Рецепти приготування

Цікаві рецепти простих та складних страв на кожен день. Десерти, гарніри, закуски, птиця, риба, салати, напої. Дізнайтеся, як можна швидко та смачно приготувати цікаве блюдо.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2793
г. Гадяч
1 час назад

Основні правила ідеального картопляного пюре.



• Для пюре необхідно купувати жовту картоплю, вона містить більше крохмалю і при варінні більш розсипчаста.

• Молода картопля для пюре не годиться.

• Перед тим як чистити картоплю, необхідно її як слід промити.

• Варити картоплю краще цілими бульбами і закладати її краще в солону киплячу воду.

• Варити 20-25 хвилин (в залежності від розміру бульби) під закритою кришкою.

• Готовність можна перевірити вістрям ножа або дерев'яною шпажкою.

• Картопля повинна бути повністю готова, але не переварена.

• Коли картопля готова, треба злити воду, поставити каструлю на вогонь і дати залишкам рідини випаруватися.

• Для приготування пюре добре використовувати спеціальний прес, якщо його немає, то звичайною топтанкою потрібно як слід розім'яти, не лінуючись, щоб не було грудочок.


• Не можна користуватися блендером, інакше пюре перетвориться в липку важку масу.

• Для початку картоплю треба як слід розім'яти до однорідної маси, а потім потроху вводити масло і гаряче молоко, продовжуючи помішувати.

• Для смаку при варінні можна додати цілу очищену цибулину або головку часнику, які потім необхідно видалити.

• Не шкодуйте вершкового масла, а молоко можна навіть замінити на вершки.

• Молоко або вершки повинні бути гарячими, інакше пюре втратить колір і стане сірим.

• Картопляне пюре готується дуже швидко, поки картопля гаряча, і відразу ж подається на стіл.

• Картопляне пюре ні в якому разі не повинно залишатися «на завтра», тому що воно втрачає свою характерну вишуканість. Тому обов'язково подавайте пюре свіжоприготовленим в підігрітій тарілці.

• Картопля «дружить» з різними приправами, овочами і спеціями. Білий перець, мускатний горіх, кмин, паприка, часник, цибуля зелена і ріпчаста, кріп, гірчиця, чебрець, розмарин, гриби, сир, сметана, йогурт, лимон, оливкова олія - ​​всі ці інгредієнти можна сміливо додавати в картопляні блюда, отримуючи різні смакові відтінки.

Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2793
г. Гадяч
1 час назад

Коли звичайні пельмені вже набридли, готуємо їх в духовці.


Для цього рецепта підійдуть, як домашні пельмені, так і магазинні. Але, звичайно, краще за все взяти пельмені, приготовані в домашніх умовах. У багатьох пельмені є частим блюдом на столі. Тому іноді хочеться якось урізноманітнити улюблену страву.


Даний рецепт допоможе вирішити цю проблему. У ньому об'єдналися два рецепта - запіканка з овочами «Ледача дружина» і «Пельмені по-царськи» з грибами в горщиках. Ось так виникло нове дивовижне блюдо, яке володіє приголомшливим смаком і ароматом.

Що знадобиться:

• Півкілограма пельменів з м'ясом (краще домашнього приготування);
• 400 г печериць;
• Одна середня цибулина;
• 1 ст. л. рослинної олії;
• 250 мл вершків;
• 100 г твердого сиру;
• Сіль і спеції в залежності від смаку.


Приготування.

Цибулину наріжте маленькими кубиками, а грибочки тоненькими пластинками.

Цибулю обсмажте на сильно розігрітій сковорідці з маслом. Вона повинна стати прозорою.


До цибулі додайте шампіньйони і готуйте їх на великому вогні, щоб швидше вийшла рідина. Посоліть і додайте приправи.


Форму для запікання змастіть маслом і покладіть в неї одним шаром пельмені. На них викладіть гриби з цибулею.



У пельмені вилийте вершки і поставте в розігріту духовку. Готуйте пів години при 180 градусах.


Через 30 хвилин присипте пельмені тертим сиром і готуйте ще хвилин 6, поки не утвориться сирна скоринка.

Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2793
г. Гадяч
1 час назад

Засолка сала в розсолі холодним способом в банці.

Багато хто любить сало, особливо, якщо воно приготовлено дуже смачно. Ось один з рецептів засолювання сала в розсолі холодним способом в банці. Приготувавши таке сало, ви можете потім обваляти його в різних спеціях, загорнути у фольгу кожен шматочок і прибрати в морозилку, дістаючи, коли потрібно.


Інгредієнти:

▫ Свіже сало - 500 г;
▫ Вода - 1 літр;
▫ Сіль - 6 ст.л .;
▫ Часник - 6 зубчиків;
▫ Перець чорний горошком - 6 шт .;
▫ Лавровий лист - 6 шт..


Етапи приготування:

Сало нарізати брусочками, які потім зручно скласти в банку.

У каструлі закип'ятити 1 літр води, остудити її до 40 градусів, а потім додати сіль, горошини чорного перцю і лаврові листочки.

Сало помістити в банку вертикально. Великими пластинками нарізати очищений часник і додати в банку.

Коли побачите, що сіль повністю розчинилася у воді, можна заливати сало холодним розчином (сало має бути повністю покрито розсолом). Залишити на 2 дні при кімнатній температурі під прикритою кришкою (щільно кришку закривати не потрібно), а потім щільно закрити кришку і прибрати в холодильник на 2 доби.

Готове сало нарізати шматочками і подавати, як вам подобається.

Смачно подавати до гарнірів і просто з чорним хлібом і маринованою цибулею. Сало, засолене в розсолі холодним способом в банці, виходить дуже смачним, зберігати його потрібно в морозилці, обернувши кожен шматочок у фольгу.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2793
г. Гадяч
1 час назад

В'ялена мойва в домашніх умовах.


В'ялена мойва в домашніх умовах - це дуже смачно! Пам'ятайте про те, що рибку потрібно підвішувати там, де є коливання повітря, а ще краще - сушити в електросушарці, якщо така техніка є в вашому домі. За своїм смаком можливо додати мелену паприку, але не магазинний варіант, а солодку приправу, придбану на ринку у бабусь - вона надасть мойві золотистий, барвистий колір. Ви можете створити блюдо і без такої приправи. Двох годин засолювання в теплій воді цілком достатньо для того, щоб рибка втягнула в себе сіль, - більше тримати не потрібно, можливо пересолити! Можна додати трохи цукрового піску.

Отже, підготуйте необхідні інгредієнти.


Інгредієнти.

• Мойва - 0,5 кг,
• Паприка мелена - 1 ч.л.,
• Олія - ​​2 ст.л.,
• Сіль - 2 ст.л.,
• Перець чорний мелений - 0,5 ч.л.,
• Вода тепла – 0,5-0,6 л..


В'ялена мойва: як приготувати смачну рибу в домашніх умовах.

У глибоке деко, контейнер всипте сіль і мелений чорний перець. Інші приправи - за бажанням!

Залийте теплою водою, приблизно 30-35 ° С, розчиніть сіль. Промийте мойву. Викладіть її в розсіл і залиште при кімнатній температурі на 2 години.

Вийміть рибку з розсолу, промокніть її вологими серветками або рушниками - умова обов'язкова, так як її потрібно буде ще змастити маслом.

Змішайте в окремій ємності мелену паприку з рослинним маслом без запаху.

Застеліть деко або дошку пергаментним папером, викладіть мойву і змастіть приготованою заправкою з усіх боків.

Підвісьте на нитці над радіатором або на повітрі, щоб рибка добре провітрювалась.

Теперь найважливіше - з неї буде капати жир, так як мойва - жирна, тому обов'язково підставте деко або миску під рибу, інакше забризкаєте все довкола. Щоб рибки не стикалася одна з одним - між ними на нитку наклеїти шматочки скотчу, можна використовувати канцелярські скрепки. У такому вигляді просушіть мойву близько 2-3 днів до потрібної кондиції. У електросушарці на це піде близько доби, в залежності від потужності техніки.

Готову рибку зніміть з нитки, викладіть на блюдо або пергаментний папір, подайте з пивом: алкогольним або безалкогольним - на ваш вибір. Зберігати в'ялену мойву найкраще в холодильнику - близько 2-3 днів, або в морозилці, але замотавши в пергаментний папір, а потім в целофановий пакет!

Приємного всім апетиту.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2793
г. Гадяч
1 час назад

Мега апетитні курячі бомбочки.


Існує безліч різних варіантів приготування запеченого курячого філе. Пропонуємо вам спробувати ці відмінні курячі «бомбочки». Ви будете вражені результатом. Вони не тільки цікаві на вигляд, але ще і приголомшливо смачні, ароматні й соковиті. Їх з гідністю можна подати і до святкового столу. Гості будуть в захваті. Рекомендую всім спробувати.


Потрібні інгредієнти:

▫ 300 гр. курячої грудки;
▫ 100 гр. печериць;
▫ 150 гр. ріпчастої цибулі;
▫ 40 гр. твердого сиру;
▫ 1 столова ложка олії;
▫ сіль і чорний мелений перець за смаком.


Починаємо процес приготування.

→ В першу чергу очищаємо ріпчасту цибулю і дрібно нарізаємо її. Потім відправляємо на розігріту сковороду, з маслом обсмажувати 2 хвилини.

→ Після чого чистимо по потребі гриби і нарізаємо їх маленькими шматочками. Перекладаємо, після закінчення потрібного часу, до цибулі і продовжуємо процес смаження ще 5 хвилин. При цьому потрібно періодично помішувати інгредієнти. Потім знімаємо начинку з вогню і охолоджуємо.

→ Промиваємо курячу грудку і обсушуємо її. Знімаємо акуратно шкірку. Після чого розрізаємо її вздовж навпіл.

→ Розкладаємо на робочій поверхні лист фольги і викладаємо на неї підготовлену частину шкірки внутрішньою стороною вгору. Трохи солимо і перчимо.

→ Тепер розрізаємо вздовж на дві частини філе і накриваємо харчовою плівкою. Використовуючи кухонний молоточок, відбиваємо і викладаємо поверх шкірки. Солимо і перчимо до смаку.

→ Потім викладаємо пару ложок підготовленої начинки і накриваємо сиром, попередньо натертим на крупній терці.

→ Тепер акуратно згортаємо фольгу з куркою в кульку. Краї філе і шкірки повинні стикатися.

→ Викладаємо заготовки на деко і ставимо в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів, приблизно на півгодини.

→ Після закінчення потрібного часу акуратно розгортаємо фольгу і перевертаємо бомбочки швом вниз. Відправляємо на верхній гриль ще на 5 хвилин.


Смачного! kez_16
Редагувалось: 1 раз (Останній: 27 січень 2020 у 20:10)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2793
г. Гадяч
1 час назад

Варення з ріпчатої цибулі.

Ви коли-небудь пробували цибулине варення? А чи знаєте ви про те, яке воно смачне і корисне і як чудово поєднується з багатьма стравами?

Цибулеве варення не тільки оригінальне і незвичне, але і дуже смачне, тому воно стане прекрасним доповненням до будь-якої страви, яку б ви не вирішили приготувати. Цибулеве варення подають до столу з м'ясом, з рибою, а також з тостами з сиром.


Цибулеве варення дуже солодке, а приготувати його зовсім нескладно: спробуте, і ви переконаєтесь, що внести крапельку оригінальності в повсякденні страви зовсім легко! Крім того, всі ми знаємо, що цибуля чудова в будь-якому вигляді, тому що вона не тільки ароматна, але також дуже корисна для здоров'я. Останнім часом блюда за участю цибулі стали стрімко набирати популярність: майже неймовірно уявити сучасну кухню без цибулі!

Корисні властивості цибулевого варення.


Антианемічний ефект: цибуля - чудове джерело заліза, фосфору і вітаміну Е, а також він допомагає організму виробляти червоні кров'яні тільця.

Проносний і очищаючий ефект: завдяки високому вмісту калію, цибуля допомагає нам позбутися від скупчення рідини в організмі, а також регулювати рівень кров'яного тиску.

Багате джерело вітаміну В: цибуля - чудове джерело вітаміну В і магнію, тому вона допоможе поліпшити роботу нашої нервової системи. Крім того, цибуля - простий засіб забезпечення організму необхідною енергією.

Антиоксидант: завдяки високому вмісту вітамінів А, С і їх флавоноїдів, а це значить, що цибуля - відмінний антиоксидант.

Допомагає при запорах: цибуля ефективно справляється з запорами і нормалізує процеси травлення, а також допомагає запобігти появі кишкових паразитів.

Рецепт цибулевого варення.



Приготувати цибулеве варення зовсім нескладно. Насамперед виберіть скляну банку або іншу ємність, щоб зберігати варення. Будемо готувати один кілограм варення, тому вам краще подбати заздалегідь про те, де ви будете зберігати такий обсяг варення, щоб воно не скисло і не зіпсувалося.

Також візьміть на замітку, що будемо смажити цибулю, а не варити її, тому що так вона краще збереже свій чудовий аромат і смак. Існує безліч способів приготування цибулі, в тому числі є люди, які віддають перевагу смажити цибулю на грилі. Однак це залежить від того, що вам більше до смаку.


Інгредієнти:

- 1 кг молодої цибулі,
- 500 г цукру.


Спосіб приготування.

Чистимо цибулю, ретельно миємо її, ріжемо і викладаємо на сковороду, додаємо трохи оливкової олії і солі. Смажимо 35-40 хвилин при температурі 200 градусів, не забуваючи час від часу перевертати цибулю лопаткою, щоб вона гарненько обсмажилася.

Через 35-40 хвилин вимикаємо плиту і викладаємо смажену цибулю на тарілку або в миску. В цей час беремо каструлю, наливаємо в неї трохи більше трьох склянок води і висипаємо півкіло цукру. Додаємо смажену цибулю і варимо на середньому вогні протягом 30 хвилин.

Періодично обов'язково помішуючи, щоб цибуля не склеїлася, до тих пір, поки поступово не вийде однорідна маса, а сироп не загусне.

Спостерігаємо за тим, як варення карамелізується, почне приймати золотисто-коричневий відтінок і виділяти приємний солодкий аромат.

Уважно стежимо, щоб воно не підгоріло і не склеювалося, для цього не забуваємо помішувати. Якщо варення підгорить, його запах зміниться.

Вимикаємо газ і залишаємо варення на 10 хвилин. Це допоможе варенню як слід настоятися і знайти потрібну консистенцію.

Після цього накласти варення в скляну банку або іншу ємність. Щоб краще зберегти варення, ви можете вдатися до допомоги «водяної бані». Для цього потрібно ретельно закриту банку поставити в каструлю з водою. Коли вода закипить і ви почуєте характерний звук «поп», це означає, що варення готове.

Крім цього рецепта, існує безліч інших варіантів приготування: деякі вважають за краще додавати бальзамічний оцет, масло 200 г і тростинний (чорний) цукор або, наприклад, додавати трохи меду.

Описаний вище спосіб - найпростіший, і дуже смачний.


Подавати до столу цибулеве варення можна, наприклад, з тостами. Просто поклади на тост шматочок сиру, а між ними - прошарок з цибульного варення. Це оригінальна і дуже смачна страва неодмінно підійде до столу і порадує ваших гостей.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2793
г. Гадяч
1 час назад

Таблетки від голоду або Котлети.


Підбираємо інгредієнти для приготування смачних та соковитих котлет з м'ясного, риб'ячого та курячого фаршу. Рецепти: класичних, рибних, курячих по ГОСТу, пожарських, пісних та цибулевих котлет.


Класичні.

▪ 500 г свинячого фаршу,
▪ 500 г яловичого фаршу,
▪ 1 черствий батон,
▪ 500 мл молока,
▪ 2 цибулини,
▪ 3 зубчики часнику,
▪ перець, сіль за смаком.


Рибні.

▪ 500 г філе будь-якої риби,
▪ 1 цибулина,
▪ 2 зубчики часнику,
▪ 2 морквини,
▪ 2 картоплі,
▪ 2 яйця,
▪ сіль, спеції за смаком,
▪ панірувальні сухарі.


Курячі по ГОСТу.

▪ 1 кг курячого фаршу,
▪ 250 г м'якоті білого хліба,
▪ 350 мл молока,
▪ 30 г вершкового масла,
▪ сіль, перець за смаком.


Пожарські.

▪ 2 курячі грудки,
▪ 100 г вершкового масла,
▪ 2 яйця,
▪ 6 ст. л. панірувальних сухарів,
▪ сіль, перець за смаком.


Пісні.

▪ 400 г купусти,
▪ 100 мл кефіру,
▪ 3 ст. л. вівсяних пластівців,
▪ 2 яйця або 5 ст. л. манки,
▪ 2 ст. л. рослинного масла,
▪ сіль, спеції за смаком.


Цибулеві.

▪ 0,5 кг цибулі,
▪ 100 г манної крупи,
▪ 3 зубчики часнику,
▪ 2 яйця або 2 варені бульби картоплі,
▪ 1,5 ст. томатного соку для підливи,
▪ 2 лаврові листки для підливи,
▪ сіль, перець за смаком.
Редагувалось: 1 раз (Останній: 17 лютого 2020 у 00:18)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2793
г. Гадяч
1 час назад

М'ясні начинки для млинців з фаршу.


Традиційні млинці - для багатьох улюблене блюдо. Їх з радістю їдять і влітку, і взимку, поєднуючи з іншими продуктами: варенням, сиром, джемом, підливою і т.д. Напередодні Масляної кожна господиня особливо замислюється над тим, що покласти всередину млинців.
Що може бути смачніше м'ясної добавки? Виходить соковито і смачно.

Начинку можна зробити з яловичини, свинини, курячого філе - все що більше подобається вам і вашій родині.

Класичний рецепт тонких млинців.


Перш ніж робити начинку, потрібно приготувати млинці. Ділимося хорошим і перевіреним рецептом.


Інгредієнти:

• Борошно - 1 склянка;
• Молоко - 300 мл.;
• Яйця - 3 шт.;
• Цукор (в даному випадку начинка несолодка, тому цей крок можна пропустити) - 1 ст. л.;
• Сіль - 0,5 ч. л.;
• Масло вершкове - 40 г.;
• Рослинна олія - ​​2-3 ст. л..


Приготування:

Окремо збити яйця, а потім додати до них сіль і ще трохи перемішати, щоб сіль розчинилася.

Влити молоко і ретельно переміщати віночком або міксером.

Всипати борошно і перемішати до однорідного стану. Тісто має бути рідким, без грудочок. Тому найкраще борошно перед цим просіяти і повільно всипати в рідину.

Залишити тісто на 20-30 хвилин. Перед випіканням додати рослинне масло, все ще раз перемішати.

Добре розігріти сковорідку. Перед тим як влити рідку масу, можна змастити її вершковим маслом.

У ополоник наберіть трохи рідкого тіста і акуратно виливайте на сковорідку. При цьому її потрібно тримати в руках, допомагаючи суміші розтектися по всій поверхні. Через півхвилини переверніть пласт на іншу сторону, а потім знімай його. До речі, не забувай періодично змащувати ним сковорідку.

Найголовніше в цій страві готове, тепер переходимо до найцікавішого - наповненню начинкою.

1. Начинка по-адигейські.



Інгредієнти:

• Куряче філе - 300 г.;
• Свинячий фарш - 300 г.;
• Яловичий фарш - 300 г.;
• Паприка - 1 ст. л.;
• Сіль - 1 ст. л.;
• Цибуля - 1 шт.;
• Масло вершкове - 20 г..


Приготування:

Для того щоб страва була більш смачнішою, краще всього брати куряче філе. Воно пом'якшить фарш зі свинини і яловичини, і смак буде ніжним.

Розігріти сковорідку, налити трохи води, висипати м'ясо і тушкувати його на слабкому вогні. Потрібно дочекатися, поки з'явиться рідина - це так званий сік, який з'являється з жиру.

Найсмачніше буде зі спеціями: паприкою, чорним або червоним перцем.

Потім все ще раз перемішати і зняти сковорідку з плити. Пересипте вийшлу добавку.

На сковорідці обсмажте цибулю на вершковому маслі. Стежте за тим, щоб вона не підгоріла - овоч повинен злегка підрум'янитися.

Можна спробувати на смак: чи вистачає солі і спецій. Якщо вам подобається, то можете сміливо фарширувати млинці, тільки почекайте, поки все охолоне начинка.

На один пласт покладіть столову ложку фаршу і загорніть конвертом. За бажанням можна обсмажити на сковорідці ще раз, щоб підрум'янити.

2. З яловичиною та рисом.



Інгредієнти:

• Яловичий фарш - 1 кг;
• Рис - 50 г.;
• Цибуля ріпчаста - 1 шт.;
• Перець, коріандр, сіль або інші спеції - за смаком;
• Зелена цибуля і петрушка - по 1 пучку;
• Вода - 150 мл.;
• Рослинна олія - ​​2-3 ст. л..


Приготування:

Дрібно нарізати цибулю. На розігрітій сковорідці обсмажити її 1-2 хвилини.

Продовжувати гасити вже з фаршем. Посолити і поперчити, влити воду і довести до кипіння.

Коли яловичина охолоне, прокрутити її через м'ясорубку або подрібнити в блендері, щоб легше було фарширувати млинці.

Перемішати все з петрушкою, ріпчастою цибулею і вареним рисом, потім начиняти.

3. Класичний рецепт «за підручником».



Інгредієнти:

• Яловичина або свинина - 1 кг;
Маргарин або масло - 60 г.;
• Цибуля - 1шт.;
• Борошно - 1 ст. л.;
• Сіль, перець - за смаком;
• Яйця - 5 шт..


Приготування:

Яловичину або свинину промити, звільнити від кісток (якщо є), порізати на невеликі шматки і обсмажити на сковорідці до появи скоринки.

Пересипати в окрему ємність, залити водою і тушкувати на слабкому вогні до розм'якшення.

Найсмачніше буде з лавровим листом і чорним перцем горошок.

Коли м'ясо остигне, пропустити через м'ясорубку.

Цибулю обсмажити, додавши вершкове масло або маргарин. Також всипати трохи борошна і продовжувати обсмажувати, постійно помішуючи.

До цибулі додати подрібнену яловичину або свинину. Потім влити бульйон, в якому все варилося.

Продовжувати гасити до тих пір, поки все не загусне. Можна додати червоний мелений або чорний перець горошком, або інші спеції за смаком, також можна додати будь-яку зелень.

Яйця попередньо зварити, порізати кубиками і теж додати до м'яса.
Все начинка готова.

4. З курячим фаршем і грибами.



Інгредієнти:

• Курячий фарш - 500 г.;
• Печериці - 500 г.;
• Вершкове масло - 60 г.;
• Борошно - 1 ст. л.;
• Сир - 200 г.;
• Сіль, перець та інші спеції - за смаком;
• Цибуля ріпчаста - 1 шт.;
• Сметана 100 г..


Приготування:

Розігріти сковорідку і на вершковому маслі злегка обсмажити цибулю, додати фарш, а після заздалегідь нарізаних печериць.

Влити трохи води, всипати столову ложку борошна (стежити за тим, щоб не було грудочок) і тушкувати на повільному вогні.

Додати сіль, перець і спеції за смаком, трохи сметани. Все перемішати і довести до готовності.

В кінці натерти сир і додати до отриманої суміші. Коли все охолоне, можна приступати до млинців.

Подавати блюдо найкраще зі сметаною - так буде ще смачніше!

Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2793
г. Гадяч
1 час назад

Поради смаження риби і м'яса.


Може здатися, що посмажити м'ясо і рибу зовсім просто. Досить лише розігріти масло на сковороді і покласти туди шматочки. Але, насправді, цей процес вимагає певних знань.


Вивчивши кілька правил смаження і застосувавши їх на практиці, ваші страви завжди будуть ніжними і соковитими всередині, а також з рум'яною скоринкою зовні.

Як смачно посмажити м'ясо і рибу.


1. Смажте м'ясо і рибу виключно на рафінованій олії. Її кількість повинна становити приблизно 8% від маси продукту. Також сковорода повинна бути з товстим дном.

2. Щоб м'ясо добре присмажилося, його потрібно обсушити паперовими серветками або рушниками. Справа в тому, що зайва волога дає пар, який уповільнює процес прожарювання і зарум'янювання.

3. М'ясо потрібно готувати прямо перед подачею. Солити його перед обсмажуванням не варто, так як це спровокує втрату соку. Краще посипати сіллю за кілька хвилин до кінця смаження. В результаті у вас вийде хрустка скоринка. А ось для рум'яного вигляду - м'ясо слід посипати цукровою пудрою.

4. Щоб скоринка з панірувальних сухарях була не чорною, а золотистою, спочатку обваляйте м'ясо або рибу у збитому яйці, а потім в сухарях.

5. Не можна часто перевертати м'ясо, коли ви його смажите.

6. Щоб розм'якшити м'ясо старих тварин, замаринуйте його. Якщо часу немає, обмажте гірчицею. Для додаткової м'якості м'ясо можна відбити кухонним молотком і полити лимонним соком.

7. М'ясо і котлети потрібно класти тільки на добре розігріту сковороду. Бризніть в масло кілька крапель води: якщо вони зашкварчать і практично відразу випаруються - починайте смажити.

8. Щоб при смаженні риби уникнути неприємного запаху, покладіть на сковороду шматочки сирої картоплини.

9. При обсмажуванні невеликих шматочків м'яса не використовуйте кришку. Також не наливайте багато масла.

10. Щоб м'ясо було смачніше, потримайте його перед смаженням пару хвилин в окропі.

11. Якщо ви хочете, щоб цибуля для м'яса придбала апетитного золотисто-жовтого кольору, обваляйте її в борошні.



Візьміть на озброєння ці кулінарні поради і користуйтеся ними на здоров'я. У підсумку в кулінарному поєдинку з м'ясом і рибою перемога завжди буде на вашому боці!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2793
г. Гадяч
1 час назад

Соуси для картоплі.



Одне з маленьких задоволень, яке ми собі дозволяємо, - їжа. Не потрібно купувати дорогі інгредієнти і готувати неймовірні страви. Досить підібрати ідеальний соус. Тоді навіть самі обридлі продукти перетворяться в вишукану страву. І картопля не виняток.


В силу доступності цей овоч присутній на наших столах практично кожен день. Щоб урізноманітнити смак і насолодитися його новими гранями, пропонуємо вам 3 домашніх рецепта соусів до картоплі зі звичайних інгредієнтів.

Сирно-горіховий соус.



Візьміть 100 г м'якого сиру, додайте 2 ст. л. сметани, 2-3 зубчики часнику, пучок зелені, жменю горіхів (волоських або підсмаженого арахісу) і солі за смаком. За допомогою блендера подрібніть все в однорідну суміш і охолодіть. Цей соус підходить до всіх видів картоплі.

Соус з солоними огірками.



Відваріть 1 яйце і поріжте дрібними кубиками. Подрібніть солоний огірок і 0,5 цибулини. Додайте 2-3 ст. л. сметани і добре перемішайте. Охолодіть протягом 3-4 годин. Соус поєднується з вареною картоплею, та й з печеною буде смачно.

Грибний соус.



Дрібно наріжте 100 г грибів і одну цибулину, добре обсмажте на середньому вогні на вершковому маслі до золотистого кольору. Влийте 3-4 ст. л. води і 1-2 ст. л. соєвого соусу. Весь час помішувати гриби. Зменшіть вогонь до мінімуму. Через 5 хвилин додайте 100 г сметани і підігрійте, постійно помішуючи. Не доводьте до кипіння, тому що сметана може згорнутися. Посоліть за смаком.


Для грибного соусу найкраще взяти свіжі або сушені гриби. Тоді смак буде більш виражений. Але підійдуть і консервовані. Найбільш вдалий варіант соусу до картоплі. Важко знайти більш ідеальне поєднання смаків.

Рецепти соусів.

Навіщо обмежуватися магазинними соусами, які зроблені в основному з хімії. Будь-яка картопля, будь то варена, смажена або запечена, стане не просто їстівною, а незрівнянною, якщо занурити її в ароматний домашній соус.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2793
г. Гадяч
1 час назад

Радянський метод, який допоможе зробити навіть жорстке м'ясо максимально м'яким.


Жорстке м'ясо - це далеко не той продукт, що здатний порадувати людей за столом. Але якщо вам попався саме такий шматок, не варто впадати у відчай. Жорстке м'ясо можна зробити максимально м'яким за допомогою одного хитрого способу, використовуваного нашими бабусями і мамами.


Єдиний момент, що застосовувати його можна не до будь-якого м'яса. Отже, пора поповнювати знаннями свою кулінарну скарбничку.

1. Використовуємо гірчицю.



Гірчиця допоможе.

Гірчиця не тільки здатна поліпшити смакові якості страви, але також відмінно пом'якшує м'ясну продукцію.

Для того, щоб все вийшло, необхідно спочатку нарізати м'ясо невеликими шматками, а потім обмазати їх з усіх боків їдальнею гірчицею. Процес досить довгий і виснажливий, однак він того вартий.

Після змазування м'ясо на 45 хвилин упаковується в поліетиленовий пакет. Перед початком готування його також рекомендується промити холодною водою. Найкраще метод підходить для готування відбивних.

2. Використовуємо ріпчасту цибулю.



Цибуля відмінно пом'якшує.

Соковитий овоч не просто так додають в маринад. Однак, навіть сама по собі ріпчаста цибуля відмінно розм'якшує свиняче і яловиче м'ясо. Найпростіше, що можна зробити - покласти м'ясо в каструлю з нарізаною кільцями цибулею, добре перемішати і залишити в такому вигляді на 1.5-2 години.

Ще краще використовувати не кільця цибулі, а безпосередньо сік коренеплоду. Видавити його можна за допомогою блендера, терки або комбайна. Обполоскувати м'ясо перед початком готування не потрібно.

3. Використовуємо лимонний сік.



Тільки не використовуйте оцет.

Аналогічним чином з цибулею діє також і лимон. Ні в якому разі не змішуйте його з оцтом при приготуванні маринаду. Взагалі від оцту краще відмовитися, так як насправді він робить м'ясо не м'якше, а жорсткіше.

Найкраще лимонний сік змішати з газованою водою в співвідношенні 100 мл соку на 1 літр води. У цьому розчині м'ясо замочується на 1.5-2 години в каструлі. Перед початком готування обполоскувати м'ясо не потрібно.

4. Використовуємо алкоголь.



Чудово працює.

Алкоголь не тільки робить людей веселіше та вміння танцювати - краще! Він ще здатний і м'ясо зробити м'якіше.

Найкраще підходить вино або пиво.

Даний спосіб застосовується при готуванні шашлику на основі яловичини, баранини, свинини. Все, що потрібно зробити - завантажити нарізані шматки м'яса в каструлю з алкогольним напоєм і потримати в ній 1-1.5 години. Після цього шматки відразу ж пускаються в справу готування без будь-якого промивання.

М'ясо при цьому стане набагато м'якше і соковитіше.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2793
г. Гадяч
1 час назад

Хінкалі - смачний секрет приготування.


А чи знали ви, що хінкалі, виявляється, не їдять, а п'ють, і що м'ясо там другорядне? Первинний бульйон - ароматний, насичений, неймовірно кавказький, п'янкий краще Кінзмараулі або Хванчкарі.


І тепер ви дізнаєтеся, як його отримати!

Спочатку займемося фаршем. Для цього прокрутимо на м'ясорубці (з великими дірками) півкіло ніжної яловичини і трохи менше жирної свинини.

Провертати м'ясо будемо з двома цибулинами, парою-трійкою часточок часнику і пучком зелені (приблизно таким, як в магазинах продають набори зелені "Асорті", тільки зелену цибулю замінимо на кінзу, залишивши петрушку і кріп). Стебла відірвемо, залишивши їх для перших страв, в хінкалі підуть тільки самі соковиті листочки.

Фарш перчимо, солимо, приправляємо столовою ложкою хмелі-сунелі, і все ретельно розмішуємо.

Тепер (увага!) починаємо вливати в фарш воду. Приблизно склянку-півтори. Краще дві. І продовжуємо вимішувати. М'ясо прекрасно вбирає воду.

Коли у вас вийде щільна, але легка маса, швидко формуємо з неї кульки, розміром з великий волоський горіх або фрикадельки. Кульки викладаємо на дошку і кладемо в морозилку !!!!!

(Ось це не всі знають) ...

Поки м'ясо заморожується, робимо тісто ...

В принципі, ви можете зробити тісто не зараз, а тоді, коли вам до «тремтіння колінного» захочеться побалувати себе в березневу стинь ароматним і гарячим кавказьким блюдом, або коли прийдуть гості))).

З тістом все просто. Воно - пільменне. Присолюємо борошно (сухе), робимо в гірці борошна поглиблення і вливаємо склянку теплої води. Яйце не кладемо.

А далі просто вимішуємо, поки тісто не стане гладким і еластичним.

Формуємо з тіста ковбаску і відрізаємо по шматочку ножем потрібні порції.

Залишається тільки розкачати тісто в гурток, розміром з блюдце або компакт-диск.

Всередину «компакт-диска» кладемо нашу заморожену кульку і спокійно збираємо навколо нього тісто в складочки, формуючи мішечок. При замороженому фарші це робиться граючись. Нічого нікуди не липне і не розклеюється!)))


Ну а далі просто опускаємо хінкалі хвостиком вниз в киплячу солонувату воду без всяких покращувачів типу лаврового листа або запашного перцю))).

Опускаємо по одному, стежимо, щоб не пристали до дна, контролюючи процес шумівкою. У каструлі повинно бути багато води, а хінкалін мало. Їх варять маленькими порціями, подають гостям, до столу гарячими, у міру з'їдання. «Плавання» хінкалі в окропі триває 12-15 хвилин.

Ну а тепер важливо вашим гостям не вдарити в бруд обличчям. Вони повинні виголосити тост, пригубити вино, взяти хінкаліну за хвостик, прокусити маленьку дірочку, з насолодою випити сік, і тільки потім заїсти його м'ясом і тістом! Саме в такому порядку.

Хвостики, до речі, грузини не їдять, а викладають на тарілку, щоб продемонструвати, який у них богатирський апетит і скільки хінкалін вони з'їли за неквапливою бесідою)))

Багато хто любить навіть порожній бульйон від хінкалі. Він якийсь оксамитовий і хлібний ...


Приємного апетиту, гамарджоба!)))
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2793
г. Гадяч
1 час назад

Строганина зі скумбрії.


Така закусочка готується дуже просто. Зате результат приголомшливий! Рибка виходить дуже смачною! Її можна презентувати як закуску для гостей, а можна з'їсти на вечерю з картоплею.
Не скумбрія, а справжнє гастрономічне задоволення!


Вам знадобиться.

• Дві тушки свіжомороженої скумбрії;
• 6-8 зубчиків часнику;
• 2 ст. л. солі;


Для приготування гарніру:

• 1 кг картоплі;
• Кріп на ваш смак;
• 1 ч. л. солі без верхівки;
• Масло вершкове на ваш смак.


Приготування.

Візьміть дві риби і видаліть все зайве (голову, нутрощі, хвіст, плавники). Розріжте тушці по спині і відокремте першу половину від хребта, а потім другу. Таким чином у вас залишиться одне філе.


Порада:
щоб все добре відокремилося, робіть це, коли скумбрія ще злегка заморожена.

Посипте рибне філе сіллю (по 1 ч. л. на кожну рибу) з обох сторін і натріть видавленим часником.

Складіть дві половинки філе разом і щільно оберніть плівкою. Покладіть на тарілку і помістіть на пару годинок в холодильник. За цей час скумбрія почне виділяти сік і сіль розчиниться. Після холодильника, перекладіть рибку в морозилку і залиште на добу, щоб застигла.


Для сімейної вечері зваримо до такої карколомної рибки картопельку. Для цього з картоплі зріжте шкірку, гарненько помийте кожну бульбу, поріжте на четвертинки, складіть у каструлю, посоліть і налийте воду. Помістіть на вогонь.

Поки картопелька вариться, обполосніть і дрібненько порубайте кріп.

З готової картоплі злийте воду, покладіть шматочок вершкового масла, всипте кріп.


Порада:
масло можна замінити сметаною, але тільки домашньою. Вона додасть картоплі неповторний смак!

Скумбрію потрібно дістати з морозилки і порізати дуже тонкими скибочками. Подавайте рибку разом з картоплею. JC_doubleup


Попередньо скумбрію не ріжте, необхідно, щоб вона була добре застиглою, тоді вона буде танути в роті разом з картоплею.
Карта сайта ☺ → тут
Сторінки: Перша Попередня 13 14 15 16

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз