Готовим дома

Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1917
г. Гадяч
3 години назад

Айран - чудовий напій.

На Кавказі цей чудовий напій називають еліксиром здоров'я і їжею богів. Причиною тому - цілющі властивості айрану і унікальний склад інгредієнтів, який залишається незмінним з давніх часів.

Як приготувати айран.



Складові.

★ 1 літр молока,
★ 100 г закваски (можна використовувати кефір, сметану або кисле молоко),
★ 50 г петрушки,
★ 50 г кропу,
★ 2 ч. л. солі.


Приготування.

· Спарити молоко, потім дайте йому охолонути до кімнатної температури.

· Влийте в молоко закваску і перемішайте суміш.

· Потім перелийте напій в банку і щільно закрийте її кришкою.

· Після чого укутайте банку і залиште напій настоюватися в теплому місці протягом доби.

· Потім подрібніть петрушку, кріп і додайте в напій.

· Після цього гарненько збийте молочну суміш міксером і додайте сіль.

· Покладіть банку з напоєм в холодильник.

Також з цим напоєм можна готувати різноманітні дієтичні страви: фруктовий суп, холодник, коктейлі, смузі.

Примітно, що айран - напій, користь якого підтверджена науково і викликає схвалення сучасних лікарів.
Отже, чим корисний айран?
Редагувалось: 2 рази (Останній: 2 червня 2018 у 11:45)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1917
г. Гадяч
3 години назад

Що змішати. Естетичне, смакове задоволення.


Різноманітність їжі не тільки корисно для здоров'я людини, але і здатне приносити їй естетичне, смакове задоволення. Бажання чогось незвичайного виражається зазвичай в приготуванні нових страв на власній кухні або поході в ресторан. Однак самостійні гастрономічні експерименти можна організувати, не вдаючись до серйозних рецептурам.

Фруктове асорті і мелений чорний перець.


Екзотичне поєднання бере початок в арабських країнах. Найкраще з гостротою гармоніюють шматочки ананаса, кавунові часточки, диня, домашні яблучка і ківі. Але ними спектр не обмежується.

Солона кава.


Традиційний напій для східно-азіатських країн. Вважається, що смак у неї яскравіше виражений, ніж у стандартної. Алгоритм досить простий: у кипляче «чорне зілля» потрібно додати сіль (бажано морську) і потримати на сильному вогні ще кілька хвилин.

Молочний білий шоколад і чорна ікра.


Сьогодні цей дорогий делікатес популярний у французів. Для його приготування необхідно розтопити солодкий інгредієнт, розлити його тонким шаром на папір для випічки і відправити в холодильник. На застиглий лист викласти ікринки. За смаком - додати зелень.

Банани і панірувальні сухарі.


Ці унікальні фруктові нагетси можна вживати як зі звичайними соусами, так і з пломбіром. Очищені плоди по черзі обвалюються спочатку в мускатному борошні, потім паніровці і обсмажуються в шарі гарячого вершкового масла.
Редагувалось: 1 раз (Останній: 26 червня 2018 у 15:14)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1917
г. Гадяч
3 години назад

Як зробити домашню горілку зі спирту.


Іноді в житті бувають ситуації коли доводиться робити алкоголь самостійно. Хтось робить це з економії коштів, а хтось просто воліє алкогольні напої домашнього виробництва. При цьому не дивлячись на велику кількість алкоголю найпоширенішим алкогольним напоєм є, як і раніше - горілка. І один з варіантів її приготування - це просто розвести спирт водою. Але, все - таки навіть в цих елементарних діях є багато нюансів і тонкощів без знання яких Ви отримаєте не горілку, а просто розведений спирт. JC_sneaky

Вибираємо спирт.


Отже, Ви вже визначилися і підготували один з питних спиртів. Для приготування горілки оптимальним стане використання першокласного спирту, вищого очищення, «екстра», «люкс» або медичного. У них є невелика розбіжність в кріпкості, але основна різниця у вигляді зерна з якого їх одержують.

Звичайно, спирт можна випити і не страждаючи з процесами його розведення, але ця процедура прийнятна тільки у випадках глибокої депресії - Ваша проблема стане просто дрібницею в порівнянні з ранковим похміллям, яке неодмінно настане після такого «узливання». Тому спирт будемо розводити.

Для розведення спирту воду теж варто підготувати заздалегідь - ніякої водопровідної, жорсткої або мінеральної! Вода повинна бути чистою, як сльоза - без домішок, каламуті, запахів і солей в хімічному складі. Прекрасним варіантом стане дистильована або тала вода, пом'якшена і відфільтрована.

Наступним етапом стане дотримання певних правил в тому, як розвести спирт правильно.

Правило №1. Спирт треба лити в рідину, а не рідину в спирт!

Правило №2. Пропорція Менделєєва при розведенні спирту - панацея на всі часи - дві частини спирту - три - води. Причому за основу беремо не обсяг, а вагу (так надійніше). Таким чином на 200 грамів 96% спирту беремо 300 грамів підготовленої водички.

Правило №3. Після того як обидві частини суміші з'єднані (спирт і вода) їх потрібно збовтати. Але робити це потрібно щільно закривши ємність перед здійсненням даної процедури, а після неї відразу охолодити (покласти в холодильник, морозильник, засипати льодом та інше).

Правило №4. Отриманий склад спирту і води витримати в холоді деякий час (від доби до тижня).

І ось у Вас вже все готово, але беруть сумніви з приводу того, наскільки отримана вами спиртова рідина схожа на горілку, чи дійсно вона хороша?

Рецепт горілки зі спирту.


Цей варіант вимагає від Вас додаткових компонентів і додаткового часу.

Склад буде таким:
▪ 96% спирт - 1 літр 250 мл.,
▪ вода - близько 2 літрів,
▪ 40% розчин глюкози - 40 мл.

Технологія приготування:

1. В ємності зі скла об'ємом не менше трьох літрів змішуємо спирт і глюкозу (вводимо обережно, збовтуємо в закритому вигляді).

2. Тепер отриманий склад змішуємо з дистильованою водою, доводячи об'єм всієї рідини до трьох літрів.

3. Розміщуємо нашу горілочку на 2 тижні в холодильнику.

4. Щоб горілочка була кришталево чистою її найкраще додатково адсорбувати за допомогою активованого вугілля. Для цього пару - трійку таблеток вугілля кидають в алкоголь і залишають на 3 години при кімнатній температурі. Вугілля як губка вбере в себе все шкідливе, а по закінченню визначеного часу напій просто фільтрують через щільну тканину.

Горілка за таким рецептом дуже не погана. Але як то кажуть, немає межі досконалості.

Горілка хорошої якості.


Основою в цьому варіанті послужить горілка, виготовлена за попереднім рецептом.

Отже, нам вона знадобиться вся - всі три літри (за бажанням можна взяти менше).
До неї додають за смаком - натуральний мед (не більше ніж 1:10), цукор і лимонну кислоту (не більше 1 чайної ложки).
Ці компоненти пом'якшать її смак і усунуть останні сліди спиртового присмаку. Додавши компоненти її потрібно витримати перед «зняттям проби» не менше трьох діб і охолодити.

Але якщо і такий варіант Вам здасться занадто магазинним, то спробуйте приготувати горілку по - домашньому.

Така горілка, втім, за технологією її виготовлення нічим принципово новим не відрізняється від попередніх. Питання тут стоїть лише в ароматизації. Для цього отриману раніше горілочку Ви з тиждень - другий настоюєте на шкурках лимона або апельсина, кедрових горішках або березових бруньках, також можете додати на вибір сік цитрусових (лимон, апельсин) або журавлини.


При бажанні замість (або разом з) цитрусових можна покласти аскорбінову кислоту (вітамін С) на кінчику ножа, що при помірному вживанні напою допоможе запобігти похмілля. joke
Карта сайта ☺ → тут
Відвідувач
Alinka
Повідомлення: 64
11 годин назад
Хочу еще одним рецептиком поделиться: пахлава медовая (крымская), приготовить в домашних условиях cookorama.net/ru/pechene/pahlava-medovaya-krymskaya.html которую не так уж и сложно. Нам понадобятся для теста
мука
3 стакана
вода газированная
1 стакан
сахар
1 ст.ложка
соль
Редагувалось: 1 раз (Останній: 8 вересня 2018 у 09:25)
Відвідувач
Zaubrde
Повідомлення: 1
34 дня назад
Мне достался по блату овечий сыр rozetka.com.ua/siri4645472/c4645472/tip-sirya158904=oveche кто знает вкусные рецепты с ним, не хочу его морозить, потом вкус будет совсем не тот! Вообщем что лучше всего приготовить с такого сыра
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1917
г. Гадяч
3 години назад

Баклажани «як гриби»


Найпопулярніші страви з баклажанів - це закуски, ікра і салати. Але справжнім хітом літнього сезону можна вважати блюдо, яке в народі прозвали «Баклажани, як гриби». Напевно, через те, що ніжні слизькі скибочки "синеньких" в цій страві і справді нагадують за смаком солоні і мариновані дари лісу.

Відразу хочеться відзначити - ні клопоту особливого, ні інгредієнтів складних, ні витрат часу великого це блюдо не вимагає.

Для приготування знадобиться:

▪ Баклажани (будь-які: чорні, білі, жовто-бурі) - 2 кг .;
▪ Часник - 1 головка середньої величини;
▪ Кріп - пучок (250-300 г);
▪ Масло рослинне - 300 мл .;
▪ Оцет 9% - 10-11 ст. ложок;
▪ Сіль - 4,5 ст. ложки;
▪ Вода - 2,5 л.


Рецепт приготування:

1. Налити у велику каструлю воду. Додати сіль і оцет. Поставити на вогонь.
2. Баклажани промити, прибрати плодоніжки, зняти шкірку. Нарізати кубиками розміром в 1,5-2 см.
3. Підготовлені баклажани закинути в киплячий розсіл. Після повторного закипання варити 4,5-5 хвилин на середньому вогні.
4. Зняти з вогню. Відкинути на друшляк і залишити (не перемішуючи, не струшуючи, не утрамбовуючи), щоб розсіл і гіркота стекли, а баклажани охололи. Це займає близько години.
5. Поки йде процес стікання гіркоти і охолодження, відміряти масло і подрібнити кріп і часник.
6. Остигнулі баклажанні скибочки змішати з нарізаними зеленню і часником, додати масло.
7. Заповнити скляну банку тією сумішшю, яку отримали, утрамбувати, поставити на 5-6 годин в холодильник.

Закуска виходить в міру гострувата, з приємним присмаком грибів.
Карта сайта ☺ → тут
Сторінки: Перша Попередня 2 3 4 5

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз