Рецепти приготування

Цікаві рецепти простих та складних страв на кожен день. Десерти, гарніри, закуски, птиця, риба, салати, напої. Дізнайтеся, як можна швидко та смачно приготувати цікаве блюдо.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3055
г. Гадяч
8 годин назад

Вареники з вишньою.


Вареники з вишнею - одна з найсмачніших літніх страв, приготувати яку зовсім нескладно і по силі кожної господині. У цьому матеріалі ви знайдете прості і смачні рецепти літніх вареників на воді та кефірі. А також не забудемо про найскладніше, як правильно приготувати тісто для вареників з вишнею, щоб вони вийшли ніжними і смачними.

Влітку ми з задоволенням балуємо себе і своїх близьких варениками з вишнями. Несмачними вони просто не можуть бути! Запах цієї літньої ягоди, її соковитість, кислинка і яскравий колір перетворюють в шедевр улюблене блюдо навіть з самого простого тіста для вареників на воді або кефірі.

Класичний рецепт вареників з вишнею на воді.



Що нам знадобиться:

• Борошно - 3 склянки (стежте за тим, щоб тісто для вареників не вийшло рідким);
• Вода - 1 склянка;
• Сіль - 0,5 ч.л.;
• Олія - ​​2-3 ст.л..


Для вишневої начинки:

• Вишня - 500 г.;
• Цукор - 200 г.;
• Борошно - 2-3 ст.л..


Як готувати.

Очистіть помиті вишні для вареників від кісточок, перемішайте з цукром і борошном. Сік, який пустили плоди, вилийте в окрему ємність. Змішайте борошно з теплою водою, сіллю і рослинним маслом, замісити тісто для вареників. Помістіть його в поліетиленовий пакет і залиште на годину.

Тонко розкачайте тісто (товщина близько 2 мм) і поріжте невеликими квадратами. В середину шматочків покладіть вишню і заліпіть краї тіста.

Доведіть воду до кипіння, трохи підсоливши. Закиньте вареники і залиште поки вони не спливуть. Готові вареники з вишнею полийте соком, який залишився раніше.

Українські вареники з вишнею на пару.



Що нам знадобиться:

• Кефір - 1 стакан;
• Борошно - 600 г.;
• Цукор - 6 ст.л.;
• Вишня - 600 - 700 г.;
• Вода - 2 ст.л.;
• Сода - 1 ч.л..


Як приготувати.

Очищену вишню, відокремте 400 г і перемішайте з цукром. Залиште на 10 хвилин, після злийте сік в окрему ємність.

Візьміть кефір для вареників з вишнями, додайте борошно і 3 ст. ложки цукру. Потім додати 1 ч. ложку соди - так тісто буде пишніше. Замісіть тісто і залиште на 30 хвилин.

Розкачайте тісто (товщина 2-3 мм), виріжте кружечки (можна склянкою), на кожен кружечок викладіть по два плоди, зліпіть краї тіста.

Викладіть вареники на кефірі на пароварку, попередньо змастивши грати маслом. Варіть вареники з вишнею на пару 5-7 хвилин. Якщо немає пароварки, поставте друшляк на каструлю з киплячою водою, розкладіть вареники, і накрийте кришкою. Варіть 5 хвилин.

Приготування соусу для вареників з вишнею на кефірі:

Решту вишні і сік збийте блендером і поставте на невеликий вогонь. Окремо розведіть крохмаль з 2 ст.л. холодної води. Тонкою цівкою вливайте крохмаль в закипілий соус повільно помішуючи. Додайте 1 ст.л. цукру і продовжуйте перемішувати. Тримайте на вогні до бажаної консистенції. Готові вареники з вишнею полийте соусом.

Рецепт вареників з вишнею на кефірі «Від Солохи».


Що нам знадобиться:

• Борошно - 4 склянки;
• Кефір - 1 стакан;
• Яйце куряче - 1 шт.;
• Цукор - 2-3 ст.л.;
• Сіль - 0,5 ч.л.;
• Сода - 1 ч.л.


Для начинки:

• Вишня - 500 г.;
• Цукор - за смаком.


Як приготувати.

Борошно для вареників просійте і перемішайте з содою і цукром. В окремій ємності збийте яйце, збовтайте і залийте кефіром. Вимішуйте тісто, поступово додаючи борошно і яєчну суміш. Тісто має вийти трохи пухким. Накрийте рушником і залиште на 20 хвилин.

Очищену вишню змішайте з цукром, сік злийте в окрему ємність. Розкачайте тісто і поріжте його кружечками. На кожен шматочок викладіть 2-3 плоди і заліпіть краї тіста в вареники.

Залийте 2,5 каструлю водою, закип'ятіть, додайте трохи солі. Занурте вареники з вишнею і варіть до того часу, поки вони не спливуть. Після вимкніть вогонь, закрийте кришкою і залиште на 2 хвилини. Дістаньте вареники і полийте вишневим соусом.

Вареники з вишнею на воді «Липневі».


Що нам знадобиться:

• Борошно - 3 склянки;
• Вода - 1,5 склянки;
• Яйця - 3 шт.;
• Сіль - 0,5 ч.л.


Для начинки і підливи:

• Вишня - за смаком;
• Кісточки вишні - за смаком;
• Вишневий сік - за смаком;
• Цукор - за смаком;
• Сметана - за смаком.


Як приготувати.

Замісити тісто для вареників з вишнею, розкачайте (товщина 2 мм) і виріжте кружечки. Покладіть по три вишні на кожен кружечок і заліпіть краї. У киплячу підсолену воду занурте вареники і виймайте, коли спливуть.

Вишні з вишневим соком поставте на вогонь, додайте трохи води і варіть 2-3 хвилини, поступово додаючи цукор (на смак). Сироп готовий. Подаючи на стіл блюдо вареників з вишнею, змішайте сироп зі сметаною і вилийте в окрему ємність.

Рецепт вареників: «П'яна вишня».


Що нам знадобиться:

• Борошно - 3 склянки;
• Яйця - 2 шт.;
• Вода - за смаком.


Для начинки:

• Очищена вишня - 4 склянки;
• Цукор - 1,5 склянки;
• Вишнева або малинова настоянка (домашня) - за смаком.


Як приготувати.

Перемішайте вишню з цукром і залиште на сонці на 3 години. Сік злийте в окрему ємність. Замісіть тісто, наріжте кружальцями, викладіть вишні.

У киплячу підсолену воду занурте вареники з вишнями і варіть, поки не спливуть. Готові вареники помістіть в глибокий посуд, залийте вишневим соком і настоянкою. Залиште готові вареники з вишнею настоятися 15-20 хвилин.

Рецепт тіста на вареники з вишнею.


Що нам знадобиться:

• 1 стакан кефіру;
• 3 ст. борошна;
• 0,5 ч. ложки солі;
• 0,25 ч. ложки соди.


Як приготувати.

Просіяти борошно, потім посолити і додати соду. У борошні зробити ямку і акуратно налити туди кефір. Перемішати інгредієнти ложкою.

Замісити тісто для вареників з вишнею руками - робити це потрібно якомога довше. Залишити тісто на кефірі на 30 хвилин, накривши його кухонним рушником або серветкою.

Через 30 хвилин з цього тіста можна сміливо ліпити вареники з вишнею.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3055
г. Гадяч
8 годин назад

«Лінива піца» на батоні.



Інгредієнти:

• ковбаса 300 г.,
• сир твердий 250 г.,
• помідори 2 шт.,
• батон 1 шт.,
• майонез 4 ст. л.,
• кетчуп 4 ст. л.,
• зелень.


Приготування.

КРОК 1. Нарізати батон на скибки, сир з ковбасою крупно натерти, змішати їх з кетчупом і майонезом в однорідну масу. Викласти на скибки отриману масу товстим шаром, прикрити кружечками помідора.

КРОК 2. Перекласти саму «ледачу піцу» на деко, змащене маслом, запікати близько третини години в прогрітій до 180 градусів духовці, подавати до столу в гарячому вигляді.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3055
г. Гадяч
8 годин назад

Що можна приготувати з зеленими помідорами?


Смажені зелені помідори.


Цей рецепт прийшов до нас з південних американських штатів. Хрусткі зовні і ніжні в середині, смажені помідори викликають звикання! Подавайте їх в якості закуски або гарніру. Якщо хочете, можна додати до паніровки щіпку гострого перцю.

Кукурудзяне борошно в рецепті робить скибочки томатів хрусткими після обсмажування, але якщо вдома його немає, замініть на панірувальні сухарі або манну крупу.


Вам знадобиться:

• 4 великих твердих зелених помідора,
• 1 яйце,
• 1/3 ст. пшеничного борошна,
• 1/3 ст. л. кукурудзяного борошна,
• рослинне масло для смаження,
• морська сіль середнього помелу,
• мелений чорний перець.


Приготування.

Наріжте помідори скибочками завтовшки 1 см.

Збийте в мисці яйце. Пшеничне та кукурудзяне борошно насипте в різні тарілки. У тарілку з кукурудзяного борошна додайте сіль і перець.

Розтопіть масло в широкій сковороді. Скибочки помідорів умочіть спочатку в пшеничне борошно, потім в яйце, а потім в кукурудзяне. Викладіть на сковороду і обсмажте з двох сторін до золотистого кольору і хрусткої скоринки.

Сальса верде із зелених помідорів.


Як і будь-яка хороша сальса, цей соус не може обійтися без обов'язкових інгредієнтів: цибулі, кінзи і соку лайма.


Вам знадобиться:

• 400 г (3-4 шт.) зелених помідорів,
• ½ середньої цибулини,
• 1 гострий зелений перець,
• ½ чайної ложки солі або за смаком,
• ½ склянки нарізаної свіжої кінзи,
• 1 столова ложка соку лайма чи до смаку.


Приготування.

Помідори вимийте, розріжте навпіл і видаліть тверду серцевину. Цибулю поріжте кубиками і залийте холодною водою на 15-20 хвилин, це допоможе пом'якшити її гостроту.

У чашу блендера викладіть всі інгредієнти і збийте до однорідності. Подавайте відразу. До речі, цей соус підійде і до смажених зеленим помідорів!

Фаршировані зелені помідори.


Вам знадобиться:

• 4 кг зелених помідорів,
• 3 пучка зелені селери,
• петрушка
• 3 шт великої морквини,
• 1 цибулина,
• 1 гострий перець чилі,
• 1 головка часнику,
• 1 ч. л. перцю горошком,
• 1 ч. л. насіння гірчиці,
• 5-літрове відро або діжка для засолювання.

Для заливки:

• 2 ст.л. крупної солі на 1 л води,
• 3 л води.


Приготування.

Моркву натріть на крупній тертці, цибулю наріжте півкільцями, гострий перець - тонкими кільцями. Часник подрібніть. Петрушку і селеру порубати. Перемішайте всі овочі в мисці і трохи посоліть.

На кожному із зелених томатів зробіть глибокий надріз (не прорізаючи до кінця). Вкладіть в розріз підготовлену начинку і покладіть у форму для засолювання.

Закип'ятіть 3 л води з сіллю (можливо вам знадобиться менше води) і залийте помідори таким чином, щоб вода покрила їх. Покладіть зверху чисту тарілку (вона не дозволить спливати), залиште при кімнатній температурі на 3 дні.

Ікра із зелених помідорів.


Ікра виходить м'яка, але з гостринкою.

Вам знадобиться:

• 1 кг зелених помідорів,
• 900 г зеленого болгарського перцю,
• 600 г цибулі,
• 75 г зелені селери,
• 2 ст. л. цукру,
• 1 ст. л. оцту 9%,
• 1 ст. л. солі,
• ½ ч. л. чорного меленого перцю,
• 6 зубчиків часнику,
• ½ ч. л. чилі перцю,
• 3 ст. л. рослинного масла.


Приготування.

Овочі вимити, очистити, довільно нарізати. Зелень промити, струсити воду, крупно нарізати.

Все прокрутити через м'ясорубку, перекласти в каструлю. Додати сіль, цукор, спеції. Варити 2 години на малому вогні. Додати оцет, варити ще 20 хвилин.

Розкласти ікру по банкам, закрити. Перевернути, закутавши в ковдру.
Редагувалось: 1 раз (Останній: 31 серпня 2020 у 20:52)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3055
г. Гадяч
8 годин назад

Оселедець в пікантному соусі.


Оселедець, маринований в такому пікантному соусі, виходить в міру солоним, в міру пікантним, дуже ніжним.


Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

• оселедець, 300 г;
• цибуля, 1 шт;
• кріп за смаком;
• сметана, 150 г;
• оцет 6%, 1 - 2 ч. л;
• цукор, 1 ч. л;
• гірчиця в зернах, 1 ч. л;
• лимонний сік, 2 ст. л;
• перець.


Процес приготування.

Оселедець обробляємо на філе, промиваємо і знімаємо шкірку, просушуємо паперовими рушниками. Ріжемо порційно.

Цибулю ріжемо тонкими півкільцями.

Кріп дрібно рубаємо.

Змішуємо сметану будь - якої жирності з ложкою гірчиці, кропом, цукром, перцем і лимонним соком. Все вимішуємо до однорідності.

Цибулю поливаємо оцетом і злегка розминаємо руками.

У чисту і суху банку кладемо шматочки оселедця, шар цибулі, пару ложок соусу. Чергуючи таким чином і заповнюємо баночку до верху.

Накриваємо кришкою і ставимо в холодильник маринуватися.

Через 2 години вже можна їсти, але краще залиште маринуватися на цілий день, так рибка буде смачніше.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3055
г. Гадяч
8 годин назад

Часникові житні сухарі.


Сухарики виходять трохи солонуватими, з легкою перчинкою і дуже ароматними. Вони підійдуть і до супу, і до пива. Та й просто так їх їсти - одне задоволення!

Для цього вам знадобиться житній хліб або, на крайній випадок, схожий на житній.

Інгредієнти:


• житній хліб або схожий на нього - половина булки,
• соняшникове ароматне масло (тобто з запахом) - 3 ст. л.,
• червоний перець - за смаком,
• сіль,
• сухий мелений часник - 1 ч. л..


Приготування.

Наріжте хліб скибочками завтовшки 1 см.

Після наріжте його поперек на брусочки, щоб і товщина, і ширина були по 1 см.


Покладіть їх на деко в один шар.

Надішліть в духовку, нагріту до 175-180 °, і тримайте до тих пір, поки скибочки повністю не висохнуть і не почнуть злегка присмажуватися. На це у вас піде приблизно сорок хвилин. Все залежить від можливостей вашої духовки.

Поки сухарики сушаться, приготуйте часникове ароматне масло. Для цього в чашку налийте олію. Краще брати ароматне, тоді сухарики стануть ще смачніше! Покладіть сіль і перець, орієнтуючись на свій смак. Додайте мелений сухий часник.


Перемішайте. Залиште на столі на півгодини. За цей час сухі прянощі віддадуть свій аромат маслу.

Коли сухарики почнуть підрум'янюватися, вийміть деко з духовки. І, поки сухарики гарячі, швидко полийте кожен сухарик часниковим маслом.


І знову поставте деко хвилин на десять в духовку. За цей час сухарики підрум'яняться.

Слідкуйте, щоб сухарики не згоріли, інакше вони стануть гіркими і несмачними.

Перекладіть готові часникові сухарики на пергаментний папір і повністю остудіть.

От і все. Часникові сухарики готові.


Смачного! kez_16
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3055
г. Гадяч
8 годин назад

Простий, легкий, але ситний сніданок з яєць, сиру та шинки.


Ви можете приготувати таку страву собі на роботу, навіть в холодному вигляді вона буде дуже смачною. Шинку можна замінити ковбасою або копченим м'ясом.


Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

• яйця, 3 шт;
• ковбаса або шинка, м'ясо, 50 г;
• сир, 50 г;
• помідор, 1 шт;
• сіль, перець, зелень.


Процес приготування.

Шинку ріжемо тонкими і невеликими скибочками і такими ж шматочками ріжемо сир.

Помідори ріжемо кружальцями.

Відокремлюємо білки від жовтків, окремо збиваємо вінчиком з сіллю.

У жовтки додаємо 2 ложки молока і збиваємо вінчиком.

Білок змішуємо з перцем, перемішуємо.

Сковороду змащуємо рослинним маслом.

На половину розподіляємо 2 - 3 ложки білків і кладемо шинку, пару скибочок, вливаємо 2 - 3 ложки жовтків і укладаємо сир.


Звертаємо білок на жовток.

На місце, що залишилося виливаємо 2 - 3 ложки білків, укладаємо кружечки помідорів і сир, перевертаємо жовток на білок.


Викладаємо жовток, на нього сир і шинку, перевертаємо білок на жовток, наливаємо білок і викладаємо помідори і сир.


Чергуючи так, поки не закінчаться всі інгредієнти.


Такий листковий омлет дуже схожий за смаком на піцу, тільки він легше, хоча і такий же ситний.


Посипаємо рубаною зеленню і подаємо з різними соусами та салатами зі свіжих овочів.

Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3055
г. Гадяч
8 годин назад

Чудова курочка по-новому.


Не знаєте, як приготувати курочку до вечері? Спробуйте зробити це за цим рецептом. Блюдо виходить ситне і смачне. Саме м'ясо виходить досить соковитим і відмінно поєднується з будь-яким гарніром.


Необхідні продукти:

• 3 курячих стегна,
• 1 стакан бульйону,
• 2 плавлених сирка,
• сіль, перець за смаком,
• пучок зелені,
• лавровий лист,
• 1,5 штуки солодкого перцю.


Починаємо приготування.

У каструлю кладемо курячі стегна, додаємо сіль і лавровий лист. Ставимо на плиту і відварюємо протягом 30 хвилин.

Готове м'ясо дістаємо, а бульйон проціджуємо.

Плавлений сир нарізаємо шматочками і додаємо в бульйон. Ставимо на плиту і варимо до загустіння, додаємо перець і подрібнену зелень, перемішуємо.

Беремо форму для випічки і змащуємо олією, викладаємо стегна і заливаємо сирним соусом.

Солодкий перець нарізаємо пластинками і викладаємо зверху на м'ясо. Збризгуємо рослинним маслом і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікаємо протягом 15-20 хвилин, а потім дістаємо і подаємо до столу.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3055
г. Гадяч
8 годин назад

Як з дешевого минтая приготувати дорогий ресторанний салат «Ракові шийки».


Салат готується з самих звичайних і доступних продуктів. Головні інгредієнти - минтай і морква.

Даний салат був дуже популярним за часів СРСР, тому що тоді в магазинах мало чого можна було купити дійсно смачного. А ось морквину і минтая можна було купити завжди.


Однак для того, щоб минтай став схожим на м'ясо краба, потрібно знати один секретик.

Інгредієнти.

• 2-3 тушки минтаю вагою не більше 1 кг;
• 2-3 варених моркви в залежності від розміру;
• пучок кропу;
• майонез;


Для варіння риби:

• 5-7 горошин чорного перцю;
• 2-3 лаврових листа;
• сіль в залежності від смаку.


Як приготувати.

Помийте минтая, почистіть за допомогою ножа, покладіть в каструлю, додайте всі спеції, посоліть і залийте водою. Помістіть на вогонь.

Після закипання, потрібно всипати незвичайний інгредієнт - чайну ложечку цукру.

Саме цукор перетворить звичайного минтая в крабове м'ясо. Ось і весь секрет!

Для того, щоб риба зварилася знадобиться 15 хвилин. Після цього вийміть її і нехай остигає.

Заздалегідь зварену моркву натріть за допомогою терки з великими вічками.

Дрібненько порубайте кріп.

Риба вже повинна була охолонути за цей час, тому витягніть всі кістки, а саме м'ясо розімніть за допомогою виделки.


Всі підготовлені інгредієнти з'єднайте в салатнику.

Якщо потрібно посоліть і заправте майонезом. Перемішайте.

Найкраще приготувати салат заздалегідь, щоб він настоявся кілька годин перед подачею. Так його смак розкриється в повній мірі.


Всі, хто спробує цей салат не здогадається, що в ньому звичайний минтай. Салатик виходить ніжним і фантастично смачним!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3055
г. Гадяч
8 годин назад

Все про приправи до м'яса. Які приправи додають в м'ясо?


Від того, яка заправка у м'ясної страви, залежить його засвоюваність і апетитність. Саме тому, господиня повинна, відноситься до заправки дуже серйозно. Кожна приправа може проявити природний смак будь-якого продукту, і підвищують його поживну цінність.


Звичайно, смак і звичка у кожної людини свої і вони дуже різні.

Як додавати спеції?


Приправи та пряні трави треба вибирати і додавати в страви правильно і в обмеженій кількості, щоб не перебити природний смак продукту.

М'ясний продукт можна приправити свіжою зеленню, сіллю, прянощами сухими, овочевими соками і пюре.

Як м'ясо, так і субпродукти багаті сіллю (до 0.5%), тому сіль краще додавати трохи, в малій кількості.


Якщо це прянощі сухі в горошинах, наприклад, коріандр або перець, то їх гасять або варять разом з м'ясом. А якщо, це спеції сухі подрібнені, то ними треба заправляти вже готову страву, інакше, вони просто переваряться і втратять, як смак, так і аромат.

Скільки спецій додавати в м'ясо?


А все залежить від способу приготування продукту. Наприклад, якщо м'ясо смажиться, то спецій потрібно зовсім трохи, тому як в м'ясо містяться екстраактивнв речовини, які дуже сильно впливають на смак продукту. Якщо м'ясо вариться, то воно потребує великої порції спецій. Ніжну консистенцію м'яса, таке наприклад, як птах, ягнятина або телятина, приправляються злегка, ніж те м'ясо, яке має гострий післясмак і насичений аромат.


Яким спецій віддати перевагу?


• Краще віддати перевагу пряносмаковим травам, так як вони не тільки надають смак, і аромат страви, а й поповнюють його мінералами, макелементами і корисними речовинами.

• Свіжу зелень, причому будь-яку, кришать намелко ножиком або блендером, а потім посипають нею блюдо, безпосередньо перед подачею до столу.

• Ну а якщо зелень сушена, то стеблинки і листочки подрібнюють в порошок, або товкачем розтирають у ступці, до отримання «пряного піску» і ним же потім сдобрюють блюдо, за три хвилини до відключення вогню.

• Нудотного смаку корінці. Таку спецію можна варити, смажити, запікати і тушкувати відразу з продуктом. Класти в м'ясну страву їх треба в той момент, коли воно вже майже готове, або тільки наполовину, залежно від величини і товщини шматка.

• Томат-паста, сік лимона, пряний соус або навіть сік, паста або пюре фруктів - їх додають до продукту на самому початку гасіння, тільки в цьому випадку, їх природна кислота пом'якшить продукт.

• Гірчиця столова, хрін тертий, салат в маринаді - всі ці продукти можна сміливо подавати до м'яса, так як їх смак змінюється при нагріванні.
Карта сайта ☺ → тут
Сторінки: Перша Попередня 14 15 16 17

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз