-порей нарізати півкільцями, ріпчасту цибуля - дрібними кубиками, картоплю - тонкими скибочками.
2. У каструлі розтопити масло, всипати два види цибулі, згасити під кришкою 10-12 хвилин (овочі повинні стати м'якими і прозорого кольору). Додати картоплю, перемішати.
3. Влити курячий бульйон, тушкувати під кришкою 15 хвилин.
4. Посолити, покласти трохи меленого білого перцю.
5. Влити вершки, прокип'ятити 3-4 хвилини. Додати тертий сир. Перемішати.
6. Остудити. Збити блендером в пюре, розлити по тарілках і відразу подати на стіл.

Польський журек з квасом.


Де поляки - там обов'язково ковбаски, реберця та інші м'ясні вишукування. Блюдо непросте, але коштує витрачених сил і засобів!

Холодні супи - герої нашого часу

Складові:

• 500 мл - квасу,
• 2 - морквини,
• 3 бульби - картоплі,
• 3 - зварених круто яйця,
• 600 г - напівкопчених свинячих ковбасок,
• 1 кг - копчених свинячих реберець,
• 200 г - жирної сметани,
• 2 - лаврові листки,
• 3 зубчики - часнику,
• 5 гілочок - петрушки,
• 1 столова ложка - столового хрону,
• Сіль і чорний мелений перець.


Приготування:

1. Реберця заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння, знімаючи піну, і додаємо стебла петрушки.
2. По готовності м'яса додаємо ковбасу, моркву і картоплю. Варимо ще 30-45 хвилин, проціджуємо бульйон.
3. Додаємо в бульйон квас, лавровий лист, сіль і перець за смаком. Варимо 5-10 хвилин.
4. Сметану змішуємо з подрібненим часником і хріном, вводимо консистенцію поступово в бульйон. Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.

Азербайджанская довга.


Холодна довга родом з Азербайджану. У ній відмінно поєднуються вершкова ніжність, пряність кінзи, свіжість м'яти і ситність рису.

Холодні супи - герої нашого часу

Складові:

• 3 л - мацоні,
• 1 пучок - кінзи і кропу,
• 2 пучка - шпинату,
• 1 пучок - м'яти,
• 1 яйце,
• 0,5 склянки - круглозерний рису,
• Сіль.


Приготування:

1. Зелень дрібно нарізати і обсушити.
2. Окремо зварити рис.
3. Влити мацоні у велику емальовану каструлю і розмішати дерев'яною ложкою, щоб не було грудочок.
4. Додати в мацоні яйце і розмішати.
5. Поставити каструлю на великий вогонь і, безперервно помішуючи, довести до кипіння. Потім акуратно, не припиняючи помішувати, засипати в каструлю зварений рис і зелень.
6. Ще раз, помішуючи, довести до кипіння і зняти каструлю з вогню.
7. Остудити: не закривати каструлю кришкою перші дві години, щоб довга не згорнулася.

Литовський борщ.


Šaltibarščiai - саме так він називається. Приїдете в Литву - побачите його і в меню дорогих ресторанів, і найдешевших їдалень, тому що блюдо явно претендує на звання національного.

Холодні супи - герої нашого часу

Складові:

• 1,5 л - кефіру жирністю 12%,
• 500 г - буряка,
• 3 - огірка,
• 8 - яєць,
• невеликий пучок - укропa,
• 5-6 пір'я - зеленoї цибулі,
• Сіль, цукор.


Приготування:

1. Буряк загортаємо кожний окремо в кілька шарів фольги і запікаємо в розігрітій до 190 ° С духовці до готовності.
2. Натираємо буряк на тертці і заливаємо водою в каструлі. На середньому вогні доводимо до кипіння, охолодити і ставимо в холодильник на годину.
3. Яйця варимо круто, чистимо і дрібно рубаємо.
4. Огірки очищаємо від шкірки, натираємо на крупній тертці.
5. Зелень подрібнюємо.
6. У каструлю з буряком додаємо огірки, рубані яйця, зелень. Заливаємо холодним кефіром, солимо, додаємо цукор.

Іспанська сальморехо.


Ще один гарячий (він же холодний) іспанець в меню. Знову в основі помідори, знову масло, правда тепер вже без овочів. Але скільки смаку і пристрасті!

Холодні супи - герої нашого часу

Складові:

• 1 кг - помідорів,
• 2 зубчики - часнику,
• 250 г - черствого білого хліба,
• 40 мл - оливкової олії,
• 250 г - моцарели,
• зелень, сіль, перець.


Приготування:

1. Помідори очистити від шкірки.
2. Хлібний м'якуш розмочити у воді.
3. У чашу блендера покласти томати, часник, хліб і оливкове масло. Додати сіль за смаком і збити.
4. Подавати з кульками моцарели і зеленню.

Японський ебі то сомен каіваре-дайкон.


Ось і японський гість - не менше смачний, ніж його товариші, суп з креветок, гречаної локшини і ще багато чого. Зате в приготуванні взагалі робити нічого, і дитина б впоралася.

Холодні супи - герої нашого часу

Складові:

• 40 г - огірків,
• 50 г - моркви,
• 250 г тонкої локшини Сомен,
• 1 столова ложка - цукру,
• 1 столова ложка - імбирного соку,
• 1 столова ложка - рисового оцту,
• 150 г - дрібних варених креветок,
• сік - половини лимона,
• жменя - колотого льоду,
• жменя - крес-салату,
• паростки дайкона,
• 600 мл - зеленого чаю.


Приготування:

1. Локшину залити окропом, накрити, залишити на дві хвилини і обсушити.
2. Змішати чай, імбирний сік, оцет, мирин і лимонний сік, розлити по тарілках.
3. Овочі тонко нарізати і покласти в тарілки.
4. Зверху розкласти креветки і локшину, додати трохи льоду і перемішати.
5. Посипати крес-салатом і паростками дайкона.

Ненмьон з Кореї.


Ситний, освіжаючий, істинно корейський суп. Овочі і м'ясо не здаються важкими, гречана локшина створює приємну текстуру страви, кунжут, соєвий соус і оцет у роті грають сонату про жаркий корейський день і рятівний Ненмьон.

Холодні супи - герої нашого часу

Складові:

• 400 г - гречаної локшини,
• 300 г - відвареної яловичини,
• 1 л - яловичого бульйону,
• ½ - баклажана,
• 1 - огірок,
• 2 - помідори,
• 100 г - дайкона,
• 4 - яйця,
• 1 - свіжий гострий перець,
• 4 столові ложки - рослинної олії,
• ½ склянки - соєвого соусу,
• 2 чайні ложки - цукру,
• 2 столові ложки - оцту,
• кунжут, кінза, сіль, чорний перець.


Приготування:

1. М'ясо, огірки і помідори нарізати соломкою.
2. Всі інші овочі і зелень дрібно порубати.
3. Яйця відварити круто. Локшину відварити за 2-3 хвилини. Промити водою, додати трохи масла.
4. М'ясо і баклажан обсмажити в маслі, додати соєвий соус, бульйон.
5. Основну масу бульйону довести до кипіння, додати соєвий соус, гострий перець, цукор і оцет, поперчити.
6. У тарілки розкласти локшину, сирі овочі, обсмажене м'ясо з баклажаном, залити бульйоном.

Райта з Індії.


Ця страва дивна не тільки своєю легкістю у виконанні, але і тому що вона багатофункціональна: додасте більше огірків - і перед вами свіжий салат, розбавити мінералкою - отримаєте тонізуючий коктейль.

Холодні супи - герої нашого часу

Складові:

• 200 мл - густого йогурту,
• 1 - невеликий огірок,
• ½ чайні ложки - зіри,
• 1 пучок - кінзи,
• сіль, чорний перець.


Приготування:

1. Додайте до йогурту дрібно нарізаний огірок і подрібнену кінзу.
2. Прогрійте зиру на сковороді, розітріть в ступці і додайте в йогурт разом з сіллю і чорним перцем.
3. Ретельно перемішайте райту і подавайте на стіл в холодному вигляді.

Турецький джаджик.


Кожен суп з кисломолочною основою наділений унікальною смаковою нотою, кислотою і терпкістю східних прянощів, і джаджик теж. Якщо ви були в Туреччині і не бачили нічого, крім «все включено», то за тарілочкою джаджика точно варто повернутися.

Холодні супи - герої нашого часу

Складові:

• 500 мл - айрану або кефіру,
• 200 мл - холодної води,
• 300 г - огірків,
• 2-3 зубчики - часнику,
• 2-3 столові ложки - оливкової олії,
• кріп, петрушка, м'ята - до смаку,
• сіль, чорний мелений перець.


Приготування:

1. Наріжте огірки дуже дрібними кубиками.
2. До кисломолочному продукту додайте крижану воду, сіль і перець за смаком. Збийте вінчиком.
3. Зелень дрібно наріжте.
4. Огірки розмішайте з зеленню в одному посуді. Видавіть туди часник через прес.
5. Отриману зелену масу розмішайте, дайте трохи їй настоятися і просочитися всіма ароматами. Потім влийте оливкову олію і розмішайте.
6. Підготуйте супницю, в неї викладіть масу із зелені і огірків, залийте кефіром і розмішайте.

Бразильський суп з петрушки.


Суп в Бразилії - початок пізньої вечері, підготовка до ситної трапези, тому він зазвичай легкий, неситний, ні до чого не зобов'язує.

Холодні супи - герої нашого часу

Складові:

• 250 г - корінців петрушки,
• 1 головка - ріпчастої цибулі, часник,
• 2 столові ложки - рослинної олії,
• 1/4 склянки - пшеничного борошна,
• 4 склянки - молока,
• 1 столова ложка - тертої лимонної цедри,
• сіль.


Приготування:

1. Петрушку, цибулю і часник згасити на маслі протягом 10 хвилин. Помішуючи, додати борошно, потім поступово влити молоко, посолити і проварити до загустіння.
2. Отриману масу збити міксером і протерти через сито, потім помістити в холодильник. Перед подачею посипати цедрою.
Карта сайта ☺ → тут

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз