Рецепти приготування

Цікаві рецепти простих та складних страв на кожен день. Десерти, гарніри, закуски, птиця, риба, салати, напої. Дізнайтеся, як можна швидко та смачно приготувати цікаве блюдо.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3000
г. Гадяч
8 хвилин назад

Вареники з вишньою.


Вареники з вишнею - одна з найсмачніших літніх страв, приготувати яку зовсім нескладно і по силі кожної господині. У цьому матеріалі ви знайдете прості і смачні рецепти літніх вареників на воді та кефірі. А також не забудемо про найскладніше, як правильно приготувати тісто для вареників з вишнею, щоб вони вийшли ніжними і смачними.

Влітку ми з задоволенням балуємо себе і своїх близьких варениками з вишнями. Несмачними вони просто не можуть бути! Запах цієї літньої ягоди, її соковитість, кислинка і яскравий колір перетворюють в шедевр улюблене блюдо навіть з самого простого тіста для вареників на воді або кефірі.

Класичний рецепт вареників з вишнею на воді.



Що нам знадобиться:

• Борошно - 3 склянки (стежте за тим, щоб тісто для вареників не вийшло рідким);
• Вода - 1 склянка;
• Сіль - 0,5 ч.л.;
• Олія - ​​2-3 ст.л..


Для вишневої начинки:

• Вишня - 500 г.;
• Цукор - 200 г.;
• Борошно - 2-3 ст.л..


Як готувати.

Очистіть помиті вишні для вареників від кісточок, перемішайте з цукром і борошном. Сік, який пустили плоди, вилийте в окрему ємність. Змішайте борошно з теплою водою, сіллю і рослинним маслом, замісити тісто для вареників. Помістіть його в поліетиленовий пакет і залиште на годину.

Тонко розкачайте тісто (товщина близько 2 мм) і поріжте невеликими квадратами. В середину шматочків покладіть вишню і заліпіть краї тіста.

Доведіть воду до кипіння, трохи підсоливши. Закиньте вареники і залиште поки вони не спливуть. Готові вареники з вишнею полийте соком, який залишився раніше.

Українські вареники з вишнею на пару.



Що нам знадобиться:

• Кефір - 1 стакан;
• Борошно - 600 г.;
• Цукор - 6 ст.л.;
• Вишня - 600 - 700 г.;
• Вода - 2 ст.л.;
• Сода - 1 ч.л..


Як приготувати.

Очищену вишню, відокремте 400 г і перемішайте з цукром. Залиште на 10 хвилин, після злийте сік в окрему ємність.

Візьміть кефір для вареників з вишнями, додайте борошно і 3 ст. ложки цукру. Потім додати 1 ч. ложку соди - так тісто буде пишніше. Замісіть тісто і залиште на 30 хвилин.

Розкачайте тісто (товщина 2-3 мм), виріжте кружечки (можна склянкою), на кожен кружечок викладіть по два плоди, зліпіть краї тіста.

Викладіть вареники на кефірі на пароварку, попередньо змастивши грати маслом. Варіть вареники з вишнею на пару 5-7 хвилин. Якщо немає пароварки, поставте друшляк на каструлю з киплячою водою, розкладіть вареники, і накрийте кришкою. Варіть 5 хвилин.

Приготування соусу для вареників з вишнею на кефірі:

Решту вишні і сік збийте блендером і поставте на невеликий вогонь. Окремо розведіть крохмаль з 2 ст.л. холодної води. Тонкою цівкою вливайте крохмаль в закипілий соус повільно помішуючи. Додайте 1 ст.л. цукру і продовжуйте перемішувати. Тримайте на вогні до бажаної консистенції. Готові вареники з вишнею полийте соусом.

Рецепт вареників з вишнею на кефірі «Від Солохи».


Що нам знадобиться:

• Борошно - 4 склянки;
• Кефір - 1 стакан;
• Яйце куряче - 1 шт.;
• Цукор - 2-3 ст.л.;
• Сіль - 0,5 ч.л.;
• Сода - 1 ч.л.


Для начинки:

• Вишня - 500 г.;
• Цукор - за смаком.


Як приготувати.

Борошно для вареників просійте і перемішайте з содою і цукром. В окремій ємності збийте яйце, збовтайте і залийте кефіром. Вимішуйте тісто, поступово додаючи борошно і яєчну суміш. Тісто має вийти трохи пухким. Накрийте рушником і залиште на 20 хвилин.

Очищену вишню змішайте з цукром, сік злийте в окрему ємність. Розкачайте тісто і поріжте його кружечками. На кожен шматочок викладіть 2-3 плоди і заліпіть краї тіста в вареники.

Залийте 2,5 каструлю водою, закип'ятіть, додайте трохи солі. Занурте вареники з вишнею і варіть до того часу, поки вони не спливуть. Після вимкніть вогонь, закрийте кришкою і залиште на 2 хвилини. Дістаньте вареники і полийте вишневим соусом.

Вареники з вишнею на воді «Липневі».


Що нам знадобиться:

• Борошно - 3 склянки;
• Вода - 1,5 склянки;
• Яйця - 3 шт.;
• Сіль - 0,5 ч.л.


Для начинки і підливи:

• Вишня - за смаком;
• Кісточки вишні - за смаком;
• Вишневий сік - за смаком;
• Цукор - за смаком;
• Сметана - за смаком.


Як приготувати.

Замісити тісто для вареників з вишнею, розкачайте (товщина 2 мм) і виріжте кружечки. Покладіть по три вишні на кожен кружечок і заліпіть краї. У киплячу підсолену воду занурте вареники і виймайте, коли спливуть.

Вишні з вишневим соком поставте на вогонь, додайте трохи води і варіть 2-3 хвилини, поступово додаючи цукор (на смак). Сироп готовий. Подаючи на стіл блюдо вареників з вишнею, змішайте сироп зі сметаною і вилийте в окрему ємність.

Рецепт вареників: «П'яна вишня».


Що нам знадобиться:

• Борошно - 3 склянки;
• Яйця - 2 шт.;
• Вода - за смаком.


Для начинки:

• Очищена вишня - 4 склянки;
• Цукор - 1,5 склянки;
• Вишнева або малинова настоянка (домашня) - за смаком.


Як приготувати.

Перемішайте вишню з цукром і залиште на сонці на 3 години. Сік злийте в окрему ємність. Замісіть тісто, наріжте кружальцями, викладіть вишні.

У киплячу підсолену воду занурте вареники з вишнями і варіть, поки не спливуть. Готові вареники помістіть в глибокий посуд, залийте вишневим соком і настоянкою. Залиште готові вареники з вишнею настоятися 15-20 хвилин.

Рецепт тіста на вареники з вишнею.


Що нам знадобиться:

• 1 стакан кефіру;
• 3 ст. борошна;
• 0,5 ч. ложки солі;
• 0,25 ч. ложки соди.


Як приготувати.

Просіяти борошно, потім посолити і додати соду. У борошні зробити ямку і акуратно налити туди кефір. Перемішати інгредієнти ложкою.

Замісити тісто для вареників з вишнею руками - робити це потрібно якомога довше. Залишити тісто на кефірі на 30 хвилин, накривши його кухонним рушником або серветкою.

Через 30 хвилин з цього тіста можна сміливо ліпити вареники з вишнею.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3000
г. Гадяч
8 хвилин назад

«Лінива піца» на батоні.



Інгредієнти:

• ковбаса 300 г.,
• сир твердий 250 г.,
• помідори 2 шт.,
• батон 1 шт.,
• майонез 4 ст. л.,
• кетчуп 4 ст. л.,
• зелень.


Приготування.

КРОК 1. Нарізати батон на скибки, сир з ковбасою крупно натерти, змішати їх з кетчупом і майонезом в однорідну масу. Викласти на скибки отриману масу товстим шаром, прикрити кружечками помідора.

КРОК 2. Перекласти саму «ледачу піцу» на деко, змащене маслом, запікати близько третини години в прогрітій до 180 градусів духовці, подавати до столу в гарячому вигляді.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3000
г. Гадяч
8 хвилин назад

Що можна приготувати з зеленими помідорами?


Смажені зелені помідори.


Цей рецепт прийшов до нас з південних американських штатів. Хрусткі зовні і ніжні в середині, смажені помідори викликають звикання! Подавайте їх в якості закуски або гарніру. Якщо хочете, можна додати до паніровки щіпку гострого перцю.

Кукурудзяне борошно в рецепті робить скибочки томатів хрусткими після обсмажування, але якщо вдома його немає, замініть на панірувальні сухарі або манну крупу.


Вам знадобиться:

• 4 великих твердих зелених помідора,
• 1 яйце,
• 1/3 ст. пшеничного борошна,
• 1/3 ст. л. кукурудзяного борошна,
• рослинне масло для смаження,
• морська сіль середнього помелу,
• мелений чорний перець.


Приготування.

Наріжте помідори скибочками завтовшки 1 см.

Збийте в мисці яйце. Пшеничне та кукурудзяне борошно насипте в різні тарілки. У тарілку з кукурудзяного борошна додайте сіль і перець.

Розтопіть масло в широкій сковороді. Скибочки помідорів умочіть спочатку в пшеничне борошно, потім в яйце, а потім в кукурудзяне. Викладіть на сковороду і обсмажте з двох сторін до золотистого кольору і хрусткої скоринки.

Сальса верде із зелених помідорів.


Як і будь-яка хороша сальса, цей соус не може обійтися без обов'язкових інгредієнтів: цибулі, кінзи і соку лайма.


Вам знадобиться:

• 400 г (3-4 шт.) зелених помідорів,
• ½ середньої цибулини,
• 1 гострий зелений перець,
• ½ чайної ложки солі або за смаком,
• ½ склянки нарізаної свіжої кінзи,
• 1 столова ложка соку лайма чи до смаку.


Приготування.

Помідори вимийте, розріжте навпіл і видаліть тверду серцевину. Цибулю поріжте кубиками і залийте холодною водою на 15-20 хвилин, це допоможе пом'якшити її гостроту.

У чашу блендера викладіть всі інгредієнти і збийте до однорідності. Подавайте відразу. До речі, цей соус підійде і до смажених зеленим помідорів!

Фаршировані зелені помідори.


Вам знадобиться:

• 4 кг зелених помідорів,
• 3 пучка зелені селери,
• петрушка
• 3 шт великої морквини,
• 1 цибулина,
• 1 гострий перець чилі,
• 1 головка часнику,
• 1 ч. л. перцю горошком,
• 1 ч. л. насіння гірчиці,
• 5-літрове відро або діжка для засолювання.

Для заливки:

• 2 ст.л. крупної солі на 1 л води,
• 3 л води.


Приготування.

Моркву натріть на крупній тертці, цибулю наріжте півкільцями, гострий перець - тонкими кільцями. Часник подрібніть. Петрушку і селеру порубати. Перемішайте всі овочі в мисці і трохи посоліть.

На кожному із зелених томатів зробіть глибокий надріз (не прорізаючи до кінця). Вкладіть в розріз підготовлену начинку і покладіть у форму для засолювання.

Закип'ятіть 3 л води з сіллю (можливо вам знадобиться менше води) і залийте помідори таким чином, щоб вода покрила їх. Покладіть зверху чисту тарілку (вона не дозволить спливати), залиште при кімнатній температурі на 3 дні.

Ікра із зелених помідорів.


Ікра виходить м'яка, але з гостринкою.

Вам знадобиться:

• 1 кг зелених помідорів,
• 900 г зеленого болгарського перцю,
• 600 г цибулі,
• 75 г зелені селери,
• 2 ст. л. цукру,
• 1 ст. л. оцту 9%,
• 1 ст. л. солі,
• ½ ч. л. чорного меленого перцю,
• 6 зубчиків часнику,
• ½ ч. л. чилі перцю,
• 3 ст. л. рослинного масла.


Приготування.

Овочі вимити, очистити, довільно нарізати. Зелень промити, струсити воду, крупно нарізати.

Все прокрутити через м'ясорубку, перекласти в каструлю. Додати сіль, цукор, спеції. Варити 2 години на малому вогні. Додати оцет, варити ще 20 хвилин.

Розкласти ікру по банкам, закрити. Перевернути, закутавши в ковдру.
Редагувалось: 1 раз (Останній: 31 серпня 2020 у 20:52)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3000
г. Гадяч
8 хвилин назад

Оселедець в пікантному соусі.


Оселедець, маринований в такому пікантному соусі, виходить в міру солоним, в міру пікантним, дуже ніжним.


Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

• оселедець, 300 г;
• цибуля, 1 шт;
• кріп за смаком;
• сметана, 150 г;
• оцет 6%, 1 - 2 ч. л;
• цукор, 1 ч. л;
• гірчиця в зернах, 1 ч. л;
• лимонний сік, 2 ст. л;
• перець.


Процес приготування.

Оселедець обробляємо на філе, промиваємо і знімаємо шкірку, просушуємо паперовими рушниками. Ріжемо порційно.

Цибулю ріжемо тонкими півкільцями.

Кріп дрібно рубаємо.

Змішуємо сметану будь - якої жирності з ложкою гірчиці, кропом, цукром, перцем і лимонним соком. Все вимішуємо до однорідності.

Цибулю поливаємо оцетом і злегка розминаємо руками.

У чисту і суху банку кладемо шматочки оселедця, шар цибулі, пару ложок соусу. Чергуючи таким чином і заповнюємо баночку до верху.

Накриваємо кришкою і ставимо в холодильник маринуватися.

Через 2 години вже можна їсти, але краще залиште маринуватися на цілий день, так рибка буде смачніше.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3000
г. Гадяч
8 хвилин назад

Часникові житні сухарі.


Сухарики виходять трохи солонуватими, з легкою перчинкою і дуже ароматними. Вони підійдуть і до супу, і до пива. Та й просто так їх їсти - одне задоволення!

Для цього вам знадобиться житній хліб або, на крайній випадок, схожий на житній.

Інгредієнти:


• житній хліб або схожий на нього - половина булки,
• соняшникове ароматне масло (тобто з запахом) - 3 ст. л.,
• червоний перець - за смаком,
• сіль,
• сухий мелений часник - 1 ч. л..


Приготування.

Наріжте хліб скибочками завтовшки 1 см.

Після наріжте його поперек на брусочки, щоб і товщина, і ширина були по 1 см.


Покладіть їх на деко в один шар.

Надішліть в духовку, нагріту до 175-180 °, і тримайте до тих пір, поки скибочки повністю не висохнуть і не почнуть злегка присмажуватися. На це у вас піде приблизно сорок хвилин. Все залежить від можливостей вашої духовки.

Поки сухарики сушаться, приготуйте часникове ароматне масло. Для цього в чашку налийте олію. Краще брати ароматне, тоді сухарики стануть ще смачніше! Покладіть сіль і перець, орієнтуючись на свій смак. Додайте мелений сухий часник.


Перемішайте. Залиште на столі на півгодини. За цей час сухі прянощі віддадуть свій аромат маслу.

Коли сухарики почнуть підрум'янюватися, вийміть деко з духовки. І, поки сухарики гарячі, швидко полийте кожен сухарик часниковим маслом.


І знову поставте деко хвилин на десять в духовку. За цей час сухарики підрум'яняться.

Слідкуйте, щоб сухарики не згоріли, інакше вони стануть гіркими і несмачними.

Перекладіть готові часникові сухарики на пергаментний папір і повністю остудіть.

От і все. Часникові сухарики готові.


Смачного! kez_16
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3000
г. Гадяч
8 хвилин назад

Простий, легкий, але ситний сніданок з яєць, сиру та шинки.


Ви можете приготувати таку страву собі на роботу, навіть в холодному вигляді вона буде дуже смачною. Шинку можна замінити ковбасою або копченим м'ясом.


Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

• яйця, 3 шт;
• ковбаса або шинка, м'ясо, 50 г;
• сир, 50 г;
• помідор, 1 шт;
• сіль, перець, зелень.


Процес приготування.

Шинку ріжемо тонкими і невеликими скибочками і такими ж шматочками ріжемо сир.

Помідори ріжемо кружальцями.

Відокремлюємо білки від жовтків, окремо збиваємо вінчиком з сіллю.

У жовтки додаємо 2 ложки молока і збиваємо вінчиком.

Білок змішуємо з перцем, перемішуємо.

Сковороду змащуємо рослинним маслом.

На половину розподіляємо 2 - 3 ложки білків і кладемо шинку, пару скибочок, вливаємо 2 - 3 ложки жовтків і укладаємо сир.


Звертаємо білок на жовток.

На місце, що залишилося виливаємо 2 - 3 ложки білків, укладаємо кружечки помідорів і сир, перевертаємо жовток на білок.


Викладаємо жовток, на нього сир і шинку, перевертаємо білок на жовток, наливаємо білок і викладаємо помідори і сир.


Чергуючи так, поки не закінчаться всі інгредієнти.


Такий листковий омлет дуже схожий за смаком на піцу, тільки він легше, хоча і такий же ситний.


Посипаємо рубаною зеленню і подаємо з різними соусами та салатами зі свіжих овочів.

Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3000
г. Гадяч
8 хвилин назад

Чудова курочка по-новому.


Не знаєте, як приготувати курочку до вечері? Спробуйте зробити це за цим рецептом. Блюдо виходить ситне і смачне. Саме м'ясо виходить досить соковитим і відмінно поєднується з будь-яким гарніром.


Необхідні продукти:

• 3 курячих стегна,
• 1 стакан бульйону,
• 2 плавлених сирка,
• сіль, перець за смаком,
• пучок зелені,
• лавровий лист,
• 1,5 штуки солодкого перцю.


Починаємо приготування.

У каструлю кладемо курячі стегна, додаємо сіль і лавровий лист. Ставимо на плиту і відварюємо протягом 30 хвилин.

Готове м'ясо дістаємо, а бульйон проціджуємо.

Плавлений сир нарізаємо шматочками і додаємо в бульйон. Ставимо на плиту і варимо до загустіння, додаємо перець і подрібнену зелень, перемішуємо.

Беремо форму для випічки і змащуємо олією, викладаємо стегна і заливаємо сирним соусом.

Солодкий перець нарізаємо пластинками і викладаємо зверху на м'ясо. Збризгуємо рослинним маслом і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікаємо протягом 15-20 хвилин, а потім дістаємо і подаємо до столу.
Карта сайта ☺ → тут
Сторінки: Перша Попередня 14 15 16 17

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз