Рецепти приготування

Цікаві рецепти простих та складних страв на кожен день. Десерти, гарніри, закуски, птиця, риба, салати, напої. Дізнайтеся, як можна швидко та смачно приготувати цікаве блюдо.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3305
г. Гадяч
224 дня назад
l_ice
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3305
г. Гадяч
224 дня назад

Рецепт найлегшої і дієтичної сирної запіканки.


Складові:

- 400 грам знежиреного сиру (краще вибрати пресований, а не розсипчастий);
- 1 яйце;
- 1-2 ст. л. борошна (краще взяти вівсяну або рисову муку);
- 1 ст.л. меду (або іншого натурального підсолоджувача, наприклад, агави або стевії);
- 1 велика груша / яблуко (очистіть і поріжте кубиками).

приготування:

1. Духовку розігріти до 180 градусів;
2. Всі інгредієнти перемішайте міксером, консистенція повинна бути густа (якщо сир вологий, злийте з нього по можливості всю зайву рідину і додайте в тісто додаткову ложку борошна);
3. Змастіть керамічну або іншу форму, простелити пергаментом;
4. Викладіть тісто у форму, розрівняйте і випікайте протягом 35-45 хвилин в залежності від вашої духовки до появи золотистої скоринки;
5. Охолодіть у формі;
6. Подавайте з ягодами, фруктами, горішками і натуральним йогуртом.
У страві 4 порції.
Калорій на порцію: 158 ккал, 20,5 г білків, 2,7 г жирів, 13,3 г вуглеводів.

Смачного!
Редагувалось: 1 раз (Останній: 12 травня 2016 у 14:07)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3305
г. Гадяч
224 дня назад

Лапша з креветками в кокосовому молоці



Складові:

- Креветки (бажано побільше)
- Молоко кокосове 200мл
- 1 гострий перець
- Часник 1 зубок
- Рибний соус 1чл.
- Соєвий соус -1чл
- Біле сухе вино 1стл
- Лимонний сік і цедра 1 лимона
- лапша
- Листочки селери або кінза

Підготуємо продукти:

креветки очистимо, залишивши при цьому голови і кінчик хвоста. Так соус буде більш насиченим.
- Гострий перець очистимо від насіння і мембран, промиємо й наріжемо.
- Часник подрібнити

- Розігріваємо арахісове масло пару ложок (можна іншого). Обсмажити секунд 30 часник, вливаємо рибний і соєвий соуси, готуємо ще півхвилини, після чого додаємо вино. Готуємо ще пару хвилин і вливаємо кокосове молоко.

- Готуємо 10 хвилин, додаємо цедру і чилі.
- Добавялем креветки і готуємо пару хвилин
- Додаємо відварену локшину, перемішуємо і вливаємо сік лимона.
- Ось, власне і все. Все швидко і просто.

При подачі посипати зеленню кінзи, або листочки селери.
Редагувалось: 2 рази (Останній: 12 травня 2016 у 18:14)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3305
г. Гадяч
224 дня назад

Рулетики з огірків



Складові:

-огірки
-пачка вершкового сиру
-укроп
-шнітт-цибуля
-сіль перець

приготування:

1. Огірки вимити, обсушити і нарізати дуже тонкими поздовжніми стрічками.
2. Викласти на обробну дошку, присипати сіллю і залишити.
3. Кріп і зелену цибулю вимити, обсушити і дуже дрібно порізати.
4. Сир викласти в миску, додати зелень і горошини рожевого перцю.
5. Огірки згорнути в рулетики.
6. Акуратно наповнити огіркові рулетики сумішшю.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3305
г. Гадяч
224 дня назад

Домашні рибні палички

Складові:

- Яйця - 3 шт
- Борошно - 1 склянка
- Філе тріски, палтуса - 450 г
- Панірувальні сухарі - 200 г
- Сіль - 1 чайна ложка
- Сир Пармезан (тертий) - 200 г
- Червоний перець (мелений) - 1 чайна ложка



приготування:

Наріжте філе риби брусочками і обваляйте їх у борошні. Потім збийте яйця, додайте перець і сіль. Панірувальні сухарі перемішайте з тертим на дрібній тертці сиром. Опустіть шматочки риби в яйце і обваляйте в паніровці

Викладіть філе на деко змащеною олією і відправте в розігріту до 230 градусів духовку на 15-20 хвилин. Рибні палички готові! Подавайте їх з соусом тар-тар або будь-яким іншим на ваш смак
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3305
г. Гадяч
224 дня назад

Щербет

Складові:

-500 г смаженого арахісу,
-1 пачка сухої дитячої суміші "Малютка" (350 гр),
-3 склянки цукру,
-1 стакан молока,
-3 ст. ложки какао



приготування:

Акуратно відкриваємо пачку молочної суміші, упаковку не викидаємо, вона нам ще знадобиться.
Суху молочну суміш змішати з смаженим арахісом.

Окремо в каструльці цукор змішати з какао, додати молоко, поставити на вогонь і помішуючи, довести до кипіння.

Виливаємо все це в суміш з горіхами, ретельно перемішуємо.

Отриману масу викладаємо в упаковку від "Малятка", верх упаковки склеюємо скотчем, і відправляємо в холодильник до повного охолодження.
Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Відвідувач
katrina
Повідомлення: 6
г. Гадяч
2842 дня назад
Очень вкусный египетский пирог




то египетская сладость, то ли пирог, то ли пирожное, но скажу одно - это безумно вкусно!

дрожжи сухие быстродействующие — 1/2 ч. ложки
мука пшеничная — 3 стакана
масло сливочное — 200 г
сахар — 1 стакан
молоко — 3 стакана
яйца — 2 шт
соль — 1 щепотка
картофельный крахмал — 3 ст. ложки
сахарная пудра — по вкусу
ванильный сахар — по вкусу

Способ приготовления

В 1 стакане теплого молока растворяем дрожжи, добавляем одно яйцо, соль, муку и замешиваем мягкое и эластичное тесто.

Тесто делим на две равные части, каждую часть раскатываем. Мягкое сливочное масло делим на две равные части и смазываем два раскатанных пласта.

Каждый пласт туго скручиваем в рулеты, а затем каждый рулет сворачиваем в виде улитки, оборачиваем "улитки" пищевой пленкой и отправляем на два часа в холодильник. Пока наше тесто охлаждается, займемся кремом, в Египте его называют магалябия.Смешиваем стакан сахара с крахмалом и одним яйцом и растираем до состояния белой густой массы, затем разводим теплым молоком(2 стакана), ставим на медленный огонь и при постоянном помешивании даем закипеть, а потом доводим до загустения. Крему даем остыть.

Достаем тесто из холодильника, каждый пласт раскатываем до толщины 3 мм, но один пласт должен быть больше на пару см в диаметре, меньший переносим на противень, застеленный пергаментом.

Сверху выкладываем крем, разравниваем сверху накрываем вторым пластом, концы которого подворачиваем под первый на 2-3 см и проткнем в нескольких местах вилкой.Выпекаем при температуре 180 гр. 30 минут до золотистого цвета.Даем пирогу немного остыть и посыпаем его сахарной пудрой.Этот пирог хорош как теплый, так и холодный.Приятного аппетита!!!
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3305
г. Гадяч
224 дня назад

Окрошка

Складові:

-цибуля зелена - 1 пучок
-укроп - 1 пучок
-петрушка - 1 пучок
-ковбаса варена - 300 гр
-картопля - 2 шт.
-яйце - 4 шт.
-редис - 1 пучок
-огірки свіжі - 3 шт.
-кефір - 1 л
-мінеральна вода - 0,5 л
-сіль за смаком.



приготування:

Картоплю відварити в мундирі. Почистити, порізати шматочками.
Яйця зварити круто, порізати.
Ковбасу нарізати шматочками.
Огірки, редис помити, нарізати. Зелень промити, нарізати.
Все змішати. Викласти на тарілку, посолити.
Кефір змішати з мінералкою в співвідношенні 2: 1 і залити окрошку. (Можна замінити кефір з мінералкою на березовий квас)
Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3305
г. Гадяч
224 дня назад

Заморожений фруктовий салат з йогуртом

Складові:

500 грамів йогурту (можна і сметани)
3/4 чашки цукру (можна і менше)
1 чашка нарізаного ананаса
1 чашка нарізаної полуниці
1 чашка нарізаних волоських горіхів
2 або 3 банани, нарізаних
збиті вершки



приготування:

1. Все перемішати, залити йогуртом, знову перемішати. Додати збиті вершки, перемішати аккуратно виложити в контейнер.

2. Покласти в морозильник на 2 години.

Смачного.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3305
г. Гадяч
224 дня назад

Замінюємо МАЙОНЕЗ соусом

Складові:

● 3 ст ложки оливкової олії
● 1 ст ложка лимонного соку або яблучного оцту
● 1 ч ложка гірчиці
● 7 ст ложок сметани
● сіль і перець - за смаком.



приготування:

1. Змішуємо до однорідної маси масло, лимонний сік, гірчицю, сіль, перець.
2. Додаємо сметану і перемішуємо.
3. Підходить до всіх салатів, де потрібно майонез. Можна мазати на бутерброди.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3305
г. Гадяч
224 дня назад

Хрусткі курячі РОЛИ

Складові:

· Лаваш тонкий
· Відварене куряче філе
· кукурудза
· сир
· Капустяний салат
· Зелена цибуля
· Сметана і томатний соус
· спеції



приготування:

Змішати всі інгредієнти, приправити.
Потім додати подрібнену курку і також ретельно перемішати.
Загорнути начинку в лаваш, скрутити рулетом і змастити яйцем і спеціями.
Запікати при середній температурі до рум'яності ролів.

Смачного:)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3305
г. Гадяч
224 дня назад

Морозиво. Кращі рецепти


1. Перший базовий рецепт

Вам знадобляться:
- 3 яйця
- 70 гр. цукру (можна менше)
- 300 мл. 30% вершків

Як приготувати домашнє морозиво:

1. Зняти білки від жовтків.
2. В окремій ємності збийте білки з дрібкою солі.
3. Окремо збийте жовтки з цукром.
4. Окремо збийте вершки.
5. Змішайте вершки, жовтки, акуратно додайте білки. За бажанням додайте в суміш наповнювачі.
6. Поставте в морозилку і в процесі заморозки перемішайте 2-3 рази, щоб не утворилися крижинки. Смачне вершкове домашнє морозиво буде готово через 5-6 годин.

2. Другий базовий рецепт

Вам будуть потрібні:
- 1 літр 32-35% вершків
- 40 гр. цукру
- 1 ч.л. ванільного цукру
- 1 банка згущеного молока
- 1 ст.л швидкорозчинного желатину

Вибирайте якісне згущене молоко, до його складу повинні входити тільки молоко і цукор, ніяких рослинних масел і т.п.

Як приготувати домашнє морозиво:
1. Замочіть желатин для набухання в невеликій кількості води.
2. Всі інші ігредіенти змішайте і збийте, приблизно 2 хвилини.
3. Розтопити желатин, не доводячи його до кіпіння, після чого тонкою цівкою влийте в суміш.
4. Тепер треба продовжити збивати суміш, приблизно через 1 хвилину її обсяг повинен збільшитися вдвічі. Дуже важливо не перевзбити вершки, інакше морозиво вийде жирне.
5. Поставте в морозилку. М'яке, оксамитове, вершкове домашнє морозиво буде готово через 5-6 годин.

3.Шоколадное морозиво

Вам знадобляться:
- 100 гр. темного шоколаду
- 3 ст.л цукру
- 1/2 склянки молока
- Вершки 33-35% - 300 грам

Молоко прогріти з цукром, додати поламаний шоколад, помішувати до повного його розчинення. Потім суміш остудити. Збити охолоджені вершки і змішати їх з шоколадною сумішшю. Поставити в морозилку на кілька годин. Можна через 2 -3 години перемішати морозиво, щоб не утворилися крижинки. Виходить м'яке домашнє шоколадне морозиво.

4.Лимонное морозиво.

Дуже популярний і простий рецепт морозива. Виходить м'яке вершкове морозиво з приємною кислинкою.

Вам будуть потрібні:
- 500 мл вершків 33-35%
- 1 банка згущеного молока
- 1 лимон

1. З лимона вичавити сік (всього необхідно близько 50 мл).
2. Вершки збити. Збивання треба припинити, як тільки вершки почнуть густіти. Дуже важливо не перевзбити вершки, інакше морозиво вийде жирне.
3. У вершки додати згущене молоко, перемішати.
4. Додати лимонний сік, перемішати.
5. Масу вилити в форму, в якій можна заморожувати. Поставити в морозилку. Через 2 години морозиво дістати, перемішати (виделкою або вінчиком), поставити в морозилку до повного заморожування (на 6-8 годин).

Смачного! JC_coffee
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3305
г. Гадяч
224 дня назад

Шаурма.

Шаурма - близькосхідне блюдо (ймовірно, турецького походження) з піти або лаваша, начинена рубаним смаженим м'ясом. Нічого зайвого, просто, швидко і не дорого.



Вам буде потрібно:

Куряче філе 400 гр
Лаваш вірменський 1 шт.
Огірок свіжий 1 шт.
Помідор свіжий 1 шт.
Капуста 100 гр
Морква по-корейськи за смаком
Кетчуп за смаком
Майонез за смаком
Сіль, спеції за смаком

Як готувати:

Курку ріжемо кубиками, додаємо спеції, сіль і обсмажуємо на сковороді до золотистої скоринки.

Тим часом нарізаємо огірок.
Нарізаємо помідор. Нарізаємо капусту.

Після того, коли курочка трохи присмажилася, змішуємо її з капустою.

Ріжемо лаваш на 2 частини. Такого великого лаваша вистачить на 2 порції.

Перший крок - майонез.
Другий крок - курка і капуста.
Третій крок - морква.
Четвертий крок - помідори, огірки, кетчуп.

Починаємо акуратно загортати лаваш.

Ось і готова шаурма!

Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3305
г. Гадяч
224 дня назад

ТОРТ зі згущеним молоком

Складові:

Для тіста:
● Масло вершкове - 200 г
● Сметана - 200 г
● Цукор - 2 стакан
● Яйця - 2 шт.
● Борошно
● Сода - 1 ч. л.

Для крему:
● Варене згущене молоко - 500 г
● Масло вершкове - 100 г
● Горіхи смажені (можливо арахіс) - 70-100 г
● Шоколад чорний - 30 г



приготування:

1. Дістати заздалегідь вершкове масло, щоб воно стало м'яким.
2. Збити яйця, додати цукор і знову збити. Цукор повинен розчинитися. З'єднати яєчно-цукрову суміш зі сметаною і вершковим маслом.
3. Додати борошно, соду і замістити тісто. Покласти його на 30 хвилин у холодильник.
4. Потім розділити тісто на 3 частини і тонко розкачати у вигляді прямокутника. Особливо дотримуватися форми не варто, адже потім коржі потрібно буде обрізати, і обрізки знадобляться для прикраси.
5. Покласти кожен пласт на деко і проколоти в різних місцях виделкою.
6. Випікати в духовці 20 хвилин при температурі 200 ° C.
7. Готові коржі трохи остудити, покласти їх один на одного і обрізати краї, щоб вийшли рівні прямокутники.
8. Обрізки помістити в духовку на 10 хвилин, щоб вони гарненько підсохли і придбали насичений колір, а потім подрібнити. Для цього можливо використати качалку.
9. Тепер можна зайнятися кремом. Шоколад розтопити. Для цього покласти його в невеликій глибокій тарілці на пару хвилин в мікрохвильову піч.
10. Варене згущене молоко з'єднати з вершковим маслом і розтопленим шоколадом та ретельно перемішати.
11. Арахіс очистити, подрібнити за допомогою скалки, додати в крем і перемішати.
12. Кожен корж змастити кремом. У останнього коржа обмазати верх і край. Посипати зверху крихтою і тертим шоколадом. Поставити в холодильник на 2-3 години, щоб торт гарненько просочився.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3305
г. Гадяч
224 дня назад

Густий грузинський суп Харчо

Складові:

- 200 гр томатної пасти (можна томати без шкірки)
- 2 великі головки цибулі
- 1/2 склянки рису
- 800 гр яловичини на кісточці
- 2 зубчики часнику
- Приправа для харчо
- 1/2 ч. Ложки гострої Аджики
- 100 гр подрібнених волоських горіхів



приготування:

1. Закидаємо м'ясо в холодну воду. Варимо м'ясо протягом години на невеликому вогні, знімаємо пінку. Солимо. Після того як м'ясо зварилось, нарізаємо його на шматочки і відправляємо назад в каструлю.
2. Нарізаємо цибулю і обсмажуємо її до прозорості на повільному вогні. Додаємо кілька столових ложок томатної пасти (або протерті помідори), нарізаний часник, аджику, спеції і обсмажуємо ще хвилин 5 все разом.
3. Закидаємо в каструлю промитий рис.
4. Хвилин через 20, коли рис зварився, заправляємо суп цибульно-томатною засмажкою.
5. Варимо ще 5 хвилин.
6. Додаємо волоські горіхи.
7. Даємо трохи настоятися і густий грузинський суп Харчо готовий.

Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Сторінки: 1 2 3 Наступна Останній

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз