Паски з найпростіших продуктів.
Цукрова пудра, або яєчні білки - як варіанти для прикраси паски. На Великдень можна приготувати паски з різними варіантами прикраси. Гарну та незвичайну святкову випічку можна зробити навіть за допомогою найпростіших продуктів, наприклад, з
цукрової пудри або
яєчних білків.
Великдень:
є одним з найбільших і шанованих православних свят.
Свято, яке всі чекають з великим нетерпінням. Саме з нього починається світла і довгоочікувана весна, тому до Великодня готуються особливо ретельно:
проводять генеральне прибирання, прикрашають будинок, фарбують крашанки, готують різноманітні страви і печуть паски.
Прикраса пасок фігурками з тіста.
Варіант прикраси пасок з тіста - це, мабуть, самий простий і зручний спосіб декорування святкових пасок. Їх можна приготувати в той же час, коли займаєтеся випічкою пасок. Для виготовлення декору підійде абсолютно будь-яке тісто, яке може тримати форму. Як варіант, можете залишити трішки тіста і зробити прикраси одночасно з пасками.
Прикраси з тіста можуть бути самими різними: фігурки з листя, квітів, курчат, крашанок. Вирізати їх можна за допомогою звичайних формочок для печива або з підручних засобів. З смужок без проблем можливо зробити красиві кіски та покласти їх по краю паски.
Такі прикраси можна зробити двома способами. Найпопулярніший - приготування прикрас і розміщення їх на "сирій пасці".
Перед приміщенням таких пасок в духовку, змастіть її разом з прикрасою збитим яйцем. Відносно другого варіанту, прикраси можна спекти після приготування паски. В даному випадку тісто можна підфарбовувати барвниками. На готову паску такі прикраси прикліплюються за допомогою збитого білка. Додатково такі паски можна полити цукровим сиропом для блиску і додати трохи горіхів і сухофруктів, а також різне посипання.
Ну добре, ось декілька прикладів, до Вашої уваги: Прикраса пасок цукровою пудрою.
Дуже просто і швидко прикрасити паску можна за допомогою звичайною цукровою пудрою. На рум'яній скоринці паски буде дуже оригінально виглядати візерунок, зроблений з цукрової пудри. В цьому випадку можна використовувати різні серветки. Просто прикладіть серветки до паски і присипте зверху пудрою, після чого приберіть - і у вас вийде гарний і акуратний візерунок.
Переваги даного способу: Економічність. Цукрова пудра досить дешевий продукт, яку можна придбати в будь-якому магазині.
Швидкість. За допомогою цукрової пудри прикраси виходять дуже швидко, від вас не буде потрібно багато часу.
Цукрову пудру можна комбінувати з какао або натертим шоколадом і формувати цікаві візерунки.
З одного боку - простота прикраси, а з іншого боку - витонченість і ніжність зроблять ваші паски унікальними.
Для виготовлення цікавих візерунків з цукрової пудри можна використовувати покупні або саморобні трафарети із зображенням церкви та інших атрибутів даного свята. До речі, такі трафарети можна вирізати зі звичайного паперу або картону.
Прикраса пасок білковою глазур'ю.
Білкова глазур є самим традиційним і популярним способом прикраси пасок своїми руками. Дуже красиво дл Великодня випічка виглядає з об'ємною білковою шапкою, особливо якщо по сторонам паски потекли невеликі струмки.
Для приготування білкової глазурі необхідно взяти два яйця і відокремити білки від жовтків.
Для того щоб білки добре збилися, деякий час їх можна потримати в холодильнику.
Після цього збийте білки з невеликою кількістю лимонного соку або дрібкою солі до утворення піків.
Далі додайте півсклянки цукру або цукрової пудри і продовжуйте збивати, поки маса не загусне.
Після цього відразу ж покривайте приготовані вами паски щільної білковою шапкою.
Крім глазурі можна в даному варіанті використовувати різноманітну кондитерську посипку, яка продається в будь-якому магазині, особливо напередодні свята. Посипати потрібно відразу ж, після чого дати прикрасі застигнути. На це йде приблизно 15-20 хвилин.
Крім цієї присипки - додати можете мармелад, горіхи або фрукти.
Прикраси пасок шоколадною глазур'ю.
Шоколадна прикраса є безпрограшним варіантом. Для цього можна використовувати гіркий шоколад, молочний або білий.
Для початку на водяній бані розтопіть кілька плиток шоколаду, при цьому постійно помішуйте розігріту шоколадну масу.
У шоколад можна додати трохи вершків для регулювання його густоти.
Якщо ви використовуєте білий шоколад, в нього можна додавати різні харчові барвники. Якщо таких немає, можна замінити на куркуму, сік буряка або інші натуральні барвники.
Після приготування шоколадної глазурі її відразу наносять на паску.
Додатково для прикраси можна використовувати різну посипку, таку як мармелад, мастику або цукерки-драже.
Щоб зробити прикрасу більш оригінальною, можна використовувати два види шоколаду. На білій стороні можна зробити візерунки чорним шоколадом за допомогою кондитерського мішка. Аналогічно, також зробити білі візерунки.
Шоколадну глазурь можна приготувати з какао, так вийде набагато дешевше. Для цієї глазурі в невеликої ємності змішайте 5 ст.л. какао з 0,5 склянки цукру.
Обережно влийте 6 ст.л. молока, при цьому суміш постійно заважайте, щоб не утворилося грудочок.
Потім цю суміш поставте на повільний вогонь. При нагріванні помішуйте, щоб суміш не пригоріла. При закипанні молока додайте половину пачки вершкового масла, приблизно 100 грам. Ретельно все перемішайте, в кінці можна всипати 12 ст.л. борошна для отримання більш густої консистенції.
Прикраса пасок цукровими олівцями.
Якщо ви хочете зробити ваші паски справжніми авторськими шедеврами, можна придбати цукрові олівці.
Такі набори продаються в кондитерських відділах магазинів. Вони можуть бути абсолютно різного кольору.
Наприклад, цукрові олівці по 4 штуки в упаковці:
1 упаковка - білий, зелений, червоний, жовтий;
2 упаковка - молочний, шоколад, білий шоколад, чорний шоколад, карамель.
Прикраса пасок за допомогою мастики.
До сучасних прикрас пасок можна віднести цукрову мастику. Це унікальний декор, за допомогою якого звичайну випічку перетворюють на витвір мистецтва. Найчастіше мастика використовується для прикраси тортів, однак і паски з подібними декоративними елементами виглядають чудово.
Є кілька варіантів приготування мастики, частина з них досить просто готується в домашніх умовах, іншу ж можна спробувати робити, трохи назбиравши досвіду.
Цукрова мастика з маршмеллоу. Візьміть невелику упаковку жувального зефіру або
маршмеллоу і 400 грам цукрової пудри. Зефір спочатку злегка розтопіть в мікрохвильовій печі, приблизно протягом 10-15 секунд. Після цього потроху додавайте цукрову пудру і ретельно вимішуючи.
Цукрову пудру наполовину можна замінити крохмалем і додати трохи лимонного соку або кислоти. Дати трохи мастиці відпочити.
Для отримання прикрас самого різного кольору, в шматочки мастики додайте пару крапель води і харчового барвника. Все добре вимішайте для отримання однорідного кольору.
Мастика з желатину. Для початку замочіть пакетик желатину до моменту набрякання. Набряклий желатин з'єднайте з цукровою пудрою і все добре перемішайте. Для отримання мастики різного кольору додайте харчовий барвник.
Мастика зі звичайного зефіру. Візьміть 200 грам звичайного білого зефіру і з'єднайте його з 2 ст.л. лимонного соку. Поставте на 15-20 секунд в мікрохвильовку для розм'якшення зефіру. Після цього додайте 1 ст.л. м'якого вершкового масла, все добре перемішайте. Потім почніть додавати цукрову пудру (приблизно 350-400 грам), поки маса не стане пластичною і м'якою. Для отримання більш піддатливої мастики в отриману масу можна додати трохи загущувача для вершків.
Також дивіться: оригінальні ідеї прикраси пасхальних пасок з самого початку цієї теми.
А якщо Ви завітали ( на цю тему) в цей святковий день -
З Воскресінням Христовим щиро Вас вітаю! Он воскрес.