Гепатит

Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
29 хвилин назад
Гепатит - група запальних захворювань печінки інфекційного (наприклад, вірусний гепатит) або неінфекційного (наприклад, при отруєннях) походження. Порушення функції печінки при гострому гепатиті часто супроводжуються жовтяницею. Хронічний гепатит може призвести до розвитку цирозу.

Причини захворювання.

Поява в організмі великої кількості шкідливих речовин (наприклад, при хронічному розладі травлення, при алкоголізмі і т. п.), Сприяє порушенню функцій печінки. Хронічний гепатит може бути також наслідком гострих форм або впливу на печінку інших факторів (інфекції, інтоксикації).

Прояви гепатиту.

При хронічному гепатиті відзначаються тупий біль у правому підребер'ї, нудота, метеоризм, порушення апетиту, непереносимість жирів, м'язова слабкість, дратівливість, іноді жовтяниця. Вірусний гепатит починається з появи слабкості, швидкої стомлюваності, погіршення апетиту, відчуття гіркоти у роті. З'являються відрижка, печія, нудота, болі в животі,
може виникнути блювота. Іноді першими ознаками вірусного гепатиту є кашель, нежить, головний біль, болі в м'язах і суглобах, підвищення температури, потемніння сечі, сіро-білий колір калу. При жовтяниці шкіра і склери очей забарвлюються в жовтий колір

Спосіб лікування.

• При неприємних відчуттях в області печінки дуже добре збити і випити 2 курячих жовтка. Через 5 хвилин - склянку теплої мінеральної води, а потім 2 години полежати в ліжку, підклавши під правий бік теплу грілку і сховавшись ковдрою.
• При застійних явищах в печінці, пов'язаних з прийомом рясної жирної їжі, слід приймати відвар з анісу з м'ятою. 1/2 чайної ложки товченого насіння анісу і 1/2 чайної ложки м'яти залийте 300 мл окропу. Настоюйте протягом півгодини. Рекомендується пити відвар теплим, невеликими ковтками. Якщо ваша печінка постійно не справляється з жирною їжею, то краще випити цей відвар заздалегідь, до їжі. Насіння анісу можна замінити фенхелю або кмину. Вони володіють схожими цілющими властивостями.
• 2 столові ложки листя або 1 столову ложку бруньок берези заливають 500 мл окропу, додають на кінчику ножа питної соди, настоюють 1 годину і проціджують. П'ють по 1/2 склянки 4 рази на день до їди.
• Для поліпшення роботи печінки заварити 15 г листя кропиви 1 склянкою окропу, настояти, закутавши, 1 годину. Одночасно приготувати відвар з коріння кропиви: залити 15 г коренів 1 склянкою окропу, закип'ятити на слабкому вогні протягом 10 хвилин, настояти 30 хвилин, процідити. Настій і відвар змішати, додати за смаком мед або цукор. Приймати по 1/2 склянки 3-4 рази на день за 30 хвилин до їди.
• 2 столові ложки сухого листя берези заливають склянкою окропу, залишають на слабкому вогні до випаровування половини об'єму рідини, охолоджують і проціджують. Приймають по 1 десертній ложці 3 рази на день за 1 годину до їжі. Курс лікування - 3 місяці. Можна використовувати і такий рецепт: 1 столову ложку сировини заливають склянкою окропу, кип'ятять 20 хвилин, настоюють 1 годину і проціджують. П'ють вранці і ввечері по 1 склянці відвару за 30 хвилин до їди.
• При захворюваннях печінки рекомендується пити настій і сік хрону звичайного. А листя хрону можна використовувати для припарок при її затвердінні. Ще один хороший засіб: натріть на тертці хрін і змішайте 4 столові ложки зі склянкою молока. Суміш сильно нагрійте, але не кип'ятіть. Дайте настоятися на плиті 5 хвилин, потім процідіть і пийте потроху. Проводьте це лікування протягом декількох днів.
• Болезаспокійлива і заспокійлива дія при захворюваннях печінки і жовчного міхура надає м'ята перцева. Залийте 20 г подрібненого листя м'яти 0,5 л окропу і настоюйте добу. Процідіть і пийте протягом дня в 3 прийоми. Біль поступово повинна відпустити.
• В емальовану каструлю налийте 0,5 л холодної кип'яченої води, розчиніть в ній 100 г карловарської солі, а потім поступово влийте в каструлю 500 г лимонного соку і мішайте дерев'яною ложкою 20-30 хвилин. Додайте 100 г медичного гліцерину, продовжуючи помішувати. Суміш зберігайте в холодильнику, перед вживанням вміст добре струсіть. Приймайте по 1 - 2 столові ложки 3 рази на день за 30 хвилин до їди.
• Лямблії, що вражають печінку і жовчний міхур, зникають, якщо регулярно пити по 1/2 склянки розсолу квашеної капусти 3 рази на день за 30 хвилин до їди.
• При лямблії в печінці 25 г кашки часнику, 25 г кашки хрону і 0,5 л горілки настояти в темному місці 10 днів, періодично струшуючи вміст. Процідіть і відіжміть залишки кашки. Приймайте настій по 1 столовій ложці, запиваючи ковтком води, 2-3 рази на день за 30 хвилин до їди.
• При болях у печінці приготувати настій наступного збору; 4 столові ложки суміші з рівних частин полину, шавлії, плодів ялівцю заварити 1 л окропу, настояти, процідити. Пити по 1 склянці 3 рази в день.
• У початковій стадії вірусного гепатиту рекомендується пити багато рідини (соків, мінеральної води), настою плодів шипшини, насіння кавуна роздрібнених (по 20 г на 200 мл окропу, настояти в термосі 12 годин, пити по 50 мл 3 рази на день). І ще один дієвий рецепт: по 20 г барбарису, листя берези, плодів ялівцю, полину, деревію (1 чайну ложку збору настояти 30 хвилин на 200 мл окропу, пити по 1 склянці вранці і ввечері).
• При хронічному гепатиті: по 20 г звіробою, квіток кмину піскового і кори крушини заварити в 1 л окропу, настояти 1-2 години і випити за день в 5 прийомів. Курс лікування - 25 днів.
• Взяти порівну корінь цикорію звичайного, трави деревію звичайного, трави хвоща польового і трави звіробою звичайного. Дві повні чайні ложки збору залити склянкою окропу, настояти, процідити. Пити 2 рази на день, вранці і ввечері, по 1 склянці настою.
• Плоди фенхелю звичайного, плоди кмину звичайного, кору крушини ольховідної, листя м'яти перцевої, траву деревію звичайного, траву золототисячника зонтичного взяти порівну. Столову ложку збору залити склянкою окропу, настояти, процідити. Випити протягом дня в кілька прийомів для підтримки регулярного "стула" при гепатитах.
• Хвощ польовий (трава), кропива (корінь), сосна (нирки) - по 1 частини, золототисячник (трава) - 4 частини, живокіст лікарський (коріння) - 8 частин. Дві столові ложки суміші залити 2 склянками води, кип'ятити 10 хвилин. Приймати по 1/4 склянки 4 рази на день при хворобі Боткіна.
• 10 г шишок хмелю заварити 1 склянкою окропу, настоювати 7- 8 годин, процідити. Приймати по 1 столовій ложці 3 рази на день при інфекційному гепатиті.
• 10 г сухих суцвіть цмину піскового заварити 1 склянкою окропу, настояти, процідити. Приймати протягом 3 тижнів по 2 столових ложки 3 рази на день за півгодини до їди як жовчогінний.
• М'яту перцева (листя), ромашку (суцвіття), деревій (трава), жостір (кора) поєднати в рівних пропорціях. Столову ложку суміші залити 1 склянкою окропу. Настояти 30 хвилин. Пити вранці натщесерце і на ніч по 0,5 склянки.
• Столову ложку плодів кропу городнього заварити в склянці окропу, настояти до охолодження. Приймати по 1/2 склянки 2 3 рази на день при застої жовчі.
• Лист м'яти перцевої, лист вахти трилистої і траву польщі гіркою змішати порівну Три-п'ять столових ложок суміші залити склянкою води і нагрівати 30 хвилин. Пити вранці і ввечері за 30 хвилин до їди по склянці відвару.
• Столову ложку сухої трави звіробою звичайного залити 200 мл води, прокип'ятити 15 хвилин на слабкому вогні і процідити. Пити по 50 мл 3 рази на день як жовчогінний і протизапальний засіб.
• Квіти цмину піскового, корінь цикорію звичайного, корінь кульбаби лікарської з'єднати порівну. Столову ложку суміші залити склянкою води, прокип'ятити 5 хвилин, настояти 20 хвилин і процідити. Випити за 3 прийоми як жовчогінний засіб.
• Столову ложку кукурудзяних стовпчиків з рильцями заварити склянкою окропу як чай. Приймати по столовій ложці кожні 3 години.
• При болях у печінці допомагає відвар шавлії лікарської. Столову ложку сировини залити 1,5 склянки окропу, додати 1 столову ложку світлого меду, настояти 1 годину і випити натщесерце.

Дієта.

При захворюванні вірусним гепатитом потрібно своєчасна госпіталізація, строгий постільний режим і дотримання призначень лікаря, в тому числі по харчуванню. Після виписки з лікарні протягом 6-12 місяців потрібно дотримуватися дієти, повністю виключаючи спиртні напої, пиво, консерви, копченості, маринади, смажені страви, шоколад. Рекомендується молочно-рослинна дієта, нежирні сорти м'яса і риби. Корисно вживати сирий гарбуз в тертому вигляді (до 0,5 кг на день) або пити гарбузовий сік. При недотриманні дієти можливі ускладнення, аж до цирозу.

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз