Готовим дома

Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2948
г. Гадяч
2 дня назад

Кулінарні хитрощі для тіста.


1. Завжди додайте в тісто розведений картопляний крохмаль – булки і пироги будуть пишними і м'якими навіть на наступний день. Головна умова смачних пирогів — пишне та добре зійшовше тісто: борошно для тіста необхідно просіяти: з неї видаляються сторонні домішки, і вона збагачується киснем.

2. У будь-яке тісто (крім пельменного, листкового, заварного, пісочного), тобто тісто на пироги, млинці, хліб, оладки — на півлітра рідини додайте завжди «жменю» (приблизно столова ложка з гіркою) манки. Жменя манки і завжди буде хороша випічка." Ось така - безцінна рада.

3. Додавати в тісто, крім молока півсклянки мінводи. Розвести 1 ч. л. соди 1/2 ст. води і злегка загасити її лимонною кислотою або оцтом.

Випічка, дійсно, виходить супер.Навіть залишившись на наступний день, пишненька.

4. У приміщенні, де обробляють тісто, не повинно бути протягу: він сприяє утворенню дуже щільною скоринки на пирозі.

5. При замісі дріжджового тіста всі продукти повинні бути теплими або кімнатної температури, продукти з холодильника уповільнюють підйом тіста.

6. Для дріжджових виробів рідина завжди повинна бути підігрітою до 30 - 35ºС, так як дріжджові грибки рідини, що мають більш низьку або високу температуру, втрачають свою активність

7. Коли ви обминаєте тісто руки повинні бути сухі.

8. Перед тим як поставити вироби з тіста в духовку, йому дають підійти протягом 15 - 20 хвилин. Перед випічкою тісто дайте повністю підрости.

9. Пироги на деко випікати на середньому вогні, щоб начинка не пересохла.

10. В тісто (дріжджове і прісно-здобне) найкраще додавати нерозтоплене вершкове масло, так як розтоплене масло погіршує структуру тіста.

11. Пироги, приготовані на молоці, більш смачні і ароматні, скоринка після випічки блискуча з красивим кольором.

12. Дріжджі для тіста повинні бути свіжими, з приємним спиртним запахом. Перевірте дріжджі заздалегідь. Для цього приготуйте невелику порцію опари і посипте шаром борошна. Якщо через 30 хвилин не з'являться тріщини, то якість дріжджів погане.

13. При надлишку цукру в тісті пироги швидко «рум'яняться» і навіть підгорають. Сповільнюється бродіння дріжджового тіста, і пироги виходять менш пишними.

14. Жири, розм'якшені до густоти сметани, додають в кінці замішування тіста або при його обминці, від цього бродіння тісто поліпшується.

15. Щоб готові пироги були більш ніжними і розсипчастими, в тісто кладіть тільки жовтки.

16. Високі пироги випікають на слабкому вогні, щоб вони рівномірно пропікалися.

17. Тісто для пирога, випікаємого на деку, розкочують як можна тонше, щоб добре відчувався смак начинки.

18. Щоб нижня частина пирога була сухою, злегка посипте нижній шар пирога крохмалем, а потім вже викладайте начинку.

19. Ні тісту, ні опарі не слід давати перебудовуватись, так як це викликає погіршення якості тіста. Достатньо 3 годин, але обов'язково в теплі.

20. Пироги з дріжджового тіста можна змащувати молоком, а при бажанні посипати зверху сіллю, маком, кмином.

21. Закриті пироги перед випіканням змащують збитим яйцем, молоком, цукровою водою. Завдяки цьому на готовому пирозі з'являється апетитний глянець. Найкращий блиск виходить при змащенні жовтками.

22. Пироги, які посипають цукровою пудрою, змазують також маслом — воно надає їм приємний аромат.

23. Пироги, змащені яєчним білком, набувають під час випічки блискучу рум'яну скоринку.

24. Чим більше в тісті жиру і менше рідини, тим більш розсипчастими виходять вироби.

25. Якщо в тісто перекласти соди, то пиріг вийде більш темного кольору з неприємним запахом.

26. Тонке тісто легко розкачати, обернувши качалку чистою полотняною ганчіркою.

27. Якщо тісто занадто вологе, покладіть на нього аркуш пергаменту і розгортайте прямо через папір.

28. Пироги з пісочного тіста слід виймати з форм охолодженими.

29. Перш ніж додавати в тісто родзинки, його потрібно обваляти в борошні.

30. Сіль завжди додають до борошна лише тоді, коли опара вже отбродила.

31. Чим більше в тісті жиру і менше рідини, тим більш розсипчастими виходять вироби.

32. Якщо тісто вже підійшло, а у вас немає часу поставити його в духовку, прикрийте тісто добре змоченим папером, попередньо струсивши з нього воду.

33. Гарячий пиріг краще не різати. Але якщо це необхідно, ніж потрібно нагріти в гарячій воді, швидко витерти і різати.

34. Якщо пиріг не знімається з дека, відокремлюють його від листа ниткою.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2948
г. Гадяч
2 дня назад

Густий крем для торта.


Вам знадобиться:

- вершки 35 % - 1 стакан;
- цукрова пудра - дві столові ложки;
- сметана 30 % - чотири столові ложки;
- ванільний цукор - за смаком.

Приготування.

Вершки змішуємо зі сметаною і виливаємо в каструлю. Потім поставимо в холодну воду або лід і взбиваємо за допомогою віночка до утворення густої пишної піни. Потім, продовжуючи взбивання, додамо цукрову пудру з ванільним цукром і гарненько перемішаємо. Готовий крем поставимо в холодильник і залишимо там на 2-3 години.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2948
г. Гадяч
2 дня назад

Пастрома з курки "Забудьте про ковбасу".


Приготування:

З'єднати ваші улюблені спеції (наприклад, мелений коріандр, суміш перців, хмелі-сунелі, мелена паприка), сіль, часник і рослинне масло.
Філе курячої грудки (2 шт. по 250 гр.) добре змастити отриманою сумішшю і залишити хвилин на 30, можна і довше. Тим часом духовка розігрівається до 250 С.
На деко, застелене фольгою, викласти філе (2шт.) і на 12 хвилин в духовку при тій же температурі (якщо грудка більше, то 15 хв. - не більше). Перетримувати не треба, інакше м'ясо вийде сухе.

Духовку вимкнути, НЕ ВІДКРИВАТИ дверцята 4 години!
Швидко, легко і просто.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2948
г. Гадяч
2 дня назад

Рецепт хліба.


Немає нічого смачнішого домашнього хліба, зробленого своїми руками.

Інгредієнти:

- 1 літр води кип'яченої;
- дріжджі 50 гр., найкраще сирі;
- масло рослинне 3 ст. ложки;
- цукор 2 ст. ложки;
- сіль 2 ч. ложки;
- борошно 1,5 - 1,7 кг.

Приготування:

Бажано все додавати по порядку, починаючи з дріжджів, розчинити їх у теплій воді, потім масло рослинне, цукор, сіль і борошно.

Головне тут, це заміс хороший.

Покласти в тепле місце на годину, півтори, тісто без опари, тому потрібно його опускати, осаджувати двічі. Коли підійде перший раз, треба тісто опустити, після другого підйому - його розподіляємо у форми і пів години тісто дозріває, піднімається.

Випікаємо в електричній духовці внизу при температурі 220 градусів 40-45 хвилин.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2948
г. Гадяч
2 дня назад

Смажимо картоплю правильно. З рум'яною скоринкою.


Всі люблять смажену картоплю, причому навіть ті, хто вважає це блюдо шкідливим. Але хоч іноді можна побалувати себе смачною рум'яної картоплею? Є кілька правил, які допоможуть вам приготувати смачний, підсмажену картоплю.

Правило №1

Картоплю після очищення і нарізання обов'язково треба замочити в холодній воді. Вода повинна бути холодною для того, щоб витягнути з коренеплоду крохмаль. Якщо вода буде гарячою або теплою, крохмаль залишиться в коренеплодах, і готове блюдо стане більше схожим на тушковану картоплю. Крохмаль заважає картоплі підрум'янюватися, тому від нього необхідно позбутися шляхом вимочування. Чим молодша картопля, тим довше її варто вимочувати. Краще всього, якщо на це піде 30 хвилин або 1 годину.

Правило №2

Після вимочування картоплю необхідно ретельно висушити. Краще, якщо ви складете картоплю на друшляк, а потім висушіть на паперовому рушнику. Підійде і звичайне полотняне. Картопля має бути суха, тому що надлишки вологи завадять утворенню рум'яної скоринки. Та й контакт води з гарячим жиром може стати причиною плям на вашому фартусі або кухонного начиння.

Правило №3

Сковорода повинна бути розпечена, а масло на ній підігріте. Не варто шкодувати олії, картопля повинна в неї добре занурюватися. Не забувайте, що улюблена багатьма картопля фрі смажиться у великій кількості киплячої олії.

Правило №4

Солити і додавати різні спеції треба тільки після того, як картопля готова. Якщо ви посолете картоплю під час смаження або до неї, то вона віддасть вологу, яка завадить утворення рум'яної скоринки. Після того, як картопля готова, викладіть її на блюдо, що дозволить стекти зайвому маслу. Потім посоліть і додайте спеції.

Правило №5

Ніколи не накривайте картоплю кришкою під час смаження. Для одержання рум'яної і хрусткої скориночки картопля має смажитися на відкритій сковороді.

Правило №6

Не кладіть занадто багато картоплі на сковорідку. Оптимально 2-3 шари. Не більше.

Смачні рекомендації:

Хочете надати готовій картоплі пікантний аромат і смак? Тоді перед приготуванням в розпеченій олії підсмажте кілька зубчиків часнику. Після того, як він підрум'яниться, дістаньте його і викладіть смажити картоплю. Якщо в кипляче масло кинути гілочку розмарину і через кілька хвилин дістати, то готова картопля буде мати приємний хвойний аромат і легкий присмак.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2948
г. Гадяч
2 дня назад

Домашня Куряча ковбаска

Смакота ! БЕЗ ХІМІЇ !

Найсмачніша з усіх ковбас – це, звичайно ж, домашня ковбаса, зроблена своїми руками, без всяких шкідливих добавок і домішок.

Інгредієнти:

- 500 г курячого м'яса,
- 3 зубчики часнику,
- 200 мл вершків,
- 2 яєчних білка,
- 1 ч. л. солі,
- 1 ч. л. солодкої меленої паприки,
- чорний мелений перець,
- спеції і трави за смаком.

Перший варіант:

Куряче м'ясо пропустити через м'ясорубку. Часник подрібнити і додати курячий фарш.
Потім додати у курячий фарш вершки, яєчні білки, спеції і дуже добре вимісити, щоб вийшла однорідна маса.
Викласти отриманий курячий фарш у фольгу і щільно загорнути і закрутити кінці.

Зверху фольгу обернути декількома шарами харчової плівки і зав'язати кінці ниткою, так щоб не проникла вода.
Викласти в каструлю заповнену водою, так щоб вода покривала ковбасу і варити 30-40 хвилин. Вийняти з води і остудити.
Покласти варену ковбасу домашню в холодильник на ніч.

Другий варіант:

Начинити кишки. Зв'язати з обох сторін ниткою. Зробити в ковбасі кілька проколів тонкою голкою.
Воду довести до кипіння і посолити. Варити ковбасу при дуже слабкому кипінні. Остудити.

Викласти готову ковбасу на деко і поставити в розігріту духовку хвилин на 20.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2948
г. Гадяч
2 дня назад

Приголомшлива солона скумбрія.


Це найбільш вдалий рецепт солоної скумбрії, від якої всі будуть в повному захваті.

Інгредієнти:

Сіль – 5 ст. л. без верху;
Цукор – 2 ст. л.;
Чай чорний без добавок — 3 ст. л.;
Цибуля – 1 шт.;
Вода – 1 л.

Приготування.

Маринад.
У каструлю набираємо воду, додаємо сіль, цукор, нарізану цибулю, чай чорний. Чаю можна взяти і більше, все залежить від його якості.
Він, по-перше, колір рибі надає копчений, а по-друге, дубильні речовини роблять її щільною і красивою. Маринад кип'ятимо хвилин п'ять і відставляємо в сторону до повного охолодження.

Чистимо рибу.
У цей час чистимо рибу. Брати можна не тільки скумбрію, оселедець теж чудово піде. Видаляємо голову, нутрощі, промиваємо. Якщо риба заморожена, то даємо їй розтанути до того стану, щоб можна було почистити, і маринуємо.

Беремо пластикову пляшку з-під мінеральної води/пива/лимонаду. Відрізаємо шийку так, щоб всередину пролазила риба. Складаємо в пляшку скумбрію. У 1,5-літрову увійде 2 штучки, а в 2-літрову всі чотири.

Просушуємо на паперовому рушнику.
Заливаємо рибу маринадом і ставимо в холодильник на 2 доби. Потім виймаємо, просушуємо і з'їдаємо, настільки вона смачна, малосольна і ніжна.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2948
г. Гадяч
2 дня назад

Домашній плавлений сир.


Цей рецепт приготування плавленого сиру володіє ніжним смаком та ароматом. Взагалі плавлений сир незамінний на кухні. З нього можна приготувати безліч страв, таких як бутерброди, соуси, випічка, його можна розчинити в бульйоні і т. д.
Так і про користь такого продукту теж не можна замовчувати. Всім добре відомо, що сир багатий кальцієм, який просто незамінний для дітей.

Час приготування: 10 хв+ охолодження.
Порцій: 2-4

Вам знадобиться:

- Сир 500 грам;
- Молоко 0,5 склянки;
- Масло вершкове 2 столові ложки;
- Сіль за смаком;
- Сода 0,5 чайної ложки.

Як готувати:

Крок 1.
Для початку розімніть виделкою сир, щоб не було грудочок. Потім додамо соду і розмішуєм. Наливаємо молоко і перемішуємо до однорідності.

Крок 2.
Перекладаємо цю масу в каструлю і ставимо на слабкий вогонь. Обов'язково постійно помішуйте. Як тільки почне ця маса нагріватися, викладаємо в неї всі інші інгредієнти: масло і спеції. А ось які спеції можете вирішувати самі, якщо ви любите гостре, то можна додати перці мелені або ж часник, пропущений через часникодавку. А можна насипати сушену зелень, наприклад кріп, паприка, кмин і т. д.
Так само можна додати дрібно порізану шинку або салямі. Отже, розчиняємо всі компоненти на вогні. Як тільки вона стане гладкою і однорідною масою знімаємо з вогню. Поки він ще гарячий, його необхідно розлити по контейнерах.

Крок 3.
Даємо сиру трохи охолонути, після чого закриваємо його кришкою і відправляємо в холодильник. Там він повністю охолоне, після чого можна діставати і робити з нього ваше улюблене блюдо. Можна його добре заморозити і після нарізати на кубики, в такому вигляді подавати на стіл. Зберігається такий плавлений сир від 5 до 7 днів, тому можна готувати відразу декілька порцій.

Приємного апетиту!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2948
г. Гадяч
2 дня назад

Курячі стегна, смажені зі смаком шашлику


Якщо вам вже набридла смажена курка, то рекомендується приготувати її саме за цим рецептом. Стегна виходять дуже смачні і ніжні, а маринована цибуля надає їм смак шашлику! Новий і цікавий смак з мінімумом витрат!! Спробуйте!!!

Інгредієнти::

- 6 невеликих курячих стегон,
- 1 велика цибулина (або парочку середніх),
- 1-2 зубчики часнику,
- 1 ст. л. оцту 9%,
- 1 ч. л. цукру,
- сіль, перець за смаком.

Приготування:

Цибулю нарізати півкільцями, додати цукор, оцет і пом'яти руками.

Стегна помити, просушити паперовим рушником, зрізати зайву шкіру і жир. Потім натерти перцем, можна ще улюбленими спеціями за смаком, і пропущеним через прес часником. Солити поки не потрібно.
На стегнах можна зробити неглибокі надрізи, щоб вони швидше промаринувалися і обжарились.

Стегна викласти в миску шкіркой вниз, пересипаючи кожен шматочок маринованою цибулею.
Поставити в холодильник маринуватися на 5-6 годин.

Після чого, стегна обтрусити від цибулі, посолити і викласти шкіркою вниз на добре розігріту сковороду з рослинним маслом. Накрити кришкою і обсмажити на досить сильному вогні до зарум'янювання. Якщо трохи підгорить шкірка не страшно, це тільки посилить смак шашлику.
Потім стегна перевернути, зменшити вогонь і смажити під кришкою 15-20 хвилин.

Окремо обсмажити цибулю, викласти на курку і тушкувати без кришки ще хвилин 5 на маленькому вогні. А можна просто посипати обсмаженою цибулею при подачі курки.

Все, можна подавати до столу з гарніром за смаком))) Але якщо дати стегнам з цибулею постояти годинку, то смак шашлику помітно посилиться!

Приємного вам апетиту!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2948
г. Гадяч
2 дня назад

Сирники


Інгредієнти:

- Сир — 500 г.;
- Борошно — 0,5–0,75 склянки;
- Яйця курячі — 1 шт.;
- Цукор — 2 ст. л.;
- Масло топлене — 20-30 г.;
- Сіль — 1/4 ч. л.

Приготування:

1. У мисці добре розтерти сир (творог). Щоб сирники вийшли більш ніжними, можна протерти сир через сито.
2. Додати до сиру яйце, борошно, цукровий пісок і сіль за смаком.
3. Ретельно перемішати інгредієнти. Маса повинна бути м'якою і не прилипати до рук. У разі, якщо сир дуже жирний, кількість борошна при приготуванні можна збільшити.
4. Стіл або дошку посипати борошном. Скачати з сирної маси невеликі «ковбаски» діаметром приблизно 5 см. Нарізати «ковбаски» поперек на рівні шматки товщиною 1 сантиметр, а потім обваляти в борошні.
5. На середньому вогні в сковороді розігріти топлене масло. Викласти сирники.
6. Обсмажувати сирники до зарум'янювання - по 5 хвилин з кожної сторони.

Приємного апетиту!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2948
г. Гадяч
2 дня назад

Шоколадно-банановий торт "Сюрреаліст".


Інгредієнти:

Шоколадний шар:
- 250 гр темного шоколаду,
- 170 гр вершкового масла,
- 3 ст. л. какао,
- 5 ст. л борошна,
- 3 яйця,
- 4 ст. л. цукру.

Бананово-сирний шар:
- 200 гр сиру,
- 2 яйця,
- 2 невеликих солодких банана,
- 2 ст. л. цукру.

Приготування:

Починаємо з шоколадного шару. На водяній бані розтоплюємо шоколад і вершкове масло до однорідності.
Яйця збиваємо з цукром міксером протягом 5 хвилин, не більше.
Борошно змішуємо з какао.
Додаємо шоколад до збитого яйця та інтенсивно перемішуємо, щоб шоколад не осів на дні. Потім просіваємо борошно з какао в суміш і акуратно змішуємо, позбавляючись від грудочок. Шоколадний шар готовий.

Сирний шар.
Сир, яйця, цукор і банани складаємо в блендер.
Перемелюємо в блендері до однорідної маси.

Змащуємо форму вершковим маслом. Спочатку тонким шаром викладаємо шоколадну масу, можна залишити кілька прогалин. Зверху нерівномірно вкладаємо сирно-бананову масу. Обережно сірником зробимо кілька гарних хвиль, змішуючи шари.
Далі викладаємо шари по-черзі, так само нерівномірно.
Випікаємо в духовці 30 хвилин при 175С.

Приємного апетиту.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2948
г. Гадяч
2 дня назад

Тушкована квасоля з овочами.


Вам знадобиться:

- 300 г помідорів,
- 200 г кабачків і сухої квасолі,
- 30 г рослинного масла,
- 1 цибулина,
- 1 ст. л. томатної пасти,
- 1 зубчик часнику,
- зелень свіжа,
- сіль.
Як готувати.

Як загасити квасолю з овочами.
Попередньо вимочену у воді протягом 4 год. квасолю викласти в каструлю і відварити 1 годину. Обсмажити дрібно нарізані цибулю і часник до зарум'янювання, додати квасолю, довільно нарізані помідори і кабачки, покласти томат-пасту, перемішати і згасити всі 25 хв., в кінці підсолити за смаком.

Перед подачею заправити блюдо рубаною свіжою зеленню.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2948
г. Гадяч
2 дня назад

Домашній плавлений сир з печерицями - нереальна смакота!


інредієнти:

- 500 гр. сиру (домашній сир),
- 2 яйця,
- 2-3 ст. л. сметани (домашня),
- сіль за смаком (приблизно 1 ч. л. без гірки),
- 1 ч. л. соди (не повна без гірки),
- петрушка 5 гілочок (можна кріп, дрібно порізати),
- 200 гр. грибів (печериці).
Приготування:

1. Всі інгредієнти змішуємо і збиваємо все блендером.
2. Ставимо каструлю на водяну баню, помішуючи варимо (близько 15 хвилин), а в цей час маса розплавиться, стане однорідною.
3. Якщо навіть при розплавлюванні маса не зовсім однорідна, можливо ще раз скористатися блендером (поки в сир не додали гриби!)
4. Гриби дрібно нарізаємо і обсмажуємо на рослинній олії до готовності (злегка посолити, можна додати чорний мелений перець).
5. Коли сирна маса повністю розплавиться, додаємо петрушку і смажені гриби, гарненько перемішуємо.
6. Відразу ж виливаємо у форму (можна в скляну баночку) і обов'язково на хлібець.
7. Даємо сиру повністю охолонути, поміщаємо в холодильник.
8. Для пікантності можна додати пару зубчиків часнику (подрібленого).

Доповнення:

1. Якщо немає домашньої жирної сметани, можливо замінити її на 70-100 гр. гарного вершкового масла.
2. Такий сир дуже смачний не тільки в бутербродах, його можна додати на гарячі спагетті (оригінально і смачно).
3. Сир можна готувати з різними добавками, це смачно, корисно і бюджетно!

Приємного апетиту!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2948
г. Гадяч
2 дня назад

Цитрусова вода.


Приготування (на 2 літри води):

1. Нарізаємо половинками кружечків 1 апельсин, 1 лайм, 1 лимон. Кладемо в банку, трохи розминаємо, щоб фрукти дали сік, але не перетворилися на кашу. Заповнюємо банку льодом, доливаємо водою до краю. Акуратно перемішуємо ручкою ложки. Закриваємо кришкою, ставимо в холодильник або просто у прохолодне місце.

2. Можна пити відразу, але аромат стане більш насиченим через 1-2 години, а ще більш повний смак напій придбає через добу. Навіть до наступного дня крига може розтанути не повністю і буде служити своєрідним ситом, який відокремлює воду від шматочків фруктів.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2948
г. Гадяч
2 дня назад

Готуємо славнозвісні солодощі.

JC_doubleup

Рецепт «Bounty».


Інгредієнти:
- Вершки (20 % жирності) – 200 мл.,
- Кокосова стружка – 200 г.,
- Молочний шоколад – 300 г.,
- Цукор – 80 г.,
- Вершкове масло – 50 г..
Приготування:

1. На повільному вогні розтоплюємо вершкове масло, цукор і вершки та знімаємо з вогню. Додаємо кокосову стружку і ретельно розмішуємо. Надаємо начинці форму та прибираємо в морозилку на 1 годину.

2. Далі надаємо баунті форму, розрізаючи на потрібні шматочки.

3. Тепер займемося глазур'ю. Для цього на водяній бані розтоплюємо шоколад. Для того щоб він був не дуже густим - додамо трохи рослинного масла.

4. Далі дістаємо з морозилки один батончик, наколюємо зубочисткою, і занурюємо в шоколад. Викладаємо на тарілку і чекаємо поки застигне. Те ж саме повторюємо з іншими батончиками баунті.

5. Для прикраси можна розтопити ще і білий шоколад і зробити візерунок. Ставимо в холодне місце.

Готуємо «Twix» (Твікс).


Інгредієнти:
- Масло вершкове - 400 г.,
- Борошно - 2 склянки,
- Цукор - 0,5 склянки,
- Молоко згущене - 2 банана,
- Шоколад молочний - 300 г..
Приготування:

1. Масло нарізаємо кубиками (3 кубика відкласти для карамельної маси), додаємо борошно, цукор, можна ще пів чайної ложечки солі... все перемішуємо, краще всього скористатися блендером, буде набагато легше і швидше!

2. Висипаємо цю крихту в форму, гарненько утрамбовуємо, розрівнюємо. Ставимо в духовку при 180 град. на 20 хвилин.

3. Тепер в сковороді будемо готувати карамельну масу.
Для цього кладемо 3 кубики масла, виливаємо 2 банки згущеного молока. Ставимо на вогонь і починаємо проварювати до утворення карамельної маси.

4. Маса починає густіти! І готово! (приблизно 20 хвилин, щоб приготувалася карамельна маса).

5. На повністю остиглий корж викладаємо масу і добре розрівнюємо!

6. Шоколад розтоплюємо в мікрохвильовці, або на водяній бані (2 плитки десертного і 1 молочного шоколаду). Виливаємо шоколад зверху на карамель - добре розрівнюємо і прибираємо в холодильник для повного застигання.

7. Виймаємо... нарізаємо... і насолоджуємося!

Рецепт «Рафаелло».


Інгредієнти:
- Кокосова стружка — 250 г.,
- Згущене молоко — 200 г.,
- Мигдаль — 100 г..
Приготування:

Десерт займе від сили хвилин 15.
Висипте в глибоку миску кокосову стружку і вилийте туди ж згущене молоко. Гарненько перемішайте. Вийде така солодка кашка. Дайте їй постояти мінімум 1 годину, а якщо є можливість, то й більше. Традиційно Рафаелло робиться з мигдалем, однак горіхи можна використовувати будь-які. А взагалі всередину цукерок можна класти і курагу і чорнослив, кому що подобається.

Підготуйтеся до формування цукерок. Насипте кокосову стружку в окремий посуд, підготуйте ємність для готових цукерок і візьміть солодку масу та горіхи. З солодкої кашки руками зробіть коржик, на середину укладіть горішок і, стискаючи долоню, отримаєте кульку. Трохи підправте його, щоб форма була рівною і можна обкатувати в сухому кокосі.

Готуємо «Снікерс».


Інгредієнти:

Для першого шару:
- 200 г. - молочного шоколаду,
- 50 г. - цукерок-ірисок,
- 50 г. - вершкового масла,

Для другого шару:
- 4 ст. л. - вершкового масла,
- 1 склянка цукру,
- 1/4 склянки згущеного молока,
- 1 - 1/2 склянки зефірного крему,
- 50 г. - арахісового масла,
- 1 ч. л. ваніліну,
- 1 - 1/2 склянки нарізаного солоного арахісу,

Для третього шару:
- 400 г. цукерок-ірисок,
- 1/4 склянки густих вершків,

Для четвертого шару:
- 200 г. - молочного шоколаду,
- 50 г. - цукерок-ірисок,
- 50 г. - вершкового масла,

Для зефірного крему:
- 3 білка,
- 2 ст. ложки варення,
- 3 ст. ложки цукру,
- 1 ч. л. желатину,
- 1/4 склянки води,
- 1/4 ч. л. солі.
Рецепт:

1. Для першого шару:
У маленькій каструлі на слабкому вогні розтопити молочний шоколад, іриски і масло. Гарненько перемішати до утворення однорідної маси. Залити суміш в деко (22,5 см х 32,5 см), змащене маслом. Використовуючи шпатель, розгладити поверхню маси і поставити в холодильник.

2. Для зефірного крему:
Желатин всипати у воду, гарненько перемішати і залишити на 40-50 хвилин набухати. Збити білки з дрібкою солі. Варення процідити, змішати з цукром. Варити 7 хвилин на маленькому вогні. Потім поступово влити в розчинений желатин. Туди ж додати збиті білки. Ретельно розмішати. Закрити харчовою плівкою.

3. Для другого шару:
У середній каструлі розтопити вершкове масло на середньому вогні. Змішати з цукром і згущеним молоком. Після того, як суміш закипить, варити ще 5 хвилин, постійно помішуючи. Потім зняти з вогню і швидко перемішати з зефірним кремом, арахісовим маслом і ваніллю. Додати горіхи. Дістати деко з холодильника. Залити зефірну суміш поверх першого шару. Використовуючи шпатель, акуратно розгладити суміш рівним шаром. Прибрати в холодильник.

4. Для третього шару:
Покласти цукерки-іриски в середню каструльку. Змішати з вершками. Варити на слабкому вогні, постійно помішуючи, поки суміш повністю не розтане і не придбає однорідну консистенцію. Дістати деко з холодильника. Залити ірисову масу поверх другого шару, розгладити поверхню маси шпателем і прибрати в холодильник.

5. Для четвертого шару:
У маленьку каструльку додати молочний шоколад, іриски і масло. Готувати на слабкому вогні, постійно перемішуючи до утворення однорідної маси. Залити поверх третього шару і розгладити шпателем. Прибрати в холодильник мінімум на 1 годину. Розрізати на квадрати, подавати охолодженими.

Смачного!
l_ice
Редагувалось: 1 раз (Останній: 5 травня 2017 у 18:28)
Карта сайта ☺ → тут

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз