Готовим дома

Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1416
г. Гадяч
12 годин назад

Сік апельсиновий.

З 4 апельсинів - 9 літрів соку!

Як приготувати:

4 апельсини вимити, обдати окропом (щоб зняти віск і прибрати гіркоту), насухо витерти, покласти на 2 години в морозилку, а краще на ніч.

Порізати і пропустити через м'ясорубку. Залити отриману масу трьома літрами холодної кип'яченої води та дати настоятися близько 10 хвилин.

Процідити через друшляк (щоб пішли великі частинки), потім процідити через дрібне сито, або через марлю, складену в 5-6 шарів. Якщо цідити відразу через марлю, то великі частинки відразу заб'ють отвори і сік важко буде процідити.

У проціджений сік додати ще 6 літрів води, 1 кг цукру і 30 гр. лимонної кислоти, все розмішати, розлити по пляшками, дати настоятися близько години.

На виході повинно вийти 9 літрів смачного апельсинового соку.

З залишившоїся після проціджування маси можна зварити варення: додати за смаком цукру і лимонної кислоти, варити в мікрохвильовці під закритою кришкою в три прийоми по 5 хвилин, помішуючи. Вийде апельсинове желе.

Смачного!
Вся активність на сайті → тут...
Відвідувач
Alisushka
Повідомлення: 5
г. Киев
202 дня назад
Пряный морковный торт на оливковом масле


ИНГРЕДИЕНТЫ

400 г сочной моркови
1 банка (400 г) кусочков ананаса в легком сиропе
200 г смеси жареных орехов (грецкие, пекан, миндаль, фундук, кешью)
200 г темного коричневого сахара
4 яйца
1 стакан оливкового масла «экстра вирджин» с фруктовым ароматом
3 стакана муки
0,5 стакана манки
1 ст. л. разрыхлителя
0,5 ч. л. свеженатертого мускатного ореха
1 ст. л. имбирного порошка
0,5 ч. л. соли
сливочное масло и мукадля формы
Для крема:

600 г мягкого сливочного сыра (не плавленого)
2 ст. л. самой жирной сметаны
150 г сахарной пудры
2 лайма
Для украшения:

1 небольшая морковка
100 г сахара
ПОШАГОВЫЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТОВЛЕНИЯ
Шаг 1

Заранее подготовьте украшение: очистите морковь и нарежьте тончайшими кружочками. Сварите сироп из сахара с 2 ст. л. воды, положите в сироп морковь, варите 2 мин. Разложите кружочки моркови на противне, покрытом листом пергамента (сироп сохраните), поставьте в разогретую до 80–100 °С духовку, чтобы они высохли до состояния чипсов. Остудите.
Шаг 2

Разогрейте духовку до 170 °С. Очистите морковь и натрите на крупной терке. Очень мелко порубите ананасы. Порубите орехи, чтобы у вас получились и мелкие, и крупные кусочки. Смешайте морковь, ананасы и орехи.
Шаг 3

Взбейте яйца с солью, сахаром и остатками сиропа от морковного украшения в пышную однородную массу. Не прекращая взбивать, добавьте оливковое масло.
Шаг 4

Отдельно просейте муку с разрыхлителем, имбирным порошком и мускатным орехом. Всыпьте манку, перемешайте.
Шаг 5

Смешайте яичную массу с мучной, не слишком вымешивая. Добавьте морковь с ананасами и орехами и перемешайте, опять не слишком усердствуя.
Шаг 6

Застелите 2 одинаковые формы диаметром 24 см промасленной бумагой для выпечки и присыпьте бумагу мукой. Выложите тесто в формы поровну и поставьте в духовку. Запекайте, пока воткнутая деревянная шпажка не станет выходить из коржей сухой, 50–60 мин.
Шаг 7

Пока коржи запекаются, сделайте крем: лаймы вымойте щеткой, обсушите, снимите цедру и выжмите сок. Взбейте сливочный сыр миксером до пышности. Не прекращая взбивать, добавьте цедру, сок и постепенно сметану. Теперь, перемешивая лопаточкой снизу вверх, введите сахарную пудру. Поставьте в холодильник.
Шаг 8

Готовые коржи остудите на решетках, не вынимая из формы. Затем выньте, снимите бумагу. Один корж уложите на блюдо, смажьте кремом, сверху уложите второй корж, покройте кремом бока и верх. Дайте настояться в холодильнике минимум 4 ч. Украсьте чипсами и подавайте.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1416
г. Гадяч
12 годин назад

Картопля, смажена з грибами в сметані.


необхідні інгредієнти:
- 6 картоплин середнього розміру,
- 3 ст.л. вершкового масла,
- 250 г печериць,
- 4 ст.л. сметани,
- сіль і перець,
- 1 пучок свіжої петрушки,
- 3 зубчики часнику.

Приготування.

Картоплю відварити 2 хвилини в мікрохвильовці (накривши кришкою).

Потім, нарізати її кружечками (можна не чистити).

На сковороді розігріти вершкове масло. Додати картоплю і обсмажити на впевненому вогні до утворення скоринки.

Гриби нарізати часточками, або якщо вони маленькі - просто на 4 частини. Додати гриби до картоплі і обсмажити ще кілька хвилин.

Додати сметану, посолити, поперчити, накрити кришкою і тушкувати 5-10 хвилин.

За пару хвилин до закінчення готування, додати дрібно нарізану петрушку і часник.
Вся активність на сайті → тут...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1416
г. Гадяч
12 годин назад

Куряча бастурма в домашніх умовах.

Бастурма

Потрібні такі продукти:

- Куряче філе - 800 г.,
- Сіль - 1 стакан (не йодована, велика),
- Цукор - 2 ст. ложки,
- Коньяк - 60-70 грам.

Спеції для бастурми.
- Паприка мелена - 1 ст. ложка,
- Лавровий лист мелений - 1 ч. л.,
- Розмарин - 1 ч. л.,
- Чебрець - 1 ч.л.,
- Перець чорний мелений - 1 ч. л..

Як приготувати бастурму з курячих грудок.


Шматочки курячого філе промиваємо, очищаємо від плівок і жиру, а потім підсушуємо паперовим рушником.

Змішуємо сіль, цукор, перець і всі спеції для бастурми в ємності, в якій будемо солити філе.
Додаємо коньяк і ретельно все перемішуємо.
Вийде пастообразна маса червоно-коричневого кольору і перчено-солона на смак, з ароматом спецій і коньяку.
Одну третину нашого коньячного маринаду розподіляємо на дні ємності, а лишком маси з усіх боків ретельно натираємо куряче філе.

Потрібна ємність для засолювання - це може бути металевий або пластиковий судок.

Укладаємо в нього м'ясо, накриваємо харчовою плівкою і притискаємо невеликим гнітом.

Відправляємо м'ясо в холодильник на 24 години. Протягом цього часу 2-3 рази перевертаємо.

Крок 2. Бастурма з курки.

Через добу дістаємо наше в'ялене м'ясо з холодильника. Вигляд у нього буде трохи інший, ніж при закладці. М'ясо сильно ущільниться, віддасть рідину, буде «плавати» в рідкому маринаді.
Запах коньяку присутній, але слабкіше, ніж день тому. На смак м'ясо виходить досить солоним. Тепер промиваємо м'ясо, щоб прибрати зайву сіль. Наша куряча бастурма майже готова.

Після цього, ретельно підсушуємо куряче філе, загортаємо його в лляну серветку або в 2-3 шари марлі і знову відправляємо в холодильник або навпаки - тепле, добре провітрюване місце мінімум на два дня, в ідеалі - на тиждень. Мабуть, через те, що в суміш спецій входить паприка, готове в'ялене м'ясо має злегка копчений вид.
Редагувалось: 3 рази (Останній: 19 грудня 2017 у 15:18)
Вся активність на сайті → тут...
Сторінки: Перша Попередня 1 2 3 4

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз