Перевірені рецепти м'ясних страв для пікніка

Перевірені рецепти м'яса, птиці та риби для пікніка.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2913
г. Гадяч
5 годин назад
Для посиденьок потрібна відмінна м'ясна страва. Якщо немає можливості приготувати (м'ясо, птицю, рибу) на відкритому вогні, то можна підсмажити в духовці або навіть на сковороді. Як це зробити, читайте тут ...


Отже, перевірені рецепти м'яса, птиці та риби для пікніка.

Шашлик з корейки баранчика по-бакинськи.


• 1 кг баранячої корейки,
• чорний мелений перець,
• морська сіль,
• 2 ст.л. рослинного масла,
• 200 г цибулі,
• мелений коріандр,
• зіра.


Крок 1. Обробляємо корейку баранчика на порційні шматочки по ребрах товщиною в одне ребро.

Крок 2. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і віджимаємо до появи соку, перемішуємо з підготовленим м'ясом, додаємо масло, сіль, перець.

Крок 3. Ми залишаємо м'ясо в маринаді на 6 годин.

Крок 4. Замариноване м'ясо смажимо на відкритому вогні на мангалі протягом 20 хвилин, перевертаючи з боку на бік.

Пікантне курча з броколі.


• 1 курча,
• 50 г томатної пасти,
• 100 мл води,
• 5 зуб. часнику,
• 5 г сухого чилі,
• 3 г кумина,
• сіль і цукор,
• 100 г брокколі,
• 300 г картоплі.


Крок 1. Курча обробити, видаливши грудний корпус.

Крок 2. Томатну пасту змішати з водою і поставити на середній вогонь і дати закипіти, додати рубаний часник і спеції, перемішати і зняти з вогню. Трохи соусу залишити для сервіровки.

Крок 3. Іншим отриманим маринадом залити курча, маринувати не менше 3 годин, краще ніч.

Крок 4. Курча обсмажити на грилі з двох сторін, довести до готовності в барбекю або духовці.

Крок 5. Брокколі відварити 1 хвилину і обсмажити на грилі. Картоплю відварити до готовності і обсмажити на грилі.

Крок 6. Подавати курчатко з картоплею, брокколі і пікантним соусом.

Свинячі ребра.


1 порція:

• 250 г свинячих копчених ребер,
• 200 г картоплі,
• 50 мл рослинного масла,
• 5 г розмарину,
• 2 зуб. часнику,
• 15 г огірків корнішонів,
• 10 г перчика халапеньо.


Соус темний:

• 10 г крем-бальзаміка,
• 7 мл соєвого соусу,
• 10 г меду,
• 5 г цукру.


Соус сирний:

• 100 г російського сиру,
• 150 мл молока,
• 15 г борошна,
• 20 г вершкового масла.


Крок 1. Свинячі ребра копчені витримуємо на пару 4 години. Далі обсмажуємо на рослинному маслі з часником і розмарином.

Крок 2. Картоплю миту не чистимо від шкірки, нарізаємо шматочками. Попередньо відварюємо 5 хвилин, потім обсмажуємо на олії до красивого відтінку.

Крок 3. Соус темний: всі інгредієнти з'єднуємо відповідно до рецептури і витримуємо 5 хвилин на плиті. Знімаємо з плити.

Крок 4. Соус сирний: сир натираємо або подрібнюємо. У сотейнику топимо вершкове масло з борошном, додаємо молоко і заздалегідь підготовлені сир і сіль. Варимо до густої консистенції.

Крок 5. До свинячих ребрах на тарілку викладаємо картоплю, поруч в соуснику сирний соус, ребра поливаємо темним соусом і прикрашаємо соліннями.

Корейка молодого баранчика.


• 330 г корейки баранини,
• 20 г зеленої цибулі,
• 1 помідор,
• 30 г соусу сацебелі,
• сіль і перець.


Крок 1. Перед приготуванням поперчити і посолити корейку.

Крок 2. Далі на мангалі протягом 10-12 хвилин готувати м'ясо. По готовності викласти м'ясо на тарілку.

Крок 3. Подавати з соусом сацебелі, розрізаним навпіл помідором і зеленою цибулею.

Шашлик в духовці.


• 800 г цибулі,
• 70 мл лимонного соку,
• 20 мл винного оцту,
• 20 г свіжого майорану,
• 15 г кінзи,
• 20 г паприки солодкої,
• 15 г солі,
• 10 г чорного перцю горошком,
• 10 г тростинного цукру,
• 100 мл рослинного масла.


Крок 1. Дрібно нарізаємо цибулю, видавлюємо сік з лимона.

Крок 2. В одній ємності змішуємо всі інгредієнти, розминаємо, залишаємо на 15 хвилин.

Крок 3. Додаємо нарізане шматочками м'ясо і залишаємо в маринаді 12 годин в холодильнику.

Крок 4. Смажимо на шампурах в духовці протягом 10 хвилин, якщо шматочки невеликі, якщо великі - 20 хвилин і трохи довше.

Шашлик зі свинини.


• 1 кг свинячої шиї,
• 300 г цибулі,
• 18 г солі,
• 5 г чорного перцю.


Крок 1. Свинячу шию нарізати шматками. Цибулю з сіллю і перцем помістити в блендер і пробити до пюреподібного стану.

Крок 2. З'єднати з свинячою шиєю і маринувати добу.

Крок 3. Насадити шию на шампури. Щільно помістити на мангал. Постійно перевертати до готовності.

Яловичий язик на грилі.


• 1 яловичий язик,
• 30 г гірчиці,
• 30 г хрону,
• 1 лавровий лист,
• рослинне масло для смаження,
• спеції - за смаком,
• перець горошок - за смаком,
• сіль за смаком.


Крок 1. Покласти яловичий язик цілком в каструлю, залити водою і додати лавровий лист, чорний перець горошком і сіль. Варити протягом 5 годин.

Крок 2. Коли язик буде готовий, дістати його з бульйону, остудити і очистити, а далі нарізати уздовж товстими слайсами.

Крок 3. Після нарізки обсипати слайси спеціями за смаком і обсмажити на грилі (або на розпеченій сковороді), з оливковою олією, по 2 хвилини на кожну сторону.

Крок 4. Подавати з хріном і гірчицею.

Камбала на грилі з печеною картоплею.


• 1 камбала,
• 400 г картоплі,
• 50 г помідорів,
• 25 г оливок,
• 10 г каперсів,
• 1 гілочка чебрецю,
• 5 г орегано,
• 40 мл оливкової олії,
• 50 мл білого вина,
• 10 г петрушки.


Крок 1. Оброблену камбалу, замаринувати з чебрецем, перцем і білим вином на 15 хвилин, зробити хрестовий надріз на філе і смажити на грилі з двох сторін до готовності, постійно перевертаючи рибу.

Крок 2. Картоплю нарізати тонкими слайсами 0,5 см викласти на деко, полити олією і запікати 15 хвилин, додати оливки, черрі, каперси, трави і запікати ще 5 хвилин.

Крок 3. Картоплю викласти на тарілку і зверху викласти рибу.

Смачного і вдалих пікніків.
Редагувалось: 1 раз (Останній: 5 травня 2020 у 14:55)
Карта сайта ☺ → тут

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз