Вітіліго

Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3305
г. Гадяч
233 дня назад
Вітіліго - захворювання, що характеризується утворенням білих (позбавлених пігменту меланіну) плям на шкірі.

Причини захворювання - сильні нервові потрясіння, гострі шлункові розлади, ослаблення функції печінки, наприклад, через жовтяниці, наявність глистів або інших паразитів в травному тракті, черевний тиф, захворювання дихальних шляхів, а також спадковий фактор.

Прояви вітиліго.

Хвороба починається з маленьких білих цяток, які потім набувають різну величину і форму. Це захворювання частіше зустрічається у молодих і середнього віку жінок. Однак воно не впливає на загальний стан організму і турбує лише з естетичних причин.

Спосіб лікування.

• Дрібно наріжте суху траву звіробою звичайного і 2 столові ложки залийте склянкою кип'яченої води. Варіть, поки не випарується половина рідини, потім процідіть і ретельно відіжміть залишок. Використовуйте отриманий відвар для втирання в уражені ділянки шкіри. Приймайте по 1/3 чайної ложки квіткового пилку 2-3 рази на день.
• При вітіліго потрібно застосовувати спиртову настоянку (1: Ю) зеленого листя і (внутрішні перегородки) волоського горіха, взятих порівну. Змащуйте настоянкою світлі плями Натела 1 -2 рази на день протягом декількох місяців. Це засіб злегка забарвить і замаскує плями.
• Для лікування використовують також червону глину, яку можна знайти на дні річки або схилах пагорбів. Змішати її з імбирним соком в пропорції 1: 1 і прикладаючи до плям 1 раз в день. Мідь, що міститься в червоній глині, здатна повернути пігментацію шкіри. Імбирний сік виконує роль м'якого стимулятора, що збільшує приплив крові до ураженого місця. Можна пити воду, залишену на ніч в мідній посудині.
• Використовується порошок з насіння редиски. Приблизно 5 г насіння потрібно розтовкти у чайній ложці оцту і прикладати до уражених ділянок.
• 50 г свіжих або сухих подрібнених коренів герані криваво червоною залити 1 л окропу. Настояти 4 години, потім процідити. Настій використовувати для ванн (35-36 ° С) перед сном. Курс лікування 12- 14 ванн.
• Шавлія лікарський (листя), первоцвіт весняний (корінь, листя, квітки), деревій звичайний (траву) змішати порівну. На 1 л окропу взяти 3 столові ложки збору. Приймати по 100 мл 6 разів на день, дітям - по 1 столовій ложці 3 рази на день. Для ванн дозу води і збору збільшити вдвічі. Застосовують при блідій шкірі.
• Якщо плями вітштіго з'явилися на обличчі, то їх рекомендується протирати міцним відваром насіння петрушки з соком лимона.
• Суху ряску розмолоти в порошок, змішати з медом 1: 1, приймати по 1 десертній ложці 3 рази на день до їди протягом 6 місяців.
• Столову ложку сухого листя і квіток звіробою звичайного залити склянкою окропу, настояти 30 хвилин і процідити. Настій (1:10) приймати всередину дорослим по 1 столовій ложці 3 рази на день після їди, дітям - по 1 чайній ложці. Пити 3 тижні, потім зробити тижневу перерву. П родовжити цей курс протягом 4-6 місяців. Одночасно рекомендується зовнішнє лікування звіробійним маслом. Для його приготування траву звіробою залити рослинним маслом (1:10) і нагрівати на водяній бані 3 години, потім профільтрувати і віджати. Серветки, змочені звіробійним маслом, щодня на 30 хвилин накладати на вогнища, що втратили пігмент. Після процедури слід прийняти нетривалу сонячну ванну, так як звіробій підвищує чутливість до ультрафіолетових променів (починати з 1-2 хвилин і щодня додавати по 1-2 хвилини). Курс лікування - до 1 місяця.
• Любисток аптечний (корінь, листя, плоди), аммі велику (плоди), буркун лікарський (траву) змішати порівну. У 0,5 л окропу додати 3 столові ложки збору. Чи не кип'ятити, настояти протягом 3 годин. Використовувати зовнішньо для примочок.
• Склад збору: звіробій продірявлений (трава) - 20 г, шавлія лікарська (трава) - 20 г, подорожник великий (листя) - 15 г, кропива дводомна (листя) - 15 г, календула лікарська (квітки) - 10 г, материнка звичайна (трава) - 10 г, ромашка аптечна (квітки) - 10 р Стаканом окропу заварити 10 г збору, варити на водяній бані в закритому посуді 15 хвилин, охолодити при кімнатній температурі 45 хвилин, процідити, довести об'єм рідини до 200 мл кип'яченої водою. Приймати по 70-100 мл настою 3 рази на день до їди
• Столову ложку трави або листя пастернаку посівного заварити 1 склянкою окропу, настояти або прокип'ятити протягом 10 хвилин, процідити. Пити по 50 мл за 20 хвилин до їжі протягом 7 днів, потім по 150 мл у день ще тиждень.
• Зовнішньо застосовується настій або сік м'якоті дині звичайної.
Карта сайта ☺ → тут

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз