Популярні та корисні сорти меду.

Бджолиний сорт меду має антибактеріальні властивості, і не тільки.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад

Будь-який бджолиний сорт меду має антибактеріальні властивості, однак, у деяких з них такі якості виражені сильніше.


Гречаний.

Один з найбільш цінних видів, гречаний бджолиний мед збирається з однойменних квітів. У нього дуже солодкий, аж до терпкості, смак і відповідний запах. Кристалізація його темної маси завжди протікає в однорідну масу, причому необов'язково грубозернисту. Він дуже багатий залізом, чому надзвичайно корисний для процесу відновлення крові.

Липовий.

Ще один представник неймовірно корисних сортів - це липовий. Він високо цінується людьми. Багато хто вважає, що кращих ліків не існує. Але на жаль, абсолютної мікстури безсмертя не існує. Він має досить світлий окрас, може похвалитися зеленуватим відтінком, і відноситься до різновиду білого меду. Володіє неодмінно приємним і м'яким запахом. Що стосується смаку, то солодше його знайти навряд чи вийде. Даний продукт дуже поживний, тому швидко відновлює органічне виснаження. Зразковий букет вітамінів забезпечив широке застосування в народній медицині.

Білий.

Білий мед - досить рідкісний сорт, що має безліч підробок. Його джерелами є біла акація, також конюшина (клевер), іноді навіть липа, і деякі інші. Але деякі види набувають білий колір тільки після кристалізації. Тому у нього може бути кілька назв. Що хочеться відзначити, «чистим» він бути не може, принаймні, домогтися відсутності домішок майже неможливо. Отже, у нього нерідко присутній хоч якийсь відтінок.

Каштановий.

Гіркуватий присмак каштанового меду не применшує фактичної цінності продукту. Нудотний запах квітучого каштана у нього зберігається, чому нерідко навіює ностальгійні спогади про липень в холодні зимові вечори. Але не тільки аромат, але і колір у нього під стати плодам дерева. Це один з небагатьох видів, здатних підтримувати свій рідкий стан набагато довше за всіх видів, якщо бути конкретніше, то до двох років. Даний темний сорт має велику різноманітність вітамінів і мікроелементів, в тому числі і металів, тому широко застосовується в лікувальних цілях.

Кіпрейний.

Унікальність кіпрейного меду забезпечує легендарна основа - це трава, яка використовується здавна, як засіб від різних хвороб. Продукт бджіл не тільки зберіг всі властивості рослини, а й примножив, посилив їх. Багатий на вітамін С, він є першочерговим засобом при боротьбі з застудами.

Падевий.

Узагальнена назва падевого пов'язано зі збором бджолами паді, а не пилку. Такі сорти володіють різними фарбами, але неодмінно темними, аж до чорного кольору. І хоч вони бджолам для постійного вживання ніяк не підходять, людині вони не тільки не шкідливі, але і особливо корисні.

Дягілєвий.

Мабуть, найбільш цікавим сортом меду є Дягілєвий. У нього вишуканий смак, запаморочливий аромат і відмінні цілющі властивості. В основному він має темне забарвлення, але може бути навіть червоним. У медицині основне застосування знайшов як спазмолітик при проблемах зі шлунком.

Мед з маточним молочком.

Мед розводять з маточним молочком для посилення властивостей обох інгредієнтів. Ніяких добавок і хімікалій, тільки два натуральних складових елемента. Дана суміш має можливість позбавити людину від безлічі хвороб. Змішують з пропорцією 1 до 150.

Квітковий.

Квітковий за визначенням збирається з рослин, у яких є пилок. Такий продукт практично завжди має приємний присмак і пряним запахом. Активно використовується як в народній, так і сучасній медицині.

Акацієвий.

Цілком цінний і корисний акацієвий мед може бути білим, фактично безбарвним або жовтим забарвленням. Абсолютно без гіркоти, смак не відрізняється різкістю, точно як і запах. Рідкісні властивість даного продукту - тривалий опір процесу кристалізації. Цей мед - просто чудова їжа для діабетиків і дітей, так як фантастично скоро засвоюється людським організмом.

Соняшниковий.

Мед з соняшнику дуже швидко кристалізується, тобто покадає свою надзвичайно смачну рідку форму. Після закінчення крупнозернистої кристалізації стає світлим, зрідка з домішками зеленого відсвіту. Найбільше користі від такої речовини буде при лікуванні серцево-судинної системи і дихальних шляхів. До того ж він прекрасно виводить шлаки з організму людини, служить непоганим сечогінним засобом.

Гірський.

Бджолиний мед, зібраний з гірського різнотрав'я по праву вважається найбільш чистим. Сюди входить нектар з досить рідкісних квіток, надаючи особливу цілющу силу продукту. Слідство такого міксу - різний колір, аромат і смак. Але будучи натуральним, він добре лікує простудні захворювання.

Дикий.

Мед диких бджіл по-справжньому оригінальний живильний засіб. Він має масу різних вітамінів. Особливість цього сорту полягає в спеціальному підході його збору. Стільники не розпаковуються протягом півроку, для придбання більшої густоти і ароматності продукту. Іншими словами - підвищена концентрація цього меду.

Кедровий.

Насправді немає ніякого пилку на кедрі і про це відомо навіть недалекій людині. В даному випадку для створення меду бджоли збирають кедрову падь, клейку рідину (Падь - солодка рідина, що виділяється попелицями і іншими комахами, що харчуються соком рослин. З'являється на листках дерев і чагарників, іноді дрібними краплями падає (звідки назва) на землю), для створення даної чудової суміші. Її по окремим рецептами можуть готувати і люди, використовуючи ту ж падь і інші види бджолиного продукту. У будь-якому випадку продукт дуже популярний і швидко розкуповується зважаючи цілющих здібностей.

Травневий.

Травневим називають фактично будь-який свіжий мед, зібраний з початком весни. Виходить, що це не конкретний сорт, а кілька з них. Він має особливе ставлення до себе не тільки завдяки своїй свіжості та специфічну лікувальну силу. Має місце символ початку життя, закінчення зими. Його охоче купують для лікування застуди.

Стільниковий.

Мед, що зберігся в сотах, має власну цілющу силу, відмінну від вичавленого аналога. В даному випадку величезну роль грає сам віск, що зберігає частинки прополісу і пилку. Його корисно жувати для здоров'я ясен і потужної імунної системи. Як правило, в такому стані він помітно дорожче, ніж в рідкому.

Сосновий.

Багато кому хотілося б побачити, як бджоли вибивають з сосен нектар, однак, такого бути не може, через відсутність останнього у хвойних дерев. Тому даний сорт відноситься до падевого меду. Особливість цієї речовини - велика концентрація калію.

Мед з різнотрав'я.

Ніщо так не бадьорить, як мед з різнотрав'я. Хіба що повістка з військкомату. Але мед все-таки приємніше. Найчастіше він золотого кольору, та й цінується приблизно однаково, зокрема, для здоров'я. Загальну тонізуючу дію збагаченого вітамінами і різноманітністю мікроелементів речовини буквально насичує організм енергією.

Чорний.

Чорний може бути лише в двох випадках. Це або падевий продукт, або ж він зроблений з квітів чорного кмину. В останньому варіанті його можна зібрати тільки в Єгипті. Вартість на нього схоже висоти пірамід, в зв'язку з унікальністю і особливими цілющими показниками.

Хмільний.

Особливою популярністю серед слов'янських народів користується хмільний напій. Його готують на основі меду, проте, лікувальними властивостями він вже не відрізняється. Але це не впливає на чудовий смак.

Зелений.

Дивовижний продукт застосовується для посилення імунної системи. Зелений мед має в своєму складі особливу речовину - спіруліна. Дана речовина підсилює цілющі властивості меду.

Гарбузовий.

Колір гарбузового меду під статі рослині, з якої зібрано. Довго не зберігає своєї рідкої форми і скоро кристалізується. Сечогінну дію не сильно виражено, але його активно приймають при проблемах з органічними фільтрами: нирками і печінкою.

Яблуневий.

Насправді яблуневий готується людиною. Підготовлений рідкий мед змішується з подрібленими і очищеними яблуками. Робиться він шляхом додавання малої кількості води і подальшим підігрівом. У готовому стані, суміш дуже корисна при артритах і циститах.

Червоний.

Особливим інгредієнтом, що дозволяє отримати такий незвичайний колір, зазвичай є перга. Даний продукт має величезні запаси вітаміну А, що особливо важливо для зору. Крім того, присутні особливі цілющі мікро- і макроелементи перги.

Сухий мед.

Мед позбавлений вологи, втрачає гостроту смаку і запаху, але зберігає багато властивостей протягом більш тривалого часу. Сухий мед багато в чому залежить від сорту, з якого був створений.

Чайний.

Мед з чайного дерева, на думку багатьох вчених, здатний вилікувати навіть від стафілокока, де не справляються навіть деякі антибіотики. У нього дуже сильно виражені протимікробні властивості. Продукт виходить світлий, з легким ароматом.

Цукровий.

Хоча особливої ​​пристрасті у людей і не викликає, проте цукровий проводиться і зараз. Він відноситься до ненатуральних сортів. Продукт дуже швидко кристалізується, причому досить великими зернами. Корисного в ньому трохи і вживають його як замінник цукру у випічці.

Горіховий.

Коричневий горіховий активно застосовується в фармакології. З нього роблять засоби проти склерозу, глистів та загальнозміцнюючі препарати. У чистому вигляді він цінується саме через свої зміцнювальні і тонізуючі властивості.

Змішаний.

Іноді, коли медів багато, але потроху, їх просто змішують. Отриманий продукт стає складно визначити, але він набуває цікаві якості своїх складових інгредієнтів. Іноді так називають ще і луговий мед, так як в ньому теж багато чого намішано.

Лимонний.

Роблять лимонний мед виключно в домашніх умовах. Виходить потужній засіб при простудних захворюваннях. Крім того, він натягує запах і присмак, характерний цитрусовим.

Польовий.

Однією з кращих і найцінніших різновидів вважається польовий. Він зазвичай буває або майже безбарвним, або світло-жовтим. Крилаті трудівниці збирають його з польових рослин (звідси і назва). Залежно від медоноси, з якого був зібраний, продукт має відповідні корисними властивостями. Шавлієвий, наприклад, лікує запалення на шкірі, а пасльоновий рятує від ревматизму.

Степовий.

Степовий мед, який збирається з різнотрав'я, володіє масою корисних властивостей, який він вбирає від всіх рослин. Його лікувальні властивості і поживні якості дуже високі.

Лісовий.

Лісовий вважається одним з елітних сортів. Його унікальні властивості дозволяють використовувати продукт при лікуванні багатьох недуг. Володіє специфічним терпкуватим присмаком і палітрою кольорів від світло-жовтого до світло-коричневого відтінку.

Тайговий.

Солодкість, зібрана з розташованих в тайожно-лісовій зоні дикорослих медоносів - ось що таке тайговий мед. Серед усіх сортів вважається одним з найбільш високоякісних. Його видає особливий аромат, а також насичений колір кавового відтінку.


yes Бджолина солодкість не завжди буває бурштинового або яскраво-жовтого кольору, існують також сорти більш темного відтінку. Вони відрізняються не тільки кольором, а й особливими властивостями.

Темні сорти:
Білі сорти:
Рідкісні сорти:
Елітні сорти:
Лікувальні сорти:
Редагувалось: 1 раз (Останній: 1 травня 2016 у 23:24)
Відвідувач
Ekonomka
Повідомлення: 30
29 днів назад
Я больше всего люблю липовый и акациевый мед, он такой душистый и самый вкусный.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад
В цьому році малий збір меду, ціна якщо не помиляюсь, від 100 грн. за літр
Відвідувач
Ekonomka
Повідомлення: 30
29 днів назад
Да я знаю, в прошлом году мы спокойно купили две трёхлитровые банки на зиму, а в этом году еле дождались одной. Да, много кто продает но тот мед который разбавлен сахаром или когда пчел кормят искусственно, одним словом будем лакомиться очень редко)))
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад
Connie_cleaning-glasses

Як перевірити мед на натуральність

Редагувалось: 1 раз (Останній: 22 лютого 2017 у 23:13)
gra
Відвідувач
gra
Повідомлення: 4
г. Киев
80 днів назад
Даже и не знала, что существует такое огромное количество видов мёда, вот бы весь перепробовать)))

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз