Рецепти, приготування

Цікаві рецепти, кулінарія, готовим вдома
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1767
г. Гадяч
1 день назад

Яєчня в цибулевих колечках.


Складові.

Борошно 1/2 склянки,
Молоко 1/2 склянки,
Сухарі панірувальні 4/5 склянки,
Сіль 1 ч.л.,
Перець чорний мелений 1 ч.л.,
Цибуля 1 шт.,
Оливкова олія 1/3 склянки,
Яйце 2 шт..


Приготування.

Підготуємо три ємності: одну з борошном, другу з панірувальними сухарями, а третю з молоком. У борошно відразу ж додамо сіль і перець за смаком.

Розріжем навпіл велику цибулину. Наріжемо цибулю кільцями близько 7 мм завтовшки. Розділимо на колечка і виберемо найбільші з них. Вмочимо їх в борошні.


Потім в молоці та в сухариках.


Підсмажимо кільця цибулі на сковороді у великій кількості оливкової олії до прозорості.

У кожне з кілець вб'ємо яйце.


Дамо підсмажитися, поки білок не затвердіє. Посолити і поперчити, накрити сковороду кришкою. Зверху можна присипати свіжою зеленню і сиром за смаком.

Подавати можна гарячими з улюбленим соусом або кетчупом.

Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Відвідувач
Jamendro
Повідомлення: 2
134 дня назад
Слухайте а рецепти для простих мультиварок bt.rozetka.com.ua/multivarki/c112986 у вас є, а то купив а в комплекті не було книжечки, от і шукаю рецепти смачні, пасувало би перед великоднем спекти паску, чув що в мультиварці випічка особливо смачна!
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1767
г. Гадяч
1 день назад

Мультиварка. Велика книга рецептів.


Ця книга для тих, хто вже однозначно вирішив для себе, що прийшла пора економити свій час на кухні, а головне - годувати сім'ю смачною і якісною їжею, приготовленою з використанням новітніх технологій. Ця книга для тих, хто зробив ставку на мультиварку.
Основна частина рецептів представлена ​​в розділах, що відносяться до конкретних моделей мультиварок. У цій книзі зроблено акцент на найбільш затребувані моделі мультиварок, які опробувані і схвалені багатьма споживачами, також є зведена глава універсальних рецептів, які ви зможете безперешкодно приготувати в мультиварці будь-якої моделі.
Прикріплені файли:
multvarka-bolshaya-kniga-retseptov_5abe72e449246.pdf | 3907.46 Кб | Завантажити: 20 раз
Редагувалось: 1 раз (Останній: 30 березня 2018 у 20:27)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1767
г. Гадяч
1 день назад

Сирники по-київськи.


Інгредієнти:
Творог - 400 г.,
Яйце - 1 шт.,
Цукор -1/2 ст.л.,
Сіль - щіпка,
Ванілін - щіпка,
Борошно - 1 склянка,
Ізюм - 1/2 склянки,
Джем - 2 ст.л.,
Сухарі паніровочні.

Приготування.

Ізюм залити окропом на 5 хвилин, воду злити, родзинки обсушити на серветці, порізати і змішати з джемом, повинна вийти в'язка начинка.

Творог протерти через сито, змішати з яйцем, сіллю, цукром і ваніллю, додати просіяне борошно, замісити тісто, якщо воно буде липнути до рук то можна додати ще трохи борошна.

Тісто поділити на невеликі шматочки, стіл і руки змастити олією, з шматочка тіста сформувати корж, в середину покласти трохи начинки, краї защипнути, сформувати круглий сирник, обваляти в панірувальних сухарях.

Сирники обсмажити з двох сторін до золотистого кольору на рослинній олії, скласти на паперову серветку щоб вбралося зайве масло.
Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1767
г. Гадяч
1 день назад

Щоденний кулінарний гороскоп.

Вивчивши улюблену їжу знаків зодіаку, можна проявити чудеса прозорливості і нагодувати рідних і друзів самим смачним обідом.


JC_finger Проглянути гороскоп.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1767
г. Гадяч
1 день назад

Салат в «моркві» з листкового тіста.


Складові:
Для трубочок:

- 500 гр. листкового тіста,
- за смаком - морквяний сік, змішаний з томатною пастою.

Для салату:

- 2 курячі грудки,
- 2 свіжі огірки,
- 2 яйця,
- 1 цибулина,
- за смаком - кріп, майонез, петрушка.

(Кількість - 6 порцій)


Приготування.

Розкачайте листкове тісто і наріжте його смужками шириною близько 1 см.

Згорнути з щільного картону конусоподібну паличку і намотати на неї смужки тіста, зробивши «морквину».

Покласти трубочки з тіста на деко, змастити морквяним соком з томатною пастою (можна взяти помаранчевий харчовий барвник) і запікати до готовності в духовці.

Приготувати салат: змішати натерті на крупній тертці яйця, огірки, розібрані на волокна курячі грудки, дрібно нарізаний кріп.
Посолити, поперчити, змастити майонезом.

Покласти салат в поліетиленовий пакет, зробити в кутку пакета отвір і начинити остиглі трубочки салатом.

Вставити кілька стеблинок петрушки в трубочки. І салат готовий! JC_doubleup
Можна використовувати будь-який салат на ваш смак, для наповнення «морквин».
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1767
г. Гадяч
1 день назад

Салат квасолевий з грибами і ковбасою.


Інгредієнти.
• Квасоля червона консервована - 200 г.,
• Морква по-корейськи - 150 г.,
• Ковбаса сирокопчена - 150 г.,
• Цибуля - 1 шт.,
• Печериці - 250 г.,
• Майонез,
• Масло рослинне.


Приготування.

Цибулю подрібнити, шампіньйони дрібно порізати, все це обсмажити на олії.

Ковбасу нарізати тонкою соломкою. З квасолі злити воду.

З'єднати все, перемішати, заправити майонезом.
Посолити, якщо є необхідність. При бажанні додати зелень.

Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1767
г. Гадяч
1 день назад

Гостре свиняче рагу.


Інгредієнти.

Свинина - 300 г.,
Картопля - 4 шт.,
Часник - 2 зубчики,
Цибуля - 2 шт.,
Перець болгарський червоний - 2 шт.,
Паприка - 1 щіпка,
Бульйон курячий - 500 мл.,
Сік лимонний - 1 шт.,
Розмарин,
Масло рослинне,
Перець чорний мелений,
Сіль.


Приготування.

Свинину наріжте кубиками, приправити сіллю і перцем. Обсмажуйте, постійно помішуючи, в сотейнику з розігрітим маслом протягом 10 хвилин. Потім перекладіть в миску.

З сотейника злийте більшу частину жиру, покладіть порізані цибулю, болгарський перець та смажте протягом 5 хвилин.

Додайте рубаний часник, розмарин і паприку. Готуйте ще хвилину.

Поверніть м'ясо, додайте очищену картоплю, нарізану кубиками, влийте бульйон. Доведіть до кипіння, знизьте нагрів і тушкуйте, постійно помішуючи, до м'якості картоплі та свинини.

У готове рагу додайте сік лимона, сіль і перець. Оформіть листочками розмарину і подавайте до столу.

Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1767
г. Гадяч
1 день назад

Творожне желе з вишнею.


Вам знадобиться.

Желатин -10 г.,
Молоко - 100 г.,
Йогурт - 125 г.,
Творог - 125 г.,
Ванілін за смаком,
Вишня,
Мед,
Желе.


Приготування.

Желатин залити 100 г молока і дати набрякнути. Через 20-30 хвилин поставити на водяну баню і помішувати, поки желатин повністю не розчиниться.
Не кип'ятити! Залишити остигати.

У цей час змішати в блендері творог, йогурт, свіжу вишню і трохи меду. Маса не повинна бути занадто рідкою. Додати за смаком трохи ваніліну для аромату.

Сирну масу ввести розчинений желатин. У готову масу додати ще цілих ягід вишні. Розлити отриману суміш по формах або в одну велику форму і поставити в холодильник до повного застигання.

Найкраще використовувати роз'ємні або силіконові форми. З них десерт легко витягається. якщо таких форм немає, можна використовувати будь-який посуд (миску, тарілку, стакан, салатник), попередньо проклавши їх харчовою плівкою.

На застигле творожне желе викласти половинки ягід і залити зверху вишневим желе.

Десерт знову прибрати в холодильник, поки желе повністю не застигне.

Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1767
г. Гадяч
1 день назад

Бланманже.


Складові.

Вершки 10% - 500 мл.,
Кава розчинна - 4 ч.л.,
Цукор - 3 ст.л.,
Желатин.


Приготування.

Желатин заливаємо склянкою води. Пропорції желатину потрібно подивитися на упаковці. Чекаємо, поки желатин набубнявіє.

В цей час в каструльку виливаємо вершки. Ставимо на вогонь. Коли вершки нагріються, додаємо каву і цукор. Перемішуємо і чекаємо, поки гранули кави і цукор розчиняться. Знімаємо з вогню. Якщо на поверхні утворюється пінка, знімаємо її.

До цього часу желатин, швидше за все, вже набрякне.

Желатин ставимо на вогонь, помішувати і чекаємо, поки розчиняться всі гранули. Знімаємо з вогню.

Змішуємо желатин з вершковою масою.

Розливаємо по формах або вазочках. Краще це робити через ситечко, щоб в готовому желе не були залишки пінки і т.д. Ставимо в холодильник і чекаємо, поки желе загусне.

Якщо ви вирішили зробити желе в формочках, то наливаємо в мисочку гарячої води, опускаємо формочку буквально на пару секунд, перевертаємо желе на тарілочку. Якщо формочку перетримати в гарячій воді, то бланманже потече.

Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1767
г. Гадяч
1 день назад

Піца хвилинка на сковороді - швидка і проста.


Приготувати цю піцу дуже легко. Спробуй, пальчики оближеш!

Складові.

- Яйця 2 шт.,
- Майонез 4 ст. л.,
- Сметана 4 ст. л.,
- Борошно 9 ст. л.,
- Твердий сир 100 г.,
- Сосиски 150 г.,
- Печериці 50 г.,
- Помідори 1 шт ..


Приготування.

Змішати яйце, борошно, сметану, майонез.
Тісто виходить рідке, як сметана.
Тісто вилити на сковороду і вже зверху покласти будь-яку начинку.
Наприклад візьмемо сосиски, потім трохи копченої ковбаси, злегка прожарені гриби.
Зверху помідори. Зробити сіточку з майонезу і засипати товстим шаром сиру.
Ставимо сковороду на плиту, вогонь невеликий.
Сковороду відразу накрити кришкою, як тільки сир розплавився
10 хвилин і піца готова. Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1767
г. Гадяч
1 день назад

Плетенка.


Інгредієнти.

· 1 кг барошна,
· 250 мл. молока,
· 1 л. цукру,
· 42 г. дріжджі,
· 150 мл. олії,
· 2 яйця,
· 1 л. солі,
· солонина,
· шинка,
· сир.


Як готувати.

★ У миску висипати молоко, цукор, дріжджі, 2 ст.л. муки – змішати, лишити киснути 20 хв. Потім висипати решту муки, олію, яйця, сіль – замісити, лишити на 1 годину.

★ Тісто розділяємо на 2 частини. Кожну з частин розділяємо ще на 6 частинок. Розрізаємо ці частинки на 3, розкатуємо з них палички, кладемо солонину – заплітаємо в косичку.

★ Викласти на деко, посипати шинкою і сиром.

★ Випікаємо в духовці 25 хв при t 200°C.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1767
г. Гадяч
1 день назад

Помилкові «курячі ніжки».


Інгредієнти.

Борошно - 300 г.,
Кефір - 2/3 склянки,
Сода - 1/2 ч.л.,
Сіль щіпка.

додатково:

Курка (філе) - 600 г.,
Цибуля - 1 шт.,
Сіль за смаком,
Перець чорний мелений за смаком.


Приготування.

Кефір змішати з содою, сіллю і борошном, замісити тісто.

Тісто має бути м'яким і не прилипати до рук.

М'ясо і цибулю перекрутити на м'ясорубці, змішати в глибокій мисці, посолити, поперчити. Гарненько перемішати.

Тісто розкачати товщиною 1 мм і порізати смужками шириною близько 3 см.

Взяти трохи фаршу, сформувати овальної форми котлетку. У центр котлетки вставити соломку. Потім взяти смужку тіста обкрутити навколо фаршу, починаючи з середини соломки.


Смажити ніжки на сковороді на рослинному маслі до зарум'янювання (масла повинно бути багато, щоб приховувало приблизно половину «ніжки», 1-1,5 см). Не шкодуйте масла при смаженні, інакше «ніжки» вийдуть сухими.


Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1767
г. Гадяч
1 день назад

Кулінарні підказки...

До вашої уваги - збірник кухонних підказок, які стануть в нагоді і початківцям, і досвідченим кулінарам! ...


1. Щоб масло при смаженні не бризкало, можна дно сковорідки злегка присипати сіллю.

2. Яєчня буде пишною, якщо додати 2 ложки холодної води на 1 склянку яєць і гарненько збити.

3. Додайте в тісто розведений картопляний крохмаль - булки і пироги будуть пишними і м'якими навіть на наступний день.

4. Буряк вариться дуже довго - 3-3,5 години.

Професійні кухарі варять буряки так: після того як він покипів хвилин 30, зливають воду і ставлять під струмінь холодної води (чим холодніше, тим краще) хвилин на 15. Температурний перепад доводить буряк до готовності.

5. Замість дріжджів в тісто можна додати трохи коньяку - тісто стане ароматне, а випічка смачніше.

6. Яєчний білок швидше зіб'ється в пишну піну, якщо його попередньо охолодити і додати кілька крапель лимонного соку або трохи лимонної кислоти. З жовтком роблять навпаки - він любить тепло і цукор.

7. Щоб обсмажити або запекти м'ясо з золотистою скоринкою, його треба обмазати медом.

8. Печінка буде м'якою, якщо перед обсмажуванням посипати її цукром.

9. Щоб яйця при варінні не лопалися, їх треба вимити перед цим в холодній воді.

10. Щоб у морквини був хороший смак, її треба варити 5-10 хвилин. Так само як і інші овочі, її варять на хорошому вогні та солять в кінці варіння.

11. Щоб рис був розсипчастим, його треба перед варінням замочити в холодній воді на 30 хвилин.

12. Щоб рис не розварювався, його можна трохи обсмажити, проте слід врахувати, що в цьому випадку він не дуже збільшиться в розмірах.

13. Щоб молоко або каша на молоці не тікала, потрібно зверху на каструлю покласти дерев'яну ложку.

14. Зів'ялий кріп і петрушка стануть знову свіжими, якщо покласти їх у воду, злегка розведену оцтом.

15. Якщо ви хочете отримати смачні овочі при варінні, треба опустити їх в воду після того, як вода закипить. Якщо ж ви хочете, щоб смачним був бульйон, - треба починати варити овочі в холодній воді.

16. Перед тим як почати смажити нарізану картоплю, її бажано промити водою - це видалить крохмаль, а скибочки не склеяться між собою і не пристануть до дна сковороди. Після промивання картоплю потрібно трохи просушити.

17. Ви зможете легко і просто замінити майонез сметаною, додавши в неї розтертий жовток круто звареного яйця і чайну ложку гірчиці.

18. Щоб риба не підгоріла і не вийшла жорсткою, не варто змащувати сковороду маслом. Краще натерти ним саму рибу.

19. Щоб зробити звичайний овочевий салат пікантним, досить додати до нього трохи ванілі.

20. Щоб при нарізці яйця, які зварені круто, і не кришилися, змочіть лезо ножа холодною водою.

21. Паперові рушники допоможуть прибрати з курки зайвий жир. Щоб зробити це, потрібно тільки злегка промокнути м'ясо.

22. Щоб зробити салат більш ситним, додайте до нього трохи вареної картоплі. До речі, шеф-кухаря радять різати картоплю для салату саме гарячим.

23. Щоб уникнути неприємного запаху під час приготування цибулі, додайте до неї дрібку солі і смажте на повільному вогні!

24. Є тільки один правильний спосіб підігріти мед - опустити банку з ним в миску з гарячою водою.

25. Щоб подрібнити часник, дрібно його наріжте і придушіть ножем, а потім додайте дрібку солі.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1767
г. Гадяч
1 день назад

Кабачки смажені з часником помідорами і сметаною.


Інгредієнти на 4 порції.

• Кабачки 4 шт.,
• Помідори 4 шт.,
• Сметана 200 гр.,
• Часник 4 зуб.,
• Зелень 10 гр.,
• Сіль за смаком.
• Рослинна олія 70 гр.,
• Борошно 50 гр ..


Приготування.

Готується цей рецепт в два етапи. Очищені, нарізані кружальцями кабачки обваляти в борошні і обсмажити на олії.

Окремо готуємо часниковий соус. У сметану додати дрібно посічену свіжу зелень (гарне смакове поєднання дає кріп) і подрібнений часник. Посолити. Перемішати.

Кабачок змащуємо соусом і на нього кладемо свіжу помідорку, також порізану кружальцями. Знову змащуємо соусом, і знову кабачок. Зверху кабачок змащуємо соусом і прикрашаємо зеленню. Подаються кабачки смажені холодними, як закуска.
Карта сайта ☺ → тут

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз