Вареники з вишньою.
Вареники з вишнею - одна з найсмачніших літніх страв, приготувати яку зовсім нескладно і по силі кожної господині. У цьому матеріалі ви знайдете прості і смачні рецепти літніх вареників на воді та кефірі. А також не забудемо про найскладніше, як правильно приготувати тісто для вареників з вишнею, щоб вони вийшли ніжними і смачними.
Влітку ми з задоволенням балуємо себе і своїх близьких варениками з вишнями. Несмачними вони просто не можуть бути! Запах цієї літньої ягоди, її соковитість, кислинка і яскравий колір перетворюють в шедевр улюблене блюдо навіть з самого простого тіста для вареників на воді або кефірі.
Класичний рецепт вареників з вишнею на воді.
Що нам знадобиться:
• Борошно - 3 склянки (стежте за тим, щоб тісто для вареників не вийшло рідким);
• Вода - 1 склянка;
• Сіль - 0,5 ч.л.;
• Олія - 2-3 ст.л..
Для вишневої начинки:
• Вишня - 500 г.;
• Цукор - 200 г.;
• Борошно - 2-3 ст.л..
Як готувати.
Очистіть помиті вишні для вареників від кісточок, перемішайте з цукром і борошном. Сік, який пустили плоди, вилийте в окрему ємність. Змішайте борошно з теплою водою, сіллю і рослинним маслом, замісити тісто для вареників. Помістіть його в поліетиленовий пакет і залиште на годину.
Тонко розкачайте тісто (товщина близько 2 мм) і поріжте невеликими квадратами. В середину шматочків покладіть вишню і заліпіть краї тіста.
Доведіть воду до кипіння, трохи підсоливши. Закиньте вареники і залиште поки вони не спливуть. Готові вареники з вишнею полийте соком, який залишився раніше.
Українські вареники з вишнею на пару.
Що нам знадобиться:
• Кефір - 1 стакан;
• Борошно - 600 г.;
• Цукор - 6 ст.л.;
• Вишня - 600 - 700 г.;
• Вода - 2 ст.л.;
• Сода - 1 ч.л..
Як приготувати.
Очищену вишню, відокремте 400 г і перемішайте з цукром. Залиште на 10 хвилин, після злийте сік в окрему ємність.
Візьміть кефір для вареників з вишнями, додайте борошно і 3 ст. ложки цукру. Потім додати 1 ч. ложку соди - так тісто буде пишніше. Замісіть тісто і залиште на 30 хвилин.
Розкачайте тісто (товщина 2-3 мм), виріжте кружечки (можна склянкою), на кожен кружечок викладіть по два плоди, зліпіть краї тіста.
Викладіть вареники на кефірі на пароварку, попередньо змастивши грати маслом. Варіть вареники з вишнею на пару 5-7 хвилин. Якщо немає пароварки, поставте друшляк на каструлю з киплячою водою, розкладіть вареники, і накрийте кришкою. Варіть 5 хвилин.
Приготування соусу для вареників з вишнею на кефірі:
Решту вишні і сік збийте блендером і поставте на невеликий вогонь. Окремо розведіть крохмаль з 2 ст.л. холодної води. Тонкою цівкою вливайте крохмаль в закипілий соус повільно помішуючи. Додайте 1 ст.л. цукру і продовжуйте перемішувати. Тримайте на вогні до бажаної консистенції. Готові вареники з вишнею полийте соусом.
Рецепт вареників з вишнею на кефірі «Від Солохи».
Що нам знадобиться:
• Борошно - 4 склянки;
• Кефір - 1 стакан;
• Яйце куряче - 1 шт.;
• Цукор - 2-3 ст.л.;
• Сіль - 0,5 ч.л.;
• Сода - 1 ч.л.
Для начинки:
• Вишня - 500 г.;
• Цукор - за смаком.
Як приготувати.
Борошно для вареників просійте і перемішайте з содою і цукром. В окремій ємності збийте яйце, збовтайте і залийте кефіром. Вимішуйте тісто, поступово додаючи борошно і яєчну суміш. Тісто має вийти трохи пухким. Накрийте рушником і залиште на 20 хвилин.
Очищену вишню змішайте з цукром, сік злийте в окрему ємність. Розкачайте тісто і поріжте його кружечками. На кожен шматочок викладіть 2-3 плоди і заліпіть краї тіста в вареники.
Залийте 2,5 каструлю водою, закип'ятіть, додайте трохи солі. Занурте вареники з вишнею і варіть до того часу, поки вони не спливуть. Після вимкніть вогонь, закрийте кришкою і залиште на 2 хвилини. Дістаньте вареники і полийте вишневим соусом.
Вареники з вишнею на воді «Липневі».
Що нам знадобиться:
• Борошно - 3 склянки;
• Вода - 1,5 склянки;
• Яйця - 3 шт.;
• Сіль - 0,5 ч.л.
Для начинки і підливи:
• Вишня - за смаком;
• Кісточки вишні - за смаком;
• Вишневий сік - за смаком;
• Цукор - за смаком;
• Сметана - за смаком.
Як приготувати.
Замісити тісто для вареників з вишнею, розкачайте (товщина 2 мм) і виріжте кружечки. Покладіть по три вишні на кожен кружечок і заліпіть краї. У киплячу підсолену воду занурте вареники і виймайте, коли спливуть.
Вишні з вишневим соком поставте на вогонь, додайте трохи води і варіть 2-3 хвилини, поступово додаючи цукор (на смак). Сироп готовий. Подаючи на стіл блюдо вареників з вишнею, змішайте сироп зі сметаною і вилийте в окрему ємність.
Рецепт вареників: «П'яна вишня».
Що нам знадобиться:
• Борошно - 3 склянки;
• Яйця - 2 шт.;
• Вода - за смаком.
Для начинки:
• Очищена вишня - 4 склянки;
• Цукор - 1,5 склянки;
• Вишнева або малинова настоянка (домашня) - за смаком.
Як приготувати.
Перемішайте вишню з цукром і залиште на сонці на 3 години. Сік злийте в окрему ємність. Замісіть тісто, наріжте кружальцями, викладіть вишні.
У киплячу підсолену воду занурте вареники з вишнями і варіть, поки не спливуть. Готові вареники помістіть в глибокий посуд, залийте вишневим соком і настоянкою. Залиште готові вареники з вишнею настоятися 15-20 хвилин.
Рецепт тіста на вареники з вишнею.
Що нам знадобиться:
• 1 стакан кефіру;
• 3 ст. борошна;
• 0,5 ч. ложки солі;
• 0,25 ч. ложки соди.
Як приготувати.
Просіяти борошно, потім посолити і додати соду. У борошні зробити ямку і акуратно налити туди кефір. Перемішати інгредієнти ложкою.
Замісити тісто для вареників з вишнею руками - робити це потрібно якомога довше. Залишити тісто на кефірі на 30 хвилин, накривши його кухонним рушником або серветкою.
Через 30 хвилин з цього тіста можна сміливо ліпити вареники з вишнею.
Карта сайта ☺ → тут…