Рецепти, приготування

Цікаві рецепти, кулінарія, готовим вдома
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2002
г. Гадяч
5 годин назад

Як зробити крем для Наполеона з згущеного молока?


Рецепт класичного крему з згущеного молока.

Що потрібно:

● 1 банка згущеного молока,
● 250 г вершкового масла кімнатної температури.

Як приготувати класичний крем із згущеного молока:

1. Нарізаємо масло невеликими кубиками і кладемо їх в глибоку каструлю. Збиваємо масло міксером на малій швидкості 5 секунд.

2. Додаємо згущене молоко порціями, а молоко - по 1-2 ст.л., можна зробити швидкість міксера вище.

3. Продовжуємо збивати крем до тих пір, поки він перестане прилипати до стінок каструлі. Крем потрібно використовувати відразу - він підходить для промазування будь-яких коржів, в тому числі для торта Наполеон.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2002
г. Гадяч
5 годин назад

Запечена картопля з оселедцевим соусом.


Інгредієнти.

• Картопля 1500 г.,
• Цибуля 1 шт.,
• Оселедець (філе) 400 г.,
• Сметана жирна 600 г.,
• Часник 2 зубчики,
• Огірок консервований 1 шт.,
• Кріп 1 пучок,
• Сіль за смаком.


Приготування.

Картоплю ретельно миємо, натираємо сіллю і рослинним маслом, складаємо в деко і накриваємо фольгою.

Відправляємо деко в розігріту до 220 ° С духовку на 35-50 хвилин (залежить від розміру картоплі).

Оселедець, цибулю (обдаємо окропом), кріп (дрібно нарізати), часник, огірок. Змішуємо всі інгредієнти в мисці, додаємо сметану і перемішуємо. Якщо потрібно, солимо.

Картоплю протикаємо шпажкою, якщо входить легко - значить готова.

Викладаємо на тарілку, надрізаємо уздовж до середини, трохи розпушуємо картоплю виделкою і викладаємо в надріз соус. kez_16
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2002
г. Гадяч
5 годин назад

Гастрономічна карта України.

Ukraine Українці – привітний і гостинний народ, який вміє нагодувати так, щоб гостям щедрий стіл запам'ятався надовго. Інфографіка про гастрономічну карту України від Укрінформ.


Київ - котлети по-київськи;
Чернігівщина - печеня в горщиках, пиріжки з калиною, борщ на буряковому квасі;
Черкащина - борщ і пампушки з часником;
Сумщина - печеня по-сумьки;
Полтавщина - галушки, пундики;
Дніпропетровщина - форшмак, фірмова уха;
Харківщина - борщ по-слобожанськи, гречаники;
Луганщина - м'ясний рулет по-луганськи;
Донеччина - рулька по-донбаськи, окрошка;
Запоріжжя - капусняк запорізький;
Херсонщина - баклажани по-херсонськи, баклажанна ікра;
Крим - лагман, долма;
Миколаїв - юшка по-миколаївськи;
Кіровоградщина - крученики, вареники;
Одеса - биточки з бичків, риба фіш;
Вінничина - бігос, фляки;
Хмельниччина - м'ясні рулети, ковбаси і ведерей;
Буковина - чинахи, мамалига і бринза;
Прикарпаття - бануш, грибна юшка;
Закарпаття - завиванці, бограч;
Львівщина - галицький сирник, струдлі;
Тернопільщина - мачанка, кулеша;
Волинь - мазурики по-волинськи, поліські вергуни;
Рівненщина - картопляники, мацик;
Житомирщина - деруни.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2002
г. Гадяч
5 годин назад

Приголомшлива закуска з трьох інгредієнтів.

Цей рецепт, здається, увібрав в себе все найкраще: елегантне і в той же час таке просте поєднання картоплі, сиру та часнику неодмінно сподобається вам і вашим гостям. JC_doubleup

Для цього підготуйте:

▪ 3-4 великих картоплі, нарізаних часточками (шкірку не знімайте);
▪ 4 ч. л. оливкового масла;
▪ 2 ч. л. солі;
▪ 2 ч. л. часникового порошку;
▪ 1/2 чашки тертого сиру.


Рецепт неймовірно простий:

Розігрійте духову піч до 200 градусів, постеліть в форму папір для випічки, змастіть її маслом.
Порізану на дольки картоплю ретельно перемішайте з сіллю, часниковим порошком і тертим сиром. При цьому кожна часточка повинна бути повністю покрита часниково-сирною сумішшю.

Розкладіть картопля по листу, відправте в духовку на 25-35 хвилин або до того моменту, поки картопля не пропечеться.

Найпростіший і в той же час ідеальний соус для такої сирно-часникової картоплі - це звичайний йогурт.

Смачного! kez_16
Редагувалось: 3 рази (Останній: 20 липня 2018 у 06:27)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2002
г. Гадяч
5 годин назад

Сугудай зі скумбрії - смачно і корисно.

Сугудай це... secret

Отже, нам знадобиться на 3 скумбрії:

▪ 3-4 цибулини,
▪ 3 ст. л солі,
▪ 1 ст. л цукру,
▪ 1/2 склянки росл. масла,
▪ 1/2 склянки 9% оцту (можна трохи менше),
▪ 1 стакан води,
▪ зелень кропу,
▪ перець чорний мелений,
▪ лавровий лист.


Скумбрію можна розморожувати неповністю, так розрізати легше і рівніше виходить.
Рибу обробити, видалити голову, нутрощі і чорну плівку в черевці.

Нарізати. Укладати в ємність (банку, контейнер, що зручніше) шарами.
Шар риби, посипаємо сумішшю солі і цукру, трохи додаємо меленого перцю.
Шар цибулі півкільцями, посипаємо кропом.
Далі шар риби. Іноді додаємо лавровий лист.

Змішати оцет, масло, воду (кип'ячену, що остигнула).
Залити цією сумішшю рибу, прибрати в холодильник, через 4 години можна їсти.
Посол виходить трішки пряний, рибка з ароматом кропу тане в роті, (коротше-відірватися важко, майже неможливо). JC_doubleup
Редагувалось: 4 рази (Останній: 27 липня 2018 у 22:42)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2002
г. Гадяч
5 годин назад

Корейський салат з картоплі.

А Ви знали, що по-корейськи можна приготувати навіть картоплю? Для різноманітності саме те! Читайте далі: JC_coffee

Інгредієнти на 10 порцій:

▫ Картопля - 1000 гр.,
▫ Рослинна олія - 6,7 ст.л.,
▫ Кухонна сіль - 1,7 ч.л.,
▫ Цукор - 2,5 ч.л.,
▫ Кінза, коріандр - 3,3 ч.л.,
▫ Часник - 5 зубчиків,
▫ Перець червоний мелений - 0,5 ч.л.,
▫ Яблучний оцет - 2,5 ст.л.,
▫ Соєвий соус - 2,5 ст.л.,
▫ Кунжут - 1,7 ст.л..

Додатково:

▫ Вода - 2,5 л.,
▫ Сіль.

Приготування.

Насамперед в каструлю наливаємо 1,5 л води, додаємо 1,5 стол. л. солі і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння.
Поки вода закипає, тремо картоплю на корейській терці. Промиваємо під проточною водою, позбавляючись від зайвого крохмалю.
Опускаємо підготовлену картоплю в солоний окріп на 3-4 хвилини. Потім відкидаємо на друшляк і ще раз промиваємо під проточною водою.

У сотейнику або іншої підходящої посуді розігріваємо олію як кажуть "до сизого димка".

Якщо у вас коріандр в зернах, подрібнюємо його в ступці. Більш за все коріандр в зернах в рази ароматніший. Додаємо коріандр до картоплі. Сюди ж додаємо червоний перець, можна і більше ніж в рецепті, якщо любите гостреньке. Додаємо сіль та цукор. Пропускаємо через прес часник. Вливаємо розігріте рослинне масло та перемішуємо. Вливаємо яблучний оцет і соєвий соус. За бажанням додаємо обсмажений кунжут. Добре перемішуємо ще раз і ставимо в холодильник на 2 години.

Наш салатик готовий! Смачного! JC_hurrah
Редагувалось: 1 раз (Останній: 26 серпня 2018 у 13:46)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2002
г. Гадяч
5 годин назад

Фарширована куряча грудка.


Нам знадобиться:
▪ 4 курячих грудки;
▪ 240 гр консервованих абрикосів (можна персиків байдуже);
▪ 100-150 гр. твердого сиру;
▪ 2 зубчики часнику;
▪ 2-3 ст.л. сметани;
▪ Сіль, спеції за смаком;
▪ Тертий пармезан.

Приготування.

Вирізати ножем збоку курячого філе кишеньку і наповнити абрикосами. Зовні натерти сіллю.
Наприклад, покласти близько трьох половинок абрикосів на одне філе.
На дрібній тертці натираємо сир, перемішуємо його зі сметаною і тиснемо пресом часник. Все ретельно перемішати і викласти поверх абрикосів в кожну грудку.
Бажано, щоб то чим ми фаршируємо було добре обгорнуте м'ясом, тому багато класти не варто, тому що чим більше начинки - тим більше ризик, що начинка вилізе під час випікання.
Грудки скріпити в місці розрізу зубочистками.
Зверху можна трохи присипати пармезаном або Старим Амстердамом, а також посипати спеціями.
Змастити форму для випікання маслом і викласти туди фаршировані курячі черепашки розрізом вгору.
Випікати близько 40 хвилин при 180 С° до готовності.
Подавати гарячим з рисом або овочами.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2002
г. Гадяч
5 годин назад

Малинова пастила - прикраса столу.

Ви тільки подивіться, яка виходить краса!

Фокус полягає в тому, що в цій малині абсолютно немає сторонньої вологи, а при її переробці не використовувалася блендер.
Пастила́

Отже, про все по-порядку ....

Беремо малину і перетираємо її до однорідного стану в дерев'яній ступці. Маса, отримана "ручним" способом не спінюється і тому стає не матовою, а прозорою, як желе. Природні ягідні кісточки не завадять (адже малину ми їмо з кісточками), тому їх не чіпаємо.

Подрібнювати малину в ступці потрібно ретельно, щоб пастила була по можливості однорідною.

Потім переливаємо масу в каструльку, додаємо цукор за смаком (якщо малина солодка, то можна обійтися і без нього, адже пастила - не варення, тут не потрібно домагатися застиглої вареної краплі).
Доводимо малинову масу до кипіння і кип'ятимо не більше 5 хвилин (досить 1-2 хв.), максимально зберігаючи корисні властивості ягоди.

Чекаємо, поки маса охолоне.
Покриваємо піддон сушки листами пергаментного паперу, виливаємо на них невеликі порції малинової маси, розрівнюємо "млинець" ложкою. Підготовлена таким чином маса повинна покривати папір і не переливатися через його край. Не потрібно лякатися, якщо ягідна маса рідкувата - просто зробіть "млинець" поменше і тонший.
Сушити пастилу на режимі №2 - якщо її шар тонкий, то досить 2-3 годин.

Якщо верхній шар пастили перестає бути рідким і липким - можна знімати листи пергаменту і приймати рішення про те, як ваша пастила буде зберігатися - в рулончиках або в маленьких ролах.

Приготована таким чином (без води і допомогою блендера) малинова пастила прозора, нагадує застигле малинове желе. А ще вона, на мій погляд, дуже смачна, ароматна, ніж звичайне малинове варення ... chiffa
Редагувалось: 2 рази (Останній: 8 вересня 2018 у 09:49)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2002
г. Гадяч
5 годин назад

Поркетта - рулет зі свинини.


Ароматна, апетитна, з хрусткою скоринкою, різноманітними спеціями і навіть цедрою апельсина - у себе на батьківщині поркетта є головним делікатесом. Відповідно до історії, вперше її приготували в центральній Італії.

Складові.

◦ Свиняча лопатка 1-1,5 кг;
◦ Оливкова олія за смаком;
◦ Сіль за смаком;
◦ Чорний перець (мелений) за смаком;
◦ Шавлія 2 ст. л.;
◦ Розмарин 2 ст. л.;
◦ Апельсинова цедра 3 ст. л.;
◦ Часник 6 зубчиків;
◦ Насіння кропу 2 ст. л..


Як запікати м'ясний рулет.


Візьміть свинячу лопатку. Промийте під струменем води. Зробіть один глибокий надріз на відстані в кілька сантиметрів від краю.
Розгорніть її по зрізу. Зробіть глибокий надріз паралельно столу.
Далі зробіть косі надрізи там, де пласт ще більш товстий. Це потрібно для того, щоб м'ясо краще промаринувалося.
Змастіть підготовлене м'ясо оливковою олією. Обов'язково посоліть його.
Посипте пласт перцем, насінням кропу, подрібненим розмарином, а також шавлією. Подрібніть часник. Посипте м'ясо ним і цедрою апельсина.
Акуратно згорніть щільний рулет.
Посипте згорнутий рулет сіллю і спеціями, що залишилися.
Перев'яжіть його мотузкою і відправте в холодильник. Залиште його там на 3-4 години. Ідеальний варіант - на ніч. При цьому краще помістити його на решітку.
Виставте температуру духовки на 230 ° C. Змастіть форму для запікання оливковою олією. Також збризніть маслом і саме м'ясо. Покладіть в духовку на 20 хвилин. Після зменшіть температуру в духовій шафі до 120 ° C і запікайте ще 60 хвилин.
Накрийте рулет фольгою ще на 10 хвилин. Готово!

Кожен регіон Італії готує поркетту згідно власного рецепту. Будь-яка господиня теж намагається експериментувати, додаючи свої спеції. Все ж, якими б різними не були рецепти, шавлія і розмарин - обов'язкові складові. Ви також можете обернути рулет смужками бекону або сала, а вже після перетягнути кулінарною мотузкою. Це калорійний перекус, але іноді ви можете собі його дозволити, чи не так?

Смачного! JC_doubleup
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2002
г. Гадяч
5 годин назад

Ефектний хліб «Кавун».


Готовий хлібець виходить не тільки дуже красивим, але і дуже смачним. Можна сказати, що це десертний варіант - хлібець відрізняється солодкуватим смаком, крім того солодкість дають родзинки. Якщо хочете несолодкий, збільште кількість солі до 1 чайної ложки, скоротивши при цьому цукор (приблизно до 1 чайної ложки). Ізюм замініть на маслини (наріжте шматочками) - ось вам і несолодкий варіант!

Інгредієнти:
▪ Дріжджі сухі - 1 ст. л.,
▪ Масло вершкове - 1,5 ст. л.,
▪ Борошно пшеничне - 280 г.,
▪ Цукор - 1 ст. л.,
▪ Яйце куряче - 1 шт.,
▪ Ізюм темний - 120 г.,
▪ Молоко - 250 мл.,
▪ Харчовий барвник - 0.5 ч. л.,
▪ Сіль 0.5 ч. л..

З приводу барвників: Хочете повністю натуральний хліб на натуральних рослинних барвниках - будь ласка! Тільки тоді вам доведеться повністю переробити рецепт, внести поправки на співвідношення борошна до рідини і чекати іншого кольору.

Як приготувати хліб «Кавун».


Ще варіанти
Для приготування цього оригінального хліба нам знадобиться наступний набір продуктів: борошно пшеничне (краще вищого сорту), молоко, сіль, цукор, дріжджі сухі, 1 яєчний жовток, родзинки темні, масло вершкове (або замінити на соняшникову без запаху), а також харчові барвники - червоний і зелений.

Отже, для початку трішки підігріємо молоко (2 столові ложки залишимо на потім), щоб було трішки тепліше тіла людини. Розчинемо в ньому цукор і сіль, додамо 1 яєчний жовток (білок не потрібний) і розтоплене вершкове масло, або ж в замін відмінно підійде рослинне.

З приводу борошна: насипаємо в миску близько 280 г і змішуємо борошно з дріжджами. Якщо у вас на пачці дріжджів написано, що вони повинні додаватися в рідкі інгредієнти - додайте їх в рідку суміш і перемішайте.

Борошно і дріжджі з'єдналися (тобто ми їх просто перемішали), тепер потрібно влити в борошняну суміш рідку масу.

Перемішуємо ложкою і отримуємо досить рідке для хліба тісто, як на дріжджові оладки. Тобто тісто, при піднятті ложки, залишається в ложці та й тягнеться за ним.

Тепер потрібно поділити тісто: спочатку ложкою ділимо на 2 рівні частини, потім половину ділимо ще на 2 частини. Тобто у великій мисці залишається половина тіста, а решту четвертинок ми розкладаємо по 2 в інші мисочки.

У велику миску з половиною тіста додаємо червоний барвник. Ретельно переміщуємо з тісто до тих пір, поки воно не стане рівномірно забарвлене. Скільки додавати барвника? Все залежить від його насиченості. Десь приблизно 0,25 чайної ложки.

Тепер додамо в нього темних родзинок (изюма), яких потрібно попередньо промити і обсушити. Саме темні, так як в результаті це будуть своєрідні кавунові кісточки.

Втираючи родзинки - можливо працювати ложкою. А як додамо кілька ложок борошна і перемішаємо, то тісто вже стає складніше вимішувати, саме тому перекладаємо його на робочу поверхню, підсипаємо ще борошна. Вимішуємо тісто до еластичного стану. Воно виходить м'яким, але досить пружним.

Присипаємо миску невеликою кількістю борошна, обвалюємо у ньому кульку тіста, накриваємо рушником і харчовою плівкою і відправляємо в тепле місце.

Тепер займемося тістом зеленого кольору. Суть та ж: додаємо барвник, ретельно перемішуємо, присипаємо робочу поверхню борошном, вивалюємо тісто і вимішуємо його.

Вимішуємо до гладкості - хвилин 10. Багато муки не додавайте, краще трохи потрудіться і попрацюйте руками. Процес розвитку клейковини досить довгий, тому заміс все-таки повинен бути не менше 5, а в ідеалі 20 хвилин, так як у нас в складі є жири - масло і жовток.

Припиляємо «наш колобок» борошном і відправляємо також в тепле місце. В цілому час вистоювання тіста становить десь ~ 2 години.

Переходимо до наступного етапу - формуванню. Виймаємо червоне тісто, трохи його обминаємо і робимо щось на зразок цеглинки. Так, випікати хліб ми будемо в прямокутній формі, але ви можете зробити його круглим або овальним, або пекти без форми. Це справа смаку.

Тепер перекладаємо біле тісто на присипаний борошном стіл, трохи його розминаємо. Далі розгортаємо досить тонко в прямокутний пласт. Пам'ятайте, у нас залишалося молоко - воно потрібно, щоб змащувати тісто для зчіпки шарів. Це обов'язково! Змащуємо біле тісто тонким шаром молока, в середину кладемо червону заготовку, яку теж трохи промажемо молоком.

Щільно обертаємо білим шаром червоне тісто. Слідкуйте, щоб між ними не було повітря. Завдяки молоку, шари схоплюються моментально. Закріплюємо краї - червоного тіста не повинно бути видно.

Тепер розкачаємо аналогічним чином зелене тісто і теж змажемо молоком. Накладемо зверху заготовку і також обернемо та закріпимо щільно шви.

Використовуючи прямокутну форму для випічки (трішки змажемо її маслом), перекладаємо заготовку швом вниз - можна розгладити її руками та відправляємо на вистойку, щоб тісто піднялося - десь на 1 годину. В цей час розігріваємо духовку.

Через відведений час - тісто добре піднялося. До речі, не обов'язково вичікувати рівно 1 годину - може і 45 хвилин вистачить.

Повіряти так:
натискаємо на тісто пальцем і дивимося, що відбувається. Якщо вм'ятина розправляється дуже швидко, тісто вже недостатньо підійшло, якщо слід від пальця взагалі не розправляється - все, тісто перебродило. Нам потрібна «золота середина», тобто вм'ятина розправляється досить довго - ну, приблизно 2-3 хвилини.

Отже, тісто добре підійшло - тоді відправляємо його в духовку випікатися при 180 °С десь на 30 хвилин.

Скоринка хліба стане дубовою, звук буде, як по дереву. Звичайно, шви з боків трішки розійдуться, але це не смертельно. Допекти, ще декілька хвилин, для більшої впевненості, що м'якуш буде готовий.

JC_clap І ось наш хлібчик. Скоринка трішки підрум'яніла, з форми хлібець вийшов, як по маслу.


Даємо остигнути йому повністю!

І, смакуючи щось нереальне, беремо ніж для хліба і починаємо відрізати перший шматочок ... Archie_07
Так! Все вийшло, як не можна краще!

Спробуйте і ви, приготуйте свій хліб «Кавун»! kez_16
Редагувалось: 4 рази (Останній: 29 вересня 2018 у 22:22)
Карта сайта ☺ → тут
Відвідувач
Alinka
Повідомлення: 86
6 годин назад
Я еще один рецептик хочу добавить - как приготовить алиго (картофельное пюре по-французски)

Ингредиенты
картофель
6 шт.
сыр том
200 г.
чеснок (зубки)
3 шт.
петрушка
укроп
сливки
100 мл

Картофель очистить от кожуры и отварить в подсоленной воде. Слить воду и добавить теплые сливки и сделать пюре. Чеснок, петрушку и укроп измельчить и смешать с пюре. Переложить пюре в жаропрочную миску, и поставить на водяную баню. Сыр нарезать маленькими ломтиками и добавить в пюре, пюре постоянно перемешивать, пока сыр полностью не расплавится (10-15 минут). Должна получится тягучая масса. Подавать на теплых тарелках, перед подачей украсить веточкой укропа.


Источник знаний: https://cookorama.net/ru/ovoschnye-vtorye-blyuda/aligo-kartofelnoe-pyure-po-francuzski.html
Відвідувач
aminakaV
Повідомлення: 5
г. Долинская
14 днів назад
Вкуснейшие шницели с сыром

Ингредиенты:

Куриная грудка — 1 шт.
Сыр твердый — 150 г
Яйцо — 1 шт.
Мука — 3 ст. л.
Соль — по вкусу
Перец — по вкусу

Приготовление:

1. Подготовьте все необходимые ингредиенты. Куриную грудку разморозьте, если она была заморожена.
2. Сыр натрите на крупной терке. Он придаст шницелям нежность и сочность.
3. Курицу порежьте мелко.
4. Смешайте курицу с сыром, добавьте яйцо, муку, соль и перец. Хорошенько перемешайте массу.
5. Из полученного фарша сформируйте котлетки, выложите их на сковороду с разогретым растительным маслом. Жарьте на медленном огне примерно по 3–5 минут с каждой стороны.
6. Готовые шницели подавайте обязательно горячими, так они наиболее вкусные.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2002
г. Гадяч
5 годин назад

Паштет з лісових грибів.


Цей паштет набагато корисніший важких паштетів з печінки, які продаються в магазині. Туди взагалі хто знає, що кладуть насправді. Він засвоюється легше, а на смак взагалі ні з чим не зрівняється. Тут і легкий присмак апельсинів і чебрецю, і чудовий аромат лісових грибів. read

Вам знадобиться:
- 0,5 кг білих грибів або підберезників (взимку можна використовувати покупні печериці, але смак виходить не такий приємний),
- 2 ст. л. вершкового масла,
- 2 гілочки чебрецю,
- 2 ст. л. меленого чорного перцю,
- 2 ст. л. солі,
- сік і цедра половини апельсина,
- ¼ склянки сухого червоного вина (краще всього - доброго портвейну).

Як приготувати паштет з лісових грибів.


Гриби дрібно порізати. У сковорідці розтопити вершкове масло і обсмажити гриби разом з подрібненим чебрецем, перцем і сіллю, поки вони не стануть м'якими і не потемніють. Додати апельсиновий сік, цедру, вино і тушкувати ще 1-2 хвилини, щоб рідина випарувалася. Після цього подрібнити в блендері, щоб вийшла ніжна маса, викласти в порцелянову миску, остудити. Зверху паштет залити тонким шаром масла і вже потім поставити в холодильник.
Карта сайта ☺ → тут
Відвідувач
Venrosc
Повідомлення: 1
г. Киев
4 дня назад
Не знаю почему так но магазинные паштеты вкуснее rozetka.com.ua/pashtety/c4629038 с домашними даже не сравнить, вкус паштета яркий, а домашний раз пробовал делать, ничего путевого к сожалению не вышло
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2002
г. Гадяч
5 годин назад

Шинка з курячого м'яса, сердечок і паприки.


Інгредієнти.

• Курячі стегна - 850 г;
• Грудинка куряча - 1700 г;
• Сердечка курячі - 250 г;
• Вода крижана - 200 мл;
• Сіль кухонна - 20 г;
• Сіль нітритна - 40 г;
• Мускатний горіх (мелений) - 0,5 ч.л .;
• Часник сушений - 2 ч.л .;
• Перець білий мелений - 1 ч.л .;
• Паприка різнобарвна (сушена шматочками) - 5 ст.л .;
• Оболонка великого діаметра.


Нітритна сіль

Приготування:

Стегна і грудку порізати на шматочки, рівними величині сердечок;
Змішати всі сухі спеції і сіль, додати в фарш;
Перемішувати довго і ретельно поступово додаючи крижану воду, до поглинання всієї вільної вологи, для отримання липкого фаршу;
Набити фаршем оболонку щільно, не допускаючи попадання повітря, кінці туго перетягнути;
Залишити набиту шинку в холодильнику на дві доби;

Підвісити «батони» при кімнатній температурі на ніч;
Якщо після цього буде потрібно тугіше зтягнути «батони» (щоб фарш дав усадку), то зробити це;
Викласти шинку на решітку дека, в одну з них увіткнути температурний датчик;
Починаючи з 25-30 градусів піднімати температуру всередині (повільно, протягом 3-4 годин) до 80-83 градусів до досягнення температури всередині шинки 69 градусів;

Швидко охолодити «батони» під «холодним душем» та прибрати в прохолодне місце на добу;
Зберігати в папері в холодильнику або в вакуумі;
Виходить дуже смачно, ароматно і красиво! Смачного! kez_16
Редагувалось: 3 рази (Останній: 8 листопада 2018 у 19:50)
Карта сайта ☺ → тут
Сторінки: Перша Попередня 10 11 12 13

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз