Готовим дома

Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3305
г. Гадяч
223 дня назад

Айран - чудовий напій.

На Кавказі цей чудовий напій називають еліксиром здоров'я і їжею богів. Причиною тому - цілющі властивості айрану і унікальний склад інгредієнтів, який залишається незмінним з давніх часів.

Як приготувати айран.



Складові.

★ 1 літр молока,
★ 100 г закваски (можна використовувати кефір, сметану або кисле молоко),
★ 50 г петрушки,
★ 50 г кропу,
★ 2 ч. л. солі.


Приготування.

· Спарити молоко, потім дайте йому охолонути до кімнатної температури.

· Влийте в молоко закваску і перемішайте суміш.

· Потім перелийте напій в банку і щільно закрийте її кришкою.

· Після чого укутайте банку і залиште напій настоюватися в теплому місці протягом доби.

· Потім подрібніть петрушку, кріп і додайте в напій.

· Після цього гарненько збийте молочну суміш міксером і додайте сіль.

· Покладіть банку з напоєм в холодильник.

Також з цим напоєм можна готувати різноманітні дієтичні страви: фруктовий суп, холодник, коктейлі, смузі.

Примітно, що айран - напій, користь якого підтверджена науково і викликає схвалення сучасних лікарів.
Отже, чим корисний айран?
Редагувалось: 2 рази (Останній: 2 червня 2018 у 11:45)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3305
г. Гадяч
223 дня назад

Що змішати. Естетичне, смакове задоволення.


Різноманітність їжі не тільки корисно для здоров'я людини, але і здатне приносити їй естетичне, смакове задоволення. Бажання чогось незвичайного виражається зазвичай в приготуванні нових страв на власній кухні або поході в ресторан. Однак самостійні гастрономічні експерименти можна організувати, не вдаючись до серйозних рецептурам.

Фруктове асорті і мелений чорний перець.


Екзотичне поєднання бере початок в арабських країнах. Найкраще з гостротою гармоніюють шматочки ананаса, кавунові часточки, диня, домашні яблучка і ківі. Але ними спектр не обмежується.

Солона кава.


Традиційний напій для східно-азіатських країн. Вважається, що смак у неї яскравіше виражений, ніж у стандартної. Алгоритм досить простий: у кипляче «чорне зілля» потрібно додати сіль (бажано морську) і потримати на сильному вогні ще кілька хвилин.

Молочний білий шоколад і чорна ікра.


Сьогодні цей дорогий делікатес популярний у французів. Для його приготування необхідно розтопити солодкий інгредієнт, розлити його тонким шаром на папір для випічки і відправити в холодильник. На застиглий лист викласти ікринки. За смаком - додати зелень.

Банани і панірувальні сухарі.


Ці унікальні фруктові нагетси можна вживати як зі звичайними соусами, так і з пломбіром. Очищені плоди по черзі обвалюються спочатку в мускатному борошні, потім паніровці і обсмажуються в шарі гарячого вершкового масла.
Редагувалось: 1 раз (Останній: 26 червня 2018 у 15:14)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3305
г. Гадяч
223 дня назад

Як зробити домашню горілку зі спирту.


Іноді в житті бувають ситуації коли доводиться робити алкоголь самостійно. Хтось робить це з економії коштів, а хтось просто воліє алкогольні напої домашнього виробництва. При цьому не дивлячись на велику кількість алкоголю найпоширенішим алкогольним напоєм є, як і раніше - горілка. І один з варіантів її приготування - це просто розвести спирт водою. Але, все - таки навіть в цих елементарних діях є багато нюансів і тонкощів без знання яких Ви отримаєте не горілку, а просто розведений спирт. JC_sneaky

Вибираємо спирт.


Отже, Ви вже визначилися і підготували один з питних спиртів. Для приготування горілки оптимальним стане використання першокласного спирту, вищого очищення, «екстра», «люкс» або медичного. У них є невелика розбіжність в кріпкості, але основна різниця у вигляді зерна з якого їх одержують.

Звичайно, спирт можна випити і не страждаючи з процесами його розведення, але ця процедура прийнятна тільки у випадках глибокої депресії - Ваша проблема стане просто дрібницею в порівнянні з ранковим похміллям, яке неодмінно настане після такого «узливання». Тому спирт будемо розводити.

Для розведення спирту воду теж варто підготувати заздалегідь - ніякої водопровідної, жорсткої або мінеральної! Вода повинна бути чистою, як сльоза - без домішок, каламуті, запахів і солей в хімічному складі. Прекрасним варіантом стане дистильована або тала вода, пом'якшена і відфільтрована.

Наступним етапом стане дотримання певних правил в тому, як розвести спирт правильно.

Правило №1. Спирт треба лити в рідину, а не рідину в спирт!

Правило №2. Пропорція Менделєєва при розведенні спирту - панацея на всі часи - дві частини спирту - три - води. Причому за основу беремо не обсяг, а вагу (так надійніше). Таким чином на 200 грамів 96% спирту беремо 300 грамів підготовленої водички.

Правило №3. Після того як обидві частини суміші з'єднані (спирт і вода) їх потрібно збовтати. Але робити це потрібно щільно закривши ємність перед здійсненням даної процедури, а після неї відразу охолодити (покласти в холодильник, морозильник, засипати льодом та інше).

Правило №4. Отриманий склад спирту і води витримати в холоді деякий час (від доби до тижня).

І ось у Вас вже все готово, але беруть сумніви з приводу того, наскільки отримана вами спиртова рідина схожа на горілку, чи дійсно вона хороша?

Рецепт горілки зі спирту.


Цей варіант вимагає від Вас додаткових компонентів і додаткового часу.

Склад буде таким:
▪ 96% спирт - 1 літр 250 мл.,
▪ вода - близько 2 літрів,
▪ 40% розчин глюкози - 40 мл.

Технологія приготування:

1. В ємності зі скла об'ємом не менше трьох літрів змішуємо спирт і глюкозу (вводимо обережно, збовтуємо в закритому вигляді).

2. Тепер отриманий склад змішуємо з дистильованою водою, доводячи об'єм всієї рідини до трьох літрів.

3. Розміщуємо нашу горілочку на 2 тижні в холодильнику.

4. Щоб горілочка була кришталево чистою її найкраще додатково адсорбувати за допомогою активованого вугілля. Для цього пару - трійку таблеток вугілля кидають в алкоголь і залишають на 3 години при кімнатній температурі. Вугілля як губка вбере в себе все шкідливе, а по закінченню визначеного часу напій просто фільтрують через щільну тканину.

Горілка за таким рецептом дуже не погана. Але як то кажуть, немає межі досконалості.

Горілка хорошої якості.


Основою в цьому варіанті послужить горілка, виготовлена за попереднім рецептом.

Отже, нам вона знадобиться вся - всі три літри (за бажанням можна взяти менше).
До неї додають за смаком - натуральний мед (не більше ніж 1:10), цукор і лимонну кислоту (не більше 1 чайної ложки).
Ці компоненти пом'якшать її смак і усунуть останні сліди спиртового присмаку. Додавши компоненти її потрібно витримати перед «зняттям проби» не менше трьох діб і охолодити.

Але якщо і такий варіант Вам здасться занадто магазинним, то спробуйте приготувати горілку по - домашньому.

Така горілка, втім, за технологією її виготовлення нічим принципово новим не відрізняється від попередніх. Питання тут стоїть лише в ароматизації. Для цього отриману раніше горілочку Ви з тиждень - другий настоюєте на шкурках лимона або апельсина, кедрових горішках або березових бруньках, також можете додати на вибір сік цитрусових (лимон, апельсин) або журавлини.


При бажанні замість (або разом з) цитрусових можна покласти аскорбінову кислоту (вітамін С) на кінчику ножа, що при помірному вживанні напою допоможе запобігти похмілля. joke
Карта сайта ☺ → тут
Відвідувач
Alinka
Повідомлення: 93
1811 днів назад
Хочу еще одним рецептиком поделиться: пахлава медовая (крымская), приготовить в домашних условиях cookorama.net/ru/pechene/pahlava-medovaya-krymskaya.html которую не так уж и сложно. Нам понадобятся для теста
мука
3 стакана
вода газированная
1 стакан
сахар
1 ст.ложка
соль
Редагувалось: 1 раз (Останній: 8 вересня 2018 у 09:25)
Відвідувач
Повідомлення: 1
Offline
Мне достался по блату овечий сыр rozetka.com.ua/siri4645472/c4645472/tip-sirya158904=oveche кто знает вкусные рецепты с ним, не хочу его морозить, потом вкус будет совсем не тот! Вообщем что лучше всего приготовить с такого сыра
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3305
г. Гадяч
223 дня назад

Баклажани «як гриби»


Найпопулярніші страви з баклажанів - це закуски, ікра і салати. Але справжнім хітом літнього сезону можна вважати блюдо, яке в народі прозвали «Баклажани, як гриби». Напевно, через те, що ніжні слизькі скибочки "синеньких" в цій страві і справді нагадують за смаком солоні і мариновані дари лісу.

Відразу хочеться відзначити - ні клопоту особливого, ні інгредієнтів складних, ні витрат часу великого це блюдо не вимагає.

Для приготування знадобиться:

▪ Баклажани (будь-які: чорні, білі, жовто-бурі) - 2 кг .;
▪ Часник - 1 головка середньої величини;
▪ Кріп - пучок (250-300 г);
▪ Масло рослинне - 300 мл .;
▪ Оцет 9% - 10-11 ст. ложок;
▪ Сіль - 4,5 ст. ложки;
▪ Вода - 2,5 л.


Рецепт приготування:

1. Налити у велику каструлю воду. Додати сіль і оцет. Поставити на вогонь.
2. Баклажани промити, прибрати плодоніжки, зняти шкірку. Нарізати кубиками розміром в 1,5-2 см.
3. Підготовлені баклажани закинути в киплячий розсіл. Після повторного закипання варити 4,5-5 хвилин на середньому вогні.
4. Зняти з вогню. Відкинути на друшляк і залишити (не перемішуючи, не струшуючи, не утрамбовуючи), щоб розсіл і гіркота стекли, а баклажани охололи. Це займає близько години.
5. Поки йде процес стікання гіркоти і охолодження, відміряти масло і подрібнити кріп і часник.
6. Остигнулі баклажанні скибочки змішати з нарізаними зеленню і часником, додати масло.
7. Заповнити скляну банку тією сумішшю, яку отримали, утрамбувати, поставити на 5-6 годин в холодильник.

Закуска виходить в міру гострувата, з приємним присмаком грибів.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3305
г. Гадяч
223 дня назад

Капуста за один день.


Для приготування трилітрової банки капусти нам знадобляться:

• Капуста - 1 шт.;
• Морква - 2 шт.;
• Часник - 5 часточок;
• Лавровий лист - 4 шт.;
• Перець горошком - 10 - 12 шт. (або суміш перців);
• Олія - ​​6 ст. л .;
• Оцет - 2 ст. ложки;
• Сіль - 2 ст. ложки;
• Цукор - 1 склянка;
• Перець гіркий - 3-4 (дивлячись від стрючка).


Приготування.


На дно трилітрової банки кладемо лавровий лист, часник, гіркий перець та перець горошком..

У двох літрах гарячої води розчиняємо цукор, сіль - додаємо оцет.

Капусту нарізаємо довільними шматочками (не дрібнити). Моркву натираємо на крупній тертці. Закладаємо в банку, чергуючи капусту з морквою.

Заливаємо вміст банки киплячим маринадом. Банку закриємо капроновою кришкою, обернемо рушником і добре збовтаємо. Знімаємо кришку і закриваємо кришкою з дірочками, або чистою марлею та залишаємо до повного охолодження. Потім, закриваємо банку поліетиленовою кришкою і ставимо в холодильник. Уже завтра капусту можете поставити на обідній стіл. Гостренька, хрустка вона повинна припасти до смаку вам і вашим домочадцям.

Можливо буде цікаво:
good2 Капуста на зиму в банках.

Капуста на зиму в банках готується дуже швидко і легко, радуючи своїм неповторним смаком цілий рік.

1. Квашена капуста на зиму.
2. Маринована капуста без стерилізації.
3. Малосольна капуста швидкого приготування з часником.
4. Капуста маринованими шматками з буряком.
5. Маринована капуста з болгарським перцем.
6. Маринована капуста з яблуками.

Приємного вам апетиту!
Редагувалось: 2 рази (Останній: 19 листопада 2018 у 08:19)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3305
г. Гадяч
223 дня назад

Домашній вершковий сир.


Кефір + сметана. Два дня витримки і ви здивуєтеся яка смакота виходить!

Сир приготований за цим рецептом можна використовувати в якості закуски, як приправу до салату, або як смачну начинку для бутерброда.

Складові:

• 0,5 літра сметани;
• 0,5 літра кефіру;
• Пучок кропу;
• Чайна ложка солі.


Приготування:

Візьміть марлю і зігніть її так, щоб вийшло 6 шарів, потім застеліть нею друшляк. Потім змішайте всі інгредієнти між собою, крім кропу і вилийте отриману масу на марлю.

Далі завдання поставити заготовку під вантаж і прибрати в холодильник на дві доби.

Приступимо до підготовки зелені, кріп дрібно наріжте, а заготовку через дві доби дістаньте з холодильника і сформуйте щось на подобі батона.

Одержаний молочно-вершковий батон обваляйте в кропі, якщо хочете додати невеликої гостроти до страви, то можете до кропу додати пару зубчиків дрібно нарізаного часнику.


Жодна покупна їжа не зрівняється зі смаком їжі, приготовленої вдома з любов'ю. JC_doubleup
На цьому приготування закінчено. Смачного Вам!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3305
г. Гадяч
223 дня назад

Пиріг з мармеладом.


СКЛАДОВІ:

● 1 пакет сухих дріжджів;
● 500 грам борошна;
● 300 грам жувального мармеладу;
● 1 чайна ложка солі;
● 2 столової ложки цукру;
● 1 яйце;
● 250 мл. теплого молока;
● 6 столових ложок рослинного масла.


ПРИГОТУВАННЯ:

Замішуємо тісто. Для цього у великій тарілці змішуємо до однорідної консистенції куряче яйце, сіль, цукор, дріжджі і тепле молоко, а в кінці додаємо масло. З 400 грам борошна зробити заміс, поступово додаючи залишок.
Ці 100 грам можуть піти не повністю; як тільки тісто почало відставати від рук, все, більше не вмішуємо. Тепер потрібно скачати тісто в кулю, покласти назад в тарілку і загорнути в поліетиленовий пакет, потім загорнути в великий рушник, вимкнути духовку, поставити тісто в теплу духовку на 25 хвилин, щоб воно відпочило.

Дістаємо тісто, а духовку знову включаємо на 180 градусів і починаємо робити пиріг. Відрізаємо половину тіста і розминаємо його по дну рознімної форми змащеною маслом.

Другу половину розгортаємо в тонкий пласт. Беремо склянку і вирізаємо кружечки. Кожен гурток розрізаємо навпіл. В половинку кладемо шматочок мармеладу і звертаємо в «пельмень». Встановлюємо ці «пельмені» з мармеладом на тісто в формі, поки всю її не заповнемо. Даємо пирозі настоятися буквально 5 хвилин.

Ставимо пиріг в духовку і випікаємо приблизно 30 хвилин. Дістаємо і змащуємо сиропом (цукор змішаний з невеликою кількістю води).
У фіналі можна прикрасити пиріг залишками мармеладка. kez_16
Карта сайта ☺ → тут
Відвідувач
mamsisitta
Повідомлення: 5
г. Великая Корениха
1911 днів назад
Мраморный творожно-кофейный пирог.

Нежный творожный пирог, по консистенции похожий на чизкейк, с тонким вкусом лимона и шоколадно-кофейными вкраплениями. Всем любителям творожной выпечки обязательно пробовать:)

Вам потребуется:

Форма для выпечки разъёмная, 24 см

100 г молочного шоколада (у меня горький)
4 яйца
170 г сливочного масла
200 г сахара
750 г творога
цедра и сок одного лимона
1 ст. л. манной крупы
4 ст. л. кукурузного крахмала
2 ч. л. ванильного сахара
4 ст. л. порошка какао
2 ст. л. растворимого кофе

Как готовить:

1. Шоколад растопить на водяной бане. Яичные желтки отделить от белков. Сливочное масло взбить с сахаром, добавить ванильный сахар, желтки, цедру и сок лимона. К полученной массе добавить творог (перекрученный на мясорубке или в блендере, что бы стал кремообразным (обязательно!), манную крупу и крахмал. К творожной массе добавить взбитые белки.

2. Отложить 1/3 теста в отдельную миску, смешайть с шоколадом, какао и кофе.

3. Шоколадно-творожную массу (кроме 4 ст. ложек) выложить в форму, смазанную сливочным маслом и посыпанную манкой. Сверху распределить светлую массу. Оставшуюся шоколадную массу при помощи чайной ложки разложить на поверхности светлой и распределить вилкой или шпажкой в виде мраморного узора.

4. Разогреть духовку до 200 градусов. На дно духовки поставить емкость с водой. Выпекать пирог 30 минут, затем снизить температуру до 180 градусов и выпекать ещё 20 минут.
Если печь в мультиварке, то времени уйдет примерно 1 час 10 минут.

Приятного аппетита!
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3305
г. Гадяч
223 дня назад

Натуральні льодяники.


Щоб приготувати натуральні льодяники в мікрохвильовці будуть потрібні такі продукти:

• Цукор - 80 г.,
• Сік - 20 г..


Як приготувати Натуральні льодяники.


Змішуємо рідину і цукор в ємності, що підходить для мікрохвильовки, наприклад в скляній банці. Ставимо на 900 Ватт.
Рідиною може служити вода, сік, несолодка есенція тощо. Наприклад, частина на яблучному + лимонному і частина на грейпфрутовому соці.

Першу партію, що потемніше ставимо на 3 хвилини, другу, що світліше на 2 хвилини. Регулюйте по своїй (мікрохвильовці), в процесі відкривайте і дивіться за кольором та чи не підгорає. У перерві можна взяти баночку і обережно «струсити» карамель. Звичайно ємність дуже гаряча, будьте обережні.

Перед розливом по формах чекаємо поки бульбашки зникнуть. Як тільки буде готово обережно розливаємо по формах та чекаємо застигання і насолоджуємося натуральною солодкістю.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3305
г. Гадяч
223 дня назад

Як правильно варити креветки?


Атлантичні (не великі) варено-морожені креветки варять 1,5 - 2 хвилини.
Королівські і тигрові варено-морожені креветки варять 2,5 - 3 хвилини.
Атлантичні (не великі) свіжо-морожені креветки варять 6 - 8 хвилин.
Королівські і тигрові свіжо-морожені креветки варять 8 - 10 хвилин.


Якщо Ви переварите креветки, м'ясо буде трохи «гумовим». Правильно зварене м'ясо «тане в роті».
Креветки можна варити в підсоленій воді, а можна в спеціальному соусі.

Рецепт соусу:


1. У каструлю налийте достатню кількість води, і дайте закипіти.
2. Як тільки це сталося, вичавіть сік половини лимона, додайте чорний перець, лавровий лист, кілька гвоздик, паприку (кількість інгредієнтів за смаком). При бажанні можна додати кілька зубчиків часнику, цибулю або столову ложку томатної пасти.
3. Додайте креветки, накрийте кришкою, через 10 секунд приберіть з вогню і дайте постояти 4 хвилини (кришку не відкривайте).

P.S. Даний рецепт стосується використанню варено-морожених креветок.

Ось ще 10 рецептів з креветками. kez_16
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3305
г. Гадяч
223 дня назад

Хрусткий картопляний омлет.


Склад такий:

• Картопля - 2 шт.,
• Яйце куряче - 1 шт.,
• Масло вершкове - 30 г.,
• Сіль за смаком,
• Перець чорний мелений за смаком.


Приготування.

Картоплю почистити і натерти на крупній тертці. Додати яйце. Посолити, приправити перцем. Перемішати.

Розтопити на сковороді вершкове масло. Викласти картопляно-яєчну масу, розрівняти. Смажити до рум'яна скоринки. Акуратно перевернути і підсмажити з іншого боку.

Рецепт "Хрусткий картопляний омлет" готовий, приємного апетиту. kez_16

Більше рецептів тут → Кулінарія. connie_boy_cleanglasses
Редагувалось: 3 рази (Останній: 8 жовтня 2019 у 20:43)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3305
г. Гадяч
223 дня назад

Всі секрети й тонкощі приготування справжньої наваристої солянки по-домашньому.


Кожна людина з дитинства пам'ятає раду батьків, що необхідно їсти супи. Вони корисні для правильної роботи шлунка. Саме з цієї причини, на обід, кожен батько хоче нагодувати своє чадо саме цією стравою. Не завжди діти з радістю починають їсти суп, та й не кожен дорослий любить їсти його тарілками.


Для того щоб ваша дитина почала звикати до рідкої їжі, та й до супів зокрема, варто хоча б інколи готувати ось таку солянку. Таку смакоту, обов'язково будуть їсти, як дорослі, так і маленькі діти. Для того щоб у вас був вибір, вашій увазі надано відразу два різновиди цієї страви.

Солянка м'ясна.



Що потрібно.

• 300 грам м'яса (яловичина).
• 200 грам варено-копченої ковбаси.
• 200 грам копченого м'яса.
• 6 сосисок.
• 3 картоплини.
• 3 квашених огірка.
• 1 невелика цибулина.
• 1 морквина.
• Баночка маслин.
• Сік лимона.
• Сіль і зелень.


Приготування.

Перш за все, нам потрібно зварити яловичину, але лише до напівготовності. Далі беремо наше мяско і ріжемо його невеликими кубиками. У бульйон укладаємо нарізане м'ясо, картоплю і все це варимо.

Наступним етапом, ми натираємо моркву на середній терці. Дрібно ріжемо цибулю і огірки. Цибулю починаємо обсмажувати, після чого додаємо моркву і на останньому етапі огірки. Далі додати томатну пасту і продовжувати томити на невеликому вогні, протягом пари хвилин.

Готову суміш цибулі, моркви і огірка, ми відправляємо в бульйон. Далі, обсмажуємо сосиски, копчене м'ясо і ковбасу, і теж відправляємо в бульйон. Довести все до кипіння і продовжити варити ще хвилин 5.

Перед тим, як вимкнути вогонь, потрібно буде додати дрібно нарізані кільця маслин, а також лимон. Ще раз довести все це до закипання. Протягом кількох годин, необхідно дати супу настоятися і можна їсти.

Солянка з риби.



Що потрібно.

• Півкіло сьомги (філе).
• Маслини - 1 баночка.
• Хвости і інші обрізки від риби.
• 3 - картоплини.
• 4 - солоних огірочка.
• Цибулина.
• Лимон.
• Томатна паста 2 столових ложки.
• 3 столові ложки соняшникової олії.
• Суміш перців горошком, сіль, лавровий лист.


Починаємо підготовку:

Перш за все, готуємо бульйон з обрізків риби. Перед тим, як риба повністю звариться, потрібно додати перець духмяний і листочок лавра. Обов'язково все проціджуємо.

Обсмажуємо цибулю і огірки, попередньо дрібно нарізані. Потім додаємо пасту томата і тушкуємо на повільному вогні, близько 3 хвилин.

У бульйон відправляємо картоплю і піджарку. Все довести до кипіння.

Потім кладемо нарізане на шматочки філе і варимо поки риба не буде готова. Додаємо маслини і розсіл, сіль і перець за смаком. Без вогню під закритою кришкою, суп повинен простояти хоча б хвилин 20.

Дуже важливо класти побільше м'яса, адже саме цей продукт дає страві наваристий і неперевершений смак. Приємного всім апетиту. Їжте на здоров'я.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3305
г. Гадяч
223 дня назад

Бутербродне сало з часником.

Таке сало, закусочне, простіше простого зробити вдома. На його приготування піде не більше 10 хвилин ... А результат перевершить всі Ваші очікування!


Інгредієнти:

• 500 гр. свіжого несолоного сала (без шкури);
• 5-6 зубчиків часнику;
• 1/2 ч.л. солі;
•1/2 ч.л. чорного меленого перцю;
• кілька гілочок петрушки.


Приготування:

Сало нарізати невеликими кубиками, пропустити через м'ясорубку разом з часником.
Посолити і поперчити за смаком.
Намазати сало на хліб. Посипати подрібненою петрушкою.

Порада! Зберігати в холодильнику в щільно закритому контейнері до 5-ти днів.

СМАЧНОГО! JC_doubleup
Карта сайта ☺ → тут

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз