Готовим дома

Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1772
г. Гадяч
1 день назад

Сік апельсиновий.

З 4 апельсинів - 9 літрів соку!

Як приготувати:

4 апельсини вимити, обдати окропом (щоб зняти віск і прибрати гіркоту), насухо витерти, покласти на 2 години в морозилку, а краще на ніч.

Порізати і пропустити через м'ясорубку. Залити отриману масу трьома літрами холодної кип'яченої води та дати настоятися близько 10 хвилин.

Процідити через друшляк (щоб пішли великі частинки), потім процідити через дрібне сито, або через марлю, складену в 5-6 шарів. Якщо цідити відразу через марлю, то великі частинки відразу заб'ють отвори і сік важко буде процідити.

У проціджений сік додати ще 6 літрів води, 1 кг цукру і 30 гр. лимонної кислоти, все розмішати, розлити по пляшками, дати настоятися близько години.

На виході повинно вийти 9 літрів смачного апельсинового соку.

З залишившоїся після проціджування маси можна зварити варення: додати за смаком цукру і лимонної кислоти, варити в мікрохвильовці під закритою кришкою в три прийоми по 5 хвилин, помішуючи. Вийде апельсинове желе.

Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Відвідувач
Alisushka
Повідомлення: 5
г. Киев
411 днів назад
Пряный морковный торт на оливковом масле


ИНГРЕДИЕНТЫ

400 г сочной моркови
1 банка (400 г) кусочков ананаса в легком сиропе
200 г смеси жареных орехов (грецкие, пекан, миндаль, фундук, кешью)
200 г темного коричневого сахара
4 яйца
1 стакан оливкового масла «экстра вирджин» с фруктовым ароматом
3 стакана муки
0,5 стакана манки
1 ст. л. разрыхлителя
0,5 ч. л. свеженатертого мускатного ореха
1 ст. л. имбирного порошка
0,5 ч. л. соли
сливочное масло и мукадля формы
Для крема:

600 г мягкого сливочного сыра (не плавленого)
2 ст. л. самой жирной сметаны
150 г сахарной пудры
2 лайма
Для украшения:

1 небольшая морковка
100 г сахара
ПОШАГОВЫЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТОВЛЕНИЯ
Шаг 1

Заранее подготовьте украшение: очистите морковь и нарежьте тончайшими кружочками. Сварите сироп из сахара с 2 ст. л. воды, положите в сироп морковь, варите 2 мин. Разложите кружочки моркови на противне, покрытом листом пергамента (сироп сохраните), поставьте в разогретую до 80–100 °С духовку, чтобы они высохли до состояния чипсов. Остудите.
Шаг 2

Разогрейте духовку до 170 °С. Очистите морковь и натрите на крупной терке. Очень мелко порубите ананасы. Порубите орехи, чтобы у вас получились и мелкие, и крупные кусочки. Смешайте морковь, ананасы и орехи.
Шаг 3

Взбейте яйца с солью, сахаром и остатками сиропа от морковного украшения в пышную однородную массу. Не прекращая взбивать, добавьте оливковое масло.
Шаг 4

Отдельно просейте муку с разрыхлителем, имбирным порошком и мускатным орехом. Всыпьте манку, перемешайте.
Шаг 5

Смешайте яичную массу с мучной, не слишком вымешивая. Добавьте морковь с ананасами и орехами и перемешайте, опять не слишком усердствуя.
Шаг 6

Застелите 2 одинаковые формы диаметром 24 см промасленной бумагой для выпечки и присыпьте бумагу мукой. Выложите тесто в формы поровну и поставьте в духовку. Запекайте, пока воткнутая деревянная шпажка не станет выходить из коржей сухой, 50–60 мин.
Шаг 7

Пока коржи запекаются, сделайте крем: лаймы вымойте щеткой, обсушите, снимите цедру и выжмите сок. Взбейте сливочный сыр миксером до пышности. Не прекращая взбивать, добавьте цедру, сок и постепенно сметану. Теперь, перемешивая лопаточкой снизу вверх, введите сахарную пудру. Поставьте в холодильник.
Шаг 8

Готовые коржи остудите на решетках, не вынимая из формы. Затем выньте, снимите бумагу. Один корж уложите на блюдо, смажьте кремом, сверху уложите второй корж, покройте кремом бока и верх. Дайте настояться в холодильнике минимум 4 ч. Украсьте чипсами и подавайте.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1772
г. Гадяч
1 день назад

Картопля, смажена з грибами в сметані.


необхідні інгредієнти:
- 6 картоплин середнього розміру,
- 3 ст.л. вершкового масла,
- 250 г печериць,
- 4 ст.л. сметани,
- сіль і перець,
- 1 пучок свіжої петрушки,
- 3 зубчики часнику.

Приготування.

Картоплю відварити 2 хвилини в мікрохвильовці (накривши кришкою).

Потім, нарізати її кружечками (можна не чистити).

На сковороді розігріти вершкове масло. Додати картоплю і обсмажити на впевненому вогні до утворення скоринки.

Гриби нарізати часточками, або якщо вони маленькі - просто на 4 частини. Додати гриби до картоплі і обсмажити ще кілька хвилин.

Додати сметану, посолити, поперчити, накрити кришкою і тушкувати 5-10 хвилин.

За пару хвилин до закінчення готування, додати дрібно нарізану петрушку і часник.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1772
г. Гадяч
1 день назад

Куряча бастурма в домашніх умовах.

Бастурма

Потрібні такі продукти:

- Куряче філе - 800 г.,
- Сіль - 1 стакан (не йодована, велика),
- Цукор - 2 ст. ложки,
- Коньяк - 60-70 грам.

Спеції для бастурми.
- Паприка мелена - 1 ст. ложка,
- Лавровий лист мелений - 1 ч. л.,
- Розмарин - 1 ч. л.,
- Чебрець - 1 ч.л.,
- Перець чорний мелений - 1 ч. л..

Як приготувати бастурму з курячих грудок.


Шматочки курячого філе промиваємо, очищаємо від плівок і жиру, а потім підсушуємо паперовим рушником.

Змішуємо сіль, цукор, перець і всі спеції для бастурми в ємності, в якій будемо солити філе.
Додаємо коньяк і ретельно все перемішуємо.
Вийде пастообразна маса червоно-коричневого кольору і перчено-солона на смак, з ароматом спецій і коньяку.
Одну третину нашого коньячного маринаду розподіляємо на дні ємності, а лишком маси з усіх боків ретельно натираємо куряче філе.

Потрібна ємність для засолювання - це може бути металевий або пластиковий судок.

Укладаємо в нього м'ясо, накриваємо харчовою плівкою і притискаємо невеликим гнітом.

Відправляємо м'ясо в холодильник на 24 години. Протягом цього часу 2-3 рази перевертаємо.

Крок 2. Бастурма з курки.

Через добу дістаємо наше в'ялене м'ясо з холодильника. Вигляд у нього буде трохи інший, ніж при закладці. М'ясо сильно ущільниться, віддасть рідину, буде «плавати» в рідкому маринаді.
Запах коньяку присутній, але слабкіше, ніж день тому. На смак м'ясо виходить досить солоним. Тепер промиваємо м'ясо, щоб прибрати зайву сіль. Наша куряча бастурма майже готова.

Після цього, ретельно підсушуємо куряче філе, загортаємо його в лляну серветку або в 2-3 шари марлі і знову відправляємо в холодильник або навпаки - тепле, добре провітрюване місце мінімум на два дня, в ідеалі - на тиждень. Мабуть, через те, що в суміш спецій входить паприка, готове в'ялене м'ясо має злегка копчений вид.
Редагувалось: 3 рази (Останній: 19 грудня 2017 у 15:18)
Карта сайта ☺ → тут
Відвідувач
marrriii
Повідомлення: 5
г. Киев
198 днів назад
САМЫЙ ВКУСНЫЙ И БЫСТРЫЙ ТОРТ

Ингредиенты:

яйца – 2 шт.
сахар - 1 ст.
молоко – 1 ст.
варенья – 1 ст. (ежевика, черная смородина, слива или черника)
соды – 2ч.л.
2 ст. муки

Крем для торта:

сметана – 2 ст.
сахарная пудра – 1/2 ст.

Приготовление:

1. Для торта возьмем 2 яйца, взобьем, добавив с 1 стакан сахара.
2. Добавим один стакан молока, один стакан варенья, два стакана муки, 2 чайной ложки соды.
3. Выпечем 2 коржа при температуре 180 гр. и разрежем их на пласты.
4. Взобьем два стакана густой сметаны и 0,5 стакана сахарной пудры.
5. Коржи промажем сметанным кремом и поставим торт пропитываться в холодильник
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1772
г. Гадяч
1 день назад

Домашній лаваш.


Складові:
Борошно - 4 склянки,
Вода - 1,3 склянки,
Водка - 1 ст.л,
Яйце - 1 шт.,
Масло рослинне - 2 ст.л.,
Сіль - 1 ч.л.

Приготування.

Закип'ятити воду з сіллю і маслом і негайно заварити в ній 1/2 склянки борошна, намагаючись розмішати грудки, дати охолонути.
Заварювання частини борошна робить тісто м'яким і пластичним.

Додати яйце і горілку (можна без горілки), перемішати (яйце і масло, це підвищує "пузирчастість" тіста).

Поступово додаючи решту муки, вимісити тісто. Тісто не повинно липнути до рук, якщо липне - додати ще трохи борошна.

Дати настоятися не менше 1 години. У процесі вистоювання 1 раз перем'яти.

Шматочки тіста брати розміром з куряче яйце і тонко розкачувати.

Випікати на добре розігрітій сковороді до появи здуття по обидва боки, але не засмажувати.

Складати на тарілку, вміщену в поліетиленовий пакет.

Таким чином вони постійно будуть м'якими і в них легко можна загорнути будь-яку, на ваш смак, начинку.

Якщо потрібно більш тривале зберігання лавашів, то потрібно вийняти з пакета і висушити в нормальних кімнатних умовах і зберігати відкритими.

Коли знадобляться для вживання, то збризкують водою і знову в пакет. Через деякий час вони стають абсолютно м'якими.

Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1772
г. Гадяч
1 день назад

Мандариновий мармелад.


Складові:

Мандарин - 3 шт.,
Агар-агар - 1 пакетик,
Цукор - 1 стакан.


Приготування.

Віджимаємо сік з мандарин. Близько 100 грам відлити в іншу ємність, а в більшу частину соку насипати пакетик агар-агар. Розмішати гарненько і відставити на 10-15 хвилин.

У каструлю насипати весь цукор і наливати меншу частину соку, що залишали (100 г). Закип'ятити.

Влити сік з агаром, довести до кипіння і можна розливати по формах або в одну велику форму.

Поставте на 2 години в холодильник, щоб застиг мармелад.

Потім порізати на шматочки, можна посипати цукром.

Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1772
г. Гадяч
1 день назад

Тістечко «Їжачки»


Складові:

Печиво - 700 г.,
Молоко згущене - 2 банки,
Пудра цукрова - 150 г.,
Какао-порошок - 4 ст.л.,
Масло вершкове - 250 г.,
Мак - 4 ст.л.,
Насіння соняшникове - 100 г.,
Ізюм.


Приготування.

Печиво подрібнити. Викласти крихти в миску. Змішати з цукровою пудрою і какао-порошком. Влити згущене молоко, додати розм'якшене масло (його можна навіть трохи розтопити). Добре перемішати масу руками. З невеликих шматочків зліпити «їжачків» (підійняти носик, зробити надбрівні дуги).
Розставити «сімейку» на широкому блюді. Обваляти «їжачків» в маці, залишивши чистими «мордочки». Очки і носики зробити з родзинок (можна зробити їх також з шоколаду). Потім зробити кожному «голки» з насіння. Процес цей не швидкий і досить копіткий. Але результат того вартий.

Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1772
г. Гадяч
1 день назад

Горохова каша з цибулею і шкварками.


Склад такий:

Горох - 150 г.,
Цибуля - 2 шт.,
Сало - 100 г.,
Сіль ..


Приготування.

Сушений горошок замочують у холодній воді на 3-5 години, промивають, зливають воду, знову заливають холодною водою і варять 1-1,5 години.

Набряклий горох промити і залити холодною водою, так, щоб вода покривала горох. Варити на повільному вогні, в товстостінному горщику або каструлі. Якщо вода швидко википає, потрібно зменшити вогонь і додати ще холодної води.

Порізати сало і витопити з нього жир на розпеченій сковороді. Коли шкварки стануть золотистими, а жиру досить для смаження, додати цибулю, нарізану півкільцями.

Готовий горох пом'яти калаталом або змішати в блендері. За бажанням додати відвар (вода, в якому варився горох), дуже смачно з курячим бульйоном.

Цибуля і шкварки готові хвилин за 10-15. Кашу подавати гарячою.

Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1772
г. Гадяч
1 день назад

Пиріжки на вершковому тісті.


Інгредієнти.

Борошно - 1500 гр.,
Молоко - 200 мл.,
Вершки 25% - 200 мл.,
Вода - 100 мл.,
Дріжджі сухі швидкодіючі - 11 г.,
Цукор - 5 ст.л.,
Масло вершкове - 150 г.,
Яйце - 2 шт.,
Сіль.

Додатково:

Ковбаса,
Капуста.


Приготування.

Молоко вершки і воду змішати і злегка підігріти, засипати дріжджі і цукор, перемішати і дати постояти хвилин 10. Потім кинути туди яйця і частину борошна, вимішати до стану густої сметани. Дати постояти ще хвилин з 10.
Потім ввести масло і решту борошна, тісто має перестати прилипати до рук. Готове тісто поставити на 40-50 хвилин в тепле місце (духовка розігріта до 30 гр. дуже зручно). Тісто має добре піднятися всього один раз.

У цей час робимо начинку, тушкуємо з ковбаскою капусту (може бути будь-яка інша начинка). Ліпимо пиріжки, змащуємо їх жовтком і відправляємо в розігріту до 180 гр. духовку хвилин на 15-20.

Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1772
г. Гадяч
1 день назад

Домашні картопляні чіпси.


Інгредієнти.

Картопля - 800 г.,
Оливкова олія - ​​3 ст.л.,
Перець червоний мелений - 1 ч.л.,
Паприка - 1/4 ч.л.,
Сіль за смаком,
Перець - за смаком.


Приготування.

Картоплю нарізаємо на скибочки товщиною 2-3 мм.


Кладемо картоплю в миску, додаємо 1 ст.л. оливкового масла, паприку, кайенський і чорний перець. Солимо і перемішуємо.

Застеляємо фольгою 2 дека. Фольгу змащуємо оливковою олією. В один шар укладаємо картопляні скибочки.

Ставимо деко в розігріту до 200 градусів духовку. Печемо 15 хвилин, потім повертаємо листи на 180 градусів і печемо ще 15 хвилин, до золотистого кольору і хрусткого стану.

Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1772
г. Гадяч
1 день назад

Триколірний хліб «Косичка».


Складові.

Шпинат - 200 г.,
Борошно - 960 г.,
Дріжджі сухі швидкодіючі - 15 г.,
Сіль морська - 1,5 ч.л.,
Олія - ​​60 мл.,
Перець болгарський червоний - 1/2 шт.,
Паприка - 1 шт.,
Гарбуз мускатний - 350 г.,
Мак - 5 г.,
Кунжут - 5 г.,
Кмин - 1/2 ч.л..


Приготування.

Для зеленого хліба потрібно подрібнити в блендері шпинат з невеликою кількістю води (близько 100 мл.) і маслом, потім додати пюре в просіяне борошно з дріжджами і сіллю. Замісити тісто і залишити для підйому в теплому місці на годину.


Для червоного хліба в просіяне борошно з дріжджами і сіллю потрібно додати мелену паприку і пюре з бланшованого червоного перцю і води (близько 120 мл). Поставити в тепло для підйому на годину.


Для жовтого хліба пюре із запеченого гарбуза з водою (50-70 мл.) влити в просіяне борошно з дріжджами і сіллю. Також дати підійти в теплому місці протягом години.

Візьміть приблизно однакові шматки тіста різного кольору.


На присипаному борошном поверхні розкачайте однакові ковбаски.


Верхні кінці ковбасок з'єднайте і сплетіть з них нещільну косичку. Кінці закріпіть.


Накрийте хліб рушником і дайте підійти в теплому місці 20-30 хвилин. Потім змочіть верх водою і посипте кожен вид тіста насінням. Випікайте в розігрітій до 220 ° С духовці протягом 30-35 хвилин. Остудіть на решітці.

Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1772
г. Гадяч
1 день назад

Голубці без м'яса.


Складові.

Капуста - 12 листя,
Картопля - 400 г.,
Гриби - 300 г.,
Цибуля - 1 шт.,
Морква - 1 шт.,
Лист лавровий - 1 шт.,
Кріп за смаком,
Сіль за смаком,
Масло рослинне.


Приготування.

Картоплю відварити в підсоленій воді. Після готовності злити воду, розмісити картоплю в пюре.

Моркву натерти на тертку, порізати цибулю і гриби. Все викласти на сковороду, обсмажити до золотистої скоринки. Грибну суміш додати до картопляного пюре, ретельно перемішати.

Відокремити капустяне листя. Зняти грубі прожилки. Відварювати у воді до м'якості. Листя начинити картопляно-грибною сумішшю, сформувати голубці. На сковороді з рослинним маслом обсмажити голубці з двох сторін.

Голубці викласти в каструлю. У воду від капустяного листя додати томатної пасти, трохи солі. Залити голубці, щоб рідина трохи прикривала голубці.

Посипати зеленню. Гасити на маленькому вогні протягом 20-25 хвилин.

Смачного! declare
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1772
г. Гадяч
1 день назад

Вершкове морозиво з колою.


Інгредієнти.

Кока-кола - 500 мл.,
Вершки 20% - 250 мл.,
Сироп кленовий - 50 г.,
Цукор ванільний - 10 г.,
Сіль - 1 щіпка.


Приготування.

У форми для заморожування налийте кока-колу на 1/3. Поставте в морозильну камеру на 1 годину.

В цей час в мисці змішайте вершки з кленовим сиропом, сіллю і ванільним цукром.

У форми долийте до 2/3 вершкову суміш і поставте знову в морозильну камеру на 40 хвилин. Долийте доверху колу і поставте в морозильну камеру на 1 годину до повного замерзання.


Смачного! l_ice
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1772
г. Гадяч
1 день назад

Панфорте.


Панфорте:
традиційний італійський десерт, щільний пряник або пиріг з горіхами і сухофруктами, батьківщиною якого вважається Сієна.

Складові.

Фундук - 200 г.,
Мигдаль - 100 г.,
Фісташки - 50 г.,
Сушений інжир - 150 г. (дрібно нарізати),
Ізюм -150 г.,
Цукрова пудра - 150 г.,
Мед - 100 г.,
Мелена кориця,
Мелена гвоздика,
Борошно - 2 ст. ложки,
Цукрова пудра для обсипання.


Приготування.

• Розігрійте духовку до 180 ° С і викладіть форму для випікання папером для випічки.

• Трохи обсмажте фундук, мигдаль і фісташки в сковороді без масла, помішуючи. Дайте охолонути, видаліть з фундука шкірку і ретельно подрібніть всі горіхи. Пересипьте в миску, змішайте з інжиром і родзикою.

• Поставте цукрову пудру і мед в металевій мисці на водяну баню. Нагрівайте воду на слабкому вогні, постійно помішуючи, поки сироп не дійде до стадії середньої нитки - як для варення. Додайте корицю і гвоздику. Дайте охолонути, помішуючи.

• З'єднайте мед з горіхово-фруктовою сумішшю і перемішайте з 1-2 ст. ложками борошна. Помістіть в форму для випічки і розрівняйте поверхню. Випікайте в духовці 25-30 хвилин. Дайте охолонути, перш ніж виймати з форми.

• Подавайте, посипавши цукровою пудрою і нарізавши шматочками. kez_16
Карта сайта ☺ → тут

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз