Морозиво. Кращі рецепти
1. Перший базовий рецепт
Вам знадобляться: - 3 яйця
- 70 гр. цукру (можна менше)
- 300 мл. 30% вершків
Як приготувати домашнє морозиво: 1. Зняти білки від жовтків.
2. В окремій ємності збийте білки з дрібкою солі.
3. Окремо збийте жовтки з цукром.
4. Окремо збийте вершки.
5. Змішайте вершки, жовтки, акуратно додайте білки. За бажанням додайте в суміш наповнювачі.
6. Поставте в морозилку і в процесі заморозки перемішайте 2-3 рази, щоб не утворилися крижинки. Смачне вершкове домашнє морозиво буде готово через 5-6 годин.
2. Другий базовий рецепт
Вам будуть потрібні: - 1 літр 32-35% вершків
- 40 гр. цукру
- 1 ч.л. ванільного цукру
- 1 банка згущеного молока
- 1 ст.л швидкорозчинного желатину
Вибирайте якісне згущене молоко, до його складу повинні входити тільки молоко і цукор, ніяких рослинних масел і т.п.
Як приготувати домашнє морозиво: 1. Замочіть желатин для набухання в невеликій кількості води.
2. Всі інші ігредіенти змішайте і збийте, приблизно 2 хвилини.
3. Розтопити желатин, не доводячи його до кіпіння, після чого тонкою цівкою влийте в суміш.
4. Тепер треба продовжити збивати суміш, приблизно через 1 хвилину її обсяг повинен збільшитися вдвічі. Дуже важливо не перевзбити вершки, інакше морозиво вийде жирне.
5. Поставте в морозилку. М'яке, оксамитове, вершкове домашнє морозиво буде готово через 5-6 годин.
3.Шоколадное морозиво
Вам знадобляться: - 100 гр. темного шоколаду
- 3 ст.л цукру
- 1/2 склянки молока
- Вершки 33-35% - 300 грам
Молоко прогріти з цукром, додати поламаний шоколад, помішувати до повного його розчинення. Потім суміш остудити. Збити охолоджені вершки і змішати їх з шоколадною сумішшю. Поставити в морозилку на кілька годин. Можна через 2 -3 години перемішати морозиво, щоб не утворилися крижинки. Виходить м'яке домашнє шоколадне морозиво.
4.Лимонное морозиво.
Дуже популярний і простий рецепт морозива. Виходить м'яке вершкове морозиво з приємною кислинкою.
Вам будуть потрібні: - 500 мл вершків 33-35%
- 1 банка згущеного молока
- 1 лимон
1. З лимона вичавити сік (всього необхідно близько 50 мл).
2. Вершки збити. Збивання треба припинити, як тільки вершки почнуть густіти. Дуже важливо не перевзбити вершки, інакше морозиво вийде жирне.
3. У вершки додати згущене молоко, перемішати.
4. Додати лимонний сік, перемішати.
5. Масу вилити в форму, в якій можна заморожувати. Поставити в морозилку. Через 2 години морозиво дістати, перемішати (виделкою або вінчиком), поставити в морозилку до повного заморожування (на 6-8 годин).
Смачного!