Готовим дома

Відвідувач
ksyusha
Повідомлення: 5
499 днів назад
Шоколадные сердечки со сливочным муссом К ПРАЗДНИКУ JC_cupidgirl

Сладкая парочка
Готовим дома
Ингредиенты
Вам потребуется:
100 г горького шоколада
100 г белого шоколада
100 мл сливок жирностью 35%
1,5-2 ч. ложки растворимого кофе
Способ приготовления:
Из плотной бумаги сделайте трафарет в форме сердечка шириной около 10 см.
С его помощью нарисуйте на листе пергамента 8 одинаковых сердечек.

Разломайте плитку горького шоколада на небольшие кусочки и положите в металлическую миску.
Поставьте миску на кастрюлю с кипящей водой и растопите шоколад.

Небольшой кисточкой закрасьте нарисованные сердечки растопленным шоколадом.

Оставьте на 10 минут, затем нанесите второй слой. Если слои ложатся очень тонко, сделайте еще несколько слоев так, чтобы края сердечек были плотными. Тогда при снимании они не будут ломаться. Дайте застыть. Аккуратно снимите сердечки, подгибая бумагу. Поместите сердечки в холодильник.

Наскоблите белый шоколад ножом или натрите на терке.

Добавьте в сливки растворимый кофе, перемешайте.

Перелейте сливки с кофе в кастрюльку и доведите до кипения.
Добавьте к сливкам белый шоколад и размешайте.

Перелейте сливочно-шоколадную смесь в миску, дайте остыть и взбейте венчиком в пышную массу. В начале взбивании крем будет коричневатым, а к концу взбивания он побелеет.

Переложите полученный мусс в кондитерский мешок с гладкой насадкой.
На каждое из 6 сердечек выдавите крем небольшими шариками. Если кондитерского мешочка нет, выкладывайте крем кофейной ложечкой так, чтобы получились шарики.

Из сердечек с шариками сложите две «пирамидки», накройте оставшимися сердечками и поставьте в холодильник не меньше, чем на 6 часов.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад
Laie_9 солодощі - не супер любитель, але буває "пробиває" на солодке meeting
Відвідувач
olgha89
Повідомлення: 5
451 день назад
Ммм ... вкуснятинка. Я такая сладкоежка. Мозгом понимаю, что не полезно, а удержаться не могу)))
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад
по теме laugh
Відвідувач
olgha89
Повідомлення: 5
451 день назад
Аууууу, куда же на ночь глядя на такую нямочку смотреть. Все, пошла рот скотчем заклеивать и холодильник гвоздями забивать)
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад
всё можно, только в меру Archie_07
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

"Картопляна піца"

Складові:

- 4 великі картоплини
- 2 помідори
- 100-150 г ковбаси або сосисок або курячого м'яса
- майонез
- 2 ст.л. борошна
- Сіль перець за смаком, зелень
- Сир 50-100 гр.




приготування:


1. Картоплю натерти на крупній тертці, додати яйце, щіпку солі, перець, борошно, все ретельно перемішати.

2. Отриману суміш викласти у формі великого млинця на сковороду з рослинним маслом і смажити з одного боку 10 хвилин.

3. Блин перевернути на іншу сторону, змастити майонезом викласти помідор, ковбасу, зелень, зверху посипати сиром, накрити кришкою і смажити ще 10 хвилин.
Відвідувач
Ekonomka
Повідомлення: 30
29 днів назад
Подскажите вкусное тесто для домашней пиццы. Яйцо нужно ложить?
Відвідувач
Diama
Повідомлення: 4
г. Харьков
324 дня назад
Ингредиенты
Пшеничная мука 175 г
Соль по вкусу
Оливковое масло 1 столовая ложка
Сухие дрожжи 1 чайная ложка
Вода 125 мл
Соединить муку, соль и дрожжи в кухонном комбайне. Соединить в кувшине масло и воду. Не выключая комбайн, влить жидкость и замесить однородное тесто. Переложить на стол, посыпанный мукой и месить тесто 2-3 мин.
Переложить тесто в миску и смазать снаружи оливковым маслом. Накрыть миску пищевой пленкой и поставить в теплое место на 40 мин, пока тесто не увеличится в 2 раза.
Снова месить тесто 1-2 мин. Раскатать тесто в круг 30 см и положить на противень. Сдавить 2 см от края, чтобы получилась корочка и наполнить начинкой на ваш выбор.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

Райдужне морозиво


Заморозивши шарами різнокольорові соки, можливо приготувати таке фруктове морозиво connie_lemon
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

Курочка "Смакота".

Назва рецепта дуже точно збігається з приготовленою стравою. Робиться все настільки просто, що результат приголомшує.

Вам знадобится:
- курка, або частини;
-1 ст. л. цукру;
-1 ст. л. солі;
-1 ст. гарячої води;
-2-3 зубчики часнику.

приготування:
1. Курячі частини промити і укласти на сухий лист.
2. Змішати цукор і сіль в маленькій каструльці. Нагрівати на сильному вогні до тих пір поки цукор не розплавиться. Як тільки суміш потемніє зняти з вогню, залити склянкою гарячої води (коли ви заллєте "карамель" водою вона затвердіє) і поставивши на повільний вогонь розмішувати до повного розчинення.
3. Залити курку соусом, зверху на курку покласти дрібно нарізаний або пропущений через прес часник.
4. Смажити в духовці до рум'яної скоринки при температурі 200-230 гр.

На запах, збіжаться всі сусіди!
Смачного!
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

ТОРТ "КЛУБНИКА"


Складові:

Для тіста:
● 1.5 склянки пшеничного борошна,
● 100 г вершкового масла,
● 1 стакан цукрового піску,
● 1/2 склянки сметани,
● 1 ч. ложка соди,
● 3-4 яйця (3 якщо великі, відповідно 4 - якщо дрібні).

Для начинки:
● 800-900 гр. свіжої полуниці (але можна і заморожену),
● 2 склянки сметани,
● 1 склянка цукрової пудри.

приготування:

1. Відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки збиваємо з цукром, потім додаємо сметану та розтоплене масло.
2. Перемішуємо міксером. Додаємо борошно змішане з содою. Ще раз перемішуємо.
3. Збиваємо білки і акуратно перемішуючи вводимо в тісто.
4. Рознімну форму змащуємо маслом, викладаємо тісто і випікаємо в розігрітій до 180-190 градусів духовці приблизно 40 хвилин.
5. Полуницю засипаємо 2-3 ложками цукрового піску і залишаємо приблизно на півгодини, щоб ягоди дали сік.
6. Виймаємо основу і акуратно розрізаємо на два коржі.
7. Кожен корж просочуємо соком з полуниці.
8. На нижній корж викладаємо полуницю. Великі ягоди розрізаємо на половинки.
9. Сметану збиваємо з цукровою пудрою і отриманим кремом заливаємо полуницю.
10. Накриваємо другим коржем - зверху заливаємо сметану і пудру. Прикрашаємо ягодами.
11. Даємо годину-другу просочитися (краще в холодильнику).
Редагувалось: 1 раз (Останній: 4 жовтня 2016 у 08:28)
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

Гострі, пряні, мариновані баклажани по-єгипетськи.


Баклажани просто запаморочливі !!!
Закуска і до обіду, і до "остограммчику" супер !!!)))

Якщо баклажани маленькі, подаємо на стіл цілком, якщо великі - можна нарізати поперек, шириною 2-3 см. А ще дуже смачно вмочати хлібцем в насичену оливкову олію від баклажанчиків.

Вам буде потрібно:

Баклажани (маленькі) - 8-10 шт.,
Перець болгарський (червоний) - 1 шт.,
Перець чилі - 1 стручок,
Часник - 6-7 зубчиків,
Оливкова олія - ​​150-200 мл.,
Петрушка - 1 пучок (великий),
Сік лимона - 4-5 ст.л.,
Оцет (можна малиновий 6%) - 1 ст.л.,
Коріандр мелений - 1 ст.л.,
Каррі (порошок) - 1 ст.л.,
Кумин (мелений) - 0,5 ч.л.,
Перець чилі (мелений) - 0,5 ч.л.,
Сіль за смаком.

Як готувати:

1. Баклажани промити, обсушити, змастити оливковою олією, покласти на деко, застелене фольгою, і поставити запікати в нагріту духовку до 200 гр. на 20-25 хвилин, або до тих пір, поки баклажани не стануть м'якими.
Дати баклажанам трохи охолонути і руками акуратно прибрати плодоніжки. У тому місці, де були плодоніжки, ретельно присолити сіллю і залишити на 1 годину.

2. Солодкий і гострий перець порізати на половини і очистити, потім нарізати маленькими кубиками. Часник потовкти в ступці або пропустити через прес. Петрушку дрібно порізати. Змішати всі інгредієнти. Додати сіль, коріандр, каррі, червоний гострий мелений перець, кумін, лимонний сік, оцет і 50 мл оливкової олії. Перемішати.

3. У кожному баклажані збоку зробити надріз, присолити трохи і покласти всередину начинку.

4. Покласти баклажани в контейнер, стерилізовані банки. Залити оливковою олією і поставити в холодильник. Через 5 днів баклажани готові.

Смачного!
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

Засолка сала в розсолі в банці.


Складові:
Сало - 1 кілограм
Вода - 1 літр (очищена)
Сіль - 100 грам
Часник - 3 зубчики
Перець горошком - 10 штук
Лист лавровий - 3 штуки
Спеції - 1 за смаком

Приготування:

1. Сало нарізаємо кусками по 5-7 см товщиною, промиваємо кожен шматочок під проточною водою і обсушуємо рушником. Складаємо в чисту банку, але не дуже щільно.
2. Зробимо розсіл. Кип'ятимо воду з усіма спеціями і сіллю. Коли вся сіль розчиниться, вимикаємо вогонь і додаємо подрібнений часник. Ретельно перемішуємо, і залишаємо остигати.
3. Рідина повинна бути не киплячою, але гарячої. Заливаємо так, щоб всі шматочки були покриті розсолом. Закриваємо кришкою, відправляємо в холодильник на три дні.
4. Готові шматки дістаємо, обсушуємо рушником і подаємо відразу ж до столу! А можна відправити в морозилку і подавати в замороженому вигляді.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

Баклажани в томаті.

Баклажани користуються не меншою популярністю, ніж огірки і помідори, і можуть бути подані як соус або гарнір до будь-якого блюда, може бути каша, макарони або картопля в будь-якому вигляді. Дуже смачні баклажани готуються дуже швидко і зберігаються довго, тому їх можна консервувати на зиму як
закуска, соус або гарнір.
Мало хто вміє готувати баклажани, але вони не менш корисні, ніж інші овочі.

Цей рецепт допоможе не тільки освоїти нову страву, а й використовувати її в різний час в різних якостях. Чи не кожне блюдо може похвалитися тим, що воно може виступати в якості доповнення таких гарнірів як каші, картопля або вермішель. Баклажани в томаті можливо використовувати для приготування ранкових бутербродів на сніданок: швидко, ситно і корисно.

Основні інгредієнти:

баклажани - 1 кг;
помідори - 1,5 кг;
оцет - 2 столові ложки;
сіль - 1 чайна ложка.

Зручне і швидке приготування:

Для того щоб приготувати одну з найсмачніших консервацій на зиму, потрібно якісно почистити баклажани. Їх розмір не має значення, тому що необхідно їх нарізати кубиками приблизно одного розміру. Бажано робити кубики великими, щоб можна було, як то кажуть «увіткнути зуб».

Розкладаємо отриманий матеріал на деко і відправляємо на 30 хвилин в духовку, розігріту до 200. При запіканні потрібно помістити деко приблизно по середині духовки, тому що в верху вони пересушатся, а в нижній частині просто пригорять.
Поки баклажани запікаються, поширюючи свій аромат, потрібно змолоти помідори і проварити їх у каструльці близько 5 хвилин. Практично одночасно буде готовий і томат і наші баклажани, підсушені в духовій шафі. Відправляємо до томату наші баклажани і підсолюєм суміш. Продовжуємо варити близько 10 хвилин і перевіряємо баклажан на м'якість. Якщо вона задовільна, то можна додати оцет і варити ще пару хвилин.
Готову суміш потрібно розливати по готовим простерилізованим літровим баночках і закатати стандартним способом. Вийде дві баночки місткістю в 1 літр. Їх потрібно перевернути на кришки і трохи вкрити до повного охолодження.

Смачні варіанти:

любителі гостренького можуть поекспериментувати з базовим рецептом і буквально на останній стадії готовності додати 1 головку дрібно нарубаного або давленного часнику. Якщо додати занадто рано, то він вивариться і залишиться тільки запах, а якщо буквально за 2 хвилини до вимикання, то часник пройде якісну термічну обробку, але не встигне втратити притаманну йому гостроту.
Під час подачі на стіл як гарнір до основних страв можна прикрасити гілочками зелені (кріп або петрушка прекрасно доповнять смак баклажан в томаті).
Сторінки: 1 2 3 Наступна Останній

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз