Морожене - хамелеон

Морожене - хамелеон

Іспанець Мануель Ланарес розробив особливий вид морозива Xamaleón. Воно змінює колір, коли його лижуть.

Перед тим, як стати кухарем, 37-річний Лінарес вивчав фізику, що допомогло йому розробити особливу їстівну суміш, яка реагує на зміну температури і присутність слини. Спочатку світло-синє морозиво перетворюється на фіолетове, потім в рожеве. Відео з «перефарбуванням» фізик розмістив на Facebook.

Морозиво має фруктовий смак, який йому надають полуничний, мигдальний, банановий і фісташка ароматизатори; какао, ванілін і карамель. За твердженнями Лінареса, всі інгредієнти натуральні (хоча це і ускладнило процес приготування).

Надалі Лінарес планує випустити сорт морозива, що перетворюється при лизанні з білого в рожеве, а також морозиво, світне при ультрафіолетовому освітленні.

Поки Xamaleón продається тільки в місті Калелла де Мар (Каталонія, Іспанія), однак автор морозива-хамелеона шукає партнерів для продажу по всій країні і за кордоном.

Схожі статті:

КультураЯк розібратися в келихах і напоях

КультураЯк вибрати сукню?

Новини містаПатріотичний тренд: синьо-жовтий колір гадяччини.

Загальні статтіДень Державного Прапора України.

273 перегляда

Рейтинг: 0 Голосів: 0

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!

Наверх
Вниз