Готовим дома

Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3003
г. Гадяч
1 час назад

Кладемо мандарини в мікрохвильовку, і вони стають солодшими.



Ароматні цитрусові взимку незмінно потрапляють до нас на стіл, але іноді розчаровують кислуватим смаком. Звичайно, можна використовувати несолодкі фрукти в компотах, салатах, пирогах, в якості маринаду для м'яса.

Деякі навіть роблять з них оцет або застосовують для чищення кухонних поверхонь. Але можна спробувати зробити смак мандаринів солодше за допомогою нехитрої технології японців.

Для цього потрібно просто покласти плоди в мікрохвильовку і погріти протягом 30 секунд, а щоб вони не вибухнули, попередньо зробити невеликі надрізи на шкірці. Після цього остудити.

Є ще один спосіб, який хороший при сонячній погоді: залишити мандарини на пару днів на підвіконні, і сонце поступово зруйнує кислоту. Процес схожий на той, що відбувається в грубці, але він більш екологічний і протікає повільніше. Однак слід враховувати, що разом з кислим смаком вийде частина вітамінів - до 20%, чи варта гра свічок?
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3003
г. Гадяч
1 час назад

Молочний десерт - суфле.


Ще називають його «теплим морозивом» - так, так, не дивуйтеся, на смак воно нагадує пломбір. І це при тому, що складається воно з кефіру та сметани!

Це смачне і, головне, натуральне, молочне суфле, яке можна подавати не тільки як десерт: дуже смачно додавати пару ложечок такого суфле в чашку з кавою - виходить майже як кава - гляссе.


Дуже цікавий рецепт: спробувавши таке суфле, не кожен може зрозуміти, що воно з кефіру. Отже, приступимо.

Інгредієнти:

• кефір (або ряжанка, молоко) - 0,5 л.,
• нежирна сметана - 1/3 склянки,
• цукор - 1/4 - 1/2 склянки,
• желатин - 1 ст.л.,
• ванільний цукор - 0,5 пакетика.


Приготування:

Желатин замочуємо в невеликій кількості води, а після набрякання нагріваємо при постійному помішуванні до високої температури, але не кип'ятимо. Потім ставимо його остуджуватись.

З'єднуємо кефір, сметану, цукор (звичайний і ванільний) і збиваємо їх міксером близько 3 хвилин. Не припиняючи збивати, вливаємо в молочну масу остиглий желатин і продовжуємо збивати ще 3 хвилини.

Відразу розливаємо масу в келихи, вазочки або формочки і ставимо їх в холодильник до застигання (зазвичай на 2-4 години).

Готовий десерт потім можна прикрасити на свій розсуд ягодами, горіхами, тертим шоколадом і подавати на десерт до столу.

Також можна трохи зменшити кількість кефіру і додати будь-який натуральний ягідний сік, не змінюючи загальну кількість рідини. Тоді вийде ягідно-молочне суфле.

✓ З зовсім звичайних продуктів виходить справжня смакота.

У перший раз краще додати 0,5 склянки цукру, щоб оцінити смак такого десерту - він не буде занадто солодким, або ж додаю 1/3 склянки цукру - виходить ніжний солодкуватий смак, який дійсно нагадує смак морозива пломбір або крем-брюле в залежності від того, використовуєте ви кефір (пломбір) або ряжанку (крем-брюле).

Рецепт хороший, звичайно, для дітей, які не люблять корисні молочні продукти. Чистого часу на приготування йде зовсім небагато - не більше 10 хвилин, зате як приємно порадувати своїх близьких!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3003
г. Гадяч
1 час назад

Часниково-сирні грінки.



Необхідні інгредієнти:

• Багет - 1 шт.,
• Масло вершкове - 100 г.,
• Часник - 2-3 зубчики,
• Сир - 100 г.,
• Зелень (будь-яка) - за смаком.


Як приготувати часниково-сирні грінки до супу.

1. Візьміть один багет і наріжте його на кружечки. В окремий посуд кладіть 100 грам м'якого вершкового масла і сюди ж натріть 2 зубчики часнику. Тепер додайте трохи зелені (можна сушену або свіжу) і натріть 100 грам сиру на дрібній тертці. Розмішайте гарненько.

2. Візьміть шматочок багета і змастіть його з двох сторін приготовленою часниково-сирною масою. Викладіть грінки на деко і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 5-7 хвилин.

Таких грінок ніколи не вистачає. Уплітаються ще швидше, ніж готуються.

Не вірите? А ви спробуйте - і побачите самі. Можна їх приготувати і на вечерю, і до пива, та й тоді коли повинні нагрянути несподівані гості. Особливо ці грінки смачні з гороховим супом.

Смачного. kez_16
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3003
г. Гадяч
1 час назад

Готуємо простий лаваш вдома.


Дуже просто готується, а виходить навіть смачніше, ніж магазинний!


Складові:

• Борошно пшеничне / борошно - 180 г.,
• Сіль - 1 ч. л.,
• Олія соняшникова - 1 ст. л.,
• Вода (окріп) - 100 мл..


Приготування:

Нам знадобиться глибокий посуд, де ми будемо замішувати тісто. Просіваємо борошно, додаємо сіль, перемішуємо. Наливаємо масло в поглиблення в борошні і постійно момішуючи ложкою наливаємо окріп.

Спочатку тісто замішуємо ложкою або лопаткою, потім починаємо працювати руками. Тісто відмінне, до рук не пристає. Скачуємо його в кулю і кладемо в пакет. Залишаємо на столі приблизно хвилин на 30.

На робочу поверхню викладаємо тісто з пакета і добре його обминаємо. Скачуємо «в ковбаску» і ріжемо на однакові шматки.

Якщо сковорода D-30 см – потрібно зробити дуже тонкі коржі приблизно такого ж діаметру, тому з цієї кількості тіста отримаєте 4 шматки.


Скачує кожен шматок в кульку, а потім розгортаємо качалкою кожен дуже тонко. Підпиляти борошном поверхню немає потреби. Тісто просто відмінне ні до рук, ні до робочої поверхні не пристає.

Гріємо сковороду і викладаємо на неї корж. Як тільки з'являться бульбашки, перевертаємо і дожарюємо з іншого боку, десь менше хвилини. Лаваш не потрібно пересушувати. Тісто дуже тонке. Знімаємо з сковороди на тарілку і кожний корж по обидва боки змащуємо пензликом з водою. Зберігаємо в пакеті. Можна тарілку з лавашем розмістити в пакеті.


Їмо замість хліба або робимо якісь закуски.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3003
г. Гадяч
1 час назад

Угорський яєчний паштет з волоськими горіхами.


Цей паштет дуже смачний. І готується дуже легко. А якщо хто не знає, з чого він створений, ні за що не здогадається, що він не м'ясний.


Складові:

• Цибуля ріпчаста - 250 г.,
• Яйця курячі (варені) - 4 шт.,
• Горіхи волоські - 50 г.,
• Часник - 2 зуб.,
• Сіль (неповна) - 1 ч. л.,
• Перець чорний (молотий),
• Масло вершкове - 2 ст. л.,
• Олія - ​​1 ст. л..


Приготування.

Цибулю ріжемо кубиками. Обсмажуємо до золотистого кольору на суміші вершкового і рослинного масел.

Яйця очищаємо від шкаралупи, чистимо часник і горіхи.

Обсмажену цибулю, яйця, горіхи і часник та кладемо в блендер, туди ж додаємо сіль, перець і збиваємо до однорідного стану.

Готовий паштет викладаємо з блендера, додаємо, якщо вважаємо за потрібне, сіль і перець і ставимо в холодильник на годину-дві.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3003
г. Гадяч
1 час назад

Хліб на сковороді.


Готуємо домашній хліб на сковороді. Виявляється, це знахідка для тих у кого немає духовки.


Інгредієнти (вага 730 г):

• Борошно - 450 г.,
• Дріжджі - 1,5 ч.л (5 г),
• Кефір (кімнатної температури) - 300-320 г.,
• Цукор - 1 ст.л.,
• Сіль - 1 ч.л.,
• Рафін. рослинне масло - 2 ст.л + 1 ст.л для обмазки.



В Україні, такий хліб називається козацький коржик. І заміс робиться на воді. Смажити краще всього на смальці, особливо смачно, якщо смалець зі шкварками. Коли одна сторона підсмажиться, перевертаєте на іншу і підсмажений бік треба підсолити зверху.


Дуже просто і смачно.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3003
г. Гадяч
1 час назад

Суп харчо.


Що саме, робить суп таким пряним і гостреньким. Як приготуєте суп харчо за цим рецептом, відразу зрозумієте - це те що потрібно.


Інгредієнти:

• Вода - 2 літри;
• Яловича грудинка - 400 грамм;
• Рис - 0,5 склянки;
• Цибуля - 2 штуки;
• Ткемалі - 2 ст. ложки;
• Волоські горіхи - ¼ склянки;
• Томатна паста - 2 ст. ложки;
• Часник - 3-4 зубчики;
• Кріп свіжий - 1 ст. ложка;
• Петрушка свіжа - 1 ст. ложка;
• Кінза свіжа - 1 ст. ложка;
• Сіль.


Спеції:

• Хмелі-сунелі - 1 чайна ложка;
• Сухий базилік - ½ чайної ложки;
• Червоний перець - ½ чайної ложки;
• Лавровий лист.


Приготування.

Поставити каструлю з водою на вогонь, покласти яловичину, цибулину, лавровий лист і сіль. Варити 1,5 години.

Нарізати кубиками другу цибулину, обсмажити на олії до прозорості.

Додати томатну пасту, ткемалі, часник і сухі спеції.

Промити рис, додати в бульйон і варити рівно 10 хвилин. Після додати зажарку, мелені горіхи і свіжу зелень.

Дати супу настоятися мінімум 1 годину.

Суп харчо виходить дуже наваристий. Всі спеції ідеально поєднуються між собою, за рахунок теплової обробки на сковороді, всі запахи розкриваються на повну. І не шкодуйте свіжої зелені і горіхів. Вони надають супу неповторного східного смаку і аромату.
Карта сайта ☺ → тут
Сторінки: Перша Попередня 3 4 5 6

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз