Рецепти, приготування

Цікаві рецепти, кулінарія, готовим вдома
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1859
г. Гадяч
2 години назад

Як зробити крем для Наполеона з згущеного молока?


Рецепт класичного крему з згущеного молока.

Що потрібно:

● 1 банка згущеного молока,
● 250 г вершкового масла кімнатної температури.

Як приготувати класичний крем із згущеного молока:

1. Нарізаємо масло невеликими кубиками і кладемо їх в глибоку каструлю. Збиваємо масло міксером на малій швидкості 5 секунд.

2. Додаємо згущене молоко порціями, а молоко - по 1-2 ст.л., можна зробити швидкість міксера вище.

3. Продовжуємо збивати крем до тих пір, поки він перестане прилипати до стінок каструлі. Крем потрібно використовувати відразу - він підходить для промазування будь-яких коржів, в тому числі для торта Наполеон.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1859
г. Гадяч
2 години назад

Запечена картопля з оселедцевим соусом.


Інгредієнти.

• Картопля 1500 г.,
• Цибуля 1 шт.,
• Оселедець (філе) 400 г.,
• Сметана жирна 600 г.,
• Часник 2 зубчики,
• Огірок консервований 1 шт.,
• Кріп 1 пучок,
• Сіль за смаком.


Приготування.

Картоплю ретельно миємо, натираємо сіллю і рослинним маслом, складаємо в деко і накриваємо фольгою.

Відправляємо деко в розігріту до 220 ° С духовку на 35-50 хвилин (залежить від розміру картоплі).

Оселедець, цибулю (обдаємо окропом), кріп (дрібно нарізати), часник, огірок. Змішуємо всі інгредієнти в мисці, додаємо сметану і перемішуємо. Якщо потрібно, солимо.

Картоплю протикаємо шпажкою, якщо входить легко - значить готова.

Викладаємо на тарілку, надрізаємо уздовж до середини, трохи розпушуємо картоплю виделкою і викладаємо в надріз соус. kez_16
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1859
г. Гадяч
2 години назад

Гастрономічна карта України.

Ukraine Українці – привітний і гостинний народ, який вміє нагодувати так, щоб гостям щедрий стіл запам'ятався надовго. Інфографіка про гастрономічну карту України від Укрінформ.


Київ - котлети по-київськи;
Чернігівщина - печеня в горщиках, пиріжки з калиною, борщ на буряковому квасі;
Черкащина - борщ і пампушки з часником;
Сумщина - печеня по-сумьки;
Полтавщина - галушки, пундики;
Дніпропетровщина - форшмак, фірмова уха;
Харківщина - борщ по-слобожанськи, гречаники;
Луганщина - м'ясний рулет по-луганськи;
Донеччина - рулька по-донбаськи, окрошка;
Запоріжжя - капусняк запорізький;
Херсонщина - баклажани по-херсонськи, баклажанна ікра;
Крим - лагман, долма;
Миколаїв - юшка по-миколаївськи;
Кіровоградщина - крученики, вареники;
Одеса - биточки з бичків, риба фіш;
Вінничина - бігос, фляки;
Хмельниччина - м'ясні рулети, ковбаси і ведерей;
Буковина - чинахи, мамалига і бринза;
Прикарпаття - бануш, грибна юшка;
Закарпаття - завиванці, бограч;
Львівщина - галицький сирник, струдлі;
Тернопільщина - мачанка, кулеша;
Волинь - мазурики по-волинськи, поліські вергуни;
Рівненщина - картопляники, мацик;
Житомирщина - деруни.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1859
г. Гадяч
2 години назад

Приголомшлива закуска з трьох інгредієнтів.

Цей рецепт, здається, увібрав в себе все найкраще: елегантне і в той же час таке просте поєднання картоплі, сиру та часнику неодмінно сподобається вам і вашим гостям. JC_doubleup

Для цього підготуйте:

▪ 3-4 великих картоплі, нарізаних часточками (шкірку не знімайте);
▪ 4 ч. л. оливкового масла;
▪ 2 ч. л. солі;
▪ 2 ч. л. часникового порошку;
▪ 1/2 чашки тертого сиру.


Рецепт неймовірно простий:

Розігрійте духову піч до 200 градусів, постеліть в форму папір для випічки, змастіть її маслом.
Порізану на дольки картоплю ретельно перемішайте з сіллю, часниковим порошком і тертим сиром. При цьому кожна часточка повинна бути повністю покрита часниково-сирною сумішшю.

Розкладіть картопля по листу, відправте в духовку на 25-35 хвилин або до того моменту, поки картопля не пропечеться.

Найпростіший і в той же час ідеальний соус для такої сирно-часникової картоплі - це звичайний йогурт.

Смачного! kez_16
Редагувалось: 3 рази (Останній: 20 липня 2018 у 06:27)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1859
г. Гадяч
2 години назад

Сугудай зі скумбрії - смачно і корисно.

Сугудай це... secret

Отже, нам знадобиться на 3 скумбрії:

▪ 3-4 цибулини,
▪ 3 ст. л солі,
▪ 1 ст. л цукру,
▪ 1/2 склянки росл. масла,
▪ 1/2 склянки 9% оцту (можна трохи менше),
▪ 1 стакан води,
▪ зелень кропу,
▪ перець чорний мелений,
▪ лавровий лист.


Скумбрію можна розморожувати неповністю, так розрізати легше і рівніше виходить.
Рибу обробити, видалити голову, нутрощі і чорну плівку в черевці.

Нарізати. Укладати в ємність (банку, контейнер, що зручніше) шарами.
Шар риби, посипаємо сумішшю солі і цукру, трохи додаємо меленого перцю.
Шар цибулі півкільцями, посипаємо кропом.
Далі шар риби. Іноді додаємо лавровий лист.

Змішати оцет, масло, воду (кип'ячену, що остигнула).
Залити цією сумішшю рибу, прибрати в холодильник, через 4 години можна їсти.
Посол виходить трішки пряний, рибка з ароматом кропу тане в роті, (коротше-відірватися важко, майже неможливо). JC_doubleup
Редагувалось: 4 рази (Останній: 27 липня 2018 у 22:42)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1859
г. Гадяч
2 години назад

Корейський салат з картоплі.

А Ви знали, що по-корейськи можна приготувати навіть картоплю? Для різноманітності саме те! Читайте далі: JC_coffee

Інгредієнти на 10 порцій:

▫ Картопля - 1000 гр.,
▫ Рослинна олія - 6,7 ст.л.,
▫ Кухонна сіль - 1,7 ч.л.,
▫ Цукор - 2,5 ч.л.,
▫ Кінза, коріандр - 3,3 ч.л.,
▫ Часник - 5 зубчиків,
▫ Перець червоний мелений - 0,5 ч.л.,
▫ Яблучний оцет - 2,5 ст.л.,
▫ Соєвий соус - 2,5 ст.л.,
▫ Кунжут - 1,7 ст.л..

Додатково:

▫ Вода - 2,5 л.,
▫ Сіль.

Приготування.

Насамперед в каструлю наливаємо 1,5 л води, додаємо 1,5 стол. л. солі і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння.
Поки вода закипає, тремо картоплю на корейській терці. Промиваємо під проточною водою, позбавляючись від зайвого крохмалю.
Опускаємо підготовлену картоплю в солоний окріп на 3-4 хвилини. Потім відкидаємо на друшляк і ще раз промиваємо під проточною водою.

У сотейнику або іншої підходящої посуді розігріваємо олію як кажуть "до сизого димка".

Якщо у вас коріандр в зернах, подрібнюємо його в ступці. Більш за все коріандр в зернах в рази ароматніший. Додаємо коріандр до картоплі. Сюди ж додаємо червоний перець, можна і більше ніж в рецепті, якщо любите гостреньке. Додаємо сіль та цукор. Пропускаємо через прес часник. Вливаємо розігріте рослинне масло та перемішуємо. Вливаємо яблучний оцет і соєвий соус. За бажанням додаємо обсмажений кунжут. Добре перемішуємо ще раз і ставимо в холодильник на 2 години.

Наш салатик готовий! Смачного! JC_hurrah
Редагувалось: 1 раз (Останній: 26 серпня 2018 у 13:46)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1859
г. Гадяч
2 години назад

Фарширована куряча грудка.


Нам знадобиться:
▪ 4 курячих грудки;
▪ 240 гр консервованих абрикосів (можна персиків байдуже);
▪ 100-150 гр. твердого сиру;
▪ 2 зубчики часнику;
▪ 2-3 ст.л. сметани;
▪ Сіль, спеції за смаком;
▪ Тертий пармезан.

Приготування.

Вирізати ножем збоку курячого філе кишеньку і наповнити абрикосами. Зовні натерти сіллю.
Наприклад, покласти близько трьох половинок абрикосів на одне філе.
На дрібній тертці натираємо сир, перемішуємо його зі сметаною і тиснемо пресом часник. Все ретельно перемішати і викласти поверх абрикосів в кожну грудку.
Бажано, щоб то чим ми фаршируємо було добре обгорнуте м'ясом, тому багато класти не варто, тому що чим більше начинки - тим більше ризик, що начинка вилізе під час випікання.
Грудки скріпити в місці розрізу зубочистками.
Зверху можна трохи присипати пармезаном або Старим Амстердамом, а також посипати спеціями.
Змастити форму для випікання маслом і викласти туди фаршировані курячі черепашки розрізом вгору.
Випікати близько 40 хвилин при 180 С° до готовності.
Подавати гарячим з рисом або овочами.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1859
г. Гадяч
2 години назад

Малинова пастила - прикраса столу.

Ви тільки подивіться, яка виходить краса!

Фокус полягає в тому, що в цій малині абсолютно немає сторонньої вологи, а при її переробці не використовувалася блендер.
Пастила́

Отже, про все по-порядку ....

Беремо малину і перетираємо її до однорідного стану в дерев'яній ступці. Маса, отримана "ручним" способом не спінюється і тому стає не матовою, а прозорою, як желе. Природні ягідні кісточки не завадять (адже малину ми їмо з кісточками), тому їх не чіпаємо.

Подрібнювати малину в ступці потрібно ретельно, щоб пастила була по можливості однорідною.

Потім переливаємо масу в каструльку, додаємо цукор за смаком (якщо малина солодка, то можна обійтися і без нього, адже пастила - не варення, тут не потрібно домагатися застиглої вареної краплі).
Доводимо малинову масу до кипіння і кип'ятимо не більше 5 хвилин (досить 1-2 хв.), максимально зберігаючи корисні властивості ягоди.

Чекаємо, поки маса охолоне.
Покриваємо піддон сушки листами пергаментного паперу, виливаємо на них невеликі порції малинової маси, розрівнюємо "млинець" ложкою. Підготовлена таким чином маса повинна покривати папір і не переливатися через його край. Не потрібно лякатися, якщо ягідна маса рідкувата - просто зробіть "млинець" поменше і тонший.
Сушити пастилу на режимі №2 - якщо її шар тонкий, то досить 2-3 годин.

Якщо верхній шар пастили перестає бути рідким і липким - можна знімати листи пергаменту і приймати рішення про те, як ваша пастила буде зберігатися - в рулончиках або в маленьких ролах.

Приготована таким чином (без води і допомогою блендера) малинова пастила прозора, нагадує застигле малинове желе. А ще вона, на мій погляд, дуже смачна, ароматна, ніж звичайне малинове варення ... chiffa
Редагувалось: 2 рази (Останній: 8 вересня 2018 у 09:49)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1859
г. Гадяч
2 години назад

Поркетта - рулет зі свинини.


Ароматна, апетитна, з хрусткою скоринкою, різноманітними спеціями і навіть цедрою апельсина - у себе на батьківщині поркетта є головним делікатесом. Відповідно до історії, вперше її приготували в центральній Італії.

Складові.

◦ Свиняча лопатка 1-1,5 кг;
◦ Оливкова олія за смаком;
◦ Сіль за смаком;
◦ Чорний перець (мелений) за смаком;
◦ Шавлія 2 ст. л.;
◦ Розмарин 2 ст. л.;
◦ Апельсинова цедра 3 ст. л.;
◦ Часник 6 зубчиків;
◦ Насіння кропу 2 ст. л..


Як запікати м'ясний рулет.


Візьміть свинячу лопатку. Промийте під струменем води. Зробіть один глибокий надріз на відстані в кілька сантиметрів від краю.
Розгорніть її по зрізу. Зробіть глибокий надріз паралельно столу.
Далі зробіть косі надрізи там, де пласт ще більш товстий. Це потрібно для того, щоб м'ясо краще промаринувалося.
Змастіть підготовлене м'ясо оливковою олією. Обов'язково посоліть його.
Посипте пласт перцем, насінням кропу, подрібненим розмарином, а також шавлією. Подрібніть часник. Посипте м'ясо ним і цедрою апельсина.
Акуратно згорніть щільний рулет.
Посипте згорнутий рулет сіллю і спеціями, що залишилися.
Перев'яжіть його мотузкою і відправте в холодильник. Залиште його там на 3-4 години. Ідеальний варіант - на ніч. При цьому краще помістити його на решітку.
Виставте температуру духовки на 230 ° C. Змастіть форму для запікання оливковою олією. Також збризніть маслом і саме м'ясо. Покладіть в духовку на 20 хвилин. Після зменшіть температуру в духовій шафі до 120 ° C і запікайте ще 60 хвилин.
Накрийте рулет фольгою ще на 10 хвилин. Готово!

Кожен регіон Італії готує поркетту згідно власного рецепту. Будь-яка господиня теж намагається експериментувати, додаючи свої спеції. Все ж, якими б різними не були рецепти, шавлія і розмарин - обов'язкові складові. Ви також можете обернути рулет смужками бекону або сала, а вже після перетягнути кулінарною мотузкою. Це калорійний перекус, але іноді ви можете собі його дозволити, чи не так?

Смачного! JC_doubleup
Карта сайта ☺ → тут
Сторінки: Перша Попередня 10 11 12 13

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз