Рецепти приготування

Цікаві рецепти простих та складних страв на кожен день. Десерти, гарніри, закуски, птиця, риба, салати, напої. Дізнайтеся, як можна швидко та смачно приготувати цікаве блюдо.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2939
г. Гадяч
1 час назад

Маринуєм гриби самі

Складові:

- 1 кг грибів
- 2 зубчики часнику
- 2 столові ложки солі
- 4 столові ложки оцту
- 1 столова ложка цукру
- лавровий лист
- перець



приготування:

1 кг грибів відварити хвилини 2.
Відцідити і охолодити, але щоб були ще теплими .. Додати 2 зубчики часнику, 2 ложки солі, 4 ложки оцту, 1 ложку цукру, лавровий листочок, перець духмяний і трошки кип'яченої холодної води, щоб трохи покрило гриби (солі можна більше, на любителя).

Добре перемішати, дати охолонути до кінця і в холод ...

Грибочки готові через добу.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2939
г. Гадяч
1 час назад

Хлібний квас в домашніх умовах

Домашній квас - виключно натуральний продукт. І приготувати його просто! Квас це продукт бродіння і за впливом на організм багато в чому схожий з кефіром або кислим молоком. Він корисний для шлунково-кишкового тракту і серцево-судинної системи, підвищує тонус, добре втамовує спрагу.

Складові:

Житній хліб - 1 уп.
Цукор-пісок - 6 ст.л
Дріжджі сухі - гарна щіпка
Ізюм - за смаком



приготування:

1. Хліб дрібно наріжте і підсушіть в духовці до легкого підгоріння.
2. Для закваски наповніть літрову банку підсушеними сухариками приблизно до половини, додайте 2 ст.л. цукру і приблизно 0,5 л окропу. Залиште сухарі набухати. У результаті повинна вийти не густа, але й не рідка хлібна кашка. Якщо суміш виходить густувата, додайте ще трохи води. Охолодіть хлібну суміш до теплого стану. Додайте дріжджі. Розмішайте, накрийте банку марлею і залиште на 2-3 доби в теплому місці для бродіння.
3. Після того як закваска буде готова, насипте в трилітрову банку приблизно три повні жмені сухарів, додайте 4 ст.л. цукру і залийте все окропом по плечики банки.
4. Дайте хлібної суміші охолонути до теплого стану. Додайте закваску. Поставте банку з майбутнім квасом в тепле місце на 1-2 дні для бродіння. Після того, як квас набере необхідну гостроту і кислоту, процідіть його через подвійний шар марлі, щоб відокремити хлібні крихти.
5. За бажанням можете додати ще цукру за смаком. Киньте в банку з квасний рідиною жменю родзинок і поставте напій в тепле місце ще на добу.
6. Перелийте квас в закриваючу ємність і поставте на добу в холодильник. Напій готовий!

Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2939
г. Гадяч
1 час назад

Хворост

Складові:

- Борошно 2 склянки
- Яйця 3 шт
- Цукор 1,5 столових ложки
- Сіль 1/4 чайної ложки
- Оцет 6% 1 столова ложка
- Олія соняшникова (в тісто) 1 столова ложка
- Олія соняшникова (для смаження) 0,5 літра



приготування:

Яйця, цукор, сіль, оцет і масло змішати. Додати просіяне борошно. Замісити тісто.
Тісто краще вимісити на столі руками. Має вийти гладке маслянисте тісто, яке не липне до рук.
Готове тісто накрити рушником (щоб не зачерствіло) і залишити на півгодини при кімнатній температурі
Тісто розкачати в тонкий пласт
Розкачане тісто розрізаємо на «хворостинки». Причому, важливо пам'ятати, що при смаженні, тісто сильно збільшиться в об'ємі, тому занадто довгі фігурки робити не варто.
Соняшникову олію наливаємо в каструлю і гарненько розігріваємо. У розігріте масло кидаємо по 2-3 хворостинки і обсмажуємо їх з двох сторін.
Готовий "хмиз" дістаємо, даємо стекти зайвому маслу, викладаємо на тарілку і посипаємо цукровою пудрою
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2939
г. Гадяч
1 час назад

Трубочки зі згущеним молоком

цукор - 100 гр
яйце - 1 шт
борошно - 1 склянка
вершкове масло (розтоплене) - 200 гр
для крему:
1 банка вареного згущеного молока
200 гр вершкового масла



Цукор і яйце збивати, поки не розчиняться кристали цукру. Потім додати склянку борошна і 200 грам розтопленого вершкового масла, добре збити. У вафельницю покласти приблизно пів столової ложки тіста. Випікати до рум'яності (поки вафлі будуть дуже хрустіти) і миттєво закручувати в трубочку! Коли охолонуть - начинити кремом. Для крему гарненько збити згущеного молока з м'яким вершковим маслом.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2939
г. Гадяч
1 час назад

Карамелізовані апельсини.

Домашні будуть в захваті!

Складові:

1 кг апельсинів,
400 гр коричневого цукру,
100 води,



приготування:

По можливості краще брати апельсини середнього розміру.
Нарізати фрукти кружечками шириною 0,5 см.
Візьміть глибоку сковороду, насипте на дно коричневий цукор, викладіть шар апельсинів.
Процедуру повторіть: шар цукру і шар апельсинів. Завершіть його шаром цукру.
Залийте водою.
Томіть під кришкою на маленькому вогні 2 години.
При необхідності воду підливайте.
Такі апельсини чудово підійдуть до чаю і зберігаються дуже довго. Замість цукру можна взяти мед.
Редагувалось: 1 раз (Останній: 9 червня 2016 у 11:16)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2939
г. Гадяч
1 час назад

Оселедець маринований в яблучному оцті

Такий смачний оселедць, такий смак, слід попробувати!

Складові:

оселедець 2 шт
цибуля 1-2 великі цибулини
оцет яблучний 5 столових ложок
сіль 2 ч л
цукор 0,5 ч л
вода 1 склянка (250 мл)
перець горошок 10 шт
коріандр зерна - щіпка



Приготування:

Рибу почистити і порізати на шматочки. Цибулю порізати півкільцями. У воді розчинити сіль, цукор і додати оцет яблучний, перемішати. У миску покласти рибу упереміш з цибулею, посипати перцем і коріандром і залити розсолом (не гарячим). Миску накрити. Через добу можна насолоджуватися!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2939
г. Гадяч
1 час назад

САЛАТ "ПЕРЛИНА"

Складові:

● 200 г слабосоленої сьомги
● 40-50 г оливок
● 60 г сиру
● 5 яєць
● 1 апельсин
● 1-2 ст. л. червоної ікри
● майонез
● сіль
● перець
● зелена цибуля



приготування:

1. Зварити яйця круто, відокремити білки від жовтків і натерти на середній тертці.
2. Сьомгу нарізаємо маленькими скибочками.
3. Апельсин почистити від шкірки і волокон і порізати м'якоть кубиками.
4. Сир натираємо на дрібній тертці.
5. Оливки нарізати кільцями.
6. Салат викладаємо шарами.
7. Перший шар половина білків, змішаних з майонезом.
8. Далі викладаємо жовтки, солимо, перчимо до смаку і трішки промазуємо майонезом.
9. Третім шаром викладаємо половину сьомги і промазуємо майонезом.
10. Потім оливки і решту сьомги.
11. Викладаємо сир і трішки майонезу.
12. Наступним шаром кладемо апельсини, а поверх білки, що залишилися змішані з майонезом.
13. Салат прикрашаємо ікрою і оливками, а в центр кладемо половинку перепелиного яйця.
14. Готовий салат "Перлина" прибираємо в холодильник, попередньо загорнувши харчовою плівкою, і даємо настоятися кілька годин.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2939
г. Гадяч
1 час назад

Золотиста картопелька

Складові:

● картопля - 6-8 шт.,
● спеції (сіль, перець, трави),
● рослинне масло.



приготування:

1. Картоплю помити, почистити, зробити надрізи, але не до кінця.
2. Викласти картоплю в форму для запікання, посолити, поперчити, полити кожну рослинним маслом.
3. Запікати при температурі 180-200 градусів до золотистого кольору. Можна періодично поливати маслом.

Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2939
г. Гадяч
1 час назад

ЯК ПРИГОТУВАТИ АПЕЛЬСИНОВИЙ ДЖЕМ

Складові:

● Апельсини - 5 шт.
● Лимони - 2 шт.
● Цукор-пісок - 500 г.
● Вода - 200 мл.



приготування:

Апельсини і лимони добре вимити (краще щіткою, щоб видалити віск, яким може бути покрита шкірка), після чого залити окропом і потримати в ньому 5-10 хвилин. За цей час в воду перейдуть непотрібні нам речовини, якими обробляють фрукти.

З трьох апельсинів і обох лимонів натерти цедру (тонкий верхній шар). Це найзручніше робити за допомогою дрібної терки, але можна зняти цедру і гострим ножем (у цілому білої частини), а потім нарізати дуже тонкою соломкою.

Тепер з цитрусових потрібно вичавити сік. Якщо ви робите це вручну, найлегше розрізати плоди на 4 часточки і вичавлювати сік з кожної. Можна також робити сік за допомогою соковижималки для цитрусових або прості соковижималки, тоді фрукти треба попередньо очистити від шкірки. Шкірку не викидайте, в ній міститься найбільше пектину, який допоможе загуснути готовому джему.

Одержаний сік налийте в просторий посуд, який підходить для мікрохвильової печі, додайте 200 мл. води і цедру. Зняту білу частину шкірки загорніть в марлю і теж опустіть в сік, її треба буде варити до додавання цукру разом з соком, щоб витягти з неї потрібний нам пектин.

Накрийте плівкою і варіть в печі на повній потужності 20-25 хвилин, поки шкірка не розм'якшиться. Вийміть її, відіжміть. Добавьте цукор, розмішайте і варіть ще 30 хвилин на повній потужності. Поглядайте, щоб нічого не вибігло. Готовий джем повинен добре увариться. Для перевірки трохи гарячого джему і капніть на блюдце. При охолодженні джем повинен помітно загустевать.

Готовий гарячий джем перекладіть в чисті банки (для довгого зберігання їх потрібно простерилізувати) і добре остудіть.

Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2939
г. Гадяч
1 час назад

Ліпимо смачні солодкі вареники

Складові:

Для тіста:
3 склянки борошна
2 яйця
1/2 склянки холодної води
1/4 склянки молока
1/2 чайної ложки солі

Для начинки:
свіжі або морожені вишні (черешки) 675 г

Для соусу:
заморожені ягоди - 1,5 склянки
лимонний сік - 1 столова ложка
цукор 4-5 столових ложок

додатково:
2-3 столових ложки вершкового масла
цукрова пудра



приготування:

Використовуючи заморожені вишні, дістаньте їх та розморозьте. При необхідності додайте до них цукор - в залежності від того, які начинки любите. В цьому прикладі додаємо склянку цукру-піску і залишаємо на годину, щоб ягоди до всього іншого пустили сік.
Також заздалегідь краще зробити соус, виклавши всі інгредієнти в каструльку. Поставте її на середній вогонь, помішуючи до повного розчинення цукру. Дайте ягодам покипіти 1-2 хвилини і знімайте з вогню. Остудіть.
Приступайте до тіста. Збийте яйця з сіллю і молоком. У великій мисці змішайте борошно, яйце і воду, при необхомоісті додайте більше води. Перемішайте дерев'яною ложкою або руками. Якщо тісто вже прилипає до рук, викладіть його на дошку, присипану борошном і продовжите замішувати до еластичного стану. Розділіть приготоване тісто на 3-4 частини і кожну розкачайте завтовшки в 0,5 см.
Денцем склянки виріжте кола - основи для вареників. У кожен кружечок викладіть 3-4 вишеньки і акуратно вставте краї щільно скріпивши. Викладіть їх на присипану борошном дошку і закрийте кухонним рушником. Також можна покласти їх в холодильник або морозилку як заготовку. Закип'ятіть воду, злегка посолити. Закиньте у скипілу воду вареники і помішуйте воду дерев'яною ложкою, щоб вони не злиплися між собою або не прилипли до дна. Варіть на середньому вогні поки вони самостійно не спливуть, потім поварите ще 2-3 хвилини і діставайте з каструлі, виклавши в миску. Розбийте їх вершковим маслом, щоб не злиплися. Подавайте з ягідним соусом або сметаною. НЕ забудьте присипати вареники цукровою пудрою.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2939
г. Гадяч
1 час назад

Торт-морозиво зефірні ласощі

Складові:

Кількість порцій: 6-8 штук
Мармелад, шоколадні фігурки або маленьке несолоне печиво (крекери) - на свій смак (для прикраси)
лимон, цедра - одна штука;
вершкового масла - 200 грам;
молока - один стакан;
пачки пісочного печива - дві штуки;
яйця - дві штуки;
зефіру - один кілограм;
цукру - 0,5 склянки;



Спосіб приготування:

В окремій ємності потрібно ретельно розтерти яйця разом з цукром. Подрібнити пісочне печиво і всипати їх в розтерті яйця. Залити в приготовлену суміш молоко і варити все до отримання загуслої маси однорідної консистенції. Обов'язково постійно помішувати суміш. Акуратно викласти вершкове масло в чашку, перетерти на дрібній тертці шкірку лимона і додати її в розм'якшене масло. В отриману лимонно-масляну суміш додати остиглу масу з печива і яєць. Форму обкласти спеціальним пергаментом, потім рівномірно розкласти заздалегідь розділений на половинки зефір. Викладати зефір слід пошарово, при цьому, промащуючи кожен шар приготовленим кремом. Верх торта рясно змастити кремом і акуратно розрівняти. Залишити готовий торт на добу просочитися. Прикрасити такий тортик можна мармеладками, шоколадними фігурками або маленьким печивом.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2939
г. Гадяч
1 час назад

Рулетики з часником і сиром

Складові:

сир твердий - 250 г
шинка - 300 г
яйця - 3 шт.
часник - 3 зубчики
майонез - до смаку
зелень - за смаком
зелена цибуля - за смаком



приготування:

Яйця відварити до готовності, відокремити білки від жовтків. Білки натерти на великій тертці, а жовтки окремо на дрібній. Шинку нарізати тонкими часточками, сир натерти на ведикій тертці.
У мисці з'єднуємо тертий сир із зеленню, білками і часником, додаємо до смаку майонез і добре перемішуємо.
На часточки шинки викладаємо по одній столовій ложці начинки, посипаємо тертими жовтками, загортаємо в рулетики пов'язуючи їх зеленою цибулею.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2939
г. Гадяч
1 час назад

торт Маша

Складові:

2 яйця
1 банка згущеного молока
150 гр вершкового масла (можна маргарин)
1 склянка борошна
1 ч. л. розпушувача
1 банка згущеного молока (для крему)
150 гр вершкового масла (для крему)
1 ст. л. какао (для крему)
1 ст. л. рому або коньяку (для крему)



приготування:

М'яке вершкове масло розтерти зі згущеним молоком, додати яйця, борошно і розпушувач.
Все добре перемішати, тісто має вийти не густе, як сметана.
Залежно від розміру форми, спекти 3 або 4 коржа.
Для крему згущене молоко бажано відварити протягом 1 години, щоб крем не був рідкий.
Застигле згущене молоко збити з маслом, додати какао і ром.
Коржі змастити кремом, і так само змастити боки у торта.
Прикрасити на свій розсуд. Дати торту постояти в холодильнику 4-6 годин.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2939
г. Гадяч
1 час назад

Супер тісто для пиріжків

Пиріжки виходять завжди вдалі і багато часу в приготуванні не займають.

Складові:

● 3 столові ложки борошна
● 3 столові ложки олії соняшникової
● 1 столова ложка цукру
● чайна ложка солі



приготування:

З'єднати всі компоненти і залити все це 1 склянкою крутого окропу. Добре перемішати.
Дати охолонути цієї суміші. Після того, як суміш охолола, додати 50 гр дріжджів (сухі дріжджі з розрахунку 1: 3) і ще один стакан не гарячою води, борошна 4 склянки по 250 гр. Замісити тісто, як на пиріжки.

Розділити на порційні кульки, дати розійтися приблизно 5 хв, покласти в середину начинку і смажити у великій кількості соняшникової олії. Вихід приблизно 25-30 пиріжків, все залежить від величини кульок. Начинка може бути будь-яка: картопля з смаженою цибулею і часником; картопля з печінкою; рис з яйцем; вишня, смажена капуста з цибулею і т.д .

Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2939
г. Гадяч
1 час назад

Ароматна картопля фрі, запечена в духовці

Складові:

- 8 великих картоплин
- 2 яєчних білка
- Мікс сухих спецій (паприка, чилі, чорний перець, сіль, італійська суміш трав)
- оливкова олія



приготування:

- Картоплю помити, почистити, порізати на дольки
- Білки добре збити і вилити на картопляні часточки, гарненько їх перемішати
- Зверху засипати міксом з спецій і ретельно перемішати
- Викласти на змащене маслом деко
- Випікати при температурі 220 градусів 40 хвилин, через кожні 7-10 хвилин лопаткою акуратно перемішувати.

Смачного!
Карта сайта ☺ → тут

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз