Кращі страви з грибами

Побалуйте своїх рідних і близьких оригінальними грибними гарячими і холодними стравами, супами і закусками.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2931
г. Гадяч
3 години назад
Побалуйте своїх рідних і близьких оригінальними грибними гарячими і холодними стравами, супами і закусками.


1. Перші страви з грибами.
Борщ з ріпою і грибами.
Борщ з грибами.
Борщ з чорносливом.
Борщ із сушених овочів.

2. Плови і гарячі страви з грибами.
3. Салати з грибами.
4. Гриби - каші, закуски, риба.
5. Мариновані гриби.
Редагувалось: 9 раз (Останній: 1 липня 2020 у 12:01)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2931
г. Гадяч
3 години назад

Борщ з ріпою і грибами.

Інгредієнти:
Спосіб приготування.

М'ясо промийте, покладіть в каструлю з холодною водою, поставте варити. Додайте цибулю і коріння. Через 1 год посоліть, а потім, через 2 години зніміть каструлю з вогню, бульйон процідіть в супову каструлю, коріння відкиньте. М'ясо знову покладіть в бульйон.

Квашену капусту залийте гарячою водою, додайте вершкове масло, закрийте посуд кришкою і поставте гаситися в духовку. Через 20-30 хвилин капусту вийміть з духовки і покладіть в проціджений бульйон з м'ясом.

Гриби промийте, покладіть в емальовану каструлю, додайте очищену, промиту і крупно нарізану картоплю, залийте холодною водою, поставте на вогонь, дайте закипіти. Гриби вийміть, наріжте соломкою, попередньо остудивши, знову опустіть в грибний бульйон доварюватися.

Коли гриби і картопля зваряться, покладіть їх і бульйон, в якому вони варилися, в каструлю з м'ясним бульйоном, м'ясом і капустою. Додайте тушковані буряки, нарізану цибулю, перець горошком, лавровий лист та продовжуйте варити 20 хвилин.

Після закінчення варіння заправте борщ часником, кропом, дайте настоятися 15 хвилин укутавши каструлю теплою тканиною.

При подачі до столу нарізані солоні гриби покладіть в тарілки, залийте гарячим борщем, заправте сметаною, посипте зеленню петрушки. До борщу подавайте пампушки з часником.

Смачного! kez_16
Редагувалось: 1 раз (Останній: 28 червня 2020 у 22:30)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2931
г. Гадяч
3 години назад

Борщ с грибами.

Інгредієнти:
Спосіб приготування.

Сухі гриби замочіть у воді на 1 годину, добре промийте їх і знову залийте холодною водою (7 л на 1 кг грибів) і залиште на 3-4 години.
Потім варіть їх в цій же воді під кришкою до м'якості, сіль додайте в момент закіпання.

Відварені гриби наріжте соломкою і спассеруйте з цибулею. Відвар процідіть. Буряк нашаткуйте і тушкуйте. У киплячий бульйон покладіть нашатковану капусту. Доведіть бульйон до кипіння, покладіть тушкований буряк, пасеровані гриби, коріння і варіть до готовності.

Смачного! kez_16
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2931
г. Гадяч
3 години назад

Вегетаріанський борщ.

Інгредієнти:
Спосіб приготування.

Печериці очистити, нарізати на невеликі шматочки і опустити в киплячу воду. Через 15 хвилин додайте в бульйон картоплю, нарізану кубиками, цибулю і моркву, обсмажені в олії, через 10 хвилин покладіть буряк.

Як тільки кипіння поновиться, додайте в борщ нашатковану капусту, сіль, прянощі і проваріть близько 5 хвилин.

Щоб буряк не втратив червоний колір, додайте в бульйон трохи лимонної кислоти. Після того як знімете каструлю з вогню, додайте в борщ зелень.

Смачного! kez_16
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2931
г. Гадяч
3 години назад

Борщ з чорносливом.

Інгредієнти:
Спосіб приготування.

Овочі наріжте соломкою.

Промитийте чорнослив та покладіть в грибний бульйон разом з підготовленим буряком і варіть борщ звичайним
способом.

Варені гриби наріжте і разом зі спеціями додайте в борщ. Подавайте з чорносливом, сметаною, зеленню.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2931
г. Гадяч
3 години назад

Борщ із сушених овочів.

Інгредієнти:
Спосіб приготування.

Сушений буряк, капусту, картоплю, цибулю замочіть окремо в холодній воді, разом замочіть моркву і біле коріння.
Через 4 години моркву і коріння, цибулю і буряк, відкиньте на сито і підсмажте на жирі.

Підсмажені овочі покладіть в бульйон або воду, додайте картоплю, капусту і варіть.

За 10 хвилин до закінчення варіння заправте борщ білим соусом, сіллю, цукром, оцтом.

Якщо ви готуєте борщ на грибному бульйоні, то додайте нарізані зварені гриби і чорнослив, з якого попередньо видаліть кісточки.
Подавайте борщ зі сметаною і зеленню.

Смачного! kez_16
Редагувалось: 1 раз (Останній: 1 липня 2020 у 12:00)
Карта сайта ☺ → тут

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз