Рецепти, приготування

Цікаві рецепти, кулінарія, готовим вдома
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2558
г. Гадяч
3 дня назад

Дуже смачні страви узбецької кухні.


Пряні, насичені, гарячі і ситні блюда узбецької кухні - їжа, яка багатьом знайома з самого дитинства.

Навряд чи хто назве більше двох-трьох страв, і це будуть, швидше за все, плов, манти або лагман, проте узбецька кухня багата і різноманітна. Що найголовніше, страви готуються з натуральних продуктів, тут немає якихось складних інгредієнтів, а на смак виходить приголомшливо.

Лагман.


Лагман - це узбецький суп з домашньою локшиною, така собі середньоазіатська версія рамена з дуже приємним і жирним бульйоном з баранини і великою кількістю овочів і м'яса. Залежно від рецепта буває більш рідкий або більш густий лагман.

Бадамджан.


Закуска з баклажанів «Бадамджан» - це запечені або смажені баклажани з шматочками болгарського перцю і редискою, посипані дрібно нарізаною зеленню і збризнуті маслом.

Чучвара.


Чучвара - це суп з маленькими пельменями, який зазвичай подається з сузьмой (кисломолочний продукт типу сметани) і містить чорний перець, цибулю, томатну пасту і болгарський перець.

Плов.


Плов - дуже смачне поєднання рису, шматочків яловичини, телятини або баранини, моркви, цибулі і особливого набору спецій. Його легко готувати в великих кількостях в котлі, тому це блюдо часто є основою святкового столу.

Салат «Ташкент».


Салат «Ташкент» - фірмовий столичний салат, приготований з відвареного яловичого язика, редьки і зелені, заправлений сметанним соусом і прикрашений смаженою цибулею.

Манти.


Манти - блюдо з м'яса і тіста, яке готується на пару. В якості начинки використовується яловичина, баранина або телятина, хоча є варіант з гарбузом. Начинку потрібно обов'язково рубати на шматочки, інакше весь сік витече. Всередину також кладеться цибуля і спеції. За бажанням для аромату іноді додають трохи курдючного жиру. Манти їдять з каймаком (не плутати з творожним сиром, який продається в магазинах), але в нас він, скоріше, не зустрічається, тому краще їсти зі сметаною, не забувши посипати свіжою зеленню.

Самса.


Самса - трикутні пиріжки з домашнього листкового тіста з начинкою м'яса або гарбуза, цибулі, баранячого жиру і спецій. Як і в мантах, начинка нарізається кубиками. Самсу печуть в глиняній печі - тандирі, але вдома можна приготувати і в духовці. Коли самса готова, її змащують яєчним жовтком і посипають чорним кунжутом.

Ачік-Чучук.


Салат «Ачік-Чучук», також відомий як «Ачічук», - це свіжі помідори, ріпчаста цибуля, часник і зелень. Ця страва відмінно підійде вегетаріанцям і тим, хто поститься.

Нарин.


Нарин - це національне блюдо узбецької кухні з домашньої локшини і відвареного м'яса, яке подається з бульйоном. Зазвичай нарин готують з баранини, конини або кази (вареної ковбаси з конини) та іноді - з телятини або яловичини. Головний секрет цієї страви - перед тим, як варити м'ясо, його треба засипати сіллю і в'ялити протягом доби. Це робиться для прозорості і насиченості бульйону. До м'яса і локшини додається цибуля. В оригінальному рецепті беруть звичайну ріпчасту свіжу цибулю, нарізають, перетирають руками і додають в блюдо. Можна також цибулю посмажити, а маслом, що залишилося змастити тісто для локшини.

Шурпа.


Шурпа - насичений і жирний суп з баранини і овочів. Найвідоміші різновиди - кайтнама, де м'ясо кладеться свіжим, і ковурма, де м'ясо спочатку обсмажують в олії.

Дімлама.


Дімлама - узбецький варіант жаркого, де використовується яловичина, баранина, різні овочі, в тому числі картопля, морква, помідори, цибуля, капуста, а також свіжа зелень і - обов'язково - спеції.

Кутаб.


Кутаби - смажені плоскі пироги з найтоншого тіста з начинкою з м'яса, зелені, помідорів, сиру - окремо або разом.

Кабоб.


Кабоб (шашлик) - яловичина, баранина або телятина, нанизана невеликими шматочками на шампури і приготована на відкритому вогні. Як правило, м'ясо попередньо маринується. Шматочки баранини чергуються з шматочками курдючного жиру, який підрум'янюється на вогні і набуває ніжного смаку, а при подачі вся ця пишність посипається свіжою тонко нашаткованою цибулею і зеленню і збризкується столовим оцтом. В якості соусу підходить гострий томатний або аджика.

Халвайтар.


Халвайтар - це рідке втілення халви. У перегрітий жир або масло додають борошно, розмішують, потім додається цукор, а горіхи і ваніль - лише в кінці приготування.

Чай з солодощами.


Чай з солодощами - це узбецька традиція. Одних лише варіантів приготування чаю в Узбекистані маса, і неодмінно цей напій подається з горішками, сухофруктами і іншими натуральними і корисними ласощами.

До речі, узбеки ніколи не наливають гостям повну піалу, показуючи, що вони дуже раді і хочуть, щоб гість посидів довше. Повна ж піала означає, що господар поспішає вас спровадити.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2558
г. Гадяч
3 дня назад

Молода картопля, запечена з беконом і овочами.


Інгредієнти:

• бекон,
• молода картопля,
• молодий кабачок,
• цибулю порей,
• жовтий болгарський перець,
• оливкова олія,
• сіль,
• мелений чорний перець,
• орегано,
• майоран.


Приготування:

Нарізаємо картоплю тонкими шматками, кабачок тонкими кружечками, нарізаємо порей тоненько, болгарський перець нарізаємо довгим пір'ям.

Змащуємо форму оливковою олією, першим шаром викладаємо картоплю, злегка солимо, перчимо і викладаємо ще один шар картоплі, знову солимо і перчимо, потім викладаємо шар кабачків.

На кабачки викладаємо суміш з порею і болгарського перцю, солимо, перчимо і посипаємо орегано і майораном, поливаємо парою крапель оливкової олії.

Зверху викладаємо шар бекону. Потім кладемо ще 2-3 шари молодої картоплі, знову солимо і перчимо кожен шар, змащуємо верх оливковою олією і накриваємо фольгою.

Запікаємо при 200 ° С протягом 15 хвилин, потім знімаємо фольгу і ставимо форму під самий верх духовки запікаємо ще 20 хвилин до зарум'янювання картоплі.

Смачного! kez_16
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2558
г. Гадяч
3 дня назад

Як порізати картоплю в спіраль звичайним ножем.



Неймовірно смачний і дивовижний гарнір можна зробити зі звичайної картоплі. Порадуйте своїх домочадців цікавим доповненням до столу. Апетитна, засмажена спіралька точно прикрасить будь-який святковий стіл. Готується це блюдо неймовірно просто і швидко.
Ось простий спосіб, як без використання будь-яких премудрих пристосувань нарізати бульбу картоплі в спіраль за допомогою звичайного кухонного ножа.
Нарізаним таким способом його можна приготувати в духовці, на мангалі, на грилі. У будь-якому випадку вийде відмінне блюдо.

Вам знадобиться.

• Картопля середнього розміру (хоча великий теж підійде) – 1-5 шт..

• Дерев'яні шпажки.

• Гострий ніж.


Приготування.



Нарізаємо картоплю в спіраль звичайним кухонним ножем.


Вимийте добре картоплю. Очищати або не очищати її від шкірки - залежить лише від вас, але здається зі шкіркою буде краще.

Далі картоплю насаджуємо на середину шпажки.


Спочатку, під кутом, ставимо ніж в початок картоплини. Він впирається в шпажку.



Не змінюючи кута ножа починаємо повертати картоплю.

Продовжуємо крутити картоплю поки весь овоч не буде нарізаний повністю. Тут головне не поспішати.

Нарізана картопля.


Розправляємо по обидва боки.



Викладаємо на деко. Тут до речі при бажанні шпажку можна витягнути - спіраль не повинна розвалитися.


Скроплюємо спіральки соняшниковою олією. Солимо, перчимо, додаємо спеції - все за бажанням.


Ставимо в розігріту духовку (200-220 градусів).


Час готування 10-15 хвилин (як з'явиться золотава скоринка).


Варіант подачі картоплі спіраллю.


Тільки подивіться: наскільки це апетитно!

Слинка потекла від такої краси. Сміливо готуйте і їжте. Смачного!

Дивіться відео.


Переглянути
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2558
г. Гадяч
3 дня назад

Радянський молочний коктейль. Смачно, як в дитинстві!


Молочний коктейль в радянські часи продавався в багатьох магазинах і кафетеріях, і був улюбленим напоєм дітей та дорослих. А ви пам'ятаєте великі металеві стакани, в яких цей коктейль готувався, і в які продавець вливала молоко з морозивом і сиропом?

В ті часи коктейль був неймовірно смачний, солодкий і густий, як сметана. Зараз такі вже ніхто не робить. Коктейль збивали в величезному, «ревучому» міксері пару хвилин, і ура - блаженство!


Але, на жаль, закінчилися і наші улюблені молочні коктейлі. Адже те, що пропонується народу зараз - це просто солодке молоко з піною.

Головна хитрість «радянського коктейлю» - виявляється, молоко треба брати не з холодильника, а з морозилки.

Якщо молоко з холодильника - нічого не вийде. А в морозилці молоко легко переморозити, тому в коктейлі часто траплялися крижинки. А як все просто, виявляється!

Увага JC_hmmm

Коктейль молочний по ГОСТу. рецепт


Склад (на 4 порції):

• Молоко - 0,4 літра;
• Сироп апельсиновий - 4 ст. ложки;
• Морозиво молочне або вершкове - 100 грам.


Приготування:

Готується такий коктейль надзвичайно просто.
Всі компоненти перекласти в блендер і збити на повній потужності приблизно 1 хвилину.
Швидко розлити в грановані склянки - і можна насолоджуватися прекрасним молочним коктейлем і згадувати щасливе радянське дитинство. declare
Редагувалось: 3 рази (Останній: 13 червня 2019 у 21:31)
Карта сайта ☺ → тут
Сторінки: Перша Попередня 12 13 14 15

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз