Рецепти, приготування

Цікаві рецепти, кулінарія, готовим вдома
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2695
г. Гадяч
5 хвилин назад

Дуже смачні страви узбецької кухні.


Пряні, насичені, гарячі і ситні блюда узбецької кухні - їжа, яка багатьом знайома з самого дитинства.

Навряд чи хто назве більше двох-трьох страв, і це будуть, швидше за все, плов, манти або лагман, проте узбецька кухня багата і різноманітна. Що найголовніше, страви готуються з натуральних продуктів, тут немає якихось складних інгредієнтів, а на смак виходить приголомшливо.

Лагман.


Лагман - це узбецький суп з домашньою локшиною, така собі середньоазіатська версія рамена з дуже приємним і жирним бульйоном з баранини і великою кількістю овочів і м'яса. Залежно від рецепта буває більш рідкий або більш густий лагман.

Бадамджан.


Закуска з баклажанів «Бадамджан» - це запечені або смажені баклажани з шматочками болгарського перцю і редискою, посипані дрібно нарізаною зеленню і збризнуті маслом.

Чучвара.


Чучвара - це суп з маленькими пельменями, який зазвичай подається з сузьмой (кисломолочний продукт типу сметани) і містить чорний перець, цибулю, томатну пасту і болгарський перець.

Плов.


Плов - дуже смачне поєднання рису, шматочків яловичини, телятини або баранини, моркви, цибулі і особливого набору спецій. Його легко готувати в великих кількостях в котлі, тому це блюдо часто є основою святкового столу.

Салат «Ташкент».


Салат «Ташкент» - фірмовий столичний салат, приготований з відвареного яловичого язика, редьки і зелені, заправлений сметанним соусом і прикрашений смаженою цибулею.

Манти.


Манти - блюдо з м'яса і тіста, яке готується на пару. В якості начинки використовується яловичина, баранина або телятина, хоча є варіант з гарбузом. Начинку потрібно обов'язково рубати на шматочки, інакше весь сік витече. Всередину також кладеться цибуля і спеції. За бажанням для аромату іноді додають трохи курдючного жиру. Манти їдять з каймаком (не плутати з творожним сиром, який продається в магазинах), але в нас він, скоріше, не зустрічається, тому краще їсти зі сметаною, не забувши посипати свіжою зеленню.

Самса.


Самса - трикутні пиріжки з домашнього листкового тіста з начинкою м'яса або гарбуза, цибулі, баранячого жиру і спецій. Як і в мантах, начинка нарізається кубиками. Самсу печуть в глиняній печі - тандирі, але вдома можна приготувати і в духовці. Коли самса готова, її змащують яєчним жовтком і посипають чорним кунжутом.

Ачік-Чучук.


Салат «Ачік-Чучук», також відомий як «Ачічук», - це свіжі помідори, ріпчаста цибуля, часник і зелень. Ця страва відмінно підійде вегетаріанцям і тим, хто поститься.

Нарин.


Нарин - це національне блюдо узбецької кухні з домашньої локшини і відвареного м'яса, яке подається з бульйоном. Зазвичай нарин готують з баранини, конини або кази (вареної ковбаси з конини) та іноді - з телятини або яловичини. Головний секрет цієї страви - перед тим, як варити м'ясо, його треба засипати сіллю і в'ялити протягом доби. Це робиться для прозорості і насиченості бульйону. До м'яса і локшини додається цибуля. В оригінальному рецепті беруть звичайну ріпчасту свіжу цибулю, нарізають, перетирають руками і додають в блюдо. Можна також цибулю посмажити, а маслом, що залишилося змастити тісто для локшини.

Шурпа.


Шурпа - насичений і жирний суп з баранини і овочів. Найвідоміші різновиди - кайтнама, де м'ясо кладеться свіжим, і ковурма, де м'ясо спочатку обсмажують в олії.

Дімлама.


Дімлама - узбецький варіант жаркого, де використовується яловичина, баранина, різні овочі, в тому числі картопля, морква, помідори, цибуля, капуста, а також свіжа зелень і - обов'язково - спеції.

Кутаб.


Кутаби - смажені плоскі пироги з найтоншого тіста з начинкою з м'яса, зелені, помідорів, сиру - окремо або разом.

Кабоб.


Кабоб (шашлик) - яловичина, баранина або телятина, нанизана невеликими шматочками на шампури і приготована на відкритому вогні. Як правило, м'ясо попередньо маринується. Шматочки баранини чергуються з шматочками курдючного жиру, який підрум'янюється на вогні і набуває ніжного смаку, а при подачі вся ця пишність посипається свіжою тонко нашаткованою цибулею і зеленню і збризкується столовим оцтом. В якості соусу підходить гострий томатний або аджика.

Халвайтар.


Халвайтар - це рідке втілення халви. У перегрітий жир або масло додають борошно, розмішують, потім додається цукор, а горіхи і ваніль - лише в кінці приготування.

Чай з солодощами.


Чай з солодощами - це узбецька традиція. Одних лише варіантів приготування чаю в Узбекистані маса, і неодмінно цей напій подається з горішками, сухофруктами і іншими натуральними і корисними ласощами.

До речі, узбеки ніколи не наливають гостям повну піалу, показуючи, що вони дуже раді і хочуть, щоб гість посидів довше. Повна ж піала означає, що господар поспішає вас спровадити.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2695
г. Гадяч
5 хвилин назад

Молода картопля, запечена з беконом і овочами.


Інгредієнти:

• бекон,
• молода картопля,
• молодий кабачок,
• цибулю порей,
• жовтий болгарський перець,
• оливкова олія,
• сіль,
• мелений чорний перець,
• орегано,
• майоран.


Приготування:

Нарізаємо картоплю тонкими шматками, кабачок тонкими кружечками, нарізаємо порей тоненько, болгарський перець нарізаємо довгим пір'ям.

Змащуємо форму оливковою олією, першим шаром викладаємо картоплю, злегка солимо, перчимо і викладаємо ще один шар картоплі, знову солимо і перчимо, потім викладаємо шар кабачків.

На кабачки викладаємо суміш з порею і болгарського перцю, солимо, перчимо і посипаємо орегано і майораном, поливаємо парою крапель оливкової олії.

Зверху викладаємо шар бекону. Потім кладемо ще 2-3 шари молодої картоплі, знову солимо і перчимо кожен шар, змащуємо верх оливковою олією і накриваємо фольгою.

Запікаємо при 200 ° С протягом 15 хвилин, потім знімаємо фольгу і ставимо форму під самий верх духовки запікаємо ще 20 хвилин до зарум'янювання картоплі.

Смачного! kez_16
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2695
г. Гадяч
5 хвилин назад

Як порізати картоплю в спіраль звичайним ножем.



Неймовірно смачний і дивовижний гарнір можна зробити зі звичайної картоплі. Порадуйте своїх домочадців цікавим доповненням до столу. Апетитна, засмажена спіралька точно прикрасить будь-який святковий стіл. Готується це блюдо неймовірно просто і швидко.
Ось простий спосіб, як без використання будь-яких премудрих пристосувань нарізати бульбу картоплі в спіраль за допомогою звичайного кухонного ножа.
Нарізаним таким способом його можна приготувати в духовці, на мангалі, на грилі. У будь-якому випадку вийде відмінне блюдо.

Вам знадобиться.

• Картопля середнього розміру (хоча великий теж підійде) – 1-5 шт..

• Дерев'яні шпажки.

• Гострий ніж.


Приготування.



Нарізаємо картоплю в спіраль звичайним кухонним ножем.


Вимийте добре картоплю. Очищати або не очищати її від шкірки - залежить лише від вас, але здається зі шкіркою буде краще.

Далі картоплю насаджуємо на середину шпажки.


Спочатку, під кутом, ставимо ніж в початок картоплини. Він впирається в шпажку.



Не змінюючи кута ножа починаємо повертати картоплю.

Продовжуємо крутити картоплю поки весь овоч не буде нарізаний повністю. Тут головне не поспішати.

Нарізана картопля.


Розправляємо по обидва боки.



Викладаємо на деко. Тут до речі при бажанні шпажку можна витягнути - спіраль не повинна розвалитися.


Скроплюємо спіральки соняшниковою олією. Солимо, перчимо, додаємо спеції - все за бажанням.


Ставимо в розігріту духовку (200-220 градусів).


Час готування 10-15 хвилин (як з'явиться золотава скоринка).


Варіант подачі картоплі спіраллю.


Тільки подивіться: наскільки це апетитно!

Слинка потекла від такої краси. Сміливо готуйте і їжте. Смачного!

Дивіться відео.


Переглянути
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2695
г. Гадяч
5 хвилин назад

Радянський молочний коктейль. Смачно, як в дитинстві!


Молочний коктейль в радянські часи продавався в багатьох магазинах і кафетеріях, і був улюбленим напоєм дітей та дорослих. А ви пам'ятаєте великі металеві стакани, в яких цей коктейль готувався, і в які продавець вливала молоко з морозивом і сиропом?

В ті часи коктейль був неймовірно смачний, солодкий і густий, як сметана. Зараз такі вже ніхто не робить. Коктейль збивали в величезному, «ревучому» міксері пару хвилин, і ура - блаженство!


Але, на жаль, закінчилися і наші улюблені молочні коктейлі. Адже те, що пропонується народу зараз - це просто солодке молоко з піною.

Головна хитрість «радянського коктейлю» - виявляється, молоко треба брати не з холодильника, а з морозилки.

Якщо молоко з холодильника - нічого не вийде. А в морозилці молоко легко переморозити, тому в коктейлі часто траплялися крижинки. А як все просто, виявляється!

Увага JC_hmmm

Коктейль молочний по ГОСТу. рецепт


Склад (на 4 порції):

• Молоко - 0,4 літра;
• Сироп апельсиновий - 4 ст. ложки;
• Морозиво молочне або вершкове - 100 грам.


Приготування:

Готується такий коктейль надзвичайно просто.
Всі компоненти перекласти в блендер і збити на повній потужності приблизно 1 хвилину.
Швидко розлити в грановані склянки - і можна насолоджуватися прекрасним молочним коктейлем і згадувати щасливе радянське дитинство. declare
Редагувалось: 3 рази (Останній: 13 червня 2019 у 21:31)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2695
г. Гадяч
5 хвилин назад

Фріттата: італійський омлет.

Омлет виходить дуже смачним. Запах смаженої цибулі, болгарського перчика та запечених сосисок.


Що знадобиться:

• Яйця - 4 штуки,
• Сосиски - 100 грам,
• Болгарський перець - 1 штука,
• Сир - 30 грам,
• Картопля - 3 штуки,
• Цибуля - 1 головка,
• Зелень за смаком,
• Сіль, перець - за смаком.


Приготування.

1. Починаємо процес приготування з того що ставимо нашу картоплю вариться.

2. Тим часом, поки наша картопля вариться цибулю нарізаємо кільцями, болгарський перець кубиками або смужками.

3. Сосиски також нарізаємо кубиками.

4. У сковороду наливаємо рослинне масло, викладаємо цибулю і болгарський перець. Готуємо 5 хвилин.

5. Після чого додаємо нарізану кубиками варену картоплю. Солимо, перчимо до смаку. Перемішуємо і смажимо до золотистої скоринки.

6. За бажанням можете додати спеції за смаком.

7. Беремо глибоку тарілку, розбиваємо туди яйця, збиваємо і туди ж висипаємо сосиски.

8. У форму для запікання викладаємо обсмажені овочі, і зверху заливаємо яєчною сумішшю з сосисками.

9. Випікаємо при 180 градусах 10 -15 хвилин. За п'ять хвилин до закінчення, посипаємо наш омлет сиром.

10. За бажанням готовий омлет можна прикрасити нарізаною зеленню.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2695
г. Гадяч
5 хвилин назад

Корисна хитрість з подрібнення часнику.

Більшість людей для подрібнення часнику використовують «часникодавилку», або тертку з дрібними зубчиками. Цими пристосуваннями все добре подрібнюється і по суті всіх це влаштовує. Але ви ж пам'ятаєте, як важко потім мити «часникодавилку», виколупувати застявших задишків часнику з безлічі отворів. Та ще й шукати її і згадувати де вона лежить перед використанням.

Всього цього можна з легкістю уникнути, якщо скористатися однієї простої хитрістю.

Хитрість подрібнення часнику виделкою.


Вам знадобиться звичайна виделка, якою ви їсте кожен день. Погодьтеся, вона завжди під рукою і її запросто мити після використання.

Ось вона і послужить нам теркою!


Просто беремо зубчик часнику і як на тертці натираємо його.


Все дуже просто і швидко, перевірте.

Переглянути

Після використання її просто помити. Або навіть нею можна спочатку поїсти, але це для тих хто не хоче взагалі морочитися.

Є ще й другий спосіб.

Також часник можна просто розчавити виделкою, але так він буде не такий як після натирання.
Ось такий корисний лайфхак, який має полегшити ваше повсякденне життя.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2695
г. Гадяч
5 хвилин назад

Ароматна часникова картопля.


Ароматна і дуже смачна картопля! Приготувати її простіше простого, так і продукти знадобляться самі що не на є звичайні: само собою зрозуміло сама картопля, по невеликому шматочку масла і сиру, та кілька зубчиків часнику, а ще б непогано якоїсь-небудь зелені роздобути.


Кількість інгредієнтів можна брати «на око», головне, щоб сирно-маслена суміш добре намазувалась на картоплю і мала часниковий аромат. І пам'ятайте - сиру багато не буває.

Вам знадобиться:

• 5-7 бульб картоплі середнього розміру,
• 80-100 г твердого сиру,
• 3-4 зубчики часнику,
• столова ложка сметани,
• 70-80 грам вершкового масла,
• невеликий пучок кропу,
• сіль, перець - за смаком.


Хід дій:

1. Картоплю добряче моємо і відварюємо «в мундирі» практично до готовності, але так, щоб картопля не розварилася і залишилася цілою. Зливаємо воду, даємо трохи охолонути і розрізаємо кожну бульбу уздовж навпіл. Викладаємо на змащене маслом деко (щоб полегшити процес миття, деко можна застелити фольгою).

2. У розм'якшене при кімнатній температурі масло додаємо пропущений через прес часник, дрібно рубаний кріп, сметану, сіль, перець і тертий сир. Гарненько вимішуємо до однорідного стану.

3. Отриманою сирно-масленою сумішшю щедро намазуємо кожну половинку картоплі, розподіляючи масу по всьому зрізу рівномірно. Потім відправляємо деко з підготовленою картоплею в гарячу духовку на 10-15 хвилин до повного розплавлення сиру і утворення апетитної рум'яної скоринки (температура 220 градусів).

Нехай вам буде смачно! good2
Редагувалось: 1 раз (Останній: 5 вересня 2019 у 13:34)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2695
г. Гадяч
5 хвилин назад

Смачна перловка з м'ясом.


Перловка - одна з найкорисніших і дієтичних продуктів, вона дуже смачна й поживна. У перлової крупі міститься величезна кількість вітамінів і мікроелементів, які благотворно впливають на шкіру, волосся, зір, обмін речовин і підвищують імунітет. Перловка впевнено лідирує в рейтингу круп, ефективно знижують вагу.


На жаль, ця доступна крупа не так часто з'являється на наших столах, а все мабуть тому, що готується вона не так швидко і багато хто не знає, як правильно приготувати перловку, щоб вона вийшла смачною.

Складові:

• Крупа перлова - 1,5 ст.,
• Свинина - 600 г.,
• Цибуля ріпчаста - 2 шт.,
• Морква - 1 шт.,
• Корінь петрушки - 1/2 шт.,
• Корінь селери,
• Сіль,
• Перець чорний мелений,
• Лист лавровий 1-2 шт.,
• Перець духмяний 2 шт.,
• Масло рослинне.


Приготування.

Перловку промийте і замочіть на ніч у холодній воді.
Воду злийте, добре промийте крупу, залийте 3 склянками води і варіть 30 хвилин.

М'ясо вимийте (наприклад, філейну частину), обсушити, наріжте на невеликі кубики і обсмажте на олії, перемішуючи.

Цибулю, коріння петрушки і селери очистити, нарізати дрібними кубиками і додайте до м'яса.

Моркву очистіть, помийте, обсушіть, частину наріжте дрібними кубиками, іншу - натріть на тертці і додайте в сковорідку до м'яса і овочів.

Коли овочі підрум'яняться, посоліть, додайте перець мелений, трохи кип'яченої води і підтушіть 15 хвилин.

На деко з високим бортиком викладіть проварену перловку, а зверху покладіть м'ясо з овочами.

Залийте склянкою кип'яченої води, покладіть лавровий лист і запашний перець, накрийте фольгою і помістіть в розігріту духовку на 1 годину.
Перед подачею добре перемішайте і прикрасьте листям селери або петрушки.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2695
г. Гадяч
5 хвилин назад

Банани з корицею.


Закип'ятіть банани з корицею і випийте перед сном. Ось що напій зробить з організмом!

Увага: цей напій має дивний смак. Багатьом може не сподобатися! Але по впливу - натуральні ліки, дуже сильні. Моментально відновить організм і поставить вас на ноги!

Такий банановий коктейль робиться швидко. Основний живильний компонент - банан, який містить калій, магній і фосфор. Калій корисний для всіх м'язів, в тому числі і для м'язів серця. Фосфор допоможе організму впоратися з переварюванням вуглеводів.

Кориця допоможе запобігти хворобі Альцгеймера, Паркінсона, розсіяного склероза, різні пухлини і менінгіт.

Важливий момент: для напою варто вибрати корицю в натуральному вигляді, саме палички, а не порошок!

Ця дивовижна спеція допоможе в боротьбі з безпліддям, оскільки надає рівноваги кількості жіночих і чоловічих гормонів в організмі жінки. Крім того, кориця істотно знизить рівень цукру і холестерину в крові!


Ефект від вживання диво-напою помітний вже через 3 дні. Для його приготування можна використовувати переспілі банани!

Складові:

• 1 л води,
• 2 нарізаних кружечками банана,
• 2 палички кориці.


Приготування.

Вскип'ятити воду з корицею. Покласти в теплу воду банани, дати воді закипіти.

Остудити і випити коктейль за годину до сну.


Гарне травлення, міцний сон, поліпшення пам'яті, підвищення гемоглобіну - це лише мала частка позитивних ефектів від вживання бананового настою. Прекрасно заспокоює нервову систему, спробуйте обов'язково!

Користь бананів для організму не викликає сумнівів – це порятунок в осінньо-зимовий сезон, коли організм ослаблений раптовими холодами. Міцного здоров'я Вам!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2695
г. Гадяч
5 хвилин назад

Кекси, які варто приготувати хоча б один раз.


Що може бути приємніше, ніж почати ранок з кави і смачного кексу, який так апетитно виглядає? Особливо якщо врахувати, що є безліч приголомшливих і простих рецептів цих маленьких радостей, ось найкрутіші рецепти кексів, які вам неодмінно захочеться приготувати.

Кокосові кекси з шоколадною начинкою.



Складові:

• кокосова стружка - 100 г.,
• масло вершкове - 150 г.,
• молоко - 200 мл.,
• борошно пшеничне - 350 г.,
• розпушувач - 2 ч. л.,
• цукор - 100 г.,
• шоколад темний - 150 г.,
• яйця курячі - 2 шт.,
• мигдальні пластівці для прикраси.


Приготування:

Для тіста спочатку з'єднуємо курячі яйця з цукром. Збиваємо їх до білого кольору і додаємо дуже м'яке масло і молоко. Перемішуємо.

Всипаємо кокосову стружку, перемішуємо. Тепер вводимо просіяне борошно з розпушувачем.

Форми для маффінів вистилаємо паперовими капсулами і викладаємо в кожну по одній столовій ложці тіста. Потім кладемо по шматочку шоколаду.

Накриваємо шоколад столовою ложкою тіста. Розміщуємо маффіни в попередньо розігріту духовку випікатися 20 хвилин при 200 ° C. Прикрашаємо маффіни мигдальними пластівцями.

Кекси «Тірамісу».



Складові:

Для тіста:

• борошно - 1 ½ склянки,
• масло вершкове - 100 г.,
• цукор - 160 г.,
• яйце - 2 шт.,
• сіль - щіпка,
• розпушувач - 1 ½ ч. л.,
• молоко - 200 мл.,
• ванілін - 2 г..


Для крему:

• маскарпоне - 250 г.,
• вершки 33-35% - 150 г.,
• цукрова пудра - 5 ст. л.,
• ванілін - 2 г.,
• какао - 2 ст. л..


Для просочення:

• кава свіжозварене,
• ром - 2 ст. л..


Приготування:

Збити вершкове масло з цукром, сіллю і ваніліном. По черзі додати яйця. Потім додати молоко і борошно з розпушувачем. Частину молока, частину борошна, потім знову молоко і завершити борошном. Збити. Тісто викласти в паперові формочки на 2/3 висоти. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 ° C духовці приблизно 25 хвилин. Готовність перевірити шпажкою. Поки печуться кекси, варимо каву, даємо охолонути. Як тільки спечуться кекси, не виймаючи їх з форми, робимо проколи по 10-12 штук в кожному. Просочуємо кекси кавою. Можна за допомогою чайної ложки або пензлика. Просочення не шкодуйте. Потім кексам даємо повністю охолонути. Готуємо крем. Для цього збиваємо маскарпоне. Окремо збиваємо вершки з цукровою пудрою і ваніліном. Акуратно змішайте маскарпоне і вершки. За допомогою кондитерського мішка викладіть крем на кекс. Зверху кекси посипати какао.

Кекси «Червоний оксамит».



Складові:

• 150 г цукру,
• 150 г пшеничного борошна,
• 100 мл молока,
• 100 г вершкового масла,
• 1 яйце,
• 2 ст. л. какао,
• 1 ст. л. червоного харчового барвника,
• 1 ст. л. оцту,
• 1 ч. л. розпушувача,
• ванільний цукор або ванілін,
• дрібка солі,
• цукрова пудра для прикраси.


Приготування:

Масло і яйце необхідно заздалегідь дістати з холодильника - вони повинні бути кімнатної температури.
Змішайте м'яке масло з цукром і ванільним цукром (ваніліном).
Збивайте масу, поки вона не посвітлішає і не стане більш повітряною.Потім вбийте в масло яйце і ще раз збийте до однорідного стану на маленькій швидкості. У результаті повинна вийти кремоподібна основа для тіста.

В окремому посуді змішайте молоко, оцет, харчовий барвник. Змішайте разом борошно, какао, розпушувач і сіль.

В олійно-яєчну основу всипте третину борошняної суміші і акуратно вмішати. Потім влийте третину молока з барвником і розмішайте до з'єднання.

Чергуючи таким же чином, введіть всю муку і молоко. В кінці, коли всі інгредієнти будуть з'єднані, можна ще раз трохи збити тісто міксером на маленькій швидкості, щоб розбити можливі грудочки.

У форму для кексів вкладіть паперові тарталетки і заповніть їх тістом але лише на дві третини.

Випікайте кекси при температурі 170 ° C протягом 20-25 хвилин. При випічці кексів важливо не перевищувати цю температуру, інакше тісто вийде не таким ніжним.

Готові кекси вийміть з форми і присипте половиною цукрової пудри, а коли вони охолонуть, присипте зверху ще раз. Це створить на поверхні ніжну солодку скоринку.

Кекси з нутелою і горіхами.



Складові:

• вершкове масло - 50 г.,
• горіхи (будь-які на ваш смак) - 100 г.,
• борошно - 300 г.,
• розпушувач - 1 ч. л.,
• какао - 50 г.,
• цукор - 100 г.,
• нутелла - 200 г.,
• яйце - 1 шт.,
• сметана - 150 г.,
• ванілін,
• півсклянки молока.


Приготування:

Цукор, какао, сіль, подрібнені горіхи і борошно з'єднати.
Масло (попередньо розтопити і остудити), нутеллу, яйце, сметану, ваніль і молоко ретельно перемішати.
Збиваючи вінчиком, влити в сухі інгредієнти суміш, отримане тісто розлити по формах на 3/4.

Випікати при температурі 180 ° C 20-25 хвилин. За 10 хвилин до готовності прикрасити горіхами.

Чорничні кекси з сирним кремом.



Складові:

Для тіста:

• 300 г борошна,
• 2 ч. л. розпушувача,
• 1/4 ч. л. солі,
• 150 г вершкового масла кімнатної температури,
• 200 г цукру,
• 3 великих яйця кімнатної температури,
• 2 ч. л. екстракту ванілі,
• 50 мл рослинного масла,
• 2 ст. свіжої чорниці і 1 ст. чорниці для прикраси.


Для крему:

• 2 пачки вершкового сиру Філадельфія,
• 300 г масла,
• 250 г цукрової пудри,
• 2 ч. л. ванільного екстракту,


Приготування:

Розігріти духовку до 175 ° C. У форму для мафінів покласти паперові чашечки.
Чорницю промити і трохи обсушити. Перед додаванням в тісто додати ложку борошна і обваляти в ній чорницю.
З'єднати разом борошно, крохмаль, розпушувач і сіль. Збити міксером на високій швидкості вершкове масло і цукор до білої і пухнастої консистенції.

Додати яйця по одному за раз, збиваючи кілька хвилин після кожного додавання.

Додати ванільний екстракт. Знизити швидкість до мінімуму. Додати суміш борошна в три заходи, чергуючи з двома доповненнями рослинного масла, і збивати до повного з'єднання після кожного додавання інгредієнтів.

Чорницю додати в тісто і акуратно перемішати лопаткою вручну. Рівномірно заповнити тістом підготовлені формочки і випікати протягом приблизно 20-25 хвилин до злегка золотистої скоринки.

Витягнути з духовки і покласти на решітку на 5 хвилин для охолодження. Потім повністю вийняти з залізної форми і охолоджувати близько години на решітці.

Масло і вершковий сир повинні бути обов'язково кімнатної температури. Масло збити з цукровою пудрою до білого. Додати ванільний екстракт і добре перемішати.
Окремо міксером збити вершковий сир (близько 5 хвилин).

Додати збите масло в вершковий сир і перемішувати до однорідності дерев'яною лопаткою. І так поки не введете все масло.

Прикрасити кекси кремом і чорницею.
Карта сайта ☺ → тут
Сторінки: Перша Попередня 12 13 14 15

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз