Кращі страви з грибами

Побалуйте своїх рідних і близьких оригінальними грибними гарячими і холодними стравами, супами і закусками.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2959
г. Гадяч
6 годин назад
Побалуйте своїх рідних і близьких оригінальними грибними гарячими і холодними стравами, супами і закусками.

1. Перші страви з грибами.

Борщ з ріпою і грибами.
Борщ з грибами.
Борщ з чорносливом.
Борщ із сушених овочів.
Борщ з печеного буряка з грибами і квасом.
Борщ російський с грибами.
Борщ з квашеною капустою з грибами.
Борщ з оселедцем і грибами.
Суп з грибними галушками.

2. Плови і гарячі страви з грибами.
3. Салати з грибами.
4. Гриби - каші, закуски, риба.
5. Мариновані гриби.
Редагувалось: 16 раз (Останній: 30 серпня 2020 у 12:08)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2959
г. Гадяч
6 годин назад

Борщ з ріпою і грибами.

Інгредієнти:
Спосіб приготування.

М'ясо промийте, покладіть в каструлю з холодною водою, поставте варити. Додайте цибулю і коріння. Через 1 год посоліть, а потім, через 2 години зніміть каструлю з вогню, бульйон процідіть в супову каструлю, коріння відкиньте. М'ясо знову покладіть в бульйон.

Квашену капусту залийте гарячою водою, додайте вершкове масло, закрийте посуд кришкою і поставте гаситися в духовку. Через 20-30 хвилин капусту вийміть з духовки і покладіть в проціджений бульйон з м'ясом.

Гриби промийте, покладіть в емальовану каструлю, додайте очищену, промиту і крупно нарізану картоплю, залийте холодною водою, поставте на вогонь, дайте закипіти. Гриби вийміть, наріжте соломкою, попередньо остудивши, знову опустіть в грибний бульйон доварюватися.

Коли гриби і картопля зваряться, покладіть їх і бульйон, в якому вони варилися, в каструлю з м'ясним бульйоном, м'ясом і капустою. Додайте тушковані буряки, нарізану цибулю, перець горошком, лавровий лист та продовжуйте варити 20 хвилин.

Після закінчення варіння заправте борщ часником, кропом, дайте настоятися 15 хвилин укутавши каструлю теплою тканиною.

При подачі до столу нарізані солоні гриби покладіть в тарілки, залийте гарячим борщем, заправте сметаною, посипте зеленню петрушки. До борщу подавайте пампушки з часником.

Смачного! kez_16
Редагувалось: 1 раз (Останній: 28 червня 2020 у 22:30)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2959
г. Гадяч
6 годин назад

Борщ с грибами.

Інгредієнти:
Спосіб приготування.

Сухі гриби замочіть у воді на 1 годину, добре промийте їх і знову залийте холодною водою (7 л на 1 кг грибів) і залиште на 3-4 години.
Потім варіть їх в цій же воді під кришкою до м'якості, сіль додайте в момент закіпання.

Відварені гриби наріжте соломкою і спассеруйте з цибулею. Відвар процідіть. Буряк нашаткуйте і тушкуйте. У киплячий бульйон покладіть нашатковану капусту. Доведіть бульйон до кипіння, покладіть тушкований буряк, пасеровані гриби, коріння і варіть до готовності.

Смачного! kez_16
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2959
г. Гадяч
6 годин назад

Вегетаріанський борщ.

Інгредієнти:
Спосіб приготування.

Печериці очистити, нарізати на невеликі шматочки і опустити в киплячу воду. Через 15 хвилин додайте в бульйон картоплю, нарізану кубиками, цибулю і моркву, обсмажені в олії, через 10 хвилин покладіть буряк.

Як тільки кипіння поновиться, додайте в борщ нашатковану капусту, сіль, прянощі і проваріть близько 5 хвилин.

Щоб буряк не втратив червоний колір, додайте в бульйон трохи лимонної кислоти. Після того як знімете каструлю з вогню, додайте в борщ зелень.

Смачного! kez_16
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2959
г. Гадяч
6 годин назад

Борщ з чорносливом.

Інгредієнти:
Спосіб приготування.

Овочі наріжте соломкою.

Промитийте чорнослив та покладіть в грибний бульйон разом з підготовленим буряком і варіть борщ звичайним
способом.

Варені гриби наріжте і разом зі спеціями додайте в борщ. Подавайте з чорносливом, сметаною, зеленню.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2959
г. Гадяч
6 годин назад

Борщ із сушених овочів.

Інгредієнти:
Спосіб приготування.

Сушений буряк, капусту, картоплю, цибулю замочіть окремо в холодній воді, разом замочіть моркву і біле коріння.
Через 4 години моркву і коріння, цибулю і буряк, відкиньте на сито і підсмажте на жирі.

Підсмажені овочі покладіть в бульйон або воду, додайте картоплю, капусту і варіть.

За 10 хвилин до закінчення варіння заправте борщ білим соусом, сіллю, цукром, оцтом.

Якщо ви готуєте борщ на грибному бульйоні, то додайте нарізані зварені гриби і чорнослив, з якого попередньо видаліть кісточки.
Подавайте борщ зі сметаною і зеленню.

Смачного! kez_16
Редагувалось: 1 раз (Останній: 1 липня 2020 у 12:00)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2959
г. Гадяч
6 годин назад

Борщ з печеного буряка з грибами і квасом.

Інгредієнти:
Спосіб приготування.

Буряк спечіть, очистіть і дрібно наріжте. Потім моркву, корінь петрушки, селеру і цибулю наріжте, посоліть і підсмажте на соняшниковій олії.

Потім складіть все це разом з порізаним буряком в каструлю, додайте товчені сухі гриби, залийте все квасом і варіть до готовності.

Смачного! kez_16
Редагувалось: 1 раз (Останній: 4 липня 2020 у 17:22)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2959
г. Гадяч
6 годин назад

Борщ російський с грибами.

Інгредієнти:
Спосіб приготування.

Зваріть звичайнісінький грибний бульйон з петрушкою, селерою і цибулею, процідіть. Зваріть буряк, очистіть, наріжте соломкою, збризніть оцтом і залийте гарячим грибним бульйоном.

Покладіть в борщ сіль і цукор, після чого додайте нарізані дрібною соломкою гриби, лавровий лист, кілька горошин перцю.

Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння, не забудьте за 5 хвилин до кінця варіння заправити борщ сметаною.

Подавайте, посипавши зеленню. Як гарнір до російського борщу з грибами відмінно підійде розварна гречана каша.

Смачного! kez_16
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2959
г. Гадяч
6 годин назад

Борщ з квашеною капустою з грибами.

Інгредієнти:
Спосіб приготування.

Гриби промийте теплою водою, покладіть в каструлю, залийте холодною водою і варіть 2 години.

Коли гриби зваряться, вийміть їх з бульйону, промийте холодною водою, наріжте соломкою і обсмажте з частиною цибулі.

Моркву і петрушку обсмажте з цибулею і томатом. Капусту тушкуйте в воді з маслом близько години. Окремо тушкуйте буряк, политий оцтом.

Складіть в супову каструлю гриби, обсмажені з цибулею, коріння, обсмажені з цибулею і томатом, тушковані буряки і тушковану капусту, залийте все гарячим грибним бульйоном, додайте сіль, перець, лавровий лист, товчений часник і борошняну приправу, прокип'ятіть на слабкому вогні 5-10 хвилин.

При подачі до столу посипте борщ зеленню петрушки і кропом. До борщу ви можете подати гречані пампушки з цибулею.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2959
г. Гадяч
6 годин назад

Борщ з оселедцем і грибами.

Інгредієнти:
Спосіб приготування.

Відваріть буряк, очистіть його і наріжте тонкою соломкою. Очищену цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці і обсмажте їх на рослинному маслі.

Гриби очистіть, опустіть на кілька хвилин в холодну воду, потім відкиньте на друшляк, трохи підсушіть і дрібно наріжте.

У киплячу воду опустіть гриби, обсмажені цибулю і моркву, посоліть і варіть протягом 20-25 хвилин.

З оселедця видаліть кістки, наріжте рибу на невеликі шматочки, кожен з яких обваляйте в борошні й обсмажте в рослинному маслі.

Обсмажені шматочки оселедця опустіть в бульйон і варіть близько 15 хвилин, потім додайте буряк, дайте супу ще раз закипіти і зніміть з вогню. До столу подавайте зі сметаною.

Смачного! kez_16
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2959
г. Гадяч
6 годин назад

Суп з грибними галушками.

Інгредієнти:
Спосіб приготування.

Сухі гриби вимийте, замочіть на 4 години в холодній воді, потім подрібніть на м'ясорубці.
Цибулину дрібно наріжте і змішайте з грибним фаршем. Додайте в нього яйце, сіль і ретельно перемішайте.

Замісіть тісто. Сформуйте з нього джгут товщиною близько 1 см. Ножем відрізайте галушки, їх довжина повинна бути приблизно 2 см.
Опускайте грибні галушки в підсолений киплячий бульйон. Близько 10 хвилин суп з галушками повинен кипіти на невеликому вогні.
Після цього додайте в нього обсмажене шматочками сало і цибулю, а також спеції. Варіть ще 10 хвилин.

Перед подачею до столу заправте сметаною і зеленню.
Карта сайта ☺ → тут

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз