Рецепти, приготування

Цікаві рецепти, кулінарія, готовим вдома
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2681
г. Гадяч
2 години назад

Основні правила ідеального картопляного пюре.



• Для пюре необхідно купувати жовту картоплю, вона містить більше крохмалю і при варінні більш розсипчаста.

• Молода картопля для пюре не годиться.

• Перед тим як чистити картоплю, необхідно її як слід промити.

• Варити картоплю краще цілими бульбами і закладати її краще в солону киплячу воду.

• Варити 20-25 хвилин (в залежності від розміру бульби) під закритою кришкою.

• Готовність можна перевірити вістрям ножа або дерев'яною шпажкою.

• Картопля повинна бути повністю готова, але не переварена.

• Коли картопля готова, треба злити воду, поставити каструлю на вогонь і дати залишкам рідини випаруватися.

• Для приготування пюре добре використовувати спеціальний прес, якщо його немає, то звичайною топтанкою потрібно як слід розім'яти, не лінуючись, щоб не було грудочок.


• Не можна користуватися блендером, інакше пюре перетвориться в липку важку масу.

• Для початку картоплю треба як слід розім'яти до однорідної маси, а потім потроху вводити масло і гаряче молоко, продовжуючи помішувати.

• Для смаку при варінні можна додати цілу очищену цибулину або головку часнику, які потім необхідно видалити.

• Не шкодуйте вершкового масла, а молоко можна навіть замінити на вершки.

• Молоко або вершки повинні бути гарячими, інакше пюре втратить колір і стане сірим.

• Картопляне пюре готується дуже швидко, поки картопля гаряча, і відразу ж подається на стіл.

• Картопляне пюре ні в якому разі не повинно залишатися «на завтра», тому що воно втрачає свою характерну вишуканість. Тому обов'язково подавайте пюре свіжоприготовленим в підігрітій тарілці.

• Картопля «дружить» з різними приправами, овочами і спеціями. Білий перець, мускатний горіх, кмин, паприка, часник, цибуля зелена і ріпчаста, кріп, гірчиця, чебрець, розмарин, гриби, сир, сметана, йогурт, лимон, оливкова олія - ​​всі ці інгредієнти можна сміливо додавати в картопляні блюда, отримуючи різні смакові відтінки.

Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2681
г. Гадяч
2 години назад

Коли звичайні пельмені вже набридли, готуємо їх в духовці.


Для цього рецепта підійдуть, як домашні пельмені, так і магазинні. Але, звичайно, краще за все взяти пельмені, приготовані в домашніх умовах. У багатьох пельмені є частим блюдом на столі. Тому іноді хочеться якось урізноманітнити улюблену страву.


Даний рецепт допоможе вирішити цю проблему. У ньому об'єдналися два рецепта - запіканка з овочами «Ледача дружина» і «Пельмені по-царськи» з грибами в горщиках. Ось так виникло нове дивовижне блюдо, яке володіє приголомшливим смаком і ароматом.

Що знадобиться:

• Півкілограма пельменів з м'ясом (краще домашнього приготування);
• 400 г печериць;
• Одна середня цибулина;
• 1 ст. л. рослинної олії;
• 250 мл вершків;
• 100 г твердого сиру;
• Сіль і спеції в залежності від смаку.


Приготування.

Цибулину наріжте маленькими кубиками, а грибочки тоненькими пластинками.

Цибулю обсмажте на сильно розігрітій сковорідці з маслом. Вона повинна стати прозорою.


До цибулі додайте шампіньйони і готуйте їх на великому вогні, щоб швидше вийшла рідина. Посоліть і додайте приправи.


Форму для запікання змастіть маслом і покладіть в неї одним шаром пельмені. На них викладіть гриби з цибулею.



У пельмені вилийте вершки і поставте в розігріту духовку. Готуйте пів години при 180 градусах.


Через 30 хвилин присипте пельмені тертим сиром і готуйте ще хвилин 6, поки не утвориться сирна скоринка.

Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2681
г. Гадяч
2 години назад

Засолка сала в розсолі холодним способом в банці.

Багато хто любить сало, особливо, якщо воно приготовлено дуже смачно. Ось один з рецептів засолювання сала в розсолі холодним способом в банці. Приготувавши таке сало, ви можете потім обваляти його в різних спеціях, загорнути у фольгу кожен шматочок і прибрати в морозилку, дістаючи, коли потрібно.


Інгредієнти:

▫ Свіже сало - 500 г;
▫ Вода - 1 літр;
▫ Сіль - 6 ст.л .;
▫ Часник - 6 зубчиків;
▫ Перець чорний горошком - 6 шт .;
▫ Лавровий лист - 6 шт..


Етапи приготування:

Сало нарізати брусочками, які потім зручно скласти в банку.

У каструлі закип'ятити 1 літр води, остудити її до 40 градусів, а потім додати сіль, горошини чорного перцю і лаврові листочки.

Сало помістити в банку вертикально. Великими пластинками нарізати очищений часник і додати в банку.

Коли побачите, що сіль повністю розчинилася у воді, можна заливати сало холодним розчином (сало має бути повністю покрито розсолом). Залишити на 2 дні при кімнатній температурі під прикритою кришкою (щільно кришку закривати не потрібно), а потім щільно закрити кришку і прибрати в холодильник на 2 доби.

Готове сало нарізати шматочками і подавати, як вам подобається.

Смачно подавати до гарнірів і просто з чорним хлібом і маринованою цибулею. Сало, засолене в розсолі холодним способом в банці, виходить дуже смачним, зберігати його потрібно в морозилці, обернувши кожен шматочок у фольгу.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2681
г. Гадяч
2 години назад

В'ялена мойва в домашніх умовах.


В'ялена мойва в домашніх умовах - це дуже смачно! Пам'ятайте про те, що рибку потрібно підвішувати там, де є коливання повітря, а ще краще - сушити в електросушарці, якщо така техніка є в вашому домі. За своїм смаком можливо додати мелену паприку, але не магазинний варіант, а солодку приправу, придбану на ринку у бабусь - вона надасть мойві золотистий, барвистий колір. Ви можете створити блюдо і без такої приправи. Двох годин засолювання в теплій воді цілком достатньо для того, щоб рибка втягнула в себе сіль, - більше тримати не потрібно, можливо пересолити! Можна додати трохи цукрового піску.

Отже, підготуйте необхідні інгредієнти.


Інгредієнти.

• Мойва - 0,5 кг,
• Паприка мелена - 1 ч.л.,
• Олія - ​​2 ст.л.,
• Сіль - 2 ст.л.,
• Перець чорний мелений - 0,5 ч.л.,
• Вода тепла – 0,5-0,6 л..


В'ялена мойва: як приготувати смачну рибу в домашніх умовах.

У глибоке деко, контейнер всипте сіль і мелений чорний перець. Інші приправи - за бажанням!

Залийте теплою водою, приблизно 30-35 ° С, розчиніть сіль. Промийте мойву. Викладіть її в розсіл і залиште при кімнатній температурі на 2 години.

Вийміть рибку з розсолу, промокніть її вологими серветками або рушниками - умова обов'язкова, так як її потрібно буде ще змастити маслом.

Змішайте в окремій ємності мелену паприку з рослинним маслом без запаху.

Застеліть деко або дошку пергаментним папером, викладіть мойву і змастіть приготованою заправкою з усіх боків.

Підвісьте на нитці над радіатором або на повітрі, щоб рибка добре провітрювалась.

Теперь найважливіше - з неї буде капати жир, так як мойва - жирна, тому обов'язково підставте деко або миску під рибу, інакше забризкаєте все довкола. Щоб рибки не стикалася одна з одним - між ними на нитку наклеїти шматочки скотчу, можна використовувати канцелярські скрепки. У такому вигляді просушіть мойву близько 2-3 днів до потрібної кондиції. У електросушарці на це піде близько доби, в залежності від потужності техніки.

Готову рибку зніміть з нитки, викладіть на блюдо або пергаментний папір, подайте з пивом: алкогольним або безалкогольним - на ваш вибір. Зберігати в'ялену мойву найкраще в холодильнику - близько 2-3 днів, або в морозилці, але замотавши в пергаментний папір, а потім в целофановий пакет!

Приємного всім апетиту.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2681
г. Гадяч
2 години назад

Мега апетитні курячі бомбочки.


Існує безліч різних варіантів приготування запеченого курячого філе. Пропонуємо вам спробувати ці відмінні курячі «бомбочки». Ви будете вражені результатом. Вони не тільки цікаві на вигляд, але ще і приголомшливо смачні, ароматні й соковиті. Їх з гідністю можна подати і до святкового столу. Гості будуть в захваті. Рекомендую всім спробувати.


Потрібні інгредієнти:

▫ 300 гр. курячої грудки;
▫ 100 гр. печериць;
▫ 150 гр. ріпчастої цибулі;
▫ 40 гр. твердого сиру;
▫ 1 столова ложка олії;
▫ сіль і чорний мелений перець за смаком.


Починаємо процес приготування.

→ В першу чергу очищаємо ріпчасту цибулю і дрібно нарізаємо її. Потім відправляємо на розігріту сковороду, з маслом обсмажувати 2 хвилини.

→ Після чого чистимо по потребі гриби і нарізаємо їх маленькими шматочками. Перекладаємо, після закінчення потрібного часу, до цибулі і продовжуємо процес смаження ще 5 хвилин. При цьому потрібно періодично помішувати інгредієнти. Потім знімаємо начинку з вогню і охолоджуємо.

→ Промиваємо курячу грудку і обсушуємо її. Знімаємо акуратно шкірку. Після чого розрізаємо її вздовж навпіл.

→ Розкладаємо на робочій поверхні лист фольги і викладаємо на неї підготовлену частину шкірки внутрішньою стороною вгору. Трохи солимо і перчимо.

→ Тепер розрізаємо вздовж на дві частини філе і накриваємо харчовою плівкою. Використовуючи кухонний молоточок, відбиваємо і викладаємо поверх шкірки. Солимо і перчимо до смаку.

→ Потім викладаємо пару ложок підготовленої начинки і накриваємо сиром, попередньо натертим на крупній терці.

→ Тепер акуратно згортаємо фольгу з куркою в кульку. Краї філе і шкірки повинні стикатися.

→ Викладаємо заготовки на деко і ставимо в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів, приблизно на півгодини.

→ Після закінчення потрібного часу акуратно розгортаємо фольгу і перевертаємо бомбочки швом вниз. Відправляємо на верхній гриль ще на 5 хвилин.


Смачного! kez_16
Редагувалось: 1 раз (Останній: 27 січень 2020 у 20:10)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2681
г. Гадяч
2 години назад

Варення з ріпчатої цибулі.

Ви коли-небудь пробували цибулине варення? А чи знаєте ви про те, яке воно смачне і корисне і як чудово поєднується з багатьма стравами?

Цибулеве варення не тільки оригінальне і незвичне, але і дуже смачне, тому воно стане прекрасним доповненням до будь-якої страви, яку б ви не вирішили приготувати. Цибулеве варення подають до столу з м'ясом, з рибою, а також з тостами з сиром.


Цибулеве варення дуже солодке, а приготувати його зовсім нескладно: спробуте, і ви переконаєтесь, що внести крапельку оригінальності в повсякденні страви зовсім легко! Крім того, всі ми знаємо, що цибуля чудова в будь-якому вигляді, тому що вона не тільки ароматна, але також дуже корисна для здоров'я. Останнім часом блюда за участю цибулі стали стрімко набирати популярність: майже неймовірно уявити сучасну кухню без цибулі!

Корисні властивості цибулевого варення.


Антианемічний ефект: цибуля - чудове джерело заліза, фосфору і вітаміну Е, а також він допомагає організму виробляти червоні кров'яні тільця.

Проносний і очищаючий ефект: завдяки високому вмісту калію, цибуля допомагає нам позбутися від скупчення рідини в організмі, а також регулювати рівень кров'яного тиску.

Багате джерело вітаміну В: цибуля - чудове джерело вітаміну В і магнію, тому вона допоможе поліпшити роботу нашої нервової системи. Крім того, цибуля - простий засіб забезпечення організму необхідною енергією.

Антиоксидант: завдяки високому вмісту вітамінів А, С і їх флавоноїдів, а це значить, що цибуля - відмінний антиоксидант.

Допомагає при запорах: цибуля ефективно справляється з запорами і нормалізує процеси травлення, а також допомагає запобігти появі кишкових паразитів.

Рецепт цибулевого варення.



Приготувати цибулеве варення зовсім нескладно. Насамперед виберіть скляну банку або іншу ємність, щоб зберігати варення. Будемо готувати один кілограм варення, тому вам краще подбати заздалегідь про те, де ви будете зберігати такий обсяг варення, щоб воно не скисло і не зіпсувалося.

Також візьміть на замітку, що будемо смажити цибулю, а не варити її, тому що так вона краще збереже свій чудовий аромат і смак. Існує безліч способів приготування цибулі, в тому числі є люди, які віддають перевагу смажити цибулю на грилі. Однак це залежить від того, що вам більше до смаку.


Інгредієнти:

- 1 кг молодої цибулі,
- 500 г цукру.


Спосіб приготування.

Чистимо цибулю, ретельно миємо її, ріжемо і викладаємо на сковороду, додаємо трохи оливкової олії і солі. Смажимо 35-40 хвилин при температурі 200 градусів, не забуваючи час від часу перевертати цибулю лопаткою, щоб вона гарненько обсмажилася.

Через 35-40 хвилин вимикаємо плиту і викладаємо смажену цибулю на тарілку або в миску. В цей час беремо каструлю, наливаємо в неї трохи більше трьох склянок води і висипаємо півкіло цукру. Додаємо смажену цибулю і варимо на середньому вогні протягом 30 хвилин.

Періодично обов'язково помішуючи, щоб цибуля не склеїлася, до тих пір, поки поступово не вийде однорідна маса, а сироп не загусне.

Спостерігаємо за тим, як варення карамелізується, почне приймати золотисто-коричневий відтінок і виділяти приємний солодкий аромат.

Уважно стежимо, щоб воно не підгоріло і не склеювалося, для цього не забуваємо помішувати. Якщо варення підгорить, його запах зміниться.

Вимикаємо газ і залишаємо варення на 10 хвилин. Це допоможе варенню як слід настоятися і знайти потрібну консистенцію.

Після цього накласти варення в скляну банку або іншу ємність. Щоб краще зберегти варення, ви можете вдатися до допомоги «водяної бані». Для цього потрібно ретельно закриту банку поставити в каструлю з водою. Коли вода закипить і ви почуєте характерний звук «поп», це означає, що варення готове.

Крім цього рецепта, існує безліч інших варіантів приготування: деякі вважають за краще додавати бальзамічний оцет, масло 200 г і тростинний (чорний) цукор або, наприклад, додавати трохи меду.

Описаний вище спосіб - найпростіший, і дуже смачний.


Подавати до столу цибулеве варення можна, наприклад, з тостами. Просто поклади на тост шматочок сиру, а між ними - прошарок з цибульного варення. Це оригінальна і дуже смачна страва неодмінно підійде до столу і порадує ваших гостей.
Карта сайта ☺ → тут
Сторінки: Перша Попередня 13 14 15 16

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз