Рецепти, приготування

Цікаві рецепти, кулінарія, готовим вдома
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1772
г. Гадяч
1 день назад

Курячі рулетики по-домашньому.


Інгредієнти (на 8 порцій):

- Куряче філе - 8 шт. грудки (1,5 кг)
- Сир твердий - можна Альтермані 200 гр.,
- Часник - 4-5 зубчиків,
- Зелень - (петрушка, кріп, кінза) 150 гр.,
- Вершкове масло -100 гр.,
- Майонез - 50 гр.,
- Рослинна олія - ​​70 гр.,
- Перець чорний мелений,
- Сіль.

Приготування:

1. Куряче філе відбити з двох сторін трохи посолити і поперчити.

2. На краєчок філе викласти фарш (дрібно рубана зелень, дрібно рубаний часник, додати масло вершкове, трохи підсолити, натерти на тертці 100 гр. сиру) все перемішати.

3. Потім філе потрібно звернути рулетиком і обсмажити кілька хвилин на соняшниковій олії з усіх боків до рум'яної скоринки, на повільному вогні. Після цього обмазати філе майонезом, посипати сиром 100 гр. і поставити в духовку на 10-15 хвилин при температурі 120-150 градусів (поки сир не підрумянеться).

4. Готовий рулет можна подавати до столу з картоплею фрі, картопляним пюре, спагетті. Для краси можна додати помідори чері або скибочки нарізаного болгарського перцю приправлений соєвим соусом ...
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1772
г. Гадяч
1 день назад

Як варити рис для суші.


- 2 склянки сирого рису для суші (350 г),
- 3 склянки води (700 мл),
- 8 ст.л. рисового оцту (120 мл),
- 1 ст.л. рослинного масла (15 мл),
- 4 ст.л. цукру (50 г),
- 1 ч.л. солі (6 г).


Приготування.

Добре промити кілька разів, поки вода не буде прозорою. Скласти в невелику каструлю, долити 3 склянки води, довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і варити 20 хвилин. Рис повинен розм'якшити і повністю увібрати воду.

У маленькій каструльці з'єднати рисовий оцет, рослинне масло, цукор і сіль. Нагріти на середньому вогні до повного розчинення цукру. Охолодити злегка і додати в рис, добре перемішати.

Коли ви все перемішаєте, рис буде здаватися надто вологим. Дайте йому постояти і охолонути до кімнатної температури, він вбере всю рідину і стане правильною консистенції.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1772
г. Гадяч
1 день назад

Рецепт вафель для електровафельниці.


інгредієнти:
- 2 склянки борошна,
- 1 ч.л. солі,
- 4 ч.л. розпушувача,
- 2 ст.л. цукру,
- 2 яйця,
- 1.5 склянки теплого молока,
- 40 г вершкового масла,
- 1 ч.л. ванілі.

Приготування.

У великій мисці змішайте борошно, сіль, розпушувач і цукор. Розігрійте вафельницю.

В окремій мисці збийте яйця. Додайте молоко, вершкове масло і ваніль. Вилийте молочну суміш в борошняну суміш; збийте до отримання однорідної маси.

Ложкою викладіть тісто на розігріту вафельницю. Печіть вафлі, поки вони не стануть золотистими і хрусткими. Відразу подавайте на стіл.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1772
г. Гадяч
1 день назад

Багет, фарширований куркою і грибами.

Проста страва в приготуванні

Складові:

- Багет 1 шт.,
- Куряче філе 200 гр.,
- Печериці 200 гр.,
- Цибуля 100 гр.,
- Помідор 100 гр.,
- Сир 100 гр.,
- Сметана 150 гр.,
- Томатний соус 1 стол. л.,
- Зелень, сіль, перець за смаком.

Як приготувати багет.

· Цибулю і куряче філе дрібно нарізати.
· Гриби нарізати тонкими пластинками.
· На рослинному маслі обсмажити цибулю до золотистого кольору.
· Додати печериці, обсмажувати на середньому вогні 5 хвилин.
· Потім додати куряче філе, смажити ще 5-7 хвилин.
· Влити сметану і томатний соус, посолити і поперчити за смаком.
· Добре перемішати і трішки загасити.
· Багет розрізати спочатку навпіл, потім уздовж на дві частини, щоб вийшло 4 порції. Вийняти весь м'якуш.
· Заповнити багет готовою начинкою.
· Зверху посипати тертим сиром.
· В кінці прикрасити скибочками помідорів і зеленню. На помідор можна посипати ще трохи сиру.
· Запікати фарширований багет в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці рівно 20 хвилин.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1772
г. Гадяч
1 день назад

Сало в цибулевому лушпинні.


Склад такий
Приготування.

У каструлю покласти лушпиння цибулі, сіль, лавровий лист, перець і залити водою.
Довести до кипіння, покласти сало так, щоб воно все було вкрите розсолом, і кип'ятити 10 хвилин.

Каструлю зняти з вогню і залишити сало в розсолі на добу. (Після того, як розсіл охолоне, каструлю поставити в холодильник).
Сало вийняти з розсолу і дати йому полежати в тарілці ~ 15 хвилин, щоб зайвий розсіл стік.
Часник продавити через прес і обмазати ним сало з усіх боків.

Прибрати в холодильник на добу. Потім перекласти в морозильник.
Редагувалось: 1 раз (Останній: 4 жовтня 2017 у 10:35)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1772
г. Гадяч
1 день назад

Домашній майонез з лимоном.


Смачний і корисний майонез, додається до багатьох страв.
Для приготування майонезу потрібен блендер або кухонний комбайн з дуже високою швидкістю. Іншими способами за цим рецептом не вийде.
Можна додати трохи куркуми, щоб майонез вийшов жовтим, для салатів.

Складові:
- Оливкова олія або інше рослинне масло 200-300 мл.,
- Яйце свіже - 2 шт.,
- Гірчиця - 1 ч. л.,
- Цукор - 1 щіпка,
- Сіль - 1/4 ч. л.,
- Сік лимона - 1 ст. л.,
- Перець і інші спеції за смаком.

Приготування.


Крок 1.
У ємність діаметром як блендер або трохи ширше, але не набагато вбиваємо яйця, додаємо, гірчицю, цукор, сіль.

Крок 2.
З ¼ частини лимона вичавлюємо лимонний сік.

Крок 3.
Включаємо блендер і все перемішуємо 1-2 секунди.
Потім в ємність, при включеному блендері, повільно починаємо додавати оливкове масло.
Блендер піднімаємо вгору-вниз теж повільно. Чим більше працюємо з блендером, тим гущіше виходить майонез.
Блендер вимикаємо. Пробуємо. Додаємо спеції за смаком.
І ще раз розмішуємо.

i-m_so_happy Смачний майонез готовий.
Редагувалось: 1 раз (Останній: 28 грудня 2017 у 17:04)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1772
г. Гадяч
1 день назад

Омлет з грибами.


Вам знадобляться такі продукти:
Яйця - 4 штуки,
Цибулина - 1/2 штуки,
Печериці - 6-8 штук,
Сметана - 2 ст. ложки,
Вершкове масло - 10 грам,
Твердий сир - 30 грам,
Сіль, перець - за смаком,
Оливкова олія - ​​2 ст. ложки.
Омлет

Як приготувати "Омлет з грибами".


У сковороді на оливковій олії обсмажуємо до золотистого кольору дрібно нарізану цибулю.
Додаємо нарізані печериці, перемішуємо.
Обсмажуємо цибулю з грибами до готовності грибів, солимо і перчимо до смаку.
Додаємо сметану.
Перемішуємо, готуємо ще одну хвилину і знімаємо з вогню.
Віночком збиваємо яйця з невеликою кількістю солі.
У сковороді розтоплюємо вершкове масло.
Вливаємо в сковороду яєчну суміш.
Чекаємо, поки яйця схопляться.
Накриваємо сковороду кришкою і готуємо омлет на середньому вогні до повної готовності.
Викладаємо готовий омлет на тарілку, на його половину викладаємо гриби, посипаємо тертим сиром.
Накриваємо гриби другою половинкою омлету і подаємо.

Смачного! connie_duckyinshell
Редагувалось: 11 раз (Останній: 23 січень 2018 у 20:19)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1772
г. Гадяч
1 день назад

Пісочні кільця з арахісом.


Складові:
Масло вершкове - 200 г.,
Пудра цукрова - 130 г.,
Борошно - 350 г.,
Яйце - 1 шт.,
Цукор ванільний - 1/2 пакетика,
Сіль - 1/2 ч.л.,
Розпушувач - 1/2 ч.л.,
Арахіс,
Жовток яєчний - 1 шт.

Приготування.

Складіть розм'якшене вершкове масло, яйце, цукрову пудру, ванільний цукор, сіль і розпушувач в миску. Збийте міксером (1-2 хвилини).

Всипте борошно і швидко замісити тісто. Остудіть його в холодильнику, оптимальна температура тіста 20 ° С.

Добре присипте стіл борошном і раскатайте тісто завтовшки 6-7 мм. Виріжте кола великою формочкою, а потім в центрі зробіть отвір діаметром 2 см. Покладіть на деко і поставте в морозилку на 20 хвилин. Це важливо і дуже зручно, так як з печивом набагато простіше буде працювати.

Почистіть готовий смажений арахіс і подрібніть його качалкою. Приготуйте жовток, горіхи і дістаньте заготовки. Змастіть колечка жовтком. Кожне переверніть змащеною стороною на лист або тарілку з горіхами. І укладіть на деко. Печіть при 200 ° С 12 хвилин.

Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1772
г. Гадяч
1 день назад

Ніжні булочки з фруктовою начинкою.


Склад такий:

Цукор - 200 г,
Молоко - 250 г,
Масло вершкове - 100 г,
Дріжджі сухі - 1 ст.л,
Борошно - 850 г,
Яйце - 4 шт.,
Сіль - щіпка,
Ванілін - 1 пакетик,
Олія соняшникова - 1 ст.л.,
Вода - 50 мл.


Приготування.

Всі інгредієнти повинні бути теплими, але не гарячими.

Дріжджі розвести в 50 мл. води і столової ложки цукру. Дочекатися пінної шапочки.

У молоці розчинити цукор, той що залишився і вершкове масло.

У миску просіяти через сито борошно. Додати ванілін і сіль, потім яйця, соняшникову олію, молоко з маслом і цукром, і дріжджі.

Замісити тісто. Якщо буде трохи липнути нічого страшного. Під миску ставимо каструльку з теплою водою. Накриваємо пакетом і зверху ковдрочку, щоб тісто не продуло)) залишаємо на 2 години.

А ось і тісто піднялося .. З цього тіста вийде ~ 39 булочок! 7 штук зі сливою, 16 яблучних і 16 з грушею.

Фрукти очищаємо від шкірки і протираємо на дрібній тертці. Якщо фрукти солодкі то цукор можна не додавати, а якщо є кислинка, то можна додати.

Тісто попередньо ділимо на кульки, і кожну кульку розкачуємо не надто тонко. Додаємо начинку. Загортаємо в трубочку.

Краї добре защипувати, інакше сік може витекти. Деко присипати борошном і відправляємо в духовку на 20-30 хвилин при 180 градусів.

Готові булочки можна присипати цукровою пудрою.

Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1772
г. Гадяч
1 день назад

Часникові ковбаски.


Інгредієнти.

Фарш свинячий - 1000 гр.,
Цукор коричневий - 1/4 чашки,
Оцет 9% - 2 ст.л.,
Соус соєвий - 3 ст.л.,
Часник - 1 головка,
Перець чорний мелений - 1/2 ч.л.,
Паприка - 2 ч.л.,
Сіль - 1,5 ст.л.


Приготування.

Подрібнюємо часник за допомогою блендера, або дрібно ріжемо. У глибокому посуді змішуємо оцет і соєвий соус. Додаємо часник, суміш перців, сіль і цукор. Ретельно перемішуємо. Потім додаємо фарш і вимішуємо.

Мокрими руками формуємо ковбаски, щоб вийшла гладка текстура. Розігрійте олію в сковороді на середньому вогні, і обсмажте ковбаски з усіх боків до готовності. Подавайте гарячими.

Смачного! viannen_86
Редагувалось: 1 раз (Останній: 5 лютого 2018 у 12:14)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1772
г. Гадяч
1 день назад

Зефір по ГОСТу.


Інгредієнти:

Яблуко - 4 шт.,
Цукор - 250 г.,
Білок яєчний - 1 шт.,
Цукор ванільний - 1 пакетик.


Додатково:

Цукор - 475 г.,
Вода - 160 г.,
Агар-агар - 4 ч.л.


Приготування.

Отже, перш за все замочіть агар в зазначеному в рецепті кількості води. Яблука спечіть. Можна і в свч: ріжемо на половинки, видаляємо насіння, кладемо зрізом вниз на тарілку, час випічки в хвилинах дорівнює кількості яблук в штуках.

Тепер можна ложкою вишкребти печену м'якоть з шкурок. Найпростіше для отримання гладкого пюре використовувати блендер або протріть пюре через сито. Тепер в тепле пюре додайте цукор і ванільний цукор і залиште на годинку до повного охолодження.

Замочений агар поставте на вогонь і доведіть майже до кипіння, щоб агар розчинився.

Всипте цукор. Розмішайте гарненько, доведіть до кипіння при помішуванні і варіть на середньому вогні хвилин 5, поки температура сиропу не стане 110 С.
Лопаточка, піднята з сиропу, потягне за собою тонку нитку. Відставте сироп, щоб він злегка охолов.

Додайте в тепле пюре півбілка і збивайте до посвітлення.

Додайте білок, що залишився і збивайте до отримання пишної густої маси.

Почніть вливати тонкою цівкою злегка остиглий, але ще гарячий сироп. Не припиняйте збивання. Після додавання сиропу збивайте ще кілька хвилин, маса повинна стати схожою на масу для безе. Беріть велику миску, маса збільшується в об'ємі.

Швидко перекладіть масу в заздалегідь приготовлений корнетик з насадкою і відсадіть зефір на папір для випічки. Їх буде близько 60 штук, так що готуйте багато місця. Пам'ятайте, що вироби з агаром застигають вже при 40 С, тому не чекайте, зразу відкладайте!
Залиште на добу на столі, в досить теплому місці. За цей час зефір стабілізується і на ньому утвореться тонка цукрова корочка. Посипте пудрою.

З'єднайте зефір попарно. Підстави їх липкі, так що вони склеяться без проблем.

Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1772
г. Гадяч
1 день назад

Арахісовий торт.


Інгредієнти.

Борошно - 2 склянки,
Цукор - 1 стакан,
Яйце - 3 шт.,
Арахіс - 1,5 склянки,
Розпушувач - 1,5 ч.л.,
Молоко згущене варене - 3 ст.л.,
Масло вершкове - 300 г.,

Додатково:

Молоко згущене варене - 370 г.,
Масло вершкове - 200 г.,
Шоколад - 3 часточки.


Приготування.

У кремі масло можна замінити на вершковий сир маскарпоне, вершки 33-35% або жирну сметану 20-25%).

Духовку розігріти до 200 ° С. Форму діаметром 23-24 см змастити маслом. Арахіс подрібнити в блендері.
Яйця збити з цукром і з'єднати з подрібненим арахісом. Додати 3 ст.л. вареного згущеного молока, просіяти зверху борошно, розпушувач і м'яке вершкове масло, порізане довільно на шматочки. Все добре збити міксером. Тісто буде в'язким і липким, тому не варто намагатися його вимішувати руками.
Розподілити приблизно 2 ст.л. з гіркою тіста за формою за допомогою лопатки. Тісто має «лягти» дуже тонким шаром. Випікати корж близько 15 хвилин, але може і швидше (залежить від особливостей вашої духовки). Таким же чином спекти інші коржі. В результаті їх повинно вийти 5-6 штук. Коржі остудити.
Для крему збити вершкове масло з вареної згущеним молоком і додати тертий шоколад. Змастити кожен корж тонким шаром крему. Верх і боки теж. Прикрасити за смаком горіхами і шоколадом. Бока прикрасити меленим арахісом, а верх шоколадними завитками і арахісом в медовій глазурі і кунжуті.


Смачного! JC_doubleup
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1772
г. Гадяч
1 день назад

Маринована скумбрія.


Складові.

Скумбрія - 3 шт.,
Вода - 1000 мл.,
Сіль - 3 ст.л.,
Цукор - 1,5 ст.л.,
Чай чорний - 2 ст.л.,
Цибуля.


Приготування.

Рибу вичистити, вимити, видалити голови і хвости.

Приготувати розсіл: в каструлю з водою покласти сіль, цукор, заварку і дві жмені цибулиння. Довести до кипіння, остудити і процідити.

Підготовлені тушки риби викласти в ємність, залити приготовленим розсолом, накрити кришкою і залишити при кімнатній температурі на 4 дні, кожен день вранці і ввечері рибу перевертати.

Витягнути рибу з розсолу, перекласти в іншу ємність і зберігати в холодильнику.
Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1772
г. Гадяч
1 день назад

Чурчхела - грузинські солодощі з соку і горіхів.


Чурчхела - це національна грузинська страва, вона дуже корисна, оскільки готується з натуральних інгредієнтів без додавання цукру. Основу чурчхели складають горіхи, які покриваються декількома шарами соку. Найчастіше Чурчхелу роблять з виноградного або гранатового соку, але можна використовувати і інші соки, наприклад яблучний, малиновий або абрикосовий. У будь-якому випадку буде смачно!

Склад чурчхели.

Виноградний або гранатовий сік - 1 літр.
Найсмачніше виходить чурчхела з свіжовичавленого соку з м'якоттю, але можна брати і покупні.
Борошно пшеничне - півсклянки.
Горіхи очищені (волоські, фундук) - 500 г.
Також знадобляться міцна голка і товста бавовняна нитка для нанизування горіхів.


Як приготувати Чурчхелу.

Беремо нитку довжиною близько 30 см. З голкою і нанизуємо на нитку горіхи. Бажано запастися наперстком, тому що горіхи досить тверді, і нанизувати їх голими руками важко. Можна нанизувати як цілі горіхи, так і половинки. Нанизувати потрібно так, щоб верхній кінець нитки близько 5 см був вільний - за нього ми будемо тримати Чурчхелу. Коли закінчимо нанизувати горіхи на нитку, закріплюємо її кінець за допомогою сірника: обертаємо сірник ниткою і зав'язуємо.

Приблизно півтори склянки соку потихеньку змішуємо з борошном, гарненько перемішуючи, щоб не було грудочок. Весь інший сік наливаємо в каструлю і ставимо на маленький вогонь. Періодично помішувати сік, а коли він закипить, додаємо суміш з борошна і соку. Продовжуємо помішувати. Сік потрібно уварити до консистенції дуже густого киселю. Даємо соку охолонути приблизно до 50 градусів Цельсія. Після цього беремо нитку з горіхами і опускаємо її в каструлю на хвилину-півтори, щоб всі горіхи вкрилися соком. Виймаємо нитку, підсушуємо хвилин п'ять - за цей час занурюємо в сік інші нитки з горіхами. Потім повторюємо процедуру з кожної ниткою кілька разів, поки горіхи не покриються шаром соку 1,5-2 см. Готово - Чурчхелу можна сушити. Взагалі-то сушать її кілька тижнів, щоб верхній шар соку затвердів, а всередині чурчхела залишилася м'якою. Але можна з'їсти цю смакоту і в той же день, якщо дуже хочеться.


Підсушувати Чурчхела можна на спеціально підвішеній на кухні мотузці. Під мотузку слід підкласти папір, щоб не довелося потім відмивати всю кухню від крапель соку.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1772
г. Гадяч
1 день назад

Гарбуз, фарширований м'ясом і грибами.


Складові.

Гарбуз,
Картопля - 1000 г.,
Гриби - 500 г.,
Яловичина - 500 г.,
Цибуля - 3 шт.,
Морква - 2 шт.,
Сметана,
Масло рослинне.


Приготування.

Гарбуз вимийте, зріжте верхівку, видаліть насіння.
М'ясо наріжте кубиками, обсмажте.
Гриби відваріть, наріжте.
Цибулю і моркву наріжте, спассеруйте.

Картоплю очистіть, вимийте. В гарбуз покладіть шарами м'ясо, гриби, спассеровані овочі (по 2 шари). Залийте сметаною.

На деко покладіть гарбуз, обкладіть картоплею, картоплю сприсніть маслом. Запечіть при температурі 160-180 ° C.
Смачного! kez_16
Карта сайта ☺ → тут

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз