Рецепти, приготування

Цікаві рецепти, кулінарія, готовим вдома
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2117
г. Гадяч
1 час назад

Панчетта домашнього приготування.

З деякою натяжкою панчетту можна назвати різновидом італійського бекону, яку не коптять, а зав'ялюють, після чого використовують для приготування різних італійських страв або їдять як самостійне блюдо.


Ця страва не зовсім складна в приготуванні: все, що від вас вимагається - вибрати якісний вихідний продукт і запастися терпінням, адже все смачне не терпить поспіху.

Вам знадобляться такі інгредієнти:

- 1 кг. свинячої грудинки;
- 25 г солі;
- 23 г нітритної солі;
- 15 г коричневого цукру;
- 15 г чорного перцю;
- 2,5 г гострого перцю;
- 5 г ягід ялівцю;
- 4 г сушених трав;
- 2,5 г сушеного часнику;
- 2,5 г насіння гірчиці;
- 3 г насіння фенхелю.


Як приготувати «Панчетту домашнього приготування».

Насамперед вирушайте на ринок і купіть хорошу свіжу свинячу грудинку на шкірі, але без ребер, хрящиків і інших надмірностей. Якщо вдалося роздобути шматок вагою в 1 кілограм або близько того - беріть спеції в кількості, зазначеній вище. В іншому випадку розрахуйте пропорцію - наприклад, якщо ваша грудинка важить 800 грамів, то кожної спеції потрібно взяти на 20% менше, ніж зазначено в рецепті.

Спеції, зазначені в рецепті - лише приклад, а не залізобетонна догма. Обов'язковими тут є хіба що сіль, цукор і нітритна сіль, яка не допустить появи небажаної мікрофлори, в іншому не соромтеся замінювати спеції на доступніші або улюблені, і дати волю фантазії.

Щоб зважити спеції, вам знадобляться ваги, які мають точність до 0,1 грама. Інакше можна трохи промахнутися, але це не смертельно. По черзі відміряйте всі спеції (в якості сушених трав можна взяти прованські, або суміш розмарину і базиліка, або щось інше) і дрібно розмолоти їх в блендері або ступці.

Рівномірно натріть грудинку спеціями з усіх боків і покладіть її в пластиковий пакет з зіп-локом, видавивши звідти максимум повітря (замість пакета можна просто укласти грудинку в форму для запікання і накрити плівкою). Поставте грудинку в холодильник на 7 днів, щодня перевертаючи її і злегка розминаючи, як ніби масажуючи. Через тиждень злийте виділену рідину (якщо її немає, це нормально - грудинка зазвичай досить жирна, а в жирі вологи практично не міститься) та промийте грудинку під струменем води.


Вивісити вашу майбутню панчетту в прохолодному, сухому, темному місці. Шматок грудинки можна вивісити як є або згорнути в рулет - тоді це буде називатися «pancetta arrotolata». У другому випадку зручніше буде попередньо зрізати шкіру. Грудинка в'ялиться ще близько 2 тижнів, і буде готова, коли втратить 30% своєї початкової ваги. Панчетта готова, але якщо у вас є вакуумний пакувальник - упакуйте її в пакет і покладіть в холодильник ще на кілька днів, щоб волога, яка залишилася - розподілилася всередині максимально рівномірно.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2117
г. Гадяч
1 час назад

Лимонний заварний крем.

Крем виходить дуже насиченим за смаком, кисло-солодким і, звичайно, ароматним. Його можна лопати ложкою прямо з баночки, можна використовувати у випічці (хороший з пісочним тістом і з бісквітами), а ще його можна подавати з різного роду млинцями і оладками - теж смакота виходить неймовірна!


Насправді це звичайний (але не зовсім звичайний) заварний крем і готується він точно за таким же принципом.

Ось тільки замість молока до яєць додається свіжовичавлений лимонний сік.

Вам буде потрібно:

• 4 лимона;
• 4 яйця;
• 200 г цукру;
• 40-50 г вершкового масла.


Пропорція для крему:

на одне яйце йде 1 лимон, 50 г цукру і 10-15 г вершкового масла!

Як готувати:


1. Помийте і витріть рушником лимони. Зніміть цедру в двох лимонів спеціальним ножем для цедри або натріть на часникову тертку. Додайте цедру до цукру і перемішайте.

2. Видавіть сік з чотирьох лимонів, додайте до цукру з цедрою і ще раз добре перемішайте.

3. Злегка збийте ручним віночком 4 яйця і додайте до цукру з цедрою і лимонним соком.

Залиште на півгодини, щоб цедра встигла віддати свій аромат.

4. Через півгодини перемішайте лимонно-яєчну суміш і процідіть через сито, щоб відокремити невзбитих білок і цедру від інших рідинах. Перелийте в суміш в каструльку, додайте вершкове масло і варіть на невеликому вогні до загусання помішуючи силіконовою лопаткою.

Нічого страшного, якщо крем загусне вже коли закипить - головне його при цьому перемішувати!

Зніміть крем з вогню і розлийте по банках. Остудіть і приберіть в холодильник. Готово!

Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2117
г. Гадяч
1 час назад

Кекс «Мазурка» з сухофруктами і горіхами.


Кекс «Мазурка» - це ароматний десерт з насиченим, яскравим смаком, готується дуже просто і швидко. Складається він на 70-80% із сухофруктів і горіхів, а тіста в ньому зовсім небагато, рівно стільки, скільки необхідно для скріплення між собою начинки із сухофруктів.


Про користь такого десерту можна не нагадувати, адже ви і самі уявляєте скільки всього корисного в цій смакоті!

Ось такі потрібні продукти:

1. Суміш з горіхів і сухофруктів - 400 гр. (100 гр. - волоські горіхи + 300 гр. - курага, родзинки, чорнослив, сушена журавлина і інжир);
2. Яйця курячі - 2 шт.;
3. Цукор - 6 ст. ложок;
4. Борошно - 6 ст. ложок;
5. Розпушувач - ½ ч. ложки.


Як приготувати кекс «Мазурка»:

1. Курагу, інжир і чорнослив добре промиваємо, ріжемо на шматочки і перемішуємо з іншими сухофруктами. Якщо сухофрукти дуже сухі, то їх потрібно попередньо замочити в гарячій воді, приблизно на 30 хвилин.

2. Яйця з цукром збиваємо вінчиком і потім всипаємо борошно з розпушувачем.

3. Далі додаємо сухофрукти і потім все добре перемішуємо.

4. Перекладаємо масу в змащену маслом форму для кексу (можна застелити форму папером для випічки) і відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин. Готовий кекс трохи охолоджуємо і потім витягуємо з форми.

Ось такий простий рецепт. JC_flirt
Перед подачею на стіл нарізаємо наш кекс на порційні шматочки і подаємо до чаю. Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2117
г. Гадяч
1 час назад

Різнобарвне тісто для пельменів.

Беремо за основу ваше улюблене тісто для пельменів.

Для барвників краще використовувати натуральні продукти: томатний сік, томатні соус або пасту, куркуму, кукурудзяну муку, морквяний сік, шпинат та інше.


Пельмені або вареники з такого тіста виходять дуже симпатичні, ошатні і навіть святкові.

Фарш може бути будь-яким несолодким: м'ясним, овочевим або грибним, а так само в їх поєднанні.

Підготуйте інгредієнти:

Для зеленого тіста:
• борошно пшеничне - 250-300 г.,
• шпинат заморожений - до 100 г.,
• вода або молоко - 100 мл.,
• яйце - 1 штука,
• сметана - 1 ст. ложка,
• сіль - 1 щіпка,
• рослинне масло - 1 ч. ложка (для рук).


Для червоного тіста:
• борошно пшеничне - 250 г.,
• томатний сік або вода з кетчупом / томатною пастою - близько 100 мл.,
• яйце - 1 штука,
• сметана - 1 ст. ложка,
• сіль - 1 щіпка,
• рослинне масло - 1 ч. ложка (для рук).


Для жовтого тіста:
• борошно пшеничне - 250 г.,
• куркума – 0,5 - 1 ч. ложка,
• молоко або морквяний сік - близько 100 мл.,
• яйце - 1 штука,
• сметана - 1 ст. ложка,
• сіль - 1 щіпка,
• рослинне масло - 1 ч. ложка (для рук).


Для звичайного тіста:
• борошно пшеничне - 250 г.,
• молоко - 100 мл.,
• яйце - 1 штука,
• сметана - 1 ст. ложка,
• сіль - 1 щіпка,
• рослинне масло - 1 ч. ложка (для рук).


Для зеленого тіста необхідно розморозити шпинат, при необхідності подрібніть його, а якщо не хочете пельмені в цяточку, то відіжміть і використовуйте для тіста тільки отриману рідину.

Додайте порцію сметани і яйця та перемішайте масу.
Додайте борошно з сіллю і змазаними рослинним маслом руками та замісіть тісто або доручіть цей процес кухонній техніці.

Для приготування червоного тіста з'єднайте і перемішайте томатний сік (або воду з томатним соусом або томатною пастою), порцію сметани і яйця.
Додайте борошно і замісіть тісто.
Решту видів тіста приготуйте аналогічним чином.

Кожному виду тіста бажано дати трохи відпочити, але при цьому приховати від висихання його поверхні. Хоча, можна приступати до ліплення пельменів або вареників і відразу ж.


Приємних експериментів!
Карта сайта ☺ → тут
Відвідувач
Evdakiya
Повідомлення: 2
г. Букачевцы
3 дня назад
спасибо
Сторінки: Перша Попередня 11 12 13 14

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз