Рецепти, приготування

Цікаві рецепти, кулінарія, готовим вдома
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2596
г. Гадяч
2 дня назад

Панчетта домашнього приготування.

З деякою натяжкою панчетту можна назвати різновидом італійського бекону, яку не коптять, а зав'ялюють, після чого використовують для приготування різних італійських страв або їдять як самостійне блюдо.


Ця страва не зовсім складна в приготуванні: все, що від вас вимагається - вибрати якісний вихідний продукт і запастися терпінням, адже все смачне не терпить поспіху.

Вам знадобляться такі інгредієнти:

- 1 кг. свинячої грудинки;
- 25 г солі;
- 23 г нітритної солі;
- 15 г коричневого цукру;
- 15 г чорного перцю;
- 2,5 г гострого перцю;
- 5 г ягід ялівцю;
- 4 г сушених трав;
- 2,5 г сушеного часнику;
- 2,5 г насіння гірчиці;
- 3 г насіння фенхелю.


Як приготувати «Панчетту домашнього приготування».

Насамперед вирушайте на ринок і купіть хорошу свіжу свинячу грудинку на шкірі, але без ребер, хрящиків і інших надмірностей. Якщо вдалося роздобути шматок вагою в 1 кілограм або близько того - беріть спеції в кількості, зазначеній вище. В іншому випадку розрахуйте пропорцію - наприклад, якщо ваша грудинка важить 800 грамів, то кожної спеції потрібно взяти на 20% менше, ніж зазначено в рецепті.

Спеції, зазначені в рецепті - лише приклад, а не залізобетонна догма. Обов'язковими тут є хіба що сіль, цукор і нітритна сіль, яка не допустить появи небажаної мікрофлори, в іншому не соромтеся замінювати спеції на доступніші або улюблені, і дати волю фантазії.

Щоб зважити спеції, вам знадобляться ваги, які мають точність до 0,1 грама. Інакше можна трохи промахнутися, але це не смертельно. По черзі відміряйте всі спеції (в якості сушених трав можна взяти прованські, або суміш розмарину і базиліка, або щось інше) і дрібно розмолоти їх в блендері або ступці.

Рівномірно натріть грудинку спеціями з усіх боків і покладіть її в пластиковий пакет з зіп-локом, видавивши звідти максимум повітря (замість пакета можна просто укласти грудинку в форму для запікання і накрити плівкою). Поставте грудинку в холодильник на 7 днів, щодня перевертаючи її і злегка розминаючи, як ніби масажуючи. Через тиждень злийте виділену рідину (якщо її немає, це нормально - грудинка зазвичай досить жирна, а в жирі вологи практично не міститься) та промийте грудинку під струменем води.


Вивісити вашу майбутню панчетту в прохолодному, сухому, темному місці. Шматок грудинки можна вивісити як є або згорнути в рулет - тоді це буде називатися «pancetta arrotolata». У другому випадку зручніше буде попередньо зрізати шкіру. Грудинка в'ялиться ще близько 2 тижнів, і буде готова, коли втратить 30% своєї початкової ваги. Панчетта готова, але якщо у вас є вакуумний пакувальник - упакуйте її в пакет і покладіть в холодильник ще на кілька днів, щоб волога, яка залишилася - розподілилася всередині максимально рівномірно.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2596
г. Гадяч
2 дня назад

Лимонний заварний крем.

Крем виходить дуже насиченим за смаком, кисло-солодким і, звичайно, ароматним. Його можна лопати ложкою прямо з баночки, можна використовувати у випічці (хороший з пісочним тістом і з бісквітами), а ще його можна подавати з різного роду млинцями і оладками - теж смакота виходить неймовірна!


Насправді це звичайний (але не зовсім звичайний) заварний крем і готується він точно за таким же принципом.

Ось тільки замість молока до яєць додається свіжовичавлений лимонний сік.

Вам буде потрібно:

• 4 лимона;
• 4 яйця;
• 200 г цукру;
• 40-50 г вершкового масла.


Пропорція для крему:

на одне яйце йде 1 лимон, 50 г цукру і 10-15 г вершкового масла!

Як готувати:


1. Помийте і витріть рушником лимони. Зніміть цедру в двох лимонів спеціальним ножем для цедри або натріть на часникову тертку. Додайте цедру до цукру і перемішайте.

2. Видавіть сік з чотирьох лимонів, додайте до цукру з цедрою і ще раз добре перемішайте.

3. Злегка збийте ручним віночком 4 яйця і додайте до цукру з цедрою і лимонним соком.

Залиште на півгодини, щоб цедра встигла віддати свій аромат.

4. Через півгодини перемішайте лимонно-яєчну суміш і процідіть через сито, щоб відокремити невзбитих білок і цедру від інших рідинах. Перелийте в суміш в каструльку, додайте вершкове масло і варіть на невеликому вогні до загусання помішуючи силіконовою лопаткою.

Нічого страшного, якщо крем загусне вже коли закипить - головне його при цьому перемішувати!

Зніміть крем з вогню і розлийте по банках. Остудіть і приберіть в холодильник. Готово!

Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2596
г. Гадяч
2 дня назад

Кекс «Мазурка» з сухофруктами і горіхами.


Кекс «Мазурка» - це ароматний десерт з насиченим, яскравим смаком, готується дуже просто і швидко. Складається він на 70-80% із сухофруктів і горіхів, а тіста в ньому зовсім небагато, рівно стільки, скільки необхідно для скріплення між собою начинки із сухофруктів.


Про користь такого десерту можна не нагадувати, адже ви і самі уявляєте скільки всього корисного в цій смакоті!

Ось такі потрібні продукти:

1. Суміш з горіхів і сухофруктів - 400 гр. (100 гр. - волоські горіхи + 300 гр. - курага, родзинки, чорнослив, сушена журавлина і інжир);
2. Яйця курячі - 2 шт.;
3. Цукор - 6 ст. ложок;
4. Борошно - 6 ст. ложок;
5. Розпушувач - ½ ч. ложки.


Як приготувати кекс «Мазурка»:

1. Курагу, інжир і чорнослив добре промиваємо, ріжемо на шматочки і перемішуємо з іншими сухофруктами. Якщо сухофрукти дуже сухі, то їх потрібно попередньо замочити в гарячій воді, приблизно на 30 хвилин.

2. Яйця з цукром збиваємо вінчиком і потім всипаємо борошно з розпушувачем.

3. Далі додаємо сухофрукти і потім все добре перемішуємо.

4. Перекладаємо масу в змащену маслом форму для кексу (можна застелити форму папером для випічки) і відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин. Готовий кекс трохи охолоджуємо і потім витягуємо з форми.

Ось такий простий рецепт. JC_flirt
Перед подачею на стіл нарізаємо наш кекс на порційні шматочки і подаємо до чаю. Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2596
г. Гадяч
2 дня назад

Різнобарвне тісто для пельменів.

Беремо за основу ваше улюблене тісто для пельменів.

Для барвників краще використовувати натуральні продукти: томатний сік, томатні соус або пасту, куркуму, кукурудзяну муку, морквяний сік, шпинат та інше.


Пельмені або вареники з такого тіста виходять дуже симпатичні, ошатні і навіть святкові.

Фарш може бути будь-яким несолодким: м'ясним, овочевим або грибним, а так само в їх поєднанні.

Підготуйте інгредієнти:

Для зеленого тіста:
• борошно пшеничне - 250-300 г.,
• шпинат заморожений - до 100 г.,
• вода або молоко - 100 мл.,
• яйце - 1 штука,
• сметана - 1 ст. ложка,
• сіль - 1 щіпка,
• рослинне масло - 1 ч. ложка (для рук).


Для червоного тіста:
• борошно пшеничне - 250 г.,
• томатний сік або вода з кетчупом / томатною пастою - близько 100 мл.,
• яйце - 1 штука,
• сметана - 1 ст. ложка,
• сіль - 1 щіпка,
• рослинне масло - 1 ч. ложка (для рук).


Для жовтого тіста:
• борошно пшеничне - 250 г.,
• куркума – 0,5 - 1 ч. ложка,
• молоко або морквяний сік - близько 100 мл.,
• яйце - 1 штука,
• сметана - 1 ст. ложка,
• сіль - 1 щіпка,
• рослинне масло - 1 ч. ложка (для рук).


Для звичайного тіста:
• борошно пшеничне - 250 г.,
• молоко - 100 мл.,
• яйце - 1 штука,
• сметана - 1 ст. ложка,
• сіль - 1 щіпка,
• рослинне масло - 1 ч. ложка (для рук).


Для зеленого тіста необхідно розморозити шпинат, при необхідності подрібніть його, а якщо не хочете пельмені в цяточку, то відіжміть і використовуйте для тіста тільки отриману рідину.

Додайте порцію сметани і яйця та перемішайте масу.
Додайте борошно з сіллю і змазаними рослинним маслом руками та замісіть тісто або доручіть цей процес кухонній техніці.

Для приготування червоного тіста з'єднайте і перемішайте томатний сік (або воду з томатним соусом або томатною пастою), порцію сметани і яйця.
Додайте борошно і замісіть тісто.
Решту видів тіста приготуйте аналогічним чином.

Кожному виду тіста бажано дати трохи відпочити, але при цьому приховати від висихання його поверхні. Хоча, можна приступати до ліплення пельменів або вареників і відразу ж.


Приємних експериментів!
Карта сайта ☺ → тут
Відвідувач
Evdakiya
Повідомлення: 2
г. Букачевцы
253 дня назад
спасибо
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2596
г. Гадяч
2 дня назад

Десерт «Апельсинова ікра».

Ця ікра може стати гарною прикрасою дитячих десертів.


Складові:

• сік апельсина - 125 мл.,
• рослинна олія рафінована - 1 стакан,
• вода - 60 мл.,
• цукор - 10 г.,
• агар-агар - 3 г ..


Приготування:

Стакан рослинного масла поставити в морозилку на 1,5-2 години. Масло не повинно замерзнути, а бути дуже холодним.
З апельсинів віджати сік.
Змішати воду, апельсиновий сік. Додати цукор і агар. Дати постояти деякий час.
Поставити суміш на вогонь. Дати закипіти і варити 1 хвилину. Зняти з вогню. Дати трохи охолонути.

Набрати в піпетку або шприц желе і по краплині випускати в холодне масло. Желе відразу ж застигне. Потім відкинути на друшляк і промити «апельсинову ікру» під дуже холодною водою, для зняття зайвого масла.

Все - оригінальний десерт готовий, який може послужити відмінною прикрасою тортів і різноманітної випічки! JC_doubleup

Ось схожий спосіб, приготування (аналога) «червоної ікри».
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2596
г. Гадяч
2 дня назад

Домашній пісний майонез.

Хто б міг подумати, що зі звичного і недорогого продукту можна зробити справжнісінький майонез!

kez_16 Легкий, повітряний, низькокалорійний ... Абсолютно без яєць.

Цей соус можна використовувати як традиційний магазинний продукт - в салатах, закусках, як доповнення до вареників з картоплею або пельменів.

Хочете дізнатися з чого зроблений майонез ...?

- З ... квасолі! Так-так, звичайна варена квасоля плюс кілька інгредієнтів, 10 хвилин часу і запаморочливий соус готовий.


Ось що Вам знадобиться.

• 400 г вареної або консервованої білої квасолі;
• 200-300 мл. рослинної олії;
• 0,5 ч. л. цукру;
• 0,5 ч. л. солі;
• 1 ч. л. сухого гірчичного порошку або готової гірчиці;
• 2 ст. л. лимонного соку або 1 ст. ложка оцту;
• 50 мл. квасоляного відвару.


Як приготувати пісний майонез.


1. Подрібніть варену квасолю в блендері разом з цукром, сіллю і гірчицею.

2. Поступово доливайте олію, продовжуючи збивати, додайте лимонний сік або оцет. Щоб зробити соус не таким густим, додайте квасолевий відвар.

3. Ось і все – домашній майонез готовий!

Порада:
Можна додавати і більше гірчиці, за смаком, як кому подобається.

Можна міняти консистенцію пісного домашнього майонезу, робити його як густим, так і більш сметаноподібним: від цього злегка змінюються його смакові якості і з'являються нові варіації використання заправки в різних стравах!

Різних смакових відтінків можна також домогтися, додаючи в заправку часник, смажену цибулю, смажений перець, смажені помідори, кедрові горіхи, кунжут, смажені гриби, свіжу зелень - кріп, петрушку, базилік ...

Подрібнені в блендері, ці продукти додадуть бархатистій пасті пікантності та аромату.

Вибирайте будь-який варіант і не бійтеся експериментувати!
Редагувалось: 3 рази (Останній: 19 грудня 2018 у 16:36)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2596
г. Гадяч
2 дня назад

Фаршируємо яйця, як профі.

kez_16 Якщо ви звикли готувати яйця по одному і тому ж рецепту і робите так багато років, спробуйте разочок відійти від звичної кухні і урізноманітнити її чимось дуже незвичайним, але в той же час і дуже смачним.

Вершково-бурякова начинка.

Вона сподобається вам і своїм яскравим кольором, і ніжним смаком.


На 4-6 яєць візьміть:

▪ 1 маленький варений буряк;
▪ 50-70 гр. вершкового сиру;
▪ сіль, перець, чебрець по щіпці.


Варені яєчні жовтки змішуються в блендері з буряком, сиром і спеціями до отримання однорідної консистенції. Наповнювати білки найзручніше кондитерським мішком.

Ароматна грибна начинка.


На 6 яєць візьміть:

▪ 4 ст. л. майонезу;
▪ 250 гр. печериць (або будь-яких інших грибів);
▪ 1 ст. л. рросл. масла;
▪ невеликий пучок петрушки;
▪ сіль перець.


Натріть на тертці гриби (або поріжте дуже дрібно), обсмажте на олії до готовності (це досить швидко). Тим часом змішайте майонез, жовтки, дрібно порізану зелень і спеції в однорідну масу. Додайте гриби і наповніть начинкою білки.

Смажені фаршировані яйця з шинкою.

Впевнені, таких фаршированих яєць ви ще не пробували!


На 5 яєць візьміть:

▪ 2 ст. л. шинки (дрібно порізаної);
▪ 1 ст. л. дрібно нарізаної ріпчастої цибулі;
▪ 2 ст. л. 30% вершків (необов'язково);
▪ 2 ст. л. росл. масла;
▪ панірувальні сухарі, сіль, перець.


Змішайте жовтки з цибулею, шинкою, 1 ст. л. масла і вершками. Посоліть, поперчіть. Обваляйте в панірувальних сухарях і обсмажте на 1 ст. л. масла з боку начинки до хрусткої скоринки.

Начинка «Вершковий лосось».

Вона точно сподобається любителям ролів і суші!


На 6 яєць приготуйте:

▪ 2 ст. л. вершків 30%;
▪ 85-100 гр. копченого або слабосоленого лосося (за смаком);
▪ 1/2 ч. л. соку лимона;
▪ 3 ст. л. вершкового сиру;
▪ 2 ст. л. дрібно нарізаного кропу;
▪ сіль перець.


У блендер додайте варені жовтки, сир, лосось, вершки, лимон і кріп, посоліть і поперчіть. Щоб вийшла апетитною начинкою заправте білки.

Свіжа начинка зі шпинату і сиру.

Виглядають такі фаршировані яйця дуже святково. До речі, це ще й відмінний спосіб змусити домочадців їсти зелень!


На 12 яєць візьміть також:

▪ 1 стакан порізаного шпинату;
▪ 2 ст. л. з гіркою вершкового сиру;
▪ сіль перець.


Відварені жовтки, сир і шпинат змішуються в блендері до гладкого, крему. Якщо необхідно, додайте трохи рослинного масла. Обов'язково прикрасьте готову страву цілими листям шпинату!
Редагувалось: 1 раз (Останній: 22 грудня 2018 у 00:38)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2596
г. Гадяч
2 дня назад

Швидкі коржі з зеленню.

Такі смачні та ситні коржі приготувати не важко і швидко. Зелень можна брати ту, що вам подобається. Замість сулугуні можна використовувати бринзу.


Вам знадобиться:

- сир твердий - 50 г.,
- сир сулугуні - 50 г.,
- сметана - 50 г.,
- яйце куряче - 1 шт.,
- борошно - 2 ст. л.,
- кріп - 1 пучок,
- сіль,
- масло - 1 ст. л.,
- чорний мелений перець - за смаком.


Спосіб приготування.

Натерти на середній терці сир і сулугуні.
Кріп вимити, обсушити і дрібно нарізати.
Яйця трохи збити зі сметаною, сіллю і перцем.
Додати кріп і борошно. Перемішати.
Всипати сир і сулугуні, перемішати, щоб тісто вийшло - як на оладки.

Розігріти сковороду з невеликою кількістю масла.
Ложкою розкласти тісто шаром приблизно 0,5 см, розрівняти.
Смажити під кришкою на невеликому вогні, приблизно 2,5 - 3 хвилини.
Потім перевернути і смажити іншу сторону.
Готові коржі складати стовпчиком, змащувати кожен вершковим маслом (не обов'язково).

Смачного. kez_16
Редагувалось: 2 рази (Останній: 10 січень 2019 у 23:31)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2596
г. Гадяч
2 дня назад

Готуємо вечерю тільки в банці!


До речі, про рукав для запікання можемо забути!

Складові:

• Курячий окорок 1 кг,
• Картопля - 10 шт.,
• Цибуля - 1 шт.,
• Морква - 1 шт.,
• Помідор - 2 шт.,
• Лавровий лист - 2 шт.,
• Сіль,
• Чорний перець (мелений).


Приготування.

І так готуємо вечерю в банці.
Нарізаємо курицю на порційні шматочки. Потім посоліть та поперчіть.
Очистіть цибулю, моркву і картоплю. Разом з томатами наріжте всі овочі але не дуже дрібно - окремо посоліть картопля.

Складіть все у чисту трилітрову банку шарами, добавте запашний перець і лавровий лист.

Накрийте банку фольгою і поставте, обов'язково в холодну духовку, тільки потім включайте її і виставте температуру на 180 градусів.
Готуйте півтори години і у Вас вийде відмінний, соковитий обід або вечеря - досить швидко, просто і дуже смачно!

Також ви можете приготувати таким чином курку в банці (схожий рецепт).


Смачного! kez_16
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2596
г. Гадяч
2 дня назад

Салат «Лебединий пух»


Простий і дуже смачний салатик, який можливо готувати хоч кожен день. Продукти для нього використовуються доступні, тому салат можна вважати гідним вашого повсякденного меню. Майонез можливо зробити і в домашніх умовах, буде корисніше і смачніше.

Отже вам знадобляться такі продукти.

▪ 250 грам курячого філе,
▪ 2 відварених картоплі,
▪ 1 цибулина,
▪ 3 варених яйця,
▪ 150 грам твердого сиру,
▪ 300 грам пекінської капусти,
▪ сіль,
▪ перець,
▪ майонез.


Для маринування цибулі

Починаємо приготування.


Цибулю очищаємо, нарізаємо дрібними шматочками і кладемо в миску. Додаємо до неї цукор, сіль, оцет і окріп. Все перемішуємо і залишаємо цибулю маринуватися.
Готову цибулю відкидаємо на ситечко, щоб позбавитися від зайвої рідини.

Очищену картоплю, варені курячі яйця та сир натираємо на тертці.

Куряче філе розбираємо на волокна.

Нарізаємо невеликими шматочками пекінську капусту.

Збираємо салат. На блюдо викладаємо відварну картоплю і зверху робимо майонезну сіточку. А потім викладаємо мариновану цибулю.
На цибулю викладаємо шар з курячого філе, його також промазуємо майонезом. Потім викладаємо шар з відварених курячих яєць і присипаємо їх сиром. А потім промазуємо все майонезом. І присипаємо пекінською капустою.
Готовому салату даємо просочитися 1-2 години, а потім подаємо до столу.

Салат виходить дуже ніжним і ситним, тому прекрасно доповнить повсякденне меню. Але і на святковому столі він буде виглядати цілком доречно. Так що пробуйте і експериментуйте!
Редагувалось: 2 рази (Останній: 28 січень 2019 у 19:54)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2596
г. Гадяч
2 дня назад

Хліб пшеничний з зеленню і часником.

Вам знадобиться.


• 500 г пшеничного борошна,
• 20 г пресованих дріжджів,
• 0,5 ч. ложки солі,
• 1 ч. ложка цукру,
• 50 мл. рослинного масла,
• 300 мл. сироватки (або теплої води).


Приготування.


Опара: змішати 200 г борошна (із загальної кількості) з дріжджами, цукром і сироваткою. Накрити і залишити хвилин на 30-40.
Тісто: до опари додати сіль, масло і поступово борошно, що залишилося, замісити тісто. Гарненько вимісити хвилин 10-15.

Скачати тісто в кульку і помістити в миску та накрити. Коли тісто збільшиться в 2 рази, викласти його на робочу поверхню, сформувати булочку, форму діаметром 23 см і висотою 7 см та змазати вершковим маслом.

Тісто розділити на дві частини, з кожної розкачати прямокутник, згорнути в рулет і відрізати на невеликі шматочки, вмочити в зелень з маслом і часником, укласти в форму.

Розкатати тісто в прямокутник і згортати в рулет не обов'язково, але здається коли з тістом виконати такі маніпуляції, м'якиш у готового хліба стає зовсім іншим ... пухким і волокнистим.

Накрити форму з тістом плівкою і залишити настоятися на 60-90 хвилин. Випікати в розігрітій до 210 градусів духовці хвилин 30 - орієнтуйтеся на свою духовку.

Ось ще рецепт хліба. Немає нічого смачнішого домашнього хліба, зробленого своїми руками.
Редагувалось: 4 рази (Останній: 17 лютого 2019 у 20:57)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2596
г. Гадяч
2 дня назад

Ягідні і карамельні, грушеві і яблучні, хлібні і вівсяні напої.



Ягідний квас.


Інгредієнти.

• Смородина червона - 250 г.,
• Смородина біла - 150 г
• Смородина чорна - 100 г
• М'ята (невеликий) - 1 пучок,
• Вода - 3 л
• Цукор - 1 скл.
• Дріжджі (швидкодіючі) - 0,5 ч. л.


Приготування.

Ягоди ретельно перебираємо, миємо. Розминаємо товкачкою. Кип'ятимо воду, додаємо м'яту, проварюємо протягом 2 хвилин, вимикаємо. Додаємо розім'яті ягоди, накриваємо кришкою і залишаємо на 10-14 годин. Проціджуємо настій через два шари марлі. Додаємо цукор і дріжджі, перемішуємо. Накриваємо марлею і залишаємо в теплому місці на 10 годин. Потім проціджуємо, ставимо в холодильник.

Карамельний квас.


Інгредієнти.

• Вода (тепла) - 3 л.,
• Цукор - 250 г.,
• Дріжджі - 10-12 г.,
• Кислота лимонна - 1 ч. л.,
• Ізюм (з гіркою) - 1 ст. л..


Приготування.

У банку засипаємо цукор, родзинки, лимонну кислоту. Окремо в піалу висипаємо дріжджі, цукор і заливаємо теплою водою. Поки дріжджі підходять. Беремо стару сковороду (бажано чавунну), товстостінну і насипаємо в неї 5 ст. л. цукру. Тепер необхідно цукор спалити. Колір буде коричнево-чорний. Коли цукор присмажився, відставляємо сковороду і дуже акуратно вливаємо в киплячий цукор гарячу воду (1 склянку). Швидко розмішуємо карамель. Це робиться для того щоб зручно було влити нашу карамель в банку. Тепер суміш виливаємо в банку, розмішуємо. Також додаємо дріжджі в банку, перемішуємо, накриваємо марлею і залишаємо квас при кімнатній температурі на 8 годин.

Яблучний квас.


Інгредієнти.

• Сік яблучний (освітлений) - 1 л.,
• Цукор - 1 скл.,
• Дріжджі (сухі) - 1 ч. л.,
• Кава розчинна - 1 ст. л.,
• Вода (кип'ячена, тепла) - 3 л..


Приготування.

Спочатку слід закип'ятити 3 літри води. Після того, воді даємо охолонути до 34-37 градусів.
У ємність засинаємо цукор, каву і дріжджі. Виливаємо остиглу воду і яблучний сік. Перемішуємо. Накриваємо каструлю кришкою, залишивши невеликий отвір і залишаємо квас для бродіння при кімнатній температурі на 14 годин.

Квас грушевий.


Інгредієнти.

• Груша - 4 шт.,
• Цукор - 5 ст. л.,
• Дріжджі (сухі, швидкодіючі) - 10 г.,
• Вода - 4 л.,
• Ізюм.


Приготування.

Спочатку слід приготувати закваску. Груші ріжемо на шматочки, виймаємо серцевину.
Потім інгредієнти перекладаємо в банку, додаємо цукор і дріжджі, наливаємо літр води кімнатної температури, накриваємо серветкою або паперовим рушником, залишаємо в теплому місці на три доби.
Через три дні закваску переливаємо в іншу банку, доливаємо водою кімнатної температури, залишити ще на три дні.
Для кольору і смаку можна додати ягоди. У процесі приготування квас буде не тільки бродити - змінювати колір (він стане прозорішим), і те, що служило закваскою, спливе. Якщо не спливе - квас не вийшов. За кілька годин до вживання додаємо ізюм. Бажано квас охолодити.
Через три дні квас процідити, перелити в пластикові пляшки, куди попередньо слід покласти родзинки - по 10 шт. в пляшку.

Квас хлібний з медом і родзинками.


Інгредієнти.

• Хліб - 250 г.,
• Мед - 1 ст. л.,
• Цукор - 150 г.,
• Дріжджі (сухі) - 1 ч. л.,
• Ізюм - 20 г.,
• Вода - 3 л..


Приготування.

Хліб ріжемо шматочками, відправляємо його в духовку. Сушимо. Підсушити потрібно до невеликого підгоряння. Це дасть квасу необхідний колір і аромат.
Засипаємо сухарі на дно великої каструлі. У невеликій кількості води розчиняємо мед. Після заливаємо сухі дріжджі вийшлою медовою водою.
Добре розмішуємо. Додаємо цукор родзинки. Додаємо дріжджі з медом. Заливаємо теплою водою.
Накриваємо марлею або рушником. Рушник потрібний для захисту від мушок. Після суміш повинна постояти протягом доби-двох. Готово!

Вівсяний квас.


Інгредієнти.

• Пластівці вівсяні - 120 г.,
• Хміль - 20 г.,
• Толокно - 20 г.,
• Ізюм - 50 г.,
• Хліб - 70 г.,
• Вода (кип'ячена) - 2 л.,
• Цукор - 100 г..


Геркулес слід подрібнити в блендері. До нього після додамо толокно і хміль. Перемішаємо. Заллємо отриману суміш охолодженою водою. Ставимо в духовку (140-160 градусів) на 2,5 години. Після суміш заливаємо кип'яченою водою і проціджуємо через сито або марлю. Подрібнений хміль, толокно вівсяне, все перемішуємо. Заливаємо підготовлену суміш теплою кип'яченою водою, доводимо до консистенції каші. Ставимо в духовку на 2-3 години, температура 150 градусів. Заливаємо суміш кип'яченою водою і проціджуємо через сито отриману суміш. Ізюм слід перебрати, вимити, залити теплою водою на 20 хвилин. Отриману суміш ставимо на добу в прохолодне місце, попередньо додавши родзинки і шматочки житнього хліба. Через добу квас готовий.


Ось ще, варіанти приготування кваса.
Квас - один з кращих безалкогольних напоїв. По смакових і харчових якостях він не має собі рівних.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2596
г. Гадяч
2 дня назад

Кімчі з огірків.


wiki: Кімчі:
корейська гостра овочева страва, яка зазвичай готується з капусти, селери та редьки або огірків, баклажанів, приправляється сіллю, часником, імбирем та червоним перцем, з додаванням цибулі і морських молюсків. Найпростіше уявити страву як гостру квашену капусту.

Інгредієнти:

◦ Огірки. 6-8 шт.,
◦ Ріпчаста цибуля - 1 середня цибулина,
◦ Зелена цибуля - 6-10 пір'я,
◦ Морква - 1 шт.,
◦ Часник. 3-4 зубчики,
◦ Частинки средньо-гострого перцю - 1 ст. л. з гіркою,
◦ Рибний соус - 50 мл. (Можна замінити такою ж кількістю соєвого соусу з додаванням чайної ложки оцту),
◦ Вода. 50 мл,
◦ Сіль - 2 столові ложки,
◦ Цукор - 1 чайна ложка без гірки.


Приготування:


Для цієї страви найзручніше брати невеликі огірки - сантиметрів по 10 довжиною. Хоча і довгоплідні теж підійдуть, для зручності варто розрізати навпіл.

Огірки миємо й, відступивши приблизно 1 см від того місця, де була плодоніжка робимо розрізи хрест навхрест уздовж огірка. Огірки складаємо у велику миску і рясно пересипаємо сіллю, особливо звертаючи увагу, щоб сіль потрапила в розрізи по всій площі та залишаємо посолені огірки хвилин на 20, а самі в цей час займемося начинкою.

Зелену цибулю нарізаємо досить великими шматочками. Ріпчасту цибулю розрізаємо навпіл і нарізаємо дуже тонкими пір'ям. Як варіант можна і тонкими півкільцями, але пір'я краще віддадуть свій смак. Часник нарізаємо дуже дрібно. Саме нарізаємо, а не видавлюємо через прес для часнику.

Моркву нарізаємо дуже тонкою соломкою. Шматочки моркви повинні бути розміром із сірник. У великій мисці з'єднуємо нарізані овочі, цукор, перць, рибний соус і воду. Замість рибного соусу цілком можна взяти таку ж кількість соєвого соусу і додати 1 чайну ложку хорошого слабкого оцту.

Як слід перемішуємо вміст миски, щоб всі овочі рівномірно були покриті перцем і соусом. Далі повертаємося до огірків. Перекладаємо їх в друшляк і швидко промиваємо під сильним струменем води від зайвої солі.

Злегка просолівши, огірки стануть заодно ще й більш м'якими, так що начиняємо їх, не боячись розламати. Підготовлену начинку щедро закладаємо в розрізи на кожному огірку. Залишками начинки обмащуємо огірки зверху. Їсти можна відразу ж, можна залишити на кілька годин і навіть днів. У будь-якому випадку кімчі з огірків вже повністю готові.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2596
г. Гадяч
2 дня назад

Як приготувати «ліниві вареники».

Ледачі або «ліниві вареники» - це коли вареників хочеться, але дуже лінь. Або коли зовсім мало часу. Коротше кажучи, ліниві вареники - це ідеальне блюдо для сімейного сніданку. Їсти Ви можете їх з варенням, сметаною, медом або сиропом.


За цим рецептом виходять дуже ніжні і смачні вареники - прямо-таки десертні. Хоча вміст цукру в них не дуже великий.

Інгредієнти:

+ 500 г творогу,
+ 1 яйце,
+ 3 ст. л. цукру,
+ 1 ст. борошна,
+ 30 г вершкового масла,
+ сіль (за смаком).


Приготування:

1. Змішайте всі інгредієнти, крім борошна. Ретельно перемішайте до утворення однорідної маси.
2. Додайте борошно і замісіть тісто.
3. Розкачайте тісто в «ковбаску» і розріжте на невеликі шматочки.
4. Поставте каструлю з водою на вогонь, коли вона закипить, посоліть і киньте в киплячу воду «ліниві вареники».
5. Коли вареники спливуть, поваріть їх ще хвилинку і знімайте з вогню.

Все готово! Смачного! kez_16
Карта сайта ☺ → тут

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз